Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
fermina30

Nowa.Zaczynam starania, kto ze mną?

Polecane posty

no u mnie było dziwnie. niby przeprosił, ale dlatego, że zrobiłam awanturę, dlatego, że mi było przykro, a nie dlatego, że poczuł się winny. tego nie rozumiem, jestem dalej obrażona, chociaż z nim gadam normalnie. nie wiem co dalej, w ogóle bez sensu to się potoczyło..... ech... szkoda gadać.... bzzz też nie było, bo wiecie, ze zdrajcą, to nie tak łatwo jest.... on oczywiście kochający, troskliwy, pitu pitu, ale skruchy to j a w nim nie widzę..:(((( sygnały z moich gonad żeńskich też nieczytelne - coś tam mnie kłuje, cycki zaczynają boleć, ale nie mam śluzu. nic, cały cykl, nie kapejszyn..... przyszły te testy owu i nie wiem, czy mam je robić, czy czekać do następnego cyklu, chociaż jak wyszłyby pozytywnie, to może się zmuszę do bzzzzz, no zainicjuję - to jest lepsze słowo... teraz niby (chyba) to mam najlepsze dni... jakiś taki ten cykl dziwaczny i ja dziwacznie się czuję

a w tych jajnikach to mi się kotłuje cały czas od ponad tygodnia, cały czas je czuję - to jeden kłuje, potem drugi - może mam mega duo owu?:))) na bliźniaki....!

Kozy, co z wami? jesteście tam, czy gadam do siebie?

Hej! U mnie ciężki wekend! Miałam szkołe i od rana do nocy siedziałam na uczelni. A wczoraj o 14.15 moja siostra urodziała synka! 3,5 kg! Prosto z zajęć pobiegłam do szpitala. Jest śliczny! Dziś też jadę wieczorkiem! Ale się cieszę! Co do staranek, to u mnie dzieje się coś dziwnego...Piąty dzień biorę luteinę i po odstawieniu powinnam dostać @, czyli ok 2 lutego a tu niespodziewanie w sobotę pojawiło się lekkie krwawienie, ale takie jasne jakby z wodą...I do wieczora mi przeszło. Miałam przerwać branie tabletek bo myślałam że @ przyszedł, ale nie przyszedł więc biorę dalej....Nic już z tego nie rozumiem... Mfigielek a Ty jak tam z luteiną?

ziarenko lnu, bierz luteinkę dalej, ja miałam ostatnio to samo. min 7 dni i będzie duża @. luteina jest ciekawa, bo albo wywołuje @, albo podtrzymuje ciążę, więc nie ma obaw, bierz spokojnie

Hej kobietki. Dziś jestem wcześniej w domu. Nie byłam w pracy bo zawiozłam syna na 3 dniowe badania do szpitala. U mnie już po owu. Tak mi się zdaje bo testy owulacyjne w zeszłym tygodniu pokazały magiczne 2 kreski a teraz tylko jedną. Od dwóch dni (mimo, że do @ jeszcze prawie 2 tyg. ) czuję się jakbym zaraz miała dostać @. I cały czas coś mi burczy i przelewa się w brzuchu. Śmieszne uczucie. Wzdęcia? Sama nie wiem. Może. Ziarenko lnu gratulacje dla siostry!

Ewika - niczego nie sugeruję, ale to bulgotanie w brzuchu jest obiecujące:)))) wskakuj do drugiej tabeli wezmiemy ciebie na świecznik!

Rea_ oby. Byłby cudowny prezent na ślub. A w tabelce już się ulokowałam. (tej po owu).

