Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla szczesliwa

pobieramy sie 2011 . czy moze ktos jeszcze tu planuje slub na ten rok???

Polecane posty

Gość ejbisi
Ja jestem na etapie szukania sali w Wawie i muszę powiedzieć, że to ciężka praca ;) Niby duży wybór, ale jeszcze żadna sala mnie nie olśniła. Każda ma jakąś wadę: a to za daleko od Wawy, a to za duża/za mała, za drogo, brzydka, złe opinie w necie, brak ogródka, trzeba samemu zamawiac catering...itp itd. Zdaje się, że będzie ciezko znalezc cos idealnego.

Gość zacieszka
a jednak 5 marca 2011 ;) tak czytam te wasze wypowiedzi i stwierdzam ze niektorym sie udalo wszystko w tak krotkim czasie załatwic!! np u mnie terminy sal sa juz zarezerwowane do wrzesnia 2012...!! i tzrba jak najszybciej wsyztsko rezerwowac bo pozniej to bedzie kicha. pozdrawiam przyszle mezatki ;)

Gość ***Narzeczona ***
Przesadzacie ja dzisiaj dzownilam do 10 goralskich karczm w Beskidzie Slaskim i maja wolne terminy nawet na 2010 rok.

Gość do tej narzeczonejjjj...
Słuchaj to ze w beskidzie sa wolne to nie oznacza ze wszedzie tak jest......:/ Tu w górach są terminy różne jest karczma z mniejszym poziomem i ma terminy wolne a jest taka( w której mym mamy wesele) z rok 2010 cały zajęty......:/

Gość młoda27
Cześć! My od roku jesteśmy zaręczeni i teraz powoli będziemy rezerwować salę na sierpień 2012r. Wesele planujemy na 80-90 osób. Przeraża mnie to, że tyle czasu trzeba czekać za salą ale jestem pewne, że czas zleci w mgnieniu oka. Pozdrawiam :)

Gość ***Narzeczona ***
z mniejszym poziomem ??? Przepraszam ale ja dzownilam do starychh zabytkowych karczm ktore do tego odrazu oferuja noclegi w bardzo ladnych i dobrze wyposazonych pokojach i posiadaja rozbudowane bogate menu. Dzwonilam tez do karczm skromniejszych i wiesz jakos wszedzie sa miejsca na ten rok. W moim miescie na 2010 fakt juz ciezko cos znalezc ale na 2011 nie ma problemu. Nie wiem co masz na mysli piszac mniejszy poziom .....

Gość ***Narzeczona ***
Jak tu ktos pisal same sie nakrecacie .... gdyby nie takie panny jak wy wesele moznaby zalatwiac w roku w ktorym ma odbyc sie slub a nie 2 lata naprzod.

Gość młoda27
"Jak tu ktos pisal same sie nakrecacie .... gdyby nie takie panny jak wy wesele moznaby zalatwiac w roku w ktorym ma odbyc sie slub a nie 2 lata naprzod." Sorrki, ale w mojej miejscowości raczej nie da rady. Jak chce się mieć ślub latem to termin z 1,5 rocznym wyprzedzeniem jest terminem zbyt późnym. Można sobie jedynie pomarzyć. Nie mam zamiaru brać ślubu jesienią czy zimą i taplać się w błocie dlatego rezerwuję sale dużo, dużo wcześniej!!!

Gość ***Narzeczona ***
młoda27 Wlasnie o to chodzi ze sa panny ktore musza juz 2 lata wczensiej miec zaklepanego meza i sale i leca jak glupie i sie nakrecaja zajmuja miejsca i potem te rozsadne tez musza postepowac w ten sam sposob zeby nie obudzic sie z reka w nocniku ......

Gość młoda27
No właśnie byłam pewna, że jak zarezerwujemy w styczniu 2010 to spokojnie na sierpien czy wrzesień 2011 się uda, a tu "zonk". Niestety wolne miejsca dopiero w listopadzie. Niektórym się chyba w głowach przewraca, rezerwują 3 lata do przodu, a potem jak przychodzi co do czego to rezygnują miesiąc przed...

