Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasneeeeeeeeeeeeeeee

WIESNIACTWO-czy sie dla was objawia?

Polecane posty

Gość wprawdzie białe kozaki
Joli sie udalo w tym sensie, ze podoba sie buraczej czesci spoleczenstwa, a tej jest zwykle wiecej w kazdym spoleczenstwie. Elity zawsze stanowią mniejszosc. Zreszta co tam elity - inteligenci i ludzie z dobrym gustem niestety tez. Tyle,ze media powinny kreowac zgoła inny wzorzec, podciagac ludzi w górę...media robia z niej jaja, jak przedtem z Leppera czy Renaty a maluczcy to naiwnie kupują. Smutne, bo niewychwawcze, jesli chodzi o dzieciaki, jakie gusta im sie kształtuje?

doda ? chyba zartujesz,może lepiej spiewa,ale jest pusta jak karton po serku waniliowy mój nick - moja sprawa i nic więcej nie powiem a studia płatne niestety

Gość rewrewrew
jest nadal podzial spoleczenstwa. Chlopi (fryzjerki, kasjerki, kucharki, panie z kiosku) jest nadal i czyta w Fakcie najnowsze epizody z zycia Jolanty, klasa srednia (nauczycielki, pielegniarki) polą przejrzeć Zwierciadlo i ogladnac "Na dobre i na zle" zas Szlachta (lekarze, prawnicy, architekci)czyta Umberto Eco a telewizor wlacza tylko po to by ogladnac wiadomosci. I teraz najedzcie na mnie - nie ma podzialu spoleczenstwa. dla mnie jest.

Gość rewrewrew
dla mnie czytanie pudelka.pl czy show to strata czasu. Nic to do mojego zycia nie wniesie... Marnotractwo cennych chwil z mojego zycia. :/ wole wlaczyc discovery lub cos poczytac.

Gość rewrewrew
ide spac. Oby jak najmiej glupoty i buractwa. Koniec z Rutowicz, Lepperem, Mandrayna itd.!

Gość wprawdzie białe kozaki
rewrewrew - jasne ,ze jest taki podzial - to naturalne. Komuna chciala go zniesc, wiadomo z jakim skutkiem. U nas niestety sa jej pozostałosci pomieszane z zachlysnieciem sie zachodem, tym powierzchownym, typu wiesci z zycia gwiazd. Do tego fakt, ze inteligencja wybita została przez wojnę - tego sie nie da tak szybko odbudowac, ta z w pierwszym pokoleniu nie wie czesto dokładnie o co chodzi, nie miała wzorców. Dobranoc:)

no to się troszkę uśmiałam , Morgan wcale nie jest firmą z eleganckimi ubraniami , zwykła firma jakich wiele na rynku , na pewno nie jest wyznacznikiem elegancji stawiała bym raczej na Chanel z klasyczna mała czarną czy eleganciki żakietami i garsonkami kolczyk w uchu u faceta - hehehehe to niemal cała Wielka Brytania składa się z buraków bo tu nawet prezesi międzynarodowych korporacji mają kolczyki w uszach, Angelina jest elegancka ?! tak zwłaszcza że wygląda jak brudnopis niebawem nie będzie miejsca w którym by sobie nie zrobiła tatoo to dopiero buractwo , szlachta czyta Umbert ?! taaak takim tokiem myslenia ja powinnam czytać jakiegoś pudelka bom z chłopów , ciekawe czemu na mojej półce stoja z goła inne tytuły a co do tv od dawna nie oglądam a wiadomości mam w necie , moim zdaniem buractwem jest zakładanie takich topików bo co one maja udowodnić że autorka do buractwa nie nie należy już samo zatytułowanie wątku \"wieśniactwo\" ją dyskwalifikuje , tłumaczenie że nie chodzi jej o ludzi ze wsi jest żałosne bo ich nie inetersuje co miała ona na mysli tylko forma w jakiej to określiła a jest ona dla nich obrażliwa , tym własnie objawia się dla mnie buractwo ! :(

z ciekawości przeczytałam wątek do końca ... rewrewrew napisała "tandeciary czesto sa glupie.- to fryzjereczki, sprzedawczynie" dziewczyno i Ty magisterkę chcesz robić , szkoda mi Ciebie nie masz szacunku do ludzi , ciekawe co na to powiedziały by fryzjerki i sprzedawczynie , generalizowanie i etykietowanie to słabość osobników bez argumentów , najgorsze co może być to wrzucanie ludzi do jednego worka... :( co do białych kozaków mam i owszem , kupiłam jakieś 5 lat temu są bardzo eleganckie i nikt nie zarzucił mi jak dotąd braku dobrego smaku ale pewnie nie trafiłam na podobne Tobie osoby ....zobaczyła byś kozaki i miała bym przypiętą metkę głupiej tandeciary ?!

Gość extented
nocą - wreszcie jedyna mądra wypowiedź na tym topiku! :)

Gość nie macie co robić nocą...
nocę to ja śpię...

Gość wieśniara
ale tu dyskusja jest uskuteczniania, ze ja cie prosze.... normalnie, sie dowiedziałąm, ze wiesniakiem jestem jak sie naryneczku ubiorę,a jak w morganie to nie :D buaaaahaha no, to ja jestem wiesniak jak nic, a jeszcze na lumpy chodze, i mieszkam na wsi - to juz w ogole mysle, ze słoma z butów nigdy mi nie wyjdzie :( trudno, ale przynajmniej mam w życiu weselej, bo nie musze sie martwić kupując ubrania w terranowie czy innych smieciowych sklepach że mnie nazwą wiesniarą, bo przecież i tak nią jestem a wiec luzzzz.... haha A wiesniactwo to wiecie co jest ? to jest nietolerancja dla odmiennosci, zadufanie w sobie, używanie "żem zrobił, żem poszedł, bylimy, poszlimy", studiowanie miliona kierunków i w tym samym czasie kompletna nieswiadomosć co sie w swiecie dzieje, puszenie sie jak paw w małomiasteczkowych lub dużomisateczkowych klubach za ostatnią kasę, krytykowanie innych za to gdzie i jak sie ubierają. Ale wiesniactwo tez jest spoko, kontrastu daje dla niewieśniaków. i powtarzam, nic do nich nie mam - nich sobie żyją jak chcą :D

Gość kafeteriona....
Wieśniactwem jest dzielenie ludzi na lepszych i gorszych właśnie z racji wykonywanego zawodu-ja pracuję w w sklepie,czy w związku z tym w/g Was WIELKIE PANIE jestem burakiem??? Nie noszę tipsów,bo mam wlasne zadbane paznokcie, nie mam doczepianych wlosów,białych kozaczków,nie czytam Faktu ani innych brukowców,jedyny serial jaki oglądałam to Miasteczko Tween Peaks,znam angielski i włoski(bo lubię te języki, a Imię róży czytałam kilka razy bo kocham tą książkę! ale...jestem burakiem,bo pracuję w sklepie. Bardzo dziękuję!

Gość 4532ijkldss
studiowanie kilku kierunkow jest wiesniactwem? dobre dobre...

Gość extented
hehe widzisz kafeteriona.... juz jesteś tu podsumowana i to przez osoby, które uważaja się za te lepsze, mądrzejsze i bardziej inteligentne ;) ale swoją drogą nie wiedziałam, że fryzjerki i fryzjerzy również są wieśniakami. rewrewrew radze Ci żebyś w ramacgh protestu nie chodziła do sklepów ani salonów fryzjerskich bo przecież tam pracuja same wieśniaki to nie zadawaj sie z nimi bo sie zarazisz :P Śmieszy mnie również podawanie firmy Morgan i Chanel jako wyznacznik mody.Uczepiłaś się tego strasznie.Tylko te dwie nazwy znasz?Czyli każda osoba, która się tam nie ubiera jest przegrana?To chyba ide sie powiesić.Sądzę, że kupiłaś sobie po jednym ciuchu z tych sklepów ( o ile nie z ciucholandu ale ważne że metka jest ;) ) i teraz szpanujesz na wielką Panią. Żaaaal.pl totalny i właśnie Ty jesteś tu jak dla mnie największą wieśniarą :P

Gość wieśniara
a najlepsze metki mam i tak z lumpów hehe sie mogę założyć , ze nikt z was nie ma bluzeczki od armaniego, a ja mam hehe \no cóz ale ja itak jestem wiesniarą wiec sie nie liczę a poza tym, jesli chodzi o studiowanie kilku kierunków to jnic do tego nie mam, bo sama robię 2. tylko chodzi o to ,ze mnóstwo wiesniaków studiuje sami nie wiedząc dokładnie co, i nie mają pojęcia jak wykorzytsac widzę z tych kierunków, nie wspoinając już o tym, ze nawet sie nie orientują,ze jest kryzys gospodarczy mimo, ze sie o nim uczą :s

Dla mnie wieśniactwo to stare Golfy i BMW z przyciemnianymi szybami i spojlerami Wieśniactwo to wyzywanie innych na forum że sa wieśniakami tylko dlatego ze pochodzą z innego miasta niż my. Wiesniak to facet ze złotymi łańcuchami i sygnetami na rękach Wieśniakiem będę uważał osobę która mieszka np w Warszawie od kilku pokoleń i na każdym kroku zaznavza że jest warszawiakiem od 3 czy 5 pokoleń jakby to miało go czynić lepszym od innych . Sam jestem warszawiakiem z dziada pradziada ale nigdy by mi nie przyszło do głowy że tylko z tego powodu można innych wyzywać od buraków i wieśniaków

