Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Koronkova

JESTEM PO ZABIEGU POWIĘKSZANIA PIERSI cz.2

Polecane posty

Gość Emii

Jeśli ma się 4 dawki szczepionki, nie musisz juz nigdy się doszczepiać.

Gość Emi
Dnia 8.12.2018 o 15:34, Gość Marta napisał:

Dziewczyny po operacji. Po ilu dniach bylyscie w stanie wstac same z lozka ? 

Ja po operacji sama w wielkich trudach sama wstawałam dopiero po 4 dniach. Najgorzej było wstać po nocy. Ale spokojnie z dnia na dzień było lepiej. Piersi bolą do 3 miesięcy, ja tak miałam i moje koleżanki również. Więc pisanie i popisywanie się niektórych dziewczyn mnie śmieszy..."ja na drugi dzien posprzątałam cały dom, lub dźwigałam dziecko i bóg jeszcze wie co" to jedna wieka bzdura.

pozdr

Gość Karo

Hej dziewczyny! Jestem 11 dni po zabiegu. Od czterech dni nie biorę leków przeciwbólowych w dzień. Biorę tylko na noc, ale bardziej zapobiegawczo, na ból pleców. Piersi jeszcze bolą, ciągnie pod pachami. Dziś pierwszy raz prowadziłam auto- mam automat, więc jest łatwiej, ale przy ruchach kierownicą czuje lekki ból. Generalnie najgorsze jest pierwsze 5 dni, potem dużo lepiej. Ja też nie wierzę w dźwiganie, sprzątanie i super samopoczucie w tydzień po operacji...Wszystkim przed życzę odwagi! Ja na pewno nie żałuję! 

Ja też jestem 11 dni po. 4 -5 dni były straszne. Też swirowalam po co mi to było itd. Też dziś prowadziłam auto i również czułam lekki ból, dyskomfort mimo że też w automacie. Rzadko biorę przeciwbólowe. Nie jest tak źle. Kształt jeszcze nie jest taki jak bym chciała ale jestem dobrej myśli. 

Syna nie podnoszę ale np bawię się z nim na dywanie . Przytulam. Jest ok. Mimo różnych niedogodności jednak podjelabym taka sama decyzję. 

Nikt kto nie był wtajemniczony nic nie zauważył. Mam 345 okrągłe i naprawdę w ubraniu nic nie widać. Także dziewczyny te przed głową do góry. Warto naprawdę. A dodam jeszcze że przed miałam czarne scenariusze że się nie obudzę a mam dwoje małych dzieci. 

Tydzień po to jeszcze słabe samopoczucie jest, ja 6dni po pojechałam na małe zakupy to bardzo źle się poczułam i od razu wracałam. Byłam z koleżanką, ona prowadziła. Ale jak bym musiała to 2 tyg po mogłabym wrócić do pracy. Z tym że ja mam pracę biurową. Myślę że to fizycznej to byłoby za wcześnie. 

Gość Karo

Zgadzam się z Tobą Melisa. Ja przy komputerze pracuję już od kilku dni- po 2-3 h dziennie i w domu. Do pracy fizycznej jeszcze się nie nadaję. U mnie też nic nie widać pod ubraniem 345 anatomiczne. Za to jak się rozbiorę...wreszcie mam piersi!!! Jeden trudny tydzień to nie taka wysoka cena, żeby spełnić swoje marzenie! 

Gość Milka

Karo, Melisa, jeszcze parę dni i naprawdę będzie super 🙂 ja właśnie po ok 2 tygodniach zaczęłam w miarę normalnie funkcjonować, sama zaczęłam wstawać z łóżka po nocy ;-). Teraz jestem miesiąc po i jest rewelacyjnie, już mogę spać na boku, piersi robią się coraz bardziej miękkie. Ja jestem zachwycona, mąż jest zachwycony 🙂

Karo już byłaś na zdjęciu szwów?

Melka a co u Ciebie?

Gość Gość melka

Gość emi .. każde ciało inaczej reaguje na ingerencje ja po 4 dniach gotowałam obiady ogarnialam wiadomo powoli bo bardzo wie męczyłam .. po 2 tygodniach było już ok ale czułam jeszcze ciągniecie  a po 3 tygodniach już zostałam sama z dzieckiem które ucieka w inna stronę i często musiałam jempodnosic teraz kiedy minął miesiąc sama z dzieckiem po choinkę musiałam jechać hehe i już wszystko jest jak przed operacja .. dodam ze  nie mam żadnych bóli .. operacja była 8 listopada 

Gość eee111

Dziewczyny o 15:30 mam zabieg trzymajcie kciuki :) już mam stresa :) 

Gość Karo

Gość Eee111 będzie dobrze! Spokojnie zaśniesz i obudzisz się z nowymi piersiami, trochę obolała😉 Nie żałuj sobie środków przeciwbólowych- jak tylko poczujesz ból natychmiast proś o kroplówkę! Mnie pierwszej nocy dawali co 4 h i było znośnie. Dobrze działa tramal- ja po nim spałam, więc nie przeszkadzał mi ból pleców😉Zgłaszaj też nudności- po narkozie to się może zdarzyć. Mają skuteczne leki przeciwwymiotne, zaczynają działać po kilku minutach!  Trzymam kciuki! Powodzenia!

