Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsgadghs

co byście zrobiły gdybyście urodziły chore dziecko?

Polecane posty

Gość nmbchjwbed
gfsdgasgasd jak to nie ma,a skad powstały nazwy idiota,kretyn,debil.

jakbym dowiedzialasie w początku ciązy o tym,ze dziecko jest chore nieuleczalnie to zastanowilabym sie nad aborcją niestety

ludzie, ja sie z takim czyms juz zetknelam i to wiele razy i marze o tym by pracowac wlasnie z takimi niepelnosprawnymi dziecmi no i so a skad mozesz wiedziec ze nikt z rodziny by sie takim dzieckiem nie zajol? nie znasz mojej rodziny :/ pozatym kto tu mowi o tym ze w zakladach czekaja tylko aby taka osoba umarła? hehehe dobre sobie :) u mnie jest wiele takich zakladow sa domy gdzie opiekuja sie takimi ludzmi itd i moge cie zapewnic ze nikt nie czeka tam na smierc takiej osoby

Gość a co byscie zrobily
Ja tez zapewniam :)

Gość no i so
tak teraz moze mówią ze oczywiście ze zaopiekowali by się..ale gdyby przyszło co di czego to się założe ze by się na ciebie wypięli...bo nikt sobie nie weźmie na głowe chorego dzieciaka....przeciez to by była ogromna zmiana w ich zyciu..trzeba by było zrezygnowac z pracy bo takie dziecko wymaga ciągłej opieki..rehabilitacji...no i koszty tez wchodza w gre...nikt nie zrezygnuje z wygodnego zycia zeby dla obcego dzieciaka zamienić je w piekło..

a ty lade love wymadrzasz sie tak jakbys pozjadala wszystkie rozumy i robisz to generelalnie w kazdym temacie.ile ty masz dziecko lat,zyjesz w jakims swoim swiecie.

Gość gfsdgasgasd
chyba jesteś strasznie ograniczona osóbą, ktora widzi tylko powłokę, ich chorobe i nic wiecej. Skreslasz takich ludzi mimo, że to nie ich wina Ja sie nimi opiekowałam, pomagałam, po kilka godzin dziennie. Przyjaźniłam i traktowałam jak normlanych. Ale mimo to nie potrafiłabym tak 24/dobe, 12miesiecy/rok

Gość no i so
nie jestem ograniczona...jestem bez serca jak to napisała wczesniej :O:O...jesli juz miec dziecko to zdrowe...takie jest moje zdanie...

Gość nmbchjwbed
no i so popieram

Gość gfsdgasgasd
ostatni post był do no i so

Gość a co byscie zrobily
Kurcze no to napewno mam powolanie. :)Moge i 365 dni w roku ciagle. Nie przeszkadza mi. Na urlopie tez jestem z nimi myslami . Ot kurde natura.:)

moze i sie wymadrzam.. ale tylko z tego wzgledu ze spotkalam sie z czyms takim i mam tutaj wiele do powiedzenia, tak samo jest z innymi tematami na ktore wchodze :) jezeli widze temat o ktorym nie mam zielonego pojecia to poprostu go omijam a to ze interesuje mnie wiele rzeczy mowi samo za siebie chcesz wiedziec ile mam lat? prosze bardzo.. za jakis miesiac koncze 20

Gość a co byscie zrobily
Acha i mam meza i 2 swoich zdrowych dzieci :) Dzieci wrazliwych na krzywde ,chorobe, uraz,na wszystko. I mam setki dzieci moich ,nie moich ,chorych ,zaniedbanych ,niechcianych. Uhhhh.

no to gowno wiesz o zyciu przeciez. jak bedziesz w ciazy i wyjdzie na badaniach ze twoje dziecko jest chore to ciekawe czy bedziesz taka pewna.poki co to sobie wszystko idealizujesz

Gość nmbchjwbed
Lady Love :-) malo przezyłąs i widziałas,wiec napisze jedno,wymadrzasz sie i to bardzo.Przezyj jeszcze ze 20 to pogadamy

Gość a co byscie zrobily
Pracuje w osrodku dla dzieci niepelnosprawnych. Nasze dzieci czesto maja po dwadziescia kilka i trzydziesci lat. :) I tak sa kochane. Lady Love widze ze bylabys bardzo dobra opiekunka takich duzych maluszkow. :)

pierdzielisz.. wiem wiecej niz Ci sie wydaje to ze jestem mloda musi odrazu oznaczac ze malo o zyciu wiem? a Ty moze wiesz wiele wiecej niz ja? interesuje mnie wiele rzeczy jak juz napisalam wczesniej pozatym znam ludzi z roznego otoczenia i moge naprawde wiele o nich powiedziec

Gość no i so
lady love--> a wegług mnie jestes po prostu ''głupio mądra'' ..na kazdym topiku się wymądrzasz i wszystko wiesz najlepiej :O:O:O

Gość nmbchjwbed
Lady Love znac i kontaktowac ise to co innego niz miec to na co dzien,w swoim zyciu.Obys sie nigdy o tym nie przekonała na własnej skorze

inaczej duzo przyzylam duzo widzialam.. moze za duzo widzialam :) ale nie bede wam tutaj mojego zyciorysu opisywac :) wiesz, bardzo bym chciala pracowac z takimi ludzmi.. nie wiem czemu ale uwielbiam tych ludzi :)

Gość nmbchjwbed
Lady Love ale nie przezyąłs to na wąłsnej skorze.no chyba,ze ur.juz takie niepełnosprawne dziecko.

Gość no i so
pewnie temu ich uwielbiasz bo taki psycholom możesz wciskać swoje ''racje'' i się wymądrzać :o:O

ja poprostu mam wlasne zdanie, potrafie kometowac w pozytywny jak i w negatywny sposob, pozatym przy tym sie bardzo duzo ucze.. poznaje rozne osobowosci, rozne poglady czyli to co mnie najbardziej interesuje

Gość gfsdgasgasd
lady love - głupia, naiwna cecha młodych ludzi odznaczajaca sie tym, ze wszystko wiedza, wszystkiego doswiadczyli i o wszystim maja pojecie. teraz, niestety, respekt do starszych zanika, ale z historii zapewne wiesz, ze kiedyś był on olbrzymi. A domyślasz się dlaczego? Bo altruizm to potęga. Uwierz, że rzadko kiedy sie zdarza, aby inteligencja wykształciucha 25-30latka równała sie z mądrościa zwyczajnej, wiejskiej babuni. Ale co ja ci tam bede mówić, ty przecież wiesz lepiej

Gość no i so
pewnie przy nich czujesz się taka mądra :D:D:D :O

Gość nmbchjwbed
Lady Love chciałabys pracowac z takimi ludzmi,takimi lezacymi,załatwiajacymi swoje potrzeby fizjologiczne pod siebie,wymniatujacymi na siebie,ludzmi kltorzy sa nazwani przez medycyne idiotami.DZiecko co Ty piszesz...

powtarzam raz jeszcze ze nie wiem wszystkiego :0 ale jakbys nie wiedziala wypowiadaja sie tutaj ludzie ktorzy rowniez nie mieli stycznosci z takimi osobami i z gory zakladaja ze sa to debile itd i ze nie zaopiekowali by sie takim dzieckiem zauwaz ze wiekszosc tych ktorzy zaobserwowali badz opiekowali sie takimi ludzmi niepelnosprawnymi chodzby przez jakis czas nie mowia ze oddali by takie dziecko napisalam oczywiscie ze wiekszosc zebyscie na mnie nie naleciały po raz wtorny