Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Smutna, ja już uciekam ale jakby co to pisz a ja odpiszę gdy wejdę nastepnym razem dziś lub na drugi dzień. Przeważnie jestem tu codziennie

Gość Sophia123
Oj i kto by pomyslal ze zajsc w ciazejest tak ciezko...:( A niektorym to sie wydaje ze to jest tylko tak hop do lozka i juz ciaza... Ja juz tez troche wspolzyje bez zabezpieczen, pozniej zapalenie jajnika i antybiotyki, ale nic to nie dalo wiec tabletki anty a teraz 4 cykl od nowa... W tym pierwszy z castagnusem... zobaczymy co z tego bedzie... narazie 30dc @ brak... KALA mnie troszke podbudowala, tym ze jednak niektorym udaje sie zaciazyc przy castagnusie... Oj miejmy nadzieje ze bociany wroca z zapalem do pracy:)

Ja właśnie od dzisiaj zaczęłam brać castagnus i wiesiołek jak tylko zobaczyłam,że jest nadzieja na ciąże. Oj oby te bociany już zaczęły prace:)

Smutna ale wiesz że wiesiołek bierze się tylko do owu?! Potem nie można. Od @ bierzesz na nowo

Smutna wiem co przezywasz ja jak zaczelam sie starac o dzidzie na samym poczatku tez ciagle myslalam o ciazy, ciagle ryczalam i patrzec na dzieci i kobiety w ciazy nie moglam. Ogolnie staramy sie ponad 3 lata od 5 lat nie zabezpieczamy sie i ciagle ciazy brak. W listopadzie udalo mi sie cudem zajsc lecz w styczniu poronilam, teraz znow sie staramy. Powiedzialam sobie ze jak sie teraz nie uda to trudno znow sie bede starac, nie bede ryczec jak @ sie pojawi. Przestalam sie tak tym mocno przejmowac. Wiadomo mysli sie o tym ale ciagle jest nadzieja,a poki jest nadzieja to jest szansa na cud :)

katiaa85 Jejku jak ja bym chciała myśleć tak jak Ty naprawdę PODZIWIAM CIĘ!!! Ja bym się tak tym nie przejmowała tylko pojawiło się nadmierne owłosienie po tym jak JA GŁUPIA ZGOLIŁAM SOBIE MASZYNKĄ BOCZKI;/ Od tego czasu zaczęło się pojawiać owłosienie;/;/;/ zora85 Tak wiem,ale nie wiem kiedy ja mam to owul.:(

smutna a probowalas moze testy owulacyjne? Jak czujesz ze masz sluz albo uczucie mokrosci czy wilgotnosci to zacznij robic testy owulacyjne. Ja zaczelam robic testy, badac szyjke i jak juz wiem ze jestem po owu to biore luteine. Dzis za bardzo sie pospieszylam i zniecierpliwosci mojej rano zrobilam test ciazowy wyszedl negatywny ale nie przejmuje sie tym i poczekam do @ jak sie pojawi to trudno jak nie zrobie test. Smutna powiem ci ze po dlugim nieudanym staraniu o dziecko w koncu przychodzi taki okres ze masz dosc staran, na poczatku sobie myslalam jak inne kobietki dawaly na luz ze ja nie dam rady ale teraz sama juz swojej psychice daje odpoczac( moze nie do konca) Bo na razie nadal walcze i zyje wielgachna nadzieja po poronieniu ze sie uda ale zycie nie toczy sie tak jak czlowiek sobie zaplanuje. Kala dala nam nadzieje ze boćki sie postaraja :P

Hej Smutna,zgłaszam że ja też jestem szczęśliwą posiadaczką PCOS-jeśli się okaże że i tobie się udało wygrać to cholerstwo to pisz od razu i bez dołowania,poklikamy i od razu będzie Ci lepiej.Ale wiesz co,jednym z podstawowych objawów są nieregularne miesiączki,mnie się zdarzały przerwy nawet po pół roku!więc pewnie to tylko malutki problem z testosteronem,kilka proszków będzie po sprawie.Nawet się nie obejrzysz i będziesz mamusią,zresztą w twoim wieku to naprawde nie ma tragedii.Trzymaj się ciepło i nie becz:D