Gość eee111

Karo dzieki za wskazowki 😗do później 

Gość Momi

Kochane, co uzywacie na blizny ? :)

Gość Anonim92

Cześć dziewczyny! 😊 szukam podobnych wymiarów do moich: 170cm/60kg sylwetka raczej normalna/szczupła z wyjściowka 0 😁 mam wątpliwości co do rozmiaru, może któraś z Was o podobnych wymiarach mogłaby podesłać zdjęcia/info o rozm implantu/jaka wyjsciowka.

Byłam na konsultacji u dr Jarlinskiego we Wrocławiu na poczatku tego roku, po zmierzeniu dr zaproponował:

Projekcja 232 245cc lub 290cc i druga projekcja 233 255cc lub 300cc

Niestety termin operacji wypadal późno, bo w maju (a wolę to zrobić w okresie zimowym zeby nie rzucalo sie w oczy). Dlatego mam kolejny termin na 04.02.19 i drugą konsultację 04.01.19 na ktorej finalnie wybierzemy rozm. Kształt oczywiscie anatomiczny.

Chcę również jeszcze w grudniu udać sie na konsultacje z wykorzystaniem urządzenia Vectra XT (o ile dobrze pamiętam) aby móc zwizualizowac efekty, myślę, ze to pomoze w podjęciu decyzji co do rozmiaru.

Zazdroszczę dziewczyny, że już jesteście po! Ściskam 😙

Gość Melka

Gość milka właśnie ostatnio o tobie myślałam jak tam :) u mnie nie zapeszajac rewelacyjnie .. nie czuje nic obcego żadnych boli jest jakbym nic nie miała robione :) dzisiaj nawet już myślałam żeby może delikatnie poćwiczyć ale nie .. JeszCse chociaż do nowego roku poczekam .. piersi są jeszcze twardawe ale jest coraz lepiej no i wstaje z łóżka bez skamieniałej klatki jak przed operacja :):) 

Gość Melka

Jeden chamski komentarz pare postów wyżej to nie mój .. ktoś sobie pożyczył moj nick :/ 

Gość Karo

Gość Milka, dziś byłam na kontroli u lekarza i wszystko ok. Niestety jedną pierś mam bardziej obrzękniętą i trochę się bałam, czy wszystko dobrze. Lekarz mnie uspokaja i mówi, że to wymaga czasu, piersi powinny się ładnie ułożyć. W czwartek mam zdjęcie szwów. Czuję się już dobrze. Muszę chodzić w tym pasie nad piersiami i to największa niedogodność. Ogólnie bardzo się cieszę, że się zdecydowałam, bałam się, że będzie gorzej! Pozdrawiam😉

Gość Ginekolog
Dnia 10.12.2018 o 22:12, Gość Milka napisał:

Ktoś pytał o szczepienie... ja oznaczałam tylko poziom przeciwciał. Roczniki od 86 były szczepione w 14 roku życia. Okazało się, że poziom przeciwciał mam wystarczający i nie myszę się doszczepiać. Może w Twoim przypadku będzie podobnie 🙂

eee111 powodzenia, trzymam kciuki 🙂 ja mam anatomiczne mentor i jestem zachwycona kształtem 🙂

Pochwal sie tym kształtem :) obojetne20@poczta.fm

Gość Nowa ja

Cześć dziewczyny, zapisuje się jutro na pierwszą konsultacje. 

Mam pytanie: czy Wy wszystkie macie powiększane metodą pod mięsień?

Ja wolałabym pod gruczol. Pierś jest już rozciągnięta po ciążach, chciałabym naturalny efekt - lekko opadający. Zdam się na lekarza ale chciałabym wiedzieć co Wam mówili - jaka metoda i dlaczego.

Boję się bardziej metody pod mięsień - to jednak większą ingerencja - naruszona dodatkową warstwą. Nie mam możliwości też na długą rekonwalescencje... 

Każda z Was pisze o wielkościach, projekcji ale mam wrażenie, że większość preferuje metodę pod mięsień. Jak myślicie? 

Gość Melka

Dziewczyny które są po jakie staniki sportowe  polecacie większość które mierze uciskają jakby piers a pod biustem nie trzymaja tak a chciałabym żeby dość mocno trzymały 

Gość eee111

Cześć dziewczyny pierwsza noc w klinice za mna :) najbardziej się bałam sali operacyjnej ale teraz jak na to patrzę to fajne uczucie obudzić się w lozku po wszystkim:) a później to już tylko ból klatki piersiowej i męczące spanie na plecach:/ tak wiec więcej strachu jest w naszej głowie:) o piersiach ciezko coś powiedzieć jak są w tym pancerzu, zobacze przy zmianie opatrunku :) pizdrawiam 

Gość eee111

Dziewczyny długo chodzilyscie zgarbione? 

Eee111 ja 4 dni miałam bardzo ciężkie A już później było dużo lepiej. Jutro mam 2 tyg i czuję się dobrze. Najgorzej jest po nocy . Jedna jest bardziej obrzeknieta ale i tak nie jest źle. Też muszę chodzić w tym pasie nad piersiami. Ogólnie w domu już pomału sprzatam. Gotowalam już po tyg ale najgorzej coś twardego kroic np. Nie jest źle. Chociaż w te pierwsze dni miałam mega doła. Także głową do góry bo to szybko mija 😉 do pracy wracam dokładnie po 3 tyg więc myślę że będzie ok. 

Gość Ginekolog
1 godzinę temu, Melisa85 napisał:

Eee111 ja 4 dni miałam bardzo ciężkie A już później było dużo lepiej. Jutro mam 2 tyg i czuję się dobrze. Najgorzej jest po nocy . Jedna jest bardziej obrzeknieta ale i tak nie jest źle. Też muszę chodzić w tym pasie nad piersiami. Ogólnie w domu już pomału sprzatam. Gotowalam już po tyg ale najgorzej coś twardego kroic np. Nie jest źle. Chociaż w te pierwsze dni miałam mega doła. Także głową do góry bo to szybko mija 😉 do pracy wracam dokładnie po 3 tyg więc myślę że będzie ok. 

witam to ile dołozyłaś sobie jaki masz mieć rozmiar teraz po wszystkim, no troche sie trzeba pomęczyć ale za to efekt pewnie bedzie ok

pozdrawiam i życze szybkiego powrotu..

Gość Megi

Operacje miałam 6 grudnia u dr muraszko. Trzy pierwsze dni lekki ból ( bardziej kręgosłupa nizeli piersi) ale totalnie do zniesienia. Czwartego dnia zaprzestalam brania tabletek. Ogólnie sa momenty ze zapomniam w ogole ze miałam robiona operacje 🙂 niesety meczy mnie tylko ta „niepełnosprawność „. Po prostu wiele rzeczy nie wolno, lub sprawiają ucisk pod ręka - uczycie takiego rwania. Ktoś pytał o dzieci - od poniedziałku jestem z córka 2,5 roku ( wczesniej była u mamy) co prawda z mężem ale to córeczka mamusi wiec wieksoszc rzeczy robię przy niej ja ( oprocz podnoszenia oczywiście ! ) . Jesli chodzi o spanie to śpię na plecach na płasko z jedna poduszka, wstaje lekka kołyska , od dwóch dni bez bólu sie podnoszę. Każdy organizm inaczej to znosi Alr nie taki „diabeł „ straszny 🙂 cesarkę z pełna narkoza wspomniam o wiele gorzej.

Gość ona

stanik sportowy nosilam w ciagu dnia gdy pancerniak sie suszyl po jego umyciu. kiedy mozna odstawic pooperacyjny jest kwestia indywidualna, ale tak srednio to po 4tygodniach (trzeba swojego lekarza zapytac) >.<

Może ma ktoś sprawdzone staniki pooperacyjne ? Kupowaliście drugi ? Jeden dostanę w klinice ale przydałby się drugi na zmianę 😉

Gość eee111

Hej dziewczyny jestem drugi dzień po i to jest straszne jak wstanę to chodzę zgarbiona i rękoma nie można ruszyć a od leżenia mega ból pleców nastawiam się na te najgorsze 3-4 dni ale czy wy tez nie moglyscie się wyprostować? Mam 345 anatomiczne mentor  stanik -pancerz 75 CD jak narazie kształt i wielkość są bardzo ładne, tylko te plecy 😣😢

Gość Megi
1 godzinę temu, Gość eee111 napisał:

Hej dziewczyny jestem drugi dzień po i to jest straszne jak wstanę to chodzę zgarbiona i rękoma nie można ruszyć a od leżenia mega ból pleców nastawiam się na te najgorsze 3-4 dni ale czy wy tez nie moglyscie się wyprostować? Mam 345 anatomiczne mentor  stanik -pancerz 75 CD jak narazie kształt i wielkość są bardzo ładne, tylko te plecy 😣😢

Ból pleców jest najgorszy, za pare dni przejdzie 😊 ja mogłam sie wyprostować , ale kręgosłup tez niezłe to odczuł. Narazie warto regularnie brać przeciwbólowe 

Gość nowa ja

Dziewczyny próbuje doczytać, jaką miałyście metoda powiększany biust ale nigdzie mogę. 

Implant pod gruczoł, powięź, mięsień? 

Dacie znać? 😘 

Eee111 - trzymam kciuki byś czuła się tylko lepiej 😘

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się