Witam dziewczyny!Dołaczam do Was jeśli można.Mamy już dziewczynkę-2,5 roku no i staramy się teraz o drugie najlepiej jakby się udał chłopczyk.Z pierwszą ciążą nie było kłopotu i myślałam że teraz też pokochamy się w dni płodne i będzie dzidziuś.Zrobiłam test dwa dni przed spodziewanym okresem i wyszła jedna kreska gruba i druga bladziutka ale była więc myślałam że się udało.Na drugi dzień dostałam okresu ;( I trochę się podłamalam bo nie wiem co się stało?Niby miałam owulację bo był ciągnisty śluz i ból jajnika współżyłam z mężem 13 i 14-stego dnia cyklu,który u mnie trwa 30 dni.Może Wy macie jakiś pomysł co może być nie tak?Dodam że mam cykle regularne a właśnie w grudniu jakoś tak cykl trwał 31 dni a ostatnio 29.Ale nie wydaje mi się żeby dwa dni robiły różnicę?Córeczkę poczeliśmy 10-tego dnia cyklu teraz chcemy chłopca więc próbowaliśmy trochę póżniej.Już nic nie wiem?

Radzę bzzz... najczęściej jak się da. Szczególnie w każdy dzień płodny ;)

Tak byśmy zrobili ale bardzo chcę chłopczyka więc nie pędzimy od razu do sypialni ;) tylko czekamy na owulację chociaż tak naprawdę to nie wiadomo kiedy ona w końcu jest?

Klaudia, plan macie bardzo dobry, ale niestety to nie jest takie proste, nawet przy drugim dziecku. wcale nie jest powiedziane, że jeżeli będziecie współżyć w szczycie owulacji, dojdzie do zapłodnienia. nie denerwuj się, tylko zajmij się swoim Mężulkiem, będzie dobrze. witamy serdecznie:)

a z planowaniem płci słyszałam, że najbardziej pomocne są testy OWU, na każdym opak. jest informacja, jak ustrzelić chłopczyka:)

Rea_ a czytałam, że u Ciebie to jajniki szaleją jak nieokrzesane..... To dobry znak chyba co?

hej, cicho tu, psokojnie, a ja myslalam, ze jak wejde to będę miala co czytać! dziewczyna bonda trzymaj sie i zdrowiej, grypą strasą na każdym kroku , ajk to słyszę , to od razu się jakoś gorzej czuję:) Nowa staraczke witamy, witamy:) Rea Ty jajeczka nie marnuj! Ty testy rób, bedziesz wiedziala co dalej, czy możesz sie jeszcze podąsać na mężczyznę czy już nie:) A jak się uda, to pamietaj, że ja już dawno zapisałam się na te Twoje testy owu, co zostaną niewykorzystane. Foliku, dbaj o chłopa, tul , masuj,a jak wypościsz to ponoc też dobrze. N akolejny cykl najwyżej się przyda, co nazbiera:) Ale fakt, liczymy jeszcze, że kolejny cykl to moze na samym dole tabelki.. ja jutro do gina idę, w sumie to pożalić się, ze efektów -brzemiennych -brak naszych starań..

Poczytaj tabelkę z poprzedniej strony. Tam najlepiej się dowiesz kto i ile cykli się już stara. Ja 3 miesiąc ale niedawno odstawiłam tabletki anty więc na efekty przyjdzie mi jeszcze poczekać. Ja mam już dwoje dzieci (12 i 16 lat).

Ok.juz wiem o co biega.Nie pozostaje mi nic innego jak uaktualnić bo mnie @dopadła wczoraj... POCZEKALNIA PRZED OWU OD 1DC NICK.......... ........PLAN.@..DŁ.CYKLU ..PUNKT..WIEK..CYKL Klaudia0405..........23.02......30...........?.........26......2 Celcia84..............25.01........?...........?........ .24.....12 Dosiaaa...............27.01........?...........?........ .28......2 Dziewczyna Bonda...06.02.......?............?........33......3 Ziarenko lnu..........08.02......29-35......nie........25......6 reha...................08.02......32-38.......nie....... 30......3 Fermina30...........11.02........25-26......TAK......30 ......7 effa9..................12.02.......25-30................ .28.....11 patrycja75...........16.02.......30-33.......tak......33 ......8 Ognik80..............21.02........28-30......tak...... 28.......2 Meg75.................24.02........29.........tak..... 34.........2 kacha86..............21.02.........28-29.....tak.......2 2........5 POCZEKALNIA PO OWU DO KOŃCA @ NICK.......... ........PLAN.@..DŁ.CYKLU ..PUNKT..WIEK..CYKL Folik32................23.01.........?..........?....... . .32......4 M_M....................30.01........?..........nie...... ...24....1 Bombelek83..........31.01........?...........?.......... 25.....2 Mfigielek..............05.02......29-32.......nie....... 24.....4 ewika74...............07.02......27-28......tak.......34 .....3 BRZUCHATKI NICK...................TC....TERMIN POR.......WIEK......płeć Kate79.................5.....08.2009.............30..... ....... nitaanita..............8.....02.09.2009..........23..... ....... Sara_24................7.....08.09.2009.........24...... ...... Angioletto.............6....18.09.2009..........24...... ...... mooncia...............5....27.09.2009...........22...... .......

Ewika, nie wiem co one tak szaleją! czy już po, czy przed owu - taki ping pong - raz ten, raz drugi, nie wiem o co chodzi!:) ferminko Matko założycielko!!! pamiętam o tobie, pamiętam. może mi się nie przydadzą, chociaż planuję dzisiaj zobaczyć. będziesz miała 9 testów, bo ciążowy zabieram dla siebie;)))))

Klauda z tym obiadem to dobry pomysl, tez ójde do kuchni, a przy okazji kawusię zaparzę:)

no nie wierzę, że taka cisza! Nie wiem, czy to dobry znak, czy przeciwnie. Mam jednak wrazenie, że tak jest zawsze po weekendzie.. hmm..

------Rea ty nie gadaj tyle tylko bierz sie do roboty z tymi testami, bo coś tu chyba nadchodzi u ciebie i musisz nyć gotowa. Ja z tymi moimi testami nie dojde do ładu bo wczoraj sprawdzałam poraz kolejny i to już był 4 dzień testu dodatniego tzn z 2 krechami, więc nie co to z nimi jest. Dzisiaj też zrobię z ciekawości. -----Ziarenko lnu Kochana u mnie 7 dzień brania tej luteiny i narazie wszystko w porządku, tylko się trochę wkurzam bo ja mam dopochwowo i najgorzej jest rano bo się leje:( ale żadnych krwawień nie miałam, Ale najgorsze jest to że wyczytałam że absolutnie nie powinno się brać luteiny dużo wcześniej przed owulacja bo ona wtedy zablokowuje ją. Ewentualnie góra 1-2 przed owulką. I że ci ginekolodzy ślepo zapisują nam od 16 dc, jak nawet nie wiedzą kiedy mamy owulacje. Nic już z tego nie rozumiem.

--ziarenko lnu no nie wiem zobaczymy do weekendu, bo w czwartek brać tą nieszczęsna luteinę. Ale bardziej mnie ciekawi test owulacyjny, czy znowu wyjdzie dodatni, bo podobno on zawsze wychodzi pozytywny w ciązy, a to byłby już 5 dzień dodatniego. ale nie ma co sie nakręcac bo jak każda z nas już wie że nic z tego dobrego niewychodzi...

Cześć dziewuszki. Co tam u Was po weekendzie? Patrzę, że pusto tu dziś, jak nigdy na początku tygodnia. Witamy nową staraczkę i życzymy szybkich sukcesów. Ja tydzień zaczęłam od zrobienia badań na cytomegalię i powtórzyłam na toxoplazmozę. Poczekam na wynik i dopiero jak będzie wszystko ok to wznawiamy starania. Na razie przerwa. Ale to nie znaczy, że nie będę tu zaglądać i was wspierać, takiej opcji nie ma :)

mfigielku, te dwie kreseczki to dobra wróżba, trzymam kciuki aby w tym cyklu Ci się powiodło.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować