Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

graminis

Szpital Wojewódzki Tychy - PORÓD!!!

Polecane posty

Gość gość
Odnośnie odwiedzin to do esej przyjdzie mąż na chwile a do drugiej cała rodzina i bedzie siedzieć poł dnia. Nie wiadomo na kogo sie trafi na sali. Wystarcza te tłumy na korytarzu. Czasem nie poważne jest przyjście męża z dwójka dzieci ktore sa prosto po przedszkolu. Ja sama byłam świadkiem takiej sytuacji i bardzo sie cieszylam ze wtedy spokojnie mogłam iść na sale gdzie jesteśmy tylko my. To jest tylko kulka dni a jesli faktyczne potrzebujecie tych ciągłych odwiedzin to Poprostu wybierzecie inny szpital.

Gość gość
Ktoras tu pisze ze jest krepujace odciaganie pokarmu itp rzeczy. Dla kazdej kobiety i mezczyzny powinno to byc naturalne. Ja tam skrepowania nie czułam. W koncu kazda z nas karmi lub probuje karmic. Maz po cc czesto pomaga usiąść zeby przystawic dziecko ale tez lata do neonatologow zeby dowiedziec sie o wyniki malucha.

Gość Gościówkaaaa
Ok,ale jak jest 6 kobiet na sali i do wszystkich walą całe rodzinki,to ciut za dużo. Rozumiem takie akcje w 1-2 osobowych pokojach. Każdy ma inną granicę intymności.

Gość gość
Ja tam nie widziałam sal 6osobowych dla dziewczyn po cc, bo dziewczyny po sn leżą w salach gdzie nie ma łazienek i te może fatycznie są większe

Gość gość
Z tymi odwiedzinami to niestety spora część pań nie zna umiaru. Kiedyś do jednej przyszło na raz 6 osób. A inne całe dnie spędzały z gośćmi na korytarzu. Mieć taką na sali gdyby można zapraszać gości na salę to byłby koszmar. Tak więc dobrze, że nie ma odwiedzin na salach, bo się człowiek nie musi użerać z całą zgrają jakiś obcych ludzi.

Gość gość
gość dziś Ja tam nie widziałam sal 6osobowych dla dziewczyn po cc, bo dziewczyny po sn leżą w salach gdzie nie ma łazienek i te może fatycznie są większe X Ja leżałam długo w szpitalu (trzeba było zdiagnozować córkę) i byłam na sali 5 osobowej, zdarzało się, że były też panie po cesarce. I szczerze: niezależnie od tego po jakim porodzie ja sobie w ogóle nie wyobrażam żadnych odwiedzin na sali przy takiej ilości kobiet. Miejsca mało, warunki takie se, a wiadomo jak się wygląda po porodzie, krew się leje, ruszać się nieraz trudno, raczej nie chciałabym świecić kroczem w obecności obcych facetów.

Gość gość
no wiecie może powinien być jakiś limit osób np tylko jedna do jednej pacjentki, a jak ktoś chce więcej to na korytarz. Mnie w Tychach, jak już nabrałam trochę siłI i zaczęłam sprawniej chodzić też odpowiadało, że odwiedziny są na korytarzu, gorzej było pierwszego, drugiego dnia po cc, kiedy leżysz i nie potrafisz wstać, a jak wstajesz to ci się kręci w głowie, a dziecko płacze

Gość gość
mam jeszcze pytanie dotyczące Ligoty - czy w czasie tych dwóch godzin na sali pooperacyjnej po cesarce masz ma się przy sobie dziecko??

Gość gość
W Ligocie masz dziecko przy sobie a nawet na sobie pod warunkiem ze dzidziuś jest wydolny oddechowo. Tam bardzo duzo rodzi sie wcześniaków lub dzieci z ciezkimi wadami wrodzonymi bo to kest szpital z 3poziomem referencyjnym

Gość gość
Rodziłam w szpitalu wojewódzkim, nie było wiekszych problemów, bo sam poród przebiegł szybko i sprawnie. Natomiast moją ciążę prowadził prywatnie jeden z lekarzy z tyskiej placówki Dea Salus. Nie było żadnego problemu. Natomiast wiele bym dała, by trochę więcej pospać, szczególnie w nocy. Ale chyba każda z nas to przechodzi. Pozdrawiam serdecznie.

Gość gość
4.01 mam już zgłosić się w szpitalu czy jest jakaś Mama która w tym terminie wybiera się również do Tych?

Gość gość
"W Ligocie masz dziecko przy sobie a nawet na sobie pod warunkiem ze dzidziuś jest wydolny oddechowo. Tam bardzo duzo rodzi sie wcześniaków lub dzieci z ciezkimi wadami wrodzonymi bo to kest szpital z 3poziomem referencyjnym" - czy rónież w pierwszych godzinach po cesarce?

Gość gość
Nie ma reguły bo nie zależy od szpitala, lecz od danej ZMIANY w DANYM SZPITALU! !! Ja miałam dość dobre porody dzięki obecności męża przy nich.

Gość gość
Jakiego ginekologa polecacie? ja chodziłam do dr Gwary, ale znacie jeszcze jakiegoś innego dobrego lekarza do prowadzenia ciąży w Tychach?

Gość gość
Dr Jureczko. Przyjmuje w Tychach i Katowicach. Prowadził moja ciaze blizniacza. Byłam bardzo zadowolona, uwielbiam go :-)

Gość gość
Trochę przesadziłaś z tymi krowami. Rodziłam tam kilka lat temu i całkiem niedawno i jest różnica. Może położne nie są na każde zawołanie bo ich jest mało. Ja jak czegoś potrzebowałam to zawsze dostałam pomoc. Wystarczy podejść.

Gość gość
No cóż, w tym szpitalu potrzebny jest remont ale wsrod personelu. Niedopuszczalne jest ,aby pacjentki i ich rodziny czuły się jak intruzi, bo to dzięki nim personel ma pracę. Rodzilam tam kilka lat temu i widzę, że niewiele się zmieniło. Na sali pooperacyjnej pacjentka raczej nie wstanie i nie poprosi o nic więc może leżeć i czekać na zmilowanie. Co do lekarza. Panie doktorze trochę więcej empatii . A tej kobieta w takiej chwili potrzebuj***ardzo dużo .

Gość gość
kto wam prowadził siążę? doradźcie kogoś, chodziła któraś do doktor Sirko?

Gość gość
Chyba najlepszym lekarzem prowadzącym ciążę, a potem jeszcze interesującym się swoimi pacjentkami podczas porodu i pobytu na oddziale jest dr Jędrzejko

Gość gość
Polecam Dr Janusza Pozowskiego zastępce ordynatora, wspaniały lekarz i człowiek !

Gość gość
Pytanie ile oni biorą za wizytę i jak często wyznaczają wizyty, jesli chodzi o prowadzenie ciąży? U doktora Gwary płaciłam 50 zl za każdą wizytę.

Gość gość
50 zł ??? To trochę mało, dorzuć jeszcze 100 zł , lekarze się cenią :)

Gość gość
Na pewno każdemu kogo spotkam odradzę ten szpital:) A Paniom pielęgniarkom radzę zająć się pacjentkami, a nie szukać postów w internecie -świadczy to tylko i wyłącznie o tym, że nie macie co robić:)

Gość gość
no tak ale jach chodzisz do kelarza na kontrolę np. co tydzień to w skali miesiąca ta suma urośnie

Gość gość
Dziewczyny rodze tam nie długo jakie są szanse na leżenie w tych nowych salach dwu osobowych?czy któraś z was tam leżała? Widziałam te sale i te wielo osobowe no nie ma porównania..

Gość gość
Jak masz znajomości to Cie dadzą do 2 osobowych ;)

Gość gość
dajcie spokój z tym bagnem juz lepiej rodzic w katowicach na medykow