Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Gość Olga139

Gość Olga139
czy depilacja takim laserem jest skuteczna - laser diodowy z radiacją - system ELOS, laserem ND-Yag ?

Gość raczanka
Pytanie do Pani Celesty.Jestem dziś po zabiegu laserowego usuwania piegów.Wiem że muszę ich wziąść parę, ale czy będę w 100% zadowolona i czy do końca życia nad jeziorem bedę musiała ukrywać się w krzakach?Mam ich multum :(

wiecie co, czytam i czytam ten watek i generalnie nic mi tu nie przeszkadza, ale niektore odpowiedzi celesty to niestety zenada...ja rozumiem ze zawalilysmy ja pytaniami i chwilami moze byc jej ciezko, ale zobowiazala sie odpowiadac, wiec jakby ma za swoje::---)))))) ale ona nie jest w stanie znac sie na wszystkim, niestety, a odpowiada jakby byla najwyzszym autorytetem....chodzi mi o pyt. dot. zylakow i jej konkluzja ze to walka z wiatrakami, lepiej bylo sie przyznac ze nie jest w temacie i juz, a nie stresowac dziewczyne......

a propos witamin wstrzykiwanych w skore czyli mezoterapie, to musisz niestety odwiedzic lekarza i on dobierze ci to co najlepiej bedzie pasowalo dla twojej cery....generalnie dobrze nawilza kwas hialuronowy, ale sa tez mieszanki zawierajace witaminy, aminokwasy i rozne inne substancje.....mezoterapia jest bardzo skuteczna wg mnie, naprawde

Gość cvuybokml
jakie zabiegi polecasz na jedrniejsze ciało,np jak z 40-latki,zrobić ciało 20-latki,jak w Hooliud!?

Gość cvuybokml
Celesto,gdzie jesteś?

Gość malago123
...jak z 40-latki zrobić 20-latkę... no, ciekawe... Ma ktoś jakąś zaprzyjaźnioną wróżkę ? Albo chociaż złotą rybkę?

do Roller na rozstępy, nie ma najmniejszych szans , aby Roller czy nakłuwanie skóry mogło zlikwidować rozstepy. natomiast może dobrze stymulować skórę i poprawiać jej jędrnosć w jakimś stopniu. Moim zdaniem jest to jakaś próba przeniesienia zasad działania lasera na sprzęt "domowy", ale obawiam sie że nieskuteczny.

do marta 30 nie wydaje mi sie , aby takie okłady mogły zaszkodzić, ale proszę to lepiej uzgodnić z lekarzem, bo sprawa Pani dziecka jest zbyt powazna by bagatelizować pewne zalecenia.

do Wiola 769 niestety Pulsacyjne żródło światła jakim jest IPL jest przeznaczone do zupełnie innych zabiegów i na inne problemy ( przebarwienia, naczynka, drobne pory) Na blizny potrądzikowe działa tylko laser frakcyjny lub głeboka dermabrazja.

do ANNA, Po okresie tzw grzewczym naszych mieszkań najlepiej zastosować na skórę peeling, może być np. kawitacyjny a potem zabiegi pielęgnacyjne na ciało. Jest ich mnóstwo np. kapsuły Spa. Jeżeli chodzi o maszyny i urządzenia to raczej trzeba zdecydowac sie na jakąś partię ciała, można robić masaże próżniowe, mezoterapię, zabiegi z użyciem podczerwieni. Polecam na okres zimowy mleczka i balsamy do ciała zawierające masło Shea ( Karite).

do Pawo, samo raczej nie zejdzie z upływem lat, a efekt jest widoczny po 3 zabiegu.

do kobieta.nieznana, po pierwsze z zabiegami laserowymi trzeba poczekać ok. 4 tygodni od zabiegu głębokiego oczyszczania, a po drugie każdy operator urządzeń laserowych ma obowiązek wykonać tzw. próbny strzał w okolicy małżowiny usznej tak aby dobrać parametry i zobaczyć reakcję skóry. Nie wyobrażam sobie żeby mogło być innaczej.Proszę nalegać na próbę.

do Olga 139, do depilacji proszę wybrać laser diodowy, lasery Nd-Yag są już powoli wycofywane z użytku przez wzgląd na znaczny postęp technologii w tej materii i mogą zostawiać trwałe ślady na skórze przy nieprawidłowo przeprowadzonym zabiegu. Są jeszcze używane do depilacji murzynów i do zamykania żylaków , bo działa na hemoglobinę.

do raczanka, obawiam się , że będzie Pani musiała się nadal ukrywać przed słońcem, bo za jakiś czas znowu w skórze zbierze sie melanina i piegi powoli będa sie pojawiać, ale na pewno będzie Pani na to musiała poczekać ze dwa trzy sezony. P.S. Piegi sa piękne!

do Yolca Jeżeli szuka Pani na tym forum sensacji to pomyliła Pani adres. Żenujące jest krytykowanie wypowiedzi innych bez użycia silnych argumentów i faktów, tak więc jeżeli wie Pani jak zlikwidować żylaki to proszę się z nami podzielić tą wiedzą i udowodnić , że się mylę. Znam temat żylaków od strony zawodowej i prywatnej, bo też mam .