Gość Mewa podkarpacka
Ty na pewno wraz ze swoją argumentacją jesteś wieśniakiem.:P

rewrewrew od kobiety to ubrania z Mango sa zaliczane do ubran ,,z lepszej polki,, ?:) Ja bym bardzo chciala wiedziec, bo tu gdzie przebywam to te ubrania wlasnie nosza dziewczyny pokroju Joli Rutowicz :) Jesli o klasie stanowia metki, to chyba jestem prawdziwa dama, bo jesem wlascicielka sporej kolekcji metek :P I Umberto Eco czytalam juz w wieku 15stu lat a jakos jeszcze nie mam wyzszego wyksztalcenia. Coz za okropny wiesniak ze mnie ;) Aha, i kiedys tez bylam wlascicielka bialych kozakow, bardzo ladnych, klasycznych, skorzanych, bialych kozakow z Zary. Wszystkie kolezanki wiesniary mi zazdroscily, bo takich w Polsce nie bylo ;)

Gość Mewa podkarpacka
U Ciebie to nie wieśniactwo to już snobizm nie weim co gorsze :(

O fryzjerstwie masz małe pojęcie, to kolejna forma sztuki, dla pasjonatów jest wielką frajdą i sposobem na zarobienie dużych pieniędzy. Umberto Eco przerobiłam dawno temu, kocham literaturę, kino, muzykę, maluję, sama nauczyłam się robić zdjęcia i dziś zyję z mody i fotografii, moja rodzina nie jest wykształcona ale kulturą i poziomem wiedzy przerasta większość społeczeństwa. Nie wrzucaj ludzi do jednego worka, bo w dzisiejszych czasach nie łatwo już szufladkować ludzi, mamy masę możliwości i wielu z nich korzysta. Wieśniactwem jest dzielenie ludzi na lepszych/ gorszych, zwłaszcza bezpodstawnie, opierajać się na stereotypach i pozorach.

Gość Z pojęciem
Takie podziały robią zakompleksione osoby, które nie mogą niczym się wyróżnić, to chociaż zaliczą się do wyższej klasy społecznej, bo mają na to papier, szkoda że w głowie pusto.

mnie sie objawia tym jak ktos chodzi syfiasty ,no brudny ,albo bez zebow na przodzie blee.

wiesniak wcale nie musi byc ze wsi .Ja znam multum wiesniakow z miasta -tu chodzi o styl bycia,jakies okrzesanie,kulture.A i mam znajomych ze wsi,ktorzy ,,miastowym wiesniakom'' do piet nie dorastaja Wiesniak to cham niewychowany i nie umiejacy sie zachowac ooooo

Gość celowo chaotycznie
smieszne ze bierzecie wymienione marki tak doslownie, wiesniarze rewsrewe chodzilo o grupe do ktorej zaliczaja sie m in te marki, ja bym jeszcze dodalam do nich zare, hm, reserved itp itd Teraz modne sa marki- no name, ale wyksztalcona wiesniara rewesrewe o tym nie wie wystarczy miec dobry gust zeby swietnie wygladac, zadbane cialo i dobry ubior wbrew pozorom nie wiele kosztuje, ale skad maja o tym wiedziec wiesniary, ktore wydadza 500 zl na krem pod oczy a efekt lepszy uzyskaly by masujac twarz kostkami lodu, pijac wode niegazowana i zdrowo sie odzywiajac, nie tylko piekna twarz ale i dupe bez cellulitu, no ale nie sa madre wiec skad maja to wiedziec, na studiach o tym nie uczyli, w koncu to praktyka czyni miSZCZa specjalnie wyzywam od wiesniar, to jak z nozycami...

własniei wiesniaki kłóca ie o marki-ta lepsza,ta nie tamta bee ,załosne zgadzam sie z ,,celowo chaotycznie ''

Gość celowo chaotycznie
mysli taka wyksztalcona ze jak ja stac na zare to jest super modna, bu he he toz to dopiero wiesniactwo, nawet na bazarku nie kupie tego w czym chodzi cala polska, chcesz nosic jak reszta idz do wymienionych sklepow, he he he tandeta nie jest juz tylko na placach ale i galeriach

Gość celowo chaotycznie
i nie gardze zarą, wielokrotnie znalazlam tam fajny dodatek czy ciuch, jednak szczycenie sie tym ze tam sie ubieralam jest dla mnie nieporozumieniem, tylko o to chodzi

Gość wiocha to wiocha
i koniec Legia Warszawa - chyba ci odbiło,albo na meczu cie wsiochy porurbowały i zmieniłes zdanie :-p