Gość vgbhyjnkm
Smutna jest jeszcze niedojrzała, aby zostać matką. Ona chce tylko różowego bobaska, a nie chce iść do lekarza?!?!?!?! Szok. Jak już zajdziesz nie daj Boze w ciążę to będziesz musiała chodzć poczatkowo 1 w miesiacu na wizyty kontrolne, później częśćiej. Nie mówiąc już o porodzie, jak Ty się boisz do gina iść. Zajmij się nauką, na dziecko przyjdzie czas, kup sobie zwierzątko aby zaspokoić instynkt macierzyński. Bez pomocy lekarza nie zajdziesz na pewno, poza tym jesteś jeszcze młodziutka i głupiutka - przepraszam za wyrażenie. Dziecko to nie zabawka, macie z partnerem warunki na dziecko? Mieszkanie, praca? Poza tym dlaczego nie chcesz skorzystać z pomocy lekarza? Ugryzie Cię?

vgbhyjnkm Wypraszam sobie nie jestem głupiutka! A boję się iść dlatego iz obawiam sie ze nie bede mogla miec ich nigdy1!!!! Mamy mieszkanie i pracę.Szkołę już skonczylismy dla twojej wiedzy!:-/ wyobraz sobie ze mam zwierzatko!ale to nie one jest mi potrzebne tylko maly anioleczek ktory bedzie dla mnie wszystkim!!! Zora dziekuje ci kochana:*:*:*:))) Mam nadzieje ze nam sie uda.i wtedy vgbhyjnkm sie zdziwi!!! milej nocy tym ktorzy we mnie wierza :*:*

vgbhyjnkm Aha i jak zajdę to codziennie bede mogla chodzic do lekarza!!! chcesz to sie zajmij nauka ja mam ja juz za soba!!!! a zdziwisz sie moze zajdE! mam nadzieje ze Ci wyjasnilam! Pa!"Młoda,głupiutka"

oj, widzę jakieś zgrzyty były. Z jednej strony się troszkę nie dziwię vgbhyjnkm bo Smutna skoro to już 2 lata to marne są szanse że zajdziesz bez pomocy lekarza. Z drugiej strony stoje za toba murem bo to co przeżywasz itd ja też przeżywałam. Do gina chodziłam ale wymigiwałam się od póścia na monitoring i rozpoczęcie leczenia. Sądzę że obie macie racje ale pół na pół. Smutna, nie stresuj się. Zrób ten testosteron, ładnie cię proszę. Bez jakichkolwiek badań nie będziesz wiedziała co ci dolega i jaka jest przyczyna niepowodzeń. Skoro nie wiesz kiedy masz owu to bierz wiesiołka od @ do 10dc (tak na wszelki wypadek). My chyba wszystkie to przezywałyśmy ale żadna nie odkryła się z tym wszystkim na forum w jednym dniu więc może dlatego ta lekka ,,napaść'' na ciebie przez vgbhyjnkm. Ale sie nie zrażaj! Tu jest tyle fajnych dziewczyn które zawsze wesprą, doradzą.

zora85 Dziękuje Kochana!:*:*:* Wiesz wkurzyło mnie troszkę,że jestem "młoda i głupiutka" Na pewno pójdę i zobaczę co jest grane. Dużą rolę pewnie odgrywa też to,że ja non stop myślę o tym i to pewnie mi też utrudnia zajśćie. Wiesiołek zacznę brać od @,bo za kilka dni mam dostać(OBY NIEEE:( ) Ale staramy się cały czas...:) MOŻE W KOŃCU COŚ BĘDZIE;( ŻYCZĘ WAM KOCHANE MIŁEJ NIEDZIELI MIMO WSZYSTKO:):):)

PAULA 26 A ja właśnie mam @ regularne no może spóźni mi się dzień dwa,ale nie miesiąc czy pięć miesięcy. Ale to owłosienie tylko ono mi nie daje spokoju...tak bym myślała,że wszystko jest okej.Najwięcej to właśnie tym się dołuje:(:(:( MAM NADZIEJĘ,ŻE NIKT NA MNIE NIE NASKOCZY..:(:(:(:(

Smutna, jak ktoś na ciebie naskoczy to po prostu to olej i nawet nie odpisuj tej osobie bo po co ma się wywiązać pyskówka i potem humor do d..y. No niestety, od czasu do czasu takie komenty się pojawiają i nie powinno się zwracać na nie uwagi :) Wiem że owłosienie nie daje ci spokoju dlatego zrób testosteron. Ale pamiętaj, nawet jesli wyjdzie ci ponad norme to nie jest powiedziane że masz pcos!! Musiałabyś jeszcze zrobić usg dopochwowe żeby lekarz sprawdził czy są obecne torbiele. I bardzo dobrze że masz @ regularne, to dobry znak :)

ZORA85 Od teraz sobie olewam takie osoby:) A pierwsza oznaka pcos jest nieregularny @? Bo ktoś tutaj tak pisał.Pójdę na badania w czerwcu:):) DZIĘKI WAM!:):):)

Gość mooniaaa123
smutna, koleżanka miała też takie włoski, podwyższony progesteron i ma spoko 2 dzieci, choć pierszą ciążę poroniła. Trzeba się przebadać. Mam nadzieję, że ominie Cię wiele nieprzyjemnych badań, bo jesteś b. młoda, także chyba na niewiele rzeczy zdążyłaś zachorować. Idź do gina, potem wyślij M na badania i tyle. I zmień nicka, Zora, jak tam objawy? U mnie po tym clo się @ rozkręcała cały dzień. Już myślałam, że mi endometrium nie urosło i nie ma co się złuszczać ale dziś już sporo leci. Czujesz się jakoś inaczej?

Gość KALA85
Smutna ja m posłuchaj się ZORY, ona ma racje jeśli chodzi o badania, skoro 2 lata i nic, to kobieto szoruj do gina!! Ja miesiąc temu chciałam sie już umówić, bo staraliśmy się tylko 5 miecięcy i nic, a tu musze sie teraz umowić na poszukiwania pęcherzyka, także dziwię się Tobie że jeszcze nie byłaś. Życzę powodzenia. Taki piękny dzis dzień a ja leżę:( mam kręćki w głowie...chyba się zaczyna;/ Buziaki Kochane

mooniaaa123, czuję się jak zwykle tylko piersi bolą mocniej niż przy lutce i jajniki typowo okresowo. Wieczorem biorę ostatnią tabl. duphastonu -ciekawe czy @ przyjdzie w ciągu 10 dni czy tak jak po luteinie na drugi dzień.. Kupię test w aptece jutro ale tylko dlatego bo gin kazał, sama jestem przekonana że sie nie udało w tym cyklu. Jestem z siebie dumna bo udało mi się w tym miesiącu tak nie myśleć :) ale ten pierwszy test narobił mi nadzieii troszkę. Faktycznie, niesamowite uczucie zobaczyć nawet cień cienia choć w moim przypadku to wadliwy test/papier. A i cera mi się pogorszyła!! Mam plamy, drobne krosteczki na twarzy. Moje kumpele zawsze tak miały na @

Smutna, faktycznie zmień nicka bo ten jest taki pesymistyczny ;) Przy pcos nie ma pierwszych objawów. Niektóre kobiety mają wszystkie objawy/skutki tej choroby a inne tylko 2 czy 3. Najważniejszymi objawami sa: złe wyniki badań hormonalnych i obraz torbieli na jajnikach przy usg. Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na wszelkie zmiany. Np ja waże 53kg (chudzielec hihi) a często pcos towarzyszy nadwaga, której jak widzisz ja nie mam. Więc to sprawa indywidualna. Nie każda kobieta która ma długie cykle ma pcos i nie każda która ma regularne jest zdrowa. A dlaczego zrobisz badania dopiero w czerwcu?? Nie lepiej od razu i mieć spokój?? Bo jakby co (odpukać!), im wcześniej podejmiesz leczenie tym szanse są większe

Gość Wanda23
ale rozgorzała dyskujsja Smutna rozumiem tez sie wkurzam jak ktos mi mowi ze jestem mloda(mam24 lata) własnie przy pcos (które jak sądze możesz mieć) a przynajmniej wysoki progesteron Ale idz do lekarza!!!! Bedziesz świadoma co robic przy pcos jest szalenie ważne zeby szybko zajść a unikniesz takich oseniajacych wypowiedzi jak ktos o dziwnym niku Takich osób to tutaj nikt nie zapraszał, cholera jak mozna kogos tak poprostu oceniac zadając mu stek pytan w ogóle nie zwiazanych z tematem My tutaj rozmawiamy od strony staran, czasem troszke glupiejemy ale ogólnie jestesmy mile i staramy sie pomoc :) zora mi testy ale owulacyjne z rossaman zawsze wychodziły pozytywne i jakby ktoś miał wątpliwości obie kreski były równie intensywne

mooniaaa123 I leczyła się na to jakoś,czy po prostu tak się jej udało???? Zora85 Zmienię,ale jutro dzisiaj nie mam za bardzo czasu;/ Może jednak zobaczysz te die kreseczki???:) ŻYCZĘ CI tego z całego serduszka na prawdę:):* A WRACAJĄC DO PCOS TO JA MAM TROSZKĘ NADWAGĘ I TYLKO TE PIER***WŁOSKI NIC WIĘCEJ;(;(;( Ech dlaczego tym co nie chcą tak szybko się udaje,a my musimy tyle łez wylać... A może dlatego im tak szybko to wychodzi,bo nie myślą o tym hmm?? A jest tutaj jakaś kobietka która ma nadmierne owłosienie,a jednak ma dzieciaczki???:):)

Wanda23 Powiem Ci tak nigdy bym nie napisała na takim forum,ale od jakiegoś czasu czytałam wasze wypowiedzi i jesteście super,że tak sobie wzajemnie pomagacie(podtrzymujecie na duchu).:) To,że jestem młoda to nie znaczy,że nie mogę ich mieć.Szkołę skończyłam z narzeczonym jestem SZEŚĆ LAT mamy własne mieszkanie pracujemy to myślę,że nic nie stoi nam na przeszkodzie... Może nie mam własnego domu tak jak ta pani o tym dziwnym nicku.. NIGDY W ŻYCIU BYM NIE POMYŚLAŁA O DZIECKU JAK O ZABAWCE!!!! BYM WSZYSTKO DLA NIEGO ODDAŁA:( ......

Gość Wanda23
Miało być wysoki testosteron :) Kala gratuluje dopiero doczytuje co tu sie działo jak mnie nie było Głowka do góry, teraz beda sie z Toba obchodzić jak z jajkiem i Ty bedziesz bardziej czujna A poza tym nic dwa razy się nie zdarza, musi byc dobrze, nie myśli inaczej No i zapoczątkuj nam tu dobra passe, bo ostatnio coś cicho tu

powiedzice mi czy gdybym miała podwyższony ten testosteron lub progesteron to,czy mogę brać wiesiołek i castagnus??? Czy lepiej nie??:(:(:(

Gość Wanda23
Smutna, ale to w ogóle ne jest istotne dla nas sama decydujesz, nikogo nie obchodzi Twoja sytuacja mieszkanowo materilana czy tam cos a takie osoby jak sam widzisz zdarzaja ach... łatwo oceniac innych, sama tak robie... Wiek jest pojeciem wzglednym, kazdy dojrzewa kiedy indziej Głowa do gory i do lekarza (my też ich nie lubimy bynajmniej ja a biegam co chwila)

Gość Wanda23
a to zależy bo ja sie pomyliłam włoski rosna od podwyzszonego testosteronu, wtedy mozesz braćcastagnus ale jesli masz podwyzszony progesteron to chyba nie bardzo, bo on podnosi, ale moge sie mylic

WANDA23 Ty masz pcos A JAKIE masz objawy??? Wiem,wiem tylko napisałam to do tej pani o tym dziwnym nicku....:// ECH.. kurcze tylko sobie w głowę szczelić!!!!!!!!:(:(:(:(:(:( Będę tutaj jutro rano trzymajcie sie milej niedzieli::*:*:*:*

Wiesiołek nie ma z tym nic wspólnego. Możesz go brać cokolwiek by ci było. A castagnus moim zdaniem jest do d..y, no może obniża prolaktyne i nic poza tym

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się