Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 pieczareczkaa

grzybica uk艂adu pokarmowego - dostawkaDostaregoTopiku

Polecane posty

Go艣膰 mjmk
W艂a艣nie doczyta艂am. Ile kropli bierzesz? Mo偶e twoja dawka jest za du偶a na raz?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
mjmk Citrosept bior臋 raz dziennie 20 kropelek po wiecz贸r i tyle i do tej pory nie by艂o problem贸w, ale kupi艂am sobi臋 magnez dojelitowy czy jako艣 tak i odk膮d go zacze艂am bra膰 pogorszy艂o mi si臋 samopoczucie bo ja bra艂am najpierw citro potem po godzinie dw贸ch magnez i spa膰, priobiotyki bior臋 ju偶 od chyba 4 mc nie przerwanie, a magnez uzupe艂niam od 6 mc i uzupe艂ni膰 nie mog臋 a biegunek jako takich nie mam, p贸ki co odstawi艂am na chwile magnez 偶eby uspokoi膰 flaki i odstawie ten citro pojem pomidory i banany jakie艣 orzechy co艣 tedy i zrobie badania i zobaczymy ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mjmk
Aureli na zio艂ach nigdy nie pisz膮 tak naprawd臋 na co najlepiej pomagaj膮 bo trzeba by by艂o zarejestrowa膰 je jako leki i podnie艣膰 ceny wykona膰 przedtem testy i udowodni膰, 偶e lecz膮 a po co jak chemiczne s膮 ta艅sze i ju偶 maj膮 opracowane receptury. Poza tym zio艂a mo偶esz sobie wychodowa膰 lub nazbiera膰 wi臋c to nie intetes dla farmacji. Ja mam Fitoterapie R贸偶a艅skiego kiedy艣 dawno znalaz艂am j膮 na jego stronie ale niestety ju偶 nie istnieje ta strona a szkoda bo by艂o sporo fajnych opracowa艅. dr R贸偶a艅skiego o orzechu: Orzech w艂oski - Juglans regia (Juglandaceae). Opis. Drzewo dorastaj膮ce do 25 wys.; kora srebrzystobia艂a; li艣cie nieparzysto-pierzaste, pachn膮ce, du偶e; listki pod艂u偶nie jajowate; kwiaty m臋skie (py艂kowe, pr臋cikowe) zebrane w d艂ugie, zwisaj膮ce, g膮sienicowate kwiatostany; kwiaty 偶e艅skie - siedz膮ce, zielonawe, po 2-3 w k膮tach li艣ci; owoc - orzech (pestkowiec) okryty pachn膮c膮, zielon膮, mi臋kk膮, soczysta 艂upin膮. Kwitnie w kwietniu (II po艂owa) lub w maju. Drzewo cz臋sto sadzone, niekiedy uprawiane; szczeg贸lnie pospolit w po艂udniowej i w po艂udniowo-wschodniej Polsce. Surowiec. Surowcom jest nie tylko orzech, ale tak偶e kora, zielona 艂upina orzecha (tak cz臋sto wyrzucana) i li艣膰 - Cortex, Fructus, Folium Juglandis sue Cortex Nucum Juglandls viridis vel Putamina Nucum. Folium Juglandis mo偶na kupi膰 w sklepach zielarskich. Kor臋 lub m艂ode ga艂膮zki (Frondes Juglandis) pozyskuje si臋 wiosn膮 lub jesieni膮; li艣cie zbiera si臋 w maju (ewentualnie w I po艂owie czerwca). Surowce suszy si臋 w normalnej temperaturze, przy czym kor臋 i ga艂膮zki mo偶na wysuszy膰 w otwartym piekarniku ogrzanym do temp. 80o C. Bardzo cennym surowcem s膮 niedojrza艂e, 艣wie偶e owoce, z kt贸rych przyrz膮dza si臋 sok, intrakt, alkoholatur臋 zimn膮 i alkoholmi贸d. Sk艂ad chemiczny. Surowce zawieraj膮: naftochinon (dwuketonowa pochodna naftalenu) - juglon; hiperozyd, 3-arabinozyd kwercytyny i kemferolu, kwasy fenolowe kw. kawowy, kw. kumarynowy, kw. galusowy), witaminy (wit. C: li艣cie zebrane w maju - 300-500 mg/100 g, 艂upina i niedojrza艂e orzechy -2-3 ty艣. mg tj. 2-3 g/100 g; kw. foliowy, wit. P, fitochinony, czyli wit. K), olejek eteryczny - 0,01-0,03% (g艂贸wny sk艂adnik to heksen-2-alem-1), karotenotdy - ponad 30 mg/100 g, garbniki - 3-4 %, violaksantyn臋, flawoksantyn臋, alkaloid yuglandyne. Nale偶y wiedzie膰, 偶e 艂upina i niedojrza艂e owoce zabieraj膮 a偶 25% garbnik贸w. Dzia艂anie. Surowce dzia艂aj膮 silnie 艣ci膮gaj膮ce, odka偶aj膮co, przeclwszkorbutowo, przeciwzapalnie, przeciwkrwotocznie, rozkurczowo, przeciwrobaczo, trawiennie, moczop臋dnie, wzmacniaj膮ce, odtruwaj膮ce i przeciwkaszlowo. Wskazania: stany zapalne i zaka偶eniowe przewodu pokarmowego, uk艂adu moczowego i oddechowego, os艂abienie, choroby zaka藕ne, sk贸rne, wirusowe (surowce wykazuj膮 dzia艂anie przeciwwirusowe), oczne i przezi臋bieniowe, schorzenia w膮troby, trzustki, 艣ledziony i p臋cherzyka 偶贸艂ciowego, zaburzenia trawienia, biegunka, niestrawno艣膰, p臋kanie i przepuszczalno艣膰 naczy艅 krwiono艣nych, b贸le brzucha, nadmierna potliwo艣膰 (k膮piele), robaki ob艂e, choroba wrzodowa, sk膮pomocz, obrz臋ki, nadci艣nienie, nadmierne krwawienia miesi膮czkowe, up艂awy, stany zapalne narz膮d贸w p艂ciowych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gabso
ailhad zrob 2 tygodnie picie soku z pokrzywy. dodatkowo duzo ziemniakow w lupinach i skorupki jajek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aurelia_bor
Marttina Dzi臋ki, to w takim razie ju偶 zaraz mieszam zi贸艂ka :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mjmk
Zr贸b jak radzi gabso i zmniejsz dawk臋 citroseptu bo jak nie masz ju偶 grzyba czy innego 艣wi艅stwa to nie musisz ju偶 tyle go bra膰 2 razy dziennie po 8 kropli powinno wystarczy膰 a jak za du偶o to do 5 zmniejsz. Taka ilo艣膰 jest profilaktyczna. Teraz mo偶esz oczyszcza膰 organizm z toksyn i mo偶esz nadal si臋 藕le czu膰. Je艣li stosujesz diet臋 to jej nie przerywaj. Jak nie stosujesz to zastosuj szybciej si臋 oczy艣cisz i pij du偶o wody jak masz w domu dobr膮 wod臋 kran贸w臋 to nawet taka wystarczy po przegotowaniu. A co to za magnez dojelitowy jest?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aurelia_bor
mjmk No tak, pewnie masz racj臋 z zio艂ami, dla nikogo to nie jest interes poza tymi, co si臋 nimi lecz膮. A t膮 fitoterapi臋 R贸偶a艅skiego to masz w jakim艣 dokumencie na kompie? Bo jak tak, to mo偶e mog艂abys mi przes艂a膰 na adres mniamumniamu@gazeta.pl? Z wszystkimi 艣wi艅stwami, jakie mam w sobie, chcia艂abym si臋 z tym zapozna膰 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mjmk
ok postaram si臋 wys艂a膰 jako dokument. Zobaczymy czy przejdzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mjmk
wys艂a艂am

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gabso
fitoterapia w tysiacach stron nawet w formie ksiazki dostepna jest w necie. www.luskiewnik.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mjmk
gabso od jakiego艣 czasu s膮 tam tylko niedzia艂aj膮ce linki ale na tej stronie s膮 linki do innych jego opracowa艅 wi臋c warto popatrze膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aurelia_bor
mjmk Mam, wielkie dzi臋ki : ) : ) Przez weekend b臋d臋 mia艂a super lektur臋 : )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mjmk
Ailhad Z tego co widz臋 to w skutkach ubocznych jest: Niekiedy nudno艣ci, wymioty, lu藕ne stolce lub biegunka. Z tego co pami臋tam to chyba tak jest, 偶e magnez pooduje jakie艣 zaburzenia 偶o艂膮dkowo-jelitowe. Ja mam w kapsu艂kach i mi nic po nim nie jest ale po filomagu te偶 co艣 tam si臋 dzia艂o. Poszukaj w aptekach magnezu w kapsu艂kach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gabso
boli mnie jajknik. boli to jednak malo powiedziane. rwie tak ze wyje z bolu. ooooo. co mam robic. nie bolal tak od wielu wielu miesiecy. a teraz tak boli strasznie. cala noc mnie rwie. nie moge spac. mam nadzieje ze nic sie nowego nie zrobilo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gabso
i najgorsze ze jestem z tym sama nikomu nie moge powiedziec mam dosyc litosci chorowania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nuta1
przepis mam z forum o pasozytach od kobietki co pracowala w sklepie zielarskim i wyprobowala go na sobie i znajomych ,a ziola sa prof Ozarowskiego[z z kropka -klawiatura mi nie dziala dobrze] ,mozna wpisac tego lekarza w google i sa nie tylko przepisy na robaczki ale na inne dolegliwosci ,ja orzecha wloskiego pilam juz 2 lata temu mam drzewko obok a alkoholowy wyciag z lupin stoi w kuchni ,w piwnicy mam zasuszone lupiny,napar pija tez dzieci ,moja corka i kolezanki cora tez ,wiec na pewno jest bezpieczny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mjmk
gabso Zr贸b usg . Co nas nie zabije to nas wzmocni. Zawsze mo偶esz zacz膮膰 kuracj臋 od nowa. Tylko nie p臋kaj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Gabso
Na szybko: zr贸b ok艂ad z oleju rycynowego na 2godz, poszukaj w sieci Oka艂dy z olejub rycynowego..., dzia艂a, leczy,,,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Gabso
sorry, ok艂ady z oleju rycynowego mi艂o by膰:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aurelia_bor
nutka 1 Dzi臋ki :) Zi贸艂ka gotowe do picia. Mamu艣ko kochana, czy to ma by膰 takie gorzkie i ostre w smaku? BO ja nie moge ani cukru, ani miodu!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szmerek
An dy ze prawie caly no teraz mysle ze chyba trzeba wziasc mala poprawke ale prawda jest ze spedzalam kazda wolna chwile dzien i noc i juz zaczynalam chwilami tracic rzeczywistosc mieszkam za granica a tutaj medycyna jak na lekarstwo i to byl jedyny sluszny krok w tej sytuacji leczyc siesamemu bo inaczej grzyb by mnie zjadl zanim dostalabym sensowna pomoc a jakie sa wyniki tego byly momenty zachwytu ale jak sie zdarzy ze zjjem cos co mi nie sluzy mowie oczywiscie o produktach dozwolonych ostatnio np kasza jeczmienna to wracaja objawy grzybicy i to te dokuczliwe a to juz moj drugi blad w krotkim czasie i juz dwa tygodnie minely od pierwszej wpadki i jeszcze nie udalo mi sie dojsc do stanu z przed no ale powolutku niestety :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mjmk
aurelia jak ci smakowa艂o mleko kokosowe? robi艂a艣 ju偶?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aurelia_bor
mjmk Zrobi艂am dzisiaj. REWELACJA!!! M贸j m膮z stwierdzi艂 po skosztowaniu, ze zostaje fanem mleka kokosowego : ) Dzi臋ki jeszcze raz za przepis :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gabso
zrobilam oklad i bol minal:) i.... dostalam owulacje ale nie normalna tylko mega, takiego sluzu w zyciu nie widzialam. wiec moze to byl wiec bol owulacyjny gdzie pracowal oslabiony jajnik? rycyne profilaktycznie uzywam od czasu do czasu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gabso
dzis i wczoraj robie juz 100% normy na oczy. widze z odleglosci 10 stop wszystko co widzi zdrowe oko. wiec dzis przesuwam tablice na odleglosc 30 stop. efekty sa niesamowicie szybkie. teraz mam momenty ze bez okulrow widze lepiej niz w okularach, wszystko jest inne, kolory sa zywe, widac wszystko doskonale, nawet swiat inaczej pachnie. biel siest bielsza. w aucie trudno ocenic odleglosc bo auta wydaja sie byc olbrzymie w stosunku do tego jak to wyglada w okularach. dalej jestem na sokach po 1 litr na dzien. diety nie trzymam szczegolnej, ale miesa dalej unikam. do tego cwicze po 50 powtorzen na wszystkie partie ciala. nawet 50 pompek!! niezle. miesnie fajnie juz widac na ramionach lecz reszta jeszcze jest sflaczala. waga tez stoi w miejscu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nuta1
oj sa gorzkie,dzieci tez marudza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gabso
Zaczytana, wyczytalam wczoraj ze brak b12 rzeczywiscie powoduje niedokrwistosc, tak wiec moje problemy wziely sie po prostu z braku suplementacji b12. jak widac sama chlorella nie wystarcza, i slusznie gerson zalecal mega dawki w zastrzykach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ama75aa
Witam! M贸j synek po przej艣ciu nefrektomii dosta艂 nalot na j臋zyku i ma ca艂e cia艂ko wysypane krostkami. Ja sie go dotyka to jest jak papier 艣cierny. Ten j臋zyk to ju偶 wiemy 偶e grzybica i stosujemy Nystatyn臋. Ale co do krostek, to lekarz nie ma poj臋cia i ka偶e dawac Zyrtec. Mnie nie opuszcza my艣l 偶e to tez grzyb wyrzuca ze srodka. Macie mo偶e jakis spos贸b na to paskudztwo dla 1,5 rocznego dziecka? Moze warto zrobi膰 mu badani na obecno艣膰 paso偶yt贸w i gronkowca? Ja chyba zaczne wariowa膰. Dopiero uporali艣my si臋 z ta chora nerk膮 a tu kolejne g贸wienko sie przyczepilo. Pozdrawiam!!!!

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