Gość pawo
dziekuje za odpowiedz ale czy pani by mi mogla odpowiedziec tylko po jakim czasie po ipl sa 100 procentowe efekty czyli chodzi mi o to czy odrazu po strzalach czy dopiero po tygodniu dwoch miesiacu .... etc po jakim czasie skora do siebi edochoodzi czy jak to jest z gory dziekuje

uwazam ze twoja odpowiedz w stylu \"to walka z wiatrakami\" byla nie na miejscu, bo generalnie moznaby ja odniesc do kazdego z zabiegow o ktorych opowiadasz, niestety....a metod usuwania zylakow jest juz kilka, sa sprawdzone, sa tez laserowe, i tak jak w kazdym zabiegu bardzo wiele zalezy od indywidualych sklonnosci czlowieka, nie bede opisywac metod o ktorych wiem, bo nie jestem lekarzem i nie zamierzam nikogo w blad wprowadzac

Gość bardzo proszę
Witam :)

Gość bardzo proszę
Na wstepie - dziękuję iż mogę tu poczytać ciekawe posty i że ktoś bezinteresownie chce i pomaga innym - respect :) Mam prosbę o poradę - czy Matrix jest lepszy niz Mosaić ? Jestem wielką alergiczką z rozszerzonymi porami (wielkie) i do tej pory dopiero jedna Pani Doktor zwróciła na to uwage zamiast wstrzykiwać (surgiderm) i koniec.Do tej pory słyszałam że "z tym nic nie mozna zrobić" Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu i uciesze zaproponawano mi mosaic celem rewitalizacji skóry i zmniejszenia porów ale obawiam się skutków ubocznych. Poczytałam tutaj (po raz pierwszy) o laserach i mam dylemat - mosaić czy matrix -ten ostatni znalazłam tylko w Szczecinie a to bardzo daleko doe mnie ale skoro ma byc delikatniejszy i skuteczniejszy niż mosaoc to pojadę. O kwasach i innych chemicznych zabiegach nie ma mowy - z kremów mogę stosowac (po bardzo wielu próbach przeróznych marek) - redemic i RoC. Zmarszczki lwie i nosowo-wargowe - mam 47 lat. Bardzo będę wdzięczna za wszelkie pomocne sugestie - pozdrawiam ciepło :)

Gość A-N-N-A
dzięki

Pani Celesto jaki najlepszy zabieg na nadmiar skóry na brzuchu po ciąży??.Bardzo proszę o odp.I z góry dziękuję

Gość qubanoo
Witam, ja mam pytanie uzupelniajace do tematu blizn pooperacyjnych, keloidowych - pisala Pani, metoda, ktore Pani poleca jest CONTRACTUBEX w polaczaniu z BIOCELLem, a co sadzi Pani o zelach silikonowych jak DERMATIX, VERADERM czy OCEANIC? maja chyba one w ostatnim czasie lepsza opinie niz wspomniany CONTRACTUBEX z gory dziekuje za odpowiedz

Gość marlen00
mam 38 lat gdy trzymam głowę prosto nie widać tak bardzo zmarszczek pod oczami ale gdy pochylam głowę do przodu pod oczami ukazuje sie siatka krzyżujących się zmarszczek wygląda to naprawdę okropnie czy to oznaka słabej jędrnosci ,mam sucha cere i chyba odwodniona jeszcze nigdy nie robiłam żadnych zabiegów ale myślę ze juz pora czy może mi pani coś polecic moze zdaze przed latem

Gość Malina-ka
Ja słyszałam, że Roller w walce z rozstępami jest bardzo skuteczny, nie tylko sam w sobie, jako nakłuwanie, ale bardziej jako metoda wprowadzania kosmetyków w głąb skóry (coś jakby mezoterapia albo peeling kawitacyjny). Tymi małymi kanalikami można podobno aż o 600% zwiększyć skuteczność kosmetyków!! Kosmetyki wprowadzane są wprost do skóry. A tak, jeśli smarujemy nawet najlepszy preparat tylko na powierzchnię, tylko na naskórek, to wgłąb niewiele wnika...

Gość malago123
Celesto, czy lipokontur da dobre wyniki na otłuszczonyc kolanach i grubych łydkach?

Gość pawo
hahaha a;e ludzie maja problemy o jeziuuu ....

Gość quandre
wybieram sie na laser ale słyszalem duzo negatywnych wypowiedzi na ten temat moze ktos mi doradzi a mianowicie mam stały rumień do tego napadowy moje pytanie jest takie:czyjest mozliwosc usuniecia tego rumienia mozna powiedziec ze przewaznie te policzki sa czerowone jak dupa pawiana az mnie szlak trafia i postanowilem cos z tym zrobic niewiem czy w dobrym kierunku sie posówam z tym laserem ale prosze o rozpatrzenie tej sytuacji z góry dziekuje pozdrawiam

Gość kobieta.nieznana
Celesto, bardzo dziękuję za odpowiedź. Kilka dni po czyszczeniu było naprawdę paskudnych, ale po tygodniu zobaczyłam, jak ładna robi sie cera, koloryt zmienił się tak dalece, że nie mogę dobrać pudru ;-)) Zadzwoniłam do kosmetyczki i przedstawiłam jej swoje obawy. Przyznała, ze laser jest bardzo inwazyjny, nawet do 10 dni jest dyskomfort większy niż po czyszczeniu. Trzy dni wytrzymałam z trudem, ale 10 ? Zdecydowałam sie zrezygnować z zabiegu laserowego, jako zbędnego i ryzykownego, a jedynie powtórzyć oxybrazję z dodatkami, ale z ograniczeniem całej tej masakry.. wyciskania itd. Zastanawiam się, jak zmniejszyć wrażliwość skóry po zabiegu: olej z wiesiołka i bepanthen, filtr 50, co jeszcze? Pozdrawiam serdecznie