Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fragonard

Kobitki ze starego topiku o wojakach-zapraszam!

Polecane posty

tzn po zastrzyku czulam sie lepiej niz po tabletach tylko przy zastrzyku mialam straszne plamieniai dlatego nie zdecydowalam sie na kolejny. przez 3 miesiace dzien dnia jakbym miala delikatny okres, koszmar... a pozniej u innej ginekolozki sie dowiedzialam ze za mloda bylam na zastzyk i grozi mi w przyszlosci osteoporoza :O mam nadziejez e nie bede tego miala przez glupia niedouczona babe :O.

hey :) Jestem ale zaraz uciekam,jedziemy na shopping z koleżanką ;) Dziewczyny piszcie piszcie!!! całuski!!!!

Jak sie czujesz Martuś? Widziałam brzusio,wow niezły :) wpadne póżniej! pa

Nogi bolą :) Ale kupiłam sobie 2 pary butów,troche szmatek,w tym super bielizne ;) i sexi piżamkę :) i troche kosmetyków :) Opanowałam sie przed zakupem kolejnego perfumu choć mnie kusiło :D A za godz idziemy do znajomych na domową pizze:) mniam Całuje Was! narazie!

halo żyjecie!??? My po obiadku,rzuciłam piersi z kuraka na grilla,do tego ziemniaczki i sałatka :) Bo mam już dość smażenia na patelni... Pogoda pozwala wiec bedziemy czesciej coś wrzucac na grilla :) Całuje!

hehe no niewątpliwie ;) Ale reszta chyba zapadła w sen zimowy! :P DZIEWCZYNY DO RAPORTU!! :D

halo ja niedawno wstałam,nic mi sie nie chce. Siedze pod kołdrą,laptop w łóżku i git ;) nawet nie myśle by coś zjeść czy wziąć prysznic,nie chce mi sie :P Dziś znów śniło mi się że byłam w ciąży i że urodziłam,a było to tak że byłam w domu,wstałam w nocy poczułam że rodzę,w chwili urodziłam i poszłam dalej spać :P hehe normalnie chyba mam coś z głową...cały czas tylko o maleństwie myślę...jak to bedzie jak już bedzie... :) może już niedługo się zdecycyjemy?! :) Nastawiam J. na ten fakt ;) i już troche zmienił swoje przekonania,tak mi sie przynajmniej wydaje :D No zobaczymy! Martulka,Twoja piłeczka normalnie jest taka śliczna że sie naprawde napatrzeć nie mogę!!! :* Pozdrawiam! Pośmigam po necie,a potem pomyśle co dalej :P

Zgadzam się Marta ma śliczny brzuszek:-) Kinga jak już podejmiecie decyzję o dzidziusiu to lepiej tak dopiero po roku po odłożeniu tabletek anty. Ja się zbieram na praktykę:-) Pozdrawiam, pa.

Tak wiem o tym Aniu ;) Co najmniej pół roku trzeba odczekać :( no zobaczymy,muszę się zastanowic czy rzucić już anty czy jak... wiecie,przyzwyczaiłam się do nich,to jednak wygoda była jak jeszcze nie myslałam tak bardzo o dziecku. Martuś odezwij się! :) Anetko jesteś? pewno w pracy :)

Ja brałam pół roku i też trudno było odstawić, komfort mniejszy, no i większy stres teraz jest, ale cieszę się że już ich nie biorę:-D można się przyzwyczaić do ich braku:-) Dobra ja lecę, bo za chwilę się spóźnię:-)

a ja jestem sama w domu,nie lubie być sama bo mnie straszy :D he he Wziełam prysznic,wstawiłam pranie,przetarłam pogłogę w pokoju i naszej łazience,nawet kabine prysznicową umyłam ;) Aniu,podejrzewam że ciężko tak się przestawić,tym bardziej ze jeszcze nie planujecie potomstwa :) Paula!odezwij sie słonko!!

helo a ja sie zastanawiam czy pozniej wrocic do tabletek. jednak po urodzeniu dziecka jest wieksza plodnosc u kobiet i boje sie juz na przerywanym pozniej byc. a dodatkowo problemow nie mielismy w ogole z ta ciaza to i kolejna moze byc bezproblemowa. bede sie zastanawiac ale podejrzewam ze jenak na jakis czas powroce do tabletek.

hey! No Martuś,jak już bedziecie mieli jednego bobasa to pewno nie bedziecie chcieli od razu drugiego :) wiec jakoś sie trzeba zabezpieczyć...chociaż fajnie miec dzieciaki z taką niewielką różnicą wieku :) ale nie każdy tak chce. Ja na 90% dzis biorę ostatnią tabletkę(mimo że mam jeszcze zapas) i po 7 dniach nie biorę nowego! :) Wczoraj tak delikatnie o tym wspomniałam ale nie wiem czy do J. to dotarło :D Mam już dość trucia sie,czuje sie taka \"ociężała\" tymi tabletkami :( wiecie o co mi chodzi...poprostu już mam dość! No i przez najbliższe pół roku trzeba bedzie sie inaczej zabezpieczać bo chce żeby organizm mi się oczyścił i potem spróbować dopiero. Niby zdania są podzielone co do tego,jedni mówią że nie trzeba odczekiwać,inni że wystarczą 2-3 m-ce,ale mimo wszystko wole poczekać pół roku. Jaka u Was pogoda? U nas troche wieje i słonce chyba poszło na przerwe.Ogólnie szarawo jest. Ide zaraz pod prysznic,czekam az mi sie woda zagrzeje.Tutaj tak jest że musisz sobie włączać bojler żeby sie woda zagrzała!:O porażka,ale tak jest we wszystkich domach!ale 20min wystraczy i można sie pluskać :P Odezwijcie sie!!! Całuje

puk puk jest tu kto?? :) Co dziś macie na obiad? Ja chyba ugotuje pierogi,do tego skwarki z cebulką :) Siedze na necie i czytam jakieś fora dla mamusiek :P:P wiem,odbiło mi totalnie!! Marta,na jakich forach się udzielasz?

No hej babeczki:) Własnie zasiadłam do laptopa teraz, bo siedział u nas Tomiego brat z dziewczyną wypiliśmy wiśnióweczkęi dopiero przed chwilą wyszli a mój zasnął na sofie w salonie:) hihi zaraz go budzę , żeby sie kładł do sypialni ze mną :D Buziaki :))

hej no ja nie chce od razu drugiego dziecka. nie wyrobimy sie finansowo. teraz bedzie ciezko ale nikt nie przewidzial ze strace prace :( za jakies 4-5 lat to tak ale teraz za wczesnie. ja mama jedno swoje forum na ktorym sie udzielam. wczesniej tu na kafeterii pisalam z dziewczynami a teraz mamy priva i tak jest fajnie :) gadamy doslownie o wszystkim. wczoraj mialam ciekawe zajecia w szkole rodzenia. nie zaluje ze sie zapisalam. jestem bardzo zadowolona :) nie wiem czy przy porodzie akurat mi cos to pomoze ale pozwoli w jakims stopniu oswoic sie z pewnymi rzeczami. w sumie to nie wiem tez czy porod bedzie silami natury czy nie. to sie okarze. co do tabletek to masz racje. nawet gdybyscie sie nie starali dziecko zawsze warto sie oczyscic. a na pewno poczujesz sie lepiej sama ze soba. dlaczego to zawsze kobiety maja sie poswiecac?? gumki tez dobra rzecz a jesli sie nie boicie to przerywaniec tez, ja sie niebalam dopoki nie zaszlam w ciaze :Pmialam widac duze zaufanie do A :)

nie no,przerywany raczej odpada bo to nie daje 100% zabezpieczenia a ja chce rzeczywiście odczekać to pół roku i dopiero wtedy próbować :) Ja już mam po dziurki w nosie tabletek! trudno,teraz beda prezerwatywy! a co,nie tylko my musimy się męczyć i myśleć... :D Pozatym przed ciążą chciałabym zacząć brać kw.foliowy i jakieś witaminy,porobić badania i zrzucić pare kilo! ale z tymi kg myśle nie bedzie problemu.Jak J. w maju wyjechał to przez 3 m-ce nie brałam i zrzuciłam bodajże 5 kg! potem w sierpniu bylam na urlopie i znów zaczęłam brać aż do teraz.Naprawde po odstawieniu kilogramy same mi poszły w dół :) a chciałabym conajmniej 7kg zrzucić i dopiero zajść w ciąże. Wczoraj ostatnią wzieła i niech się dzieje co chce! nie zaczynam nowego opakowania! :) Co do szkoły rodzenia,uważam że to fajna rzecz,dowiesz sie sporo przydatnych rzeczy i bedziesz sie mniej stresować jak już sie poród zacznie! :) Napiszcie cos wiecej a nie tylko pare zdan,bo ciekawiej sie czyta i jest na co odpisywać potem :)

Halo dziewczyny,co z Wami? Ja wiem że jest weekend i pewno leżycie do góry brzuchami ale czasem mozecie coś naskrobać :) Myśmy niedawno wstali,za chwile jakies pyszne sniadanko a potem się pomyśli co dalej :) Całuje!

Nio cześć :)) Mój Tomi poszedł do rodziców na chwilę a ja biorę sie za coś dobrego , bo przyjdzie moja siostra z mężem, tylko tak naprawde nie mam pojęcia co zrobić na wieczór :( Kinia może coś podpowiesz co można przygotować dobrego i szybkiego na kolacyjkę:)

Kinga i fajnie ze odstawilas. tylko wiesz mozesz brac sam kwas foliowy na poczatek a dopiero od drugiego trymestru ciazy wskazane jest branie witamin. odzywiaj sie po prostu zdrowo. jedz duzo warzyw, owocow, mieska chudego i nabial. Necia ja nie mam pojecia co na szybko moznaby bylo zrobic na kolacje...

ja bardzo polecam coś takiego: http://fotoprzepis.pl/index.php/filety-z-kurczaka-z-pieczarkami-zapiekane-z-serem/ do tego jakieś dobre pieczywo i wsio :) nic wiecej nie trzeba bo to bardzo syte samo w sobie! :) szybkie a jakie pyszne! :D zawsze jak zrobie to wszyscy chwalą!:D Martuś,narazie bede się \"oczyszczac\" :) Za jakiś czas zaczne łykać k.foliowy no i jakaś dietka ma sie rozumieć :) jedziemy zaraz coś kupić do jedzonka. całuje Was! narazicho :)

Kinguś gratuluję rzucenia tabletek;-) i lepiej odczekać to pół roku, zawsze to bezpieczniej:-)A co na to J?:-) Marta, a co np. robicie w szkole rodzenie? Przygotowują tylko do porodu, czy jak się po porodzie z dzidziusiem obchodzić też? Ja też chcę w dalekiej przyszłości zapisać się do szkoły rodzenia:-) Pozdrawiam pa:-)

Kinga rozumiem doskonale :) ja nie bralam zadnych hormonow przez poltorej roku :) Aniu na razie mowia o porodzie o odczuciach, byl tez na zajeciach nenatolog i tez o dzieciaczkach opowiadal. na razie jeszcze nie bylo zajec z lalkami :P podejrzewam ze wkrotce beda te zajecia jak pielegnowac po porodzie w jaki sposb kapac. ja nie mam zielonego pojecia o dzieciach takich malenkich wiec dla mnie to bardzo cenne lekcje beda. jutro znowu mam zajecia.

Ja też nie mam pojęcia o dzieciach, dla tego taka szkoła rodzenia to super pomysł:-)tym bardziej jak to Wasze pierwsze dziecko, przy drugim już będziesz miała większą wprawę:-p:-)

Helloł :) Co porabiacie? My po obiadku,zrobiłam kotlety i kapuste zasmażana,mniam! Tutaj to praktycznie na okrągło jemy kurczaki :O już mi uszami wychodzą! I dziś byłam w rzeżnika i kupiłam schab :) ach,tak mi brakuje polskiej kuchni! Ja bym też chciała chodzić do szkoły rodzenia ale napewno nie tutaj. Chce w Polsce urodzic i wogóle... ten kraj mi naprawde nie przypadł do gustu! chce juz wracac! Aniu,jak tam na praktykach? Jestes w studium na H.S z tego co widziałam? Fajnie jest? Ja też myślałam o tym kierunku. Martus,a Ty co porabiasz całe dzionki? A. nadal pracuje na wyjazdach? Pozdrawiam