Gość ejbisi
Ja jak na razie badam temat w Warszawie i terminy letnie 2011 są póki co w wiekszosci wolne i mozna wybierac i przebierac.

Terminy z salami są naprawdę napięte. Ja znam taką sale w Krakowie która ma na miesiące letnie na 2012 rok prawie wszystko zajęte! My jesteśmy na etapie zastanawiania się nad stroną muzyczną. Dziewczyny doradźcie czy taki DJ - http://cma.pl/ czy taki zespół - http://drugitydzien.com/ ??

A ja sie zgadzam z ***narzeczona***. To nie terminy sa napiete, to ludzie panikuja. Ok, wiekszosc chce slub latem, w sobote - wiec dni nie jest az tak duzo. Ale restauracji, sal weselnych i hoteli organizujacych imprezy z roku na rok przybywa, ba, juz jest ich wiecej niz chetnych na wesela. Po co wiec panikowac??? Trzeba tylko umiec ustalic w zyciu priorytety. Chcemy jak najszybciej wziasc slub z ukochana osoba, w jakims ladnym miejscu (jakich wiele) i cieszyc sie wspolnym zyciem czy chcemy wziasc slub w dokladnie tym miejscu, bo tam miala kolezanka, bo poleca je najwiecej osob na forum. W tym drugim przypadku - zycze powodzenia. I radze juz zaczac myslec o rezerwacji sali dla swoich dzieci, jeszcze niezaplanowanych... Pozdrawiam wszystkie panny mlode. Wiecej luzu i...radosci z przygotowan do tego cudownego wydarzenia...

Hejka:)ja juz sie wypowiadalam w tym temacie, tylko mam takie pytanko czy jest tutaj ktos z Opolskiego? Albo zna ktoś zespół Soprano albo E-xtreme? Jezeli tak to prosze bardzo o odpowiedz:)

To jest też tak, że największe wzięcie mają sale na fajnym poziomie i z dobrą ceną, jeśli ktoś nie ma dużych wymagań bądź ma duży budżet to może pokusić się o późniejszą rezerwacje. Ale większość PM ma średni budżet i chce pięknego wesela i wtedy trzeba rezerwować wcześniej. :)

Zia 86 i wszystkie inne przyszłe panny młode wejdźcie na www.kusza.org tam jest bez liku wszystkiego i mają jeszcze wolne terminy z tego co się orientuję. Mi się fuksem udało załatwić prawie wszystko na maj br. I nie musiałam przenosić uroczystości na 2011 W MC zamówiłam zespół z dj`em oprawę ślubu fotografa z wizażystką samochód pomogli znaleźć salę i zamówić ciasta oraz tort

Gość ejbisi
A pan młody o tym wie? :D

My salę mamy już zaklepaną, fotografa(wybieraliśmy prawie 5 miesięcy) i kamerzystów też(tutaj akurat wybór był prosty, wzięliśmy naszym zdaniem najlepszych w Polsce) teraz zastanawiamy się między zespołem a DJ ale obie rzeczy też mamy wybrane. Natomiast mamy problem z autem. Zobaczę co oni tam mają ciekawego na tej stronie. :)

Gość M-art Studio
Witam serdecznie, Zapraszam do zapoznania się z moją ofertą fotografii subnej. Oferuje wykonanie reportazu z najwazniejszego dnia w Panstwa życiu w sposob profesjonalny. Zapraszam na strone: www.m-art_studio.iportfolio.pl W zakladce INFO maja Panstwo opis calej oferty. Cena za pelen pakiet zdjec to 1500zl. (plus koszt dojazdy 40 zl za 100km). Moge dojechac na kazdy kraniec Polski :) (jestem z okolic Warszawy) W razie pytan zapraszam do kontaktu mailowego lub telefonicznego. 510-332-695 Gg: 9159157 Pozdrawiam

Gość zacieszka
uuuu widze ze dziewczyny sie podzielily na dwa obozy ;)) jesli niektorym udalo sie zalatwic sale w miare szybko i bez problemow (w krotszym terminie niż rok) to gratuluje,ale niestety nie wszedzie tak jest ...

Gość zacieszka
aha... i my nie panikujemy!!

Gość Inna forma wesela
Może nie wszystkie ale według mnie autorka tego temat tak.;-) obłęd by w styczniu 2009 roku zamawiać salę na 2011 pewnie na lato! Obłęd. Coś mi się robi jak czytam... Ta sala ma nie takie oświetlenie a ta kolory i wystrój! Istna szopka... liczy się tylko otoczka i nie to co najważniejsze:) czyli złożenie sobie przysięgi, zawarcie związku z ukochaną osobą!!!!!! CHORE!!!!!Już zaczynajcie kupować suknię.... bo wam nie zdaza uszyc;-)

Gość fotografik701
Święte słowa :) z innymi sprawami też Pary nakrecają to fotograf chce 2000zł to 1500 a inny 1000zł, to może amator nam zrobi gratis !!!! będzie taniej bo pracuje za miskę ryżu :) sprzęt dostał gratis w sklepie Kamera j.w. zespół zagra - sobie potrenują ............... A gdzie ta miłość ??????? ja mam na zdjęcia jeszcze wolne terminy na 2010 mało bo mał ale mam

a my mieliśmy plany na 201 rok ale jednak przesunie się na 2012 :) co do załatwiania wszystkiego nie śpieszymy się, bo mieszkamy w małej miejscowości i spokojnie się załatwi co się chce.

Gość Inna forma wesela
PRZECZYTAJCIE 1STRONĘ TEGO TEMATU:) Obłęd dziewczyna pisze w styczniu 2009 że ma alkohol i wpłaciła zadatek na suknię a ślub ma być w 2012!!!! Ja pierdziele!! Ja mam ślub ze wrześniu a dopiero myślę jaką wódkę kupic! Czy ci ludzie nie są przypadkiem chorzy? Normalny człowiek chyba tak nie robi...

Gość Inna forma wesela
FOTOGRAFIKA zapraszam do topiku dziewczyny która pyta o zdjęcia w plenerze:) autorka Ganesh może coś ciekawego jej podpowie:) bo ktoś ją umoralnia... Zamiast zrozumiec

Gość onaaa2012
Do inna forma wesele ,widze ,ze nie zalapalas,ze dziewczyna pisala z ironia o rezerwacji i sukni:P:P Ja bylam w styczniu na weselu na sali,ktorą para rezerwowała 1,5 roku do przodu.W lutym dzwonilismy do wlascicielki tej sali z mysla o 2012 roku i dowiedzielismy sie ,ze nie ma juz wolnych terminow od maja do pazdziernika 2012!!!czyli nawet 2,5 roku do przodu, a na zimowe miesiace spokojnie mozna rezerowac 1,5 roku do przodu.Dodam ,ze nie jest to jakas zlota sala w Warszawie ,a normalna duza sala do wynajecia +wlasne kucharki w wojewodztwie świetokrzyskim,dlatego tym bardziej mnie to zdziwilo ,bo gdyby to bylo wieksze miasto i jakis palac to az takiego szoku bym nie doznala. Teraz to klienci bija sie o sale ,bo sluby bierze wyz demograficzny lat 80 ,ale za pare lat to wlasciciele beda bic sie o klienta.

w miastach owszem trudniej znaleźć sale, w małych miejscowościach nie ma z tym problemu ;)

Gość zacieszka
do "Ferby" w małych miejscowosciach tez jest problem ze znalezieniem sali... ja tak mieszkam i w okolicy jest ciężko o jakis wolny termin... no ale z pewnoscia nie wszedzie tak jest. zgadzam sie ze załatwianie spraw zwiazanych ze ślubem dwa lata wstecz to wielka przesada ale to nie wasz problem ;) ja mam za rok, mam załatwiona sale i orkiestre. odwiedziłam targi ślubne i teraz szukam fotografa i kamerzysty ;)