Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

greta78

----LISTOPAD 2009----

Polecane posty

Dziewczynki wyslalam wam zdjecia mojego patrysia, jak ktos nie dostal dajcie znac, bo ostatnio byly problemy z wyslaniem tych zdjec i musialam kazdej z osobna wysylac. Teraz wam trojkami wyslalam:)

jestem:) zyje:) Toszi pomoc do mycie okien przyjme z otwartymi rekami!!!!!!!!!! ( nie mylic z nogami;) ) kurka umylam 10 okien i normalnie umieram a jutro jeszce 5!!!!!!!!!!! kuzwa trzeba bylo zamurowac polowe, na szlag mi tyle dziur!!!!!!!! no ale to tak na nerwowo, a tak na serio to duchem juz jestem tam:) Gawit taki placz oktorym piszesz to jest zaburzenie snu , dziecko nie moze przejsc z jednej fazy snu w druga, nieraz niestey dzieci tak maja. moze sie to zdazyc od czasu do czasu nawet w odstepach kilkumiesiecznych a moze byc tez czesto, nawet co noc. trochu sie takimi rzeczami interesuje bo jestem lunatykiem wiec trochu na ten temat wiem musisz ograniczac dziecku mocne wrazenia, jak najmniej glosnych dzwiekow itp, bo niestey pozniej to sie odbija na tym jak dziecko spi. a jesli dziecko jest bardzo pobudzone w dzien to pozniej w nocy mozg nie moze sie wyciszyc i stad te problemy. druga sprawa wrazliwe dzieci tak maja. ale glowa do gory moze to bylo jednorazowe.

ha i dostalam okres!!!!!!!!!!! normalnie jak pomyslalam ze moge byc w ciazy-predzej w urojonej przy tabletkach to taka nerwe dostalam ze az okres sie pojawil:)

My dzis mielismy dzien spiocha :), Adas budzil sie i za chwile marudzil ze chce znowu spac, ale spal po 30min wiec polozylam sie z nim i spalismy 3h :) Toszi no ja wlasnie manne daje do obiadku. A pomysl by dawac kaszke manna z owocami jest jak najbardziej dobry. Ja lubie takie serki gotowe - sa w sklepach. I ja tez podpisuje sie pod tym co piszesz o naszym forum :) Agulinka - mam wrazenie ze Szymus urosl i tak wyciagnal sie troszke, sliczne ma oczka :) - chyba po Tobie :) i zdjecia ze spaceru super - nie ma jak rodzinka w komplecie. Natalie fajnie ze juz jestes :). Zdjecia super. Widac ze chlopaki przypadli sobie do gustu :) a dziewczynka wyglada bardziej jak kolega :). A Patrys wyglada na bardzo spokojnego malca - tak grzecznie pozuje do zdjec i umorusany jest tym szpinakiem calkiem jak moj :) a Ty wygladasz kwitnaco :).No i mam taka sama kamizelke dla Adasia :). Mili ladny wynik! 4,5kg i 63cm - jestem pod wrazeniem, niektore dzieci po 3miesiacach maja takie wymiary :) Ejmi mozesz zrobic kleik na gesto choc on nigdy nie bedzie tak gesty jak kaszka. I wtedy podawac go lyzeczka, a jak chcesz przez butle no to trzeba dodawac go mniej. Zwiekszaj stopniowo ilosc, po czym moze sprobuj wprowadzic kaszke - jesli boisz sie smakowej to sa bezsmakowe. Jesli przez 3dni nic sie nie dzieje to mysle ze mozesz wprowadzic nastepny produkt i nadal podawac to co sie juz u Was sprawdzilo czyli wlasnie kleik. Potem podawaj znowu 3dni sama marchewke i np po 3dniach dorzuc do niej ziemniaka. Alex moja droga - masz racje w 100% - kazde dziecko jest inne, jedne potrzebuja wiecznej bliskosci, inne juz w tym wieku sa w stanie zajac sie same czy zasnac. Te malutkie istotki maja juz swoje upodobania i preferencje wiec jesli Marci potrzebuje Ciebie to widocznie taka z niej przytulanka :) I trzeba sie z tego cieszyc poki mozna poprzytulac sie z takim bobaskiem bo za kilka lat juz nie bedzie tak latwo zlapac takiego szkraba i poprzytulac bo poprostu sie nie da :). Gawit Adas je sliwki, je same rozluzniajace owoce. Sliwki jemy z hippa a dzis nawet kupilam mu suszone sliwki z gerbera. Ja chyba sie nie przestawilam jeszcze z tego ze kiedys - jak byl na moim mleku robil ladne musztardki a teraz to sa geste i wymagaja wiecej wysilku. A co do zabawek to ja ostatnio zrobilam pewne zakupy: http://allegro.pl/item960559911_wesole_koleczko_super_grzechotka_tiny_love.html http://allegro.pl/item956304546_nowa_rewelacyjna_magiczna_kula_tiny_love.html http://allegro.pl/item972902971_zabawny_flexi_tiny_love_promocja.html http://allegro.pl/item965650472_grzechotka_skoczek_do_nauki_raczkowania_tiny_love.html Kupilam dzis krzeselko do karmienia :) http://allegro.pl/item974289534_krzeselko_do_karmienia_super_wyposazenie_3_kolory.html Dziewczyny a uzywa ktoras z Was niani elektronicznej? Chce kupic bo przydaje sie na wyjazdach. Jak bylismy nad morzem to musielismy pozyczac od znajomych wiec przed majowka chce sie zaopatrzyc.

Hejka. My już na nogach od prawie godziny ale to dlatego, że przepajałam dziś w nocy Myszkę i miała bardzo mokrego pampka - chciałam jej po 5 zmienić, bo się strasznie kręciła ale lipa , bo sie obudziła :) Ale teraz leży, śmieje się i miałczy jak kotek :) Ja po mimo 5 pobudek czuje się dziś super :) Zapadałam w głębokie sny więc się wyspałam :) Kurna napisalam wczoraj posta i go nie ma :/ Agulinka dziękuję Kochana za słowa wsparcia. Faktem jest, że wczoraj wieczorem jak zawsze położyłam Marci do łóżeczka po kapieli ale ona jak zaczęła być już śpiąca to zaczęła popłakiwać nie chciałam jej brać na ręcę ale jakoś nie wytrzymałam wzięłam ją, przytuliłam do cyca zaczęłam mówić "ccciii mamusia jest - nie zostawię cię" i moje maleństwo w dokładnie 3 min. usnęła na kamień - jak ją przekładałam do łóżeczka to była flaczek :) Jak usnęła to tak patrzyłam na nią i łezka mi poleciała jak ja mogę się na nią złościć - przecież ona chce tylko żebym była blisko niej, przeciez ona jest jeszcze malutka, i takie tam ... po tym stwierdziłam, że będę ją usypiać na rękach, karmić po 5 razy w nocy i mam to gdzieś... to moja córeczka kochana na świecie i mam ją tylko jedną...rozpieszczę jak mogę :) hehe gawitku super są te domki :) Ja byłam jeszcze z rodzicami jakieś 10 lat temu w takim domku w Jarosławcu i było super :) Z okna widzieliśmy morze :) deseo ja miałam nianię ale ją sprzedałam, bo u nas zdała egzamin jak mała sama spała czyli pierwsze 2 tyg.jej życia a od tamtej pory trzeba ją usypiać i doglądać co chwilkę.

hej Mamuśki! Dzis Zuzka zrobiła nam pobudkę o 5:30 :) Kręciła się już chyba od 5 ale bez przekonania więc nie wstawaliśmy, ale o 5:30 załączyła gadającego misia dosadnie dając do zrozumienia że czas wstawać hihih Pogoda dziś nadal do pipla, szaro, buro i mgliście :( Znowu czeka nas siedzenie w domu :O Dziękujemy za wszystkie miłe słowa odnośnie Zuzki i Mamy ;) W Łodzi ustaliliśmy wreszcie termin chrzcin i ślubu na 30 maja. Chrzciny będą normalnie na mszy, a ślub zaraz po mszy. No i na szczęście nie musimy nic załatwiać w Puławach. Proboszcz powiedział, ze wszystko się załatwi w Łodzi i nie ma sensu tu nic kombinować :) W ogóle spoko gość, ale to nie są typowi księża tylko bracia misjonarze. Ale nie pamiętam z jakiego zakonu :O muszę zapytać mamy :) Wczoraj już nawet chrzestna wydzwaniała, ze ogląda śliczna sukienusię dla Zuzki :) Sie przejęła biedna rolą hihih. na razie ją przystopowałam, bo nie bardzo wiem jaki rozmiar kupić na za 2 miesiące ;) I ciesze się bardzo, ze Święta upłynęły wszytskim w miarę spokojnie i bez żadnych niespodzianek :) Przebrnęłam wczoraj przez wszystkie posty napisane podczas mojej nieobecności. Widzę, że tematem przodującym było jedzenie naszych Maluszków :) Moja mała nadal je w dzień max 90 ml mleka, jak wypije 120 to jest ewenement. Tylko wieczorem wypija 120 - 150 kaszki. Całego słoiczka owocków lub warzyw tez nie wsunie na raz... Chyba mamy małą pojemność brzuszka ;) I od wczoraj serwujemy troszkę kaszki manny. Na razie kupiłam taka w słoiczku z HIPPA i dodajemy po łyżeczce do porcji owocków. Do warzywek się nie da bo jest słodka ;) Ale jak już będę wiedziała, ze może jeść to kupie taką czysta błyskawiczną. Ejmi jak Krzysio się już przyzwyczai do kleiku i będziesz chciał wprowadzić coś nowego to kleik zostaw w menu :) My kleik kukurydziany podajemy teraz na śniadanko tak koło 7:30. Do 90 ml mleka sypie 2 płaskie łyżeczki. Oho mała się budzi, zajrzę później :) Buziaki i słonka zycze!

Cholerka napisałam takiego ładnego posta i mi wcięło Postaram się go później odtworzyć, bo teraz mała się obudziła :( Miłego dzionka!

Dzień dobry :) Dziękuję wszystkim za odpowiedzi w mojej sprawie :) Dziś zwiększamy dawkę kleiku i zobaczymy i myślę, że jak Madzialińska będę kleik podawać na śniadanko, żeby w nocy nie daj boże nic się nie działo. U nas noc w zasadzie już standardowa, kilka razy wstawałam żeby aplikować smoka bo było stękanko, o 3.30 była prośba o mleczko więc zatankowaliśmy i oczywiście o 6-stej pobudka ;) Teraz robimy pierwszą drzemkę. U nas też pogoda do bani, szaro, buro i zimno zatem siedzimy w domu... Dziś muszę zadzwonić do szpitala i spytać o to badanie Krzysia, obawiamy się mocno z Tomkiem że dla Krzysia jest za wcześnie na kolejny pobyt w szpitalu i będziemy się starać o przełożenie tego badania. Zobaczymy co te mądre doktory tam powiedzą...ale intuicja mi podpowiada, że należy to przełożyć, bo jak on znowu złapie coś w tym szpitalu to ja się pochlastam... W Warszawie mówili że minimum 3 tygodnie izolacji jest potrzebne a tu nawet 2 nie minęły... Alex - miłość sie z Ciebie wylewa :) ale ja mam to samo wiesz, nieraz ręce mi opadają i nie mam cierpliwości, muszę chwilę odpocząć od dziecka a potem właśnie myślę jak Ty, że to wszystko mam w nosie i że dziecko jest najważniejsze :) Deseo - chyba się zdecyduje na takie samo krzesełko jak kopiłaś, bardzo fajne :) A już czas o tym pomyśleć :) No i kojec musimy kupić albo łóżeczko turystyczne. Gawit - mój Krzyś ma mnóstwo zabawek a to dlatego że całe pudło dostałam od koleżanki po jej synku i to ą na prawdę fajne zabawki i wszystkimi brzdąc się bawi...no ale teraz jest po prostu etap gdzie on się otoczeniem interesuje i zabawka jest dobra na 5 minut :O I tu jest problem bo ja już nie wiem co mam mu wymyślać żeby on się czymś zajął :O Dopijam kawę i biorę się za coś na obiad...a pomysłu brak...

Madzia - od wczoraj posty znikają na kafe...najpierw są za chwile ich nie ma, tak było z postem MIli...wczoraj pisała że jest chora a dziś tego posta nie ma! Ja Twój post widzę...

Madzia - od wczoraj są jakieś czary na kafe i posty znikają. Tak było z postem Mili, pisała że jest chora a dziś już tego posta nie ma... Twój post widzę....

🖐️ Mieliśmy dziś pierwszą noc od dawna gdzie mała nie płakała przez sen! powiem Wam, że dla mnie te nocki to był mega stres :( nie wiedziałam kiedy, dlaczego i ile mała będzie płakać i spałam bardzo czuwająco, żeby w razie co szybko brać ją na ręce! nie wiem co jej wczoraj pomogło! posmarowałam jej dziąsełka (ale innej nocy też smarowałam) i dałam jej kropelki sab simplex! dawno ich nie dostawała, ale poprzedniej nocy widziałam, że ciężko ida jej pierdki :( kręciła się, kopała nóżkami i dopiero jak puściła bąka to się uspokajała! więc dałam jej te kropelki i spała bardzo spokojnie! dziwne to dla mnie, bo w dzień puszcza bączki bez problemu, nie daje jej na noc żadnych kleików czy kaszek , więc czemu w nocy miała z tym problem? No i dziecko znów mnie rozpieściło z snem :) bo fakt , zasypia późno, około 21.30, ale dopiero co się obudziła :) , czyli o 8.30 (bo nie wiem kiedy skończe posta pisać ;) ) madzialinska będziecie mieć ślub i chrzciny w Łodzi? w jakiej dzielnicy masz rodzinkę? Ejmi ja podaje małej kaszkę na śniadanie, bo też boje się, żeby w nocy nic się nie zadziało! niby mała je już długo te kaszki i nic jej nie jest, ale jakoś wole dać na śniadanie! ona w nocy i tak dość długo wytrzymuje bez jedzonka, więc nie będę obciążać jej brzuszka na noc Alex ja robię zupełnie podobnie :) czasem się na małą złoszczę, denerwuję, a potem mam ochotę zacałować ją na amen :D U nas pogoda zapowiada się fajnie! świeci słoneczko. ja dziś na obiad planuje sałatkę grecką , ziemniaki i upiekę kurczaka :) tyle, że najpierw muszę lecieć na zakupy, bo większości rzeczy potrzebnych na obiad nie mam ;)

🖐️ Mieliśmy dziś pierwszą noc od dawna gdzie mała nie płakała przez sen! powiem Wam, że dla mnie te nocki to był mega stres :( nie wiedziałam kiedy, dlaczego i ile mała będzie płakać i spałam bardzo czuwająco, żeby w razie co szybko brać ją na ręce! nie wiem co jej wczoraj pomogło! posmarowałam jej dziąsełka (ale innej nocy też smarowałam) i dałam jej kropelki sab simplex! dawno ich nie dostawała, ale poprzedniej nocy widziałam, że ciężko ida jej pierdki :( kręciła się, kopała nóżkami i dopiero jak puściła bąka to się uspokajała! więc dałam jej te kropelki i spała bardzo spokojnie! dziwne to dla mnie, bo w dzień puszcza bączki bez problemu, nie daje jej na noc żadnych kleików czy kaszek , więc czemu w nocy miała z tym problem? No i dziecko znów mnie rozpieściło z snem :) bo fakt , zasypia późno, około 21.30, ale dopiero co się obudziła :) , czyli o 8.30 (bo nie wiem kiedy skończe posta pisać ;) ) madzialinska będziecie mieć ślub i chrzciny w Łodzi? w jakiej dzielnicy masz rodzinkę? Ejmi ja podaje małej kaszkę na śniadanie, bo też boje się, żeby w nocy nic się nie zadziało! niby mała je już długo te kaszki i nic jej nie jest, ale jakoś wole dać na śniadanie! ona w nocy i tak dość długo wytrzymuje bez jedzonka, więc nie będę obciążać jej brzuszka na noc Alex ja robię zupełnie podobnie :) czasem się na małą złoszczę, denerwuję, a potem mam ochotę zacałować ją na amen :D U nas pogoda zapowiada się fajnie! świeci słoneczko. ja dziś na obiad planuje sałatkę grecką , ziemniaki i upiekę kurczaka :) tyle, że najpierw muszę lecieć na zakupy, bo większości rzeczy potrzebnych na obiad nie mam ;)

Kurcze, tak się wczoraj napisałam jak głupia i nie ma mojego posta 😠 No nic... Nie będę już go pisać od nowa, bo i tak nie byłoby już na temat hihi... Michaaa - dzięki za emaila! 🌼 super mi to rozpisałaś ;) no i już wiem mniej więcej co i jak 🌼🌼🌼 Gawitku - może się spotkamy bo ja bym chciała namówić mężuśka na wypad na parę dni do Jarosławca właśnie pod koniec czerwca o tutaj: http://www.domiran.afr2.pl/galeria.htm a do Rusinowa to kilkanaście kroków przez las :D a zdjęcia z chrzcin oglądałam na nk i muszę przyznać, że super były! Agulinka - zdjęcia Szymusia bomba! A jaki wpatrzony w tatusia na jednym ze zdjęć ;) jak ja Wam zazdroszczę tych wspólnych, rodzinnych spacerków... Natalie - jak ten Twój Patryczek ślicznie siedzi na kanapie! No i jaki pomocny przy noszeniu koszyczka hihi... W ogóle te Wasze chłopaki to widać, że się dogadali i bardzo polubili :) xfg aDRXS g nbbbbbg vc4 r5., hj A to wyżej to przekaz mojego dziecka do swoich ciotek ;) ,mzn9myygtj5 to na razie tyle bo Dzidziulina mi sie rozbrykala i wylaczyla polskie znaki... Madzialińska - daj znac o tych chrzcinach to moze i ja sie przelamie i ochrzcze moja Dzidziulinke

Helou! Witam z rana. U nas piekna pogoda - dla odmiany,zeby już tak wszystkie nie narzekały hihi..A wczoraj niby cały dzien miało padac a też cudnie było.. Poszłysmy po tatuska do pracy.. i spacer był fajny,ale Mała przez 1,5 godz nie zmrużyła oka. tylko marudziła i dopiero w domu po butli zasneła w mig. Teraz też dosypia,a mama siedzi z odżywką na włosach i powiem Wam coś, ja to predzej wyłysieje niż coś mi pomoże na te moje wypadające włosy. To już z pewnoscią ponad miesiąc jak się męcze i żadnej poprawy nie widze. Aż dziw ,ze włosy jeszcze mam.. Lecę zmyć odżywkę i zaraz wróće! Madzia - no pieknie macie rozwiązane to 2w1. Na taką opcję to ja tez bym się skusiła. Nawet wczoraj próbowałam mojego podpytac, ale tylko się pokłocilismy lekko -bo jakoby nie wiem czego chcę i wydziwiam- zatem ja chyba już bedę bezślubna całkowicie. hihi Madzia ja Ci podeślę fajny strój dla Zuzki.. jak tylko znajdę.. A będziesz występować w sukniach okazyjnych? No ,dobra uciekam..

Natalie82- dziękuję za fotki :) Patryczek podobny do Mamusi, ma takie bardzo delikatne rysy twarzy jak dziewczynka :D A fotki z Szymusiem super! jak się fajnie chłopaki za rączki trzymali heh pociesznie :)

Natalie82- dziękuję za fotki :) Patryczek podobny do Mamusi, ma takie bardzo delikatne rysy twarzy jak dziewczynka :D A fotki z Szymusiem super! jak się fajnie chłopaki za rączki trzymali heh pociesznie :)

Hejka:) U nas wczoraj wieczorem było płaczliwie i marudnie. Ząbki idą na całego.Już widać 2 na dole, a jak włożę palec to czuć już pod palcem. Tak, ze za jakiś czas będzie mały wampirek:) Śmieszne są takie uśmieszki bobasów z dwoma ząbkami. Ale marudzi okropnie. Wypiła wieczorkiem po kąpieli 200ml kaszki, a za godzinę pobudka i znowu musiałam dorobić mleka. A potem lulanie, tulenie, głaskanie, trzymanie za rączkę. I żelem smarowałam dziąsełko. Ale mimo to widać było ze dziecko się męczy. Jak zasnęła to kolejna pobudka była o 3 - tak, ze ta noc jak nigdy. Niespokojna. Pogoda do bani. Szaro, deszczowo i sennie. Taka typowa pogoda barowa. I spacer odpada. A co najgorsze to tak ma być do końca tygodnia, przynajmniej u nas:( Deseo fajne zabawki. Chyba też małej kupię tę do nauki raczkowania. Bo już się dziewczyna rwie, dupkę wypina, kolanka podkula i stęka, tu by chciała ale jeszcze nie wie co z rączkami zrobić. No i oczywiście po chwili się złości. Mam z tych klimatów takiego robaka gryzaka i bardzo fajny jest. Natalie ja nie dostałam zdjęć Patrysia. Więc poproszę:) mardyk@op.pl Zmykam zjeść jakieś śniadanko. Olga drzemkuje więc trzeba szybciutko korzystać z chwilki swobody. Miłego dnia mimo tej szarzyzny za oknem:)

Hejka:) U nas wczoraj wieczorem było płaczliwie i marudnie. Ząbki idą na całego.Już widać 2 na dole, a jak włożę palec to czuć już pod palcem. Tak, ze za jakiś czas będzie mały wampirek:) Śmieszne są takie uśmieszki bobasów z dwoma ząbkami. Ale marudzi okropnie. Wypiła wieczorkiem po kąpieli 200ml kaszki, a za godzinę pobudka i znowu musiałam dorobić mleka. A potem lulanie, tulenie, głaskanie, trzymanie za rączkę. I żelem smarowałam dziąsełko. Ale mimo to widać było ze dziecko się męczy. Jak zasnęła to kolejna pobudka była o 3 - tak, ze ta noc jak nigdy. Niespokojna. Pogoda do bani. Szaro, deszczowo i sennie. Taka typowa pogoda barowa. I spacer odpada. A co najgorsze to tak ma być do końca tygodnia, przynajmniej u nas:( Deseo fajne zabawki. Chyba też małej kupię tę do nauki raczkowania. Bo już się dziewczyna rwie, dupkę wypina, kolanka podkula i stęka, tu by chciała ale jeszcze nie wie co z rączkami zrobić. No i oczywiście po chwili się złości. Mam z tych klimatów takiego robaka gryzaka i bardzo fajny jest. Natalie ja nie dostałam zdjęć Patrysia. Więc poproszę:) mardyk@op.pl Zmykam zjeść jakieś śniadanko. Olga drzemkuje więc trzeba szybciutko korzystać z chwilki swobody. Miłego dnia mimo tej szarzyzny za oknem:)

No, wróciłam.. Hanka TY się nie łam,tylko bierz namiary od Cioci Madzi i już! I to szybko, to się wspólnie załapiecie na maja.. I tak piszecie o tych wypadach nad morze.. normalnie też się zastanawiam.. Tylko sponsora znajdę hihi i się spotkamy.. A ten termin czerwcowy- to moj ulubiony na wyjazdy . Ostatecznie przełom lipca/sierpnia. Co do kaszek to myu jeszcze daleko w lesie, ale kleik kukurydziany to smakuje bardzo. Dziś próba trzecia z ryzowym. Może przejdzie. Jeśli tak to zaserwujemy kaszke.. Mnie się już by chciało taką na gęsto Małej dać i żeby spała całą noc! hihi.. Ejmi - TY tam nie szykuj się do szpitala, tylko Krzysia w pociąg i dawaj do mnie, u nas słońce, posiedzimy w parku, Krzyś złapie słoneczka i odporność poprawi.. I chyba Toszi pisała o Biogai,ale to tez chyba mogło by pomóc, co prawda chyba dotyczy to układu pokarmowego,ale nie mam pewności, czy więcej dobroczynnych skutków nie ma! :-) Koniecznie przełóżcie, choć o tydzień to badanie, no chyba,ze tam też terminy jak u nas, czyli z 2-miesięcznym wyprzedzeniem.. Madzia - nie musiscie przynosic zaświadczenia od swojej puławskiej parafii? No to super, bo moj to już 3 ci tydzien idzie do księdza po nie.. Chyba ,bedzie lepiej jak ja do swojej pojade i przywioze. hihi.. W koncu mieszkam i tu i tam. Alex - my tez dziś z rana pampka zmienic musielismy taki mokry był.. i to dziwne, bo od ponad tyg prawie suche były rano.. Ale Mała też mało zjada, a zwłaszcza na noc. Wczoraj to już myslałam,ze cała noc bedzie się budziąc, bo przez to ,ze długo spała w dzien to zjadała tylko 480ml mleka, troszkę mało, z reguły mamy jeszcze jedno karmienie i do 600 udaje nam się dobić, jak wszystko zjada. Deseo - fajne zabaweczki.. my się nad takim stolikiem grajaco-spiewająco, tanczącym hihih zastanawiamy. bo on juz dla takich maluszków jest - mozna do lezaczka dosunąć, potem dla stojących tez.. I własnie o tym pisałam, że dla wygody,czyli z czysto praktycznej strony dobrze,zeby chrzestna podawała Adaśka. Ale prawda taka,ze moje dwie chrześnice to całą msze w wózeczku przeleżały i przespały. Ela - dzielna kobito! Teraz to z górki.. a jeszcze jak Toszi teściu przybedzie z odsieczą to już tylko bedziesz wydawac polecenia a robota się sama zrobi hihi Natalie /Agulinka -super foteczki chłopaków! Ale przypadli sobie do gustu! My w swięta spotkalismy się z naszymi kuzyneczkami, 3-letnią i 13,5 miesięczną i Mała tylko patrzyła - co się dzieje.. hihi.. Dobra umykam, panna jeszcze śpi,ale ja praniem się zajmę! i może obiadkiem juz..

Witam U nas nocka z 2 pobudkami, wiec jest dobrze i pospalismy do 7.30, dalam mleczko , polozylam malego kolo siebie i do 8.30 podrzemalismy. Dzisiaj u nas brzydka pogoda , w prognozach mowia,ze slonce, ale ja tam go u nas nie widze. Jade dzis z malym do salonu dac wyplaty pracownikom i spotkac sie z przedstawicielka z loreala. Pisalyscie duzo o jedzonko, mojemu patrysiowi ostatnio zmienilam smoczek w butelce na wiekszy i odtad wypija mi 120-150ml, bo do tej pory bylo 90-120. A i czesto sie zdarza ze mu zrobie 150 wypije wszystko i awantura, a jak mu dorobie wiecej to juz nie chce pic:) Mysli sobie pewnie teraz to sie wyochaj:) No i na wyjezdzie jeszcze 3 razy mi sie w nocy znow do piersi dossal, ale ostatnie 3 noce nic, dzis jak mu probowalam dac, to tyle co zblizylam jego usteczka do piersi od razu ryk, po czym grzecznie wypija mleczko. Tak wiec Agulinko mozemy sobie podac rece,ale 5 miesiecy dalysmy rade,wiec zle nie jest. Musze zaczac mu ten gluten wprowadzac, widze,ze o jakims gotowym z hippa piszecie dzics bede na zakupach to poszukam. Deseo fajne zabawki malemu kupilas, ja mam ta ostatnio ten skoczek do nauki raczkowania, nie wiem za bardzo co on w raczkowaniu pomoze, ale patrys sie nim bawi, choc te kulki moga bolesnie w czolko uderzyc.Podoba mi sie kupione przez ciebie krzeselko do karmienia, poszukalam na allegro i ten twoj chyba najfajniej wyglada i fajnie sie rozklada,. Daj znac jak ci przyjdzie jak jakosc wykonania i w ogole czy taki tez fajny w rzeczywistosci.I dziekuje za komentarz o moim syneczku;) Aguliniu mi tez wlosy wypadaja na potege, mam wrazenie ze zaraz lysa zostane, a najgorzej jest po umysiu, szczotka pelna wlosow i tez nic nie dziala, JA sprobuje teraz merz special bo kiedys jak mi wlosy wypadaly bardzo mi to pomoglo, a ze od 3 dni juz nie karmie,wiec teraz moge brac.skrzyp barzdo mi cere psuje,w ten merz wzmacnia i wlosy i paznokcie. HAnka moj synus ostatnio tez jak sie rozbryka to wszystkie zabawki w kolo lataja, a jak sie rozgada to go przegadac nie idzie:)i dziekuje za mily komentarz o moim syneczku:) Gawit nam tez sie czasem zdarza ze mi patrys w nocy przez sen placze, ale wystarczy go wziasc na rece oczka otwiera od razu i przestaje plakac i potem od razu znow odplywa. Poki probowalam go uciszyc w lozeczku to nie mogl sie uspokoic ,wiec ja go musze na rece wziasc i wtedy sie budzi. MAdzia i jak reakcja po kaszce mannie, bo ja tez zamierzam zaczac dawac jak tylko zakupie. Alex jak twoja corcia chce na rekach uspypiac to ja tak usypiaj, jeszcze troche i nam te dzieciaki wyrosna i nie beda takie przytulanskie:) Choc moj synek juz za zadne skarby mi na rekach nie usnie, a jak go chce przytulic jak jest do spania to sie odpycha, mial okres ze tylko na raczkach usypial, a potem mu sie z dnia na dzien odwidzialo i teraz za nic na rekach. wiec moze i twojej corci tez sie odwidzi,wiec przytulaj poki ona chce:) Ejmi dziekuje za mily komentarz o patrysiu:)

Witam U nas nocka z 2 pobudkami, wiec jest dobrze i pospalismy do 7.30, dalam mleczko , polozylam malego kolo siebie i do 8.30 podrzemalismy. Dzisiaj u nas brzydka pogoda , w prognozach mowia,ze slonce, ale ja tam go u nas nie widze. Jade dzis z malym do salonu dac wyplaty pracownikom i spotkac sie z przedstawicielka z loreala. Pisalyscie duzp o jedzonko, mojemu patrysiowi ostatnio zmienilam smoczek w butelce na wiekszy i odtad wypija mi 120-150ml, bo do tej pory bylo 90-120. A i czesto sie zdarza ze mu zrobie 150 wypije wszystko i awantura, a jak mu dorobie wiecej to juz nie chce pic:) Mysli sobie pewnie teraz to sie wyochaj:) No i na wyjezdzie jeszcze 3 razy mi sie w nocy znow do piersi dossal, ale ostatnie 3 noce nic, dzis jak mu probowalam dac, to tyle co zblizylam jego usteczka do piersi od razu ryk, po czym grzecznie wypija mleczko. Tak wiec Agulinko mozemy sobie podac rece,ale 5 miesiecy dalysmy rade,wiec zle nie jest. Musze zaczac mu ten gluten wprowadzac, widze,ze o jakims gotowym z hippa piszecie dzics bede na zakupach to poszukam. Deseo fajne zabawki malemu kupilas, ja mam ta ostatnio ten skoczek do nauki raczkowania, nie wiem za bardzo co on w raczkowaniu pomoze, ale patrys sie nim bawi, choc te kulki moga bolesnie w czolko uderzyc.Podoba mi sie kupione przez ciebie krzeselko do karmienia, poszukalam na allegro i ten twoj chyba najfajniej wyglada i fajnie sie rozklada,. Daj znac jak ci przyjdzie jak jakosc wykonania i w ogole czy taki tez fajny w rzeczywistosci.I dziekuje za komentarz o moim syneczku;) Aguliniu mi tez wlosy wypadaja na potege, mam wrazenie ze zaraz lysa zostane, a najgorzej jest po umysiu, szczotka pelna wlosow i tez nic nie dziala, JA sprobuje teraz merz special bo kiedys jak mi wlosy wypadaly bardzo mi to pomoglo, a ze od 3 dni juz nie karmie,wiec teraz moge brac.skrzyp barzdo mi cere psuje,w ten merz wzmacnia i wlosy i paznokcie. HAnka moj synus ostatnio tez jak sie rozbryka to wszystkie zabawki w kolo lataja, a jak sie rozgada to go przegadac nie idzie:)i dziekuje za mily komentarz o moim syneczku:) Gawit nam tez sie czasem zdarza ze mi patrys w nocy przez sen placze, ale wystarczy go wziasc na rece oczka otwiera od razu i przestaje plakac i potem od razu znow odplywa. Poki probowalam go uciszyc w lozeczku to nie mogl sie uspokoic ,wiec ja go musze na rece wziasc i wtedy sie budzi. MAdzia i jak reakcja po kaszce mannie, bo ja tez zamierzam zaczac dawac jak tylko zakupie. Alex jak twoja corcia chce na rekach uspypiac to ja tak usypiaj, jeszcze troche i nam te dzieciaki wyrosna i nie beda takie przytulanskie:) Choc moj synek juz za zadne skarby mi na rekach nie usnie, a jak go chce przytulic jak jest do spania to sie odpycha, mial okres ze tylko na raczkach usypial, a potem mu sie z dnia na dzien odwidzialo i teraz za nic na rekach. wiec moze i twojej corci tez sie odwidzi,wiec przytulaj poki ona chce:) Ejmi dziekuje za mily komentarz o patrysiu:)

Toszi - no to szybko Oldze poszło.. dwa od razu, to może potem bedzie na chwilkę spokoj i odsapnie biedaczka. Bo to jednak ból ponoć jest.

kurka cos nam kafe szaleje, ogladam wlasnie katalog ikei i zaluje ze u nas nie ma, tyle fajnych i tanich rzeczy.:( a u nas albo chinskie albo takie ceny ze szczena opada:( mam wozek, powiem wam ze duzy ale fajny, a Michas ma wkoncu duzo miejsca:)

Toszi - no to szybko Oldze poszło.. dwa od razu, to może potem bedzie na chwilkę spokoj i odsapnie biedaczka. Bo to jednak ból ponoć jest. Natalie - to może ja spróbuje ten Merz - bo na razie skrzypovitę meczę..

Coś mi się Małgosia popsuła :( tak jej podpasowało sypiać w ciągu dnia w wózku na tarasie że teraz śpi całe dnie w wózku a w nocy wstaje co 2-3 godziny na jedzenie :( wczoraj przetrzymałam ją prawie cały dzień (w sumie przespała jakieś 30 minut) i padła przed 22, wstała po 2, zjadła i dalej poszła spać do 7 ale nie wiem czy to dