Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Oliwka2009

WERONIKA POTRZEBUJE POMOCY - AUTYZM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

metoda stymulacji umysłu ,nie które mamy to stosują i twierdzą ,że dobre, ja mam zamiar spróbować w przyszłym tygodniu/jestem umówiona na próbę/nawet Małysz to stosował, aby mieć lepszą koncentrację. oczywiście trening ten wywodzi się z NASA http://www.relaksacja.pl/biofeedback.html tu trochę o tym a w praktyce to opowiem jak będziemy po...nasz psycholog ma uprawnienia.

DROGA AGATO WIKTOR MIAŁ RAZ 10 SEANSÓW BO TAKIE JEST MINIMUM CZY POPRAWIŁA SIĘ KONCENTRACJA NAPEWNO TAK W CZASIE BIOFEEDBACU DZIECKO WYBIERA SOBIE TO CO LUBO I OBSERWÓJE ZEBY DANY PRZEDMIOT SIĘ RUSZAŁ NP.RYBA PATRZYSZ NA OGON A ONA SOBIE PŁYNIE JAK ODWRACASZ WZROK PRZESTAJE PŁYNĄC.DZIECKO MA PRZYPIĘTE DWIE ELEKTRODY .PIERWSZY SEANS TRWAŁ 45 MINUT TYLE ZAJEŁ PRZEJŚCIE WSZYSTKICH PLANSZ NASTĘPNE OD 20-25 CENA TEZ BYŁA ŁADNA 45 ZŁOTY JEDEN I TO BYŁO ROK TEMU.A TERAZ ILE KOSZTUJE AGATO.

dziękuje za info ...my po niedzieli idziemy na próbę bo okazało się ,że nasz psycholog ma uprawnienia, szkoda ,że wcześniej się nie pochwalił/hihi/zobaczymy, a mój synek uwielbia wszystko co kompatybilne z kompem i netem więc to jego dziedzina, i jest w tym na prawdę dobry, więc może się uda? a co do dmg /było o tym wcześniej/to kol. stosuje od niedawna na swoim synku i widzi poprawę...a u niego na prawdę jest trudno..pisze o tym na naszym forum/jest link w moim podpisie/Ona jest dosyć sceptyczną osobą więc jej wierzę.

aha jak macie pytania jakieś do psychologa to u nas na forum można zadawać bo mamy psychologa co się udziela.Z resztą polecam go bo prowadzi mojego Łukasza i wiem ,że jest dobry , a dzieci go uwielbiają.

DO AGATY WIEM ZE WASZEGO PSYCHOLOGA LUBIĄ DZIECI MY TEZ DO NIEGO CHODZIMY A W DUZYCH MIASTACH NAPEWNO JEST ŁATWIEJ NIŻ U NAS.

DZIŚ DOPIERO MIAŁAM CZAS WEJSC NA TWOJEGO BLOGA SYNKA TEZ ZNAM A MÓJ SYN CHODZIŁ PRZEZ PARE MIESIĘCY Z ŁUKASZEM DO GRUPY SPECJALNEJ.

cieszę się ,ze się spotkałyśmy na forum. Powiedz gdzie chodziłaś u nas na te treningi biofeedbacku?

ok.u nas nie...szkoda...wiem ,że jest w prywatnym gabinecie psychologicznym na blanowskiej , ale nie wiem nie byłam co i jak. szkoda ,że JCM się tym nie zainteresuje...jak im dać do zrozumienia?czas pomyśleć...na pewno więcej am byłoby zainteresowanych.

tu jest jeszcze kwestia ze nie w kazdym miejscu jest specjalist który zrobi dziecku z autyzmem a nie zaszkodzi.My większośc terapi mamy w krakowie mają większe doświadczenie bo czasem mgr. nie wystarcza.Pozdrawiam.Od poniedziłku właśnie jedziemy na Tomatisa.

Gość marika,kal
Czy moj syn ma autyz? jak wszystkie dieci wykonuja polecenia, to on ma to gdzies, robi to co jemu pasuje , nie wiem czy tak jest przez to ze tata mu na wszystko pozwala czy ma gdies polecenia?

[zgłoś do usunięcia] marika,kal a skąd mamy wiedziec? Ja moja czarodziejską kulę zbiłam w zeszłym roku, sorry. :)

Gość marika.ka
przeciez macie autysrtyczne dziewci, co za tymn idzie wiedze na temat dzieci autstycznych lepsza niz nie jeden lekar? czy to takie trudne?

no wiadomo chyba że samo niewykonywanie poleceń nie jest wyznacznikiem autyzmu, skąd w ogóle taki pomysł? Tak samo jak posiadanie okularów nie czyni z osoby 100 letniej babci... :)

marika.ka napisałas o synku jedno zdanie a jak on bawi się z kolegami??jak reaguje na otoczenie??

Gość kalafior...
ile ma lat? to że się nie słucha nie oznacza że jest dzieckiem z autyzmem nieadekwatnie reaguje na bodźce? zakrywa oczy słysząc głośny dźwięk woli przebywać sam, sam się bawi przez cały czas? , nie nawiązuje kontaktu z innymi osobami, nie mówi? mimo swojego wieku ponad 3-4 lataa mie mówi a mruczy lub tylko krzyczy? wykonuje stereotypowe ruchy? (macha rękami koło swojej twarzy) fascynuje go woda lub kręcące się przedmioty, potrafi przez kilka godzin, cały dzień zajmować się jedną rzeczą - przedmiotem? nie lubi nowych rzeczy np ubrań lub sytuacji teoretycznie nie odczówa bólu, zmian temperatury? jest ciepły dzień a on chce ubrać kurtkę lub chce kąpać się w zimnej wodzie, okalecza się ? skonsultuj się z specjalistą lub najbliższą poradnią pedagogiczno - psychologiczną, do marika,kal sory, ale najłatwiej jest przykleić dziecku łatkę ADHD lub autyzmu, niż zobaczyć że to problrm wychowawczy a więc mamy i taty, oczywiście nie mówie o wszystkich rodzicach ale znam kilkoro rodziców którzy mówią ze mają dziecko z adhd bo zamiast grzecznie siedzieć chce takie dziecko pobiegać, pobawić sie mając 4 - 5 lat

mam trójkę dzieci, najmłodsze z autyzmem...w moim przypadku nie podobało mi się kiedy mój synek mając 2 lata nie reagował na swoje imię , zachowywał się jak dziecko nie słyszące/głośne trzaski za nim nic nie powodowały ,żadnego odruchu/a jednocześnie słyszał telefon cicho grający z drugiego pokoju...no i brak kontaktu wzrokowego...całkowity, patrzył gdzieś przeze mnie...i pierwszy raz gdy na mnie przytomnie spojrzał ...na mnie..do dziś wspominam ze łzami w oczach...teraz wiem ,że tych objawów było wiele..ale przedtem nie szukało się u dziecka choroby....bo autyzm był 1 na kilka tysięcy ciąż.A teraz ?1 na 80 ciąż...w zeszłym roku statystyki podawały 1 na 156...TO PLAGA.

agata, gdzie wyczytałaś takie statystyki??? Przeciez co 80 dziecko nie ma autyzmu! autyzm jest nadal bardzo rzadki, co innego autystycznosc- czyli jego pewne cechy... chociaż tzreba tez wzią pod uwagę, że do całkiem niedawna te rzeczy były dla lekarzy czarną magią- więc nie dało sie nikomu dac tej diagnozy,bo zwyczajnie nie rozpoznawano choroby...

może zle mnie zrozumiałaś chodzi o spektrum autyzmu...te dzieci mimo jednej diagnozy są bardzo różne...znam wielu autystyków... http://www.pomagamyszymkowi.pl/swiatowy-dzien-swiadomosci-autyzmu-2-kwietnia/ tego raportu o 1 na 80 dzieci nie mogę teraz znależc...ale cechy autystyczne, autyzm , asperger to cały czas terapia i cały czas spektrum autyzmu...i dla każdego powinna byz indywidualnie dobrana terapia...dwóch takich samych autystyków nie widziałam i terapeuci których znam również... uwazasz , że autyzm jest bardzo rzadki?wierz dalej...żyj w błogiej nieswiadomości...ja niestety widzę ich na co dzień i zmęczone matki też ...walczymy z wiatrakami , ale warto!

Zgadzam się z agatą, wychowanie i edukacja autika to walka z wiatrakami. Nie znam statystyk, ale też uważam,że autyzm to plaga w ostatnich latach. Fajnie, że można z wami pogadać dziewczyny, bo też jestem zmęczoną matką:(

DROGIE MAMY NIE WIEM CZY TO DIETA CZY WITAMINA B 15 ALE MÓJ SYN ZMIENIA SIĘ, ZMIENIA SIĘ JEGO ZACHOWANIE ZACZYNA CORAZ WIĘCEJ MÓWIC OBY TAK DALEJ JEDNAK ZAWSZE WARTO WALCZYĆ I PRÓBOWAĆ CZEGOŚ NOWEGO !

stosujecie Klaudio?jak długo?cieszę się razem z wami !to druga mama która widzi poprawę!My też spróbujemy , ale po wizycie un neurologa w maju.Życzymy powodzenia i trzymamy kciuki!

Hej, ja po odstawieniu B15 widzę duże pogorszenie w zachowaniu, mały był chory i musiałam odstawić na tydzień wszystko:( teraz dodatkowo podaję DMG i czekam na rezultaty. Dziewczyny, jak u waszych dzieci z potrzebami fizjologicznymi? U nas niby ok, ale zdarza się posikiwanie w majciochy:(

WITAMINE STOSUJEMY JUZ JAKIEŚ 3 TYGODNIE MOZE TROCHE DŁUZEJ MIAŁ TAKI DZIEŃ ZE MYSLAŁAM ZE WSZYSTKO ZOSTAWIE I WYJDE ALE POTEM ZACZEŁO SIĘ POPRAWIAĆ NIEWIE MOZE ORGANIZM MUSIAŁ SIĘ PRZYSWOIĆ I SIĘ WYSYCIĆ. ALE TAK JAK MÓWI OPRUCZ TEGO MAM WPROWADZONĄ DIETE BEZGLUTENOWĄ(CHOCIAZ ZROBIMY BADANIA CZY JEST UCZULONY BO FINANSOWO PADNIEMY) ACH I DETOKSYKACJA WSZYSTKO JEST W JEDNYM CZASIE. MAMO AUTIKA U NAS POTRZEBY FIZJOLOGICZNE W DZIEŃ SUPER W NOCY ZDARZA SIĘ ZE SIĘ POSIKA.

Gość marika.,ja
dziewczyny ile lat maja wasze dzieci?

Gość marika.,ja
gdybyscie mogły cofnąć czas, co byście zmienili dla dobra dziecka?

mój synek ma skończone 8 lat,o autyzmie wiem od 6 lat. Co zmienić?chyba nic...jak do tej pory wszystko idzie ku lepszemu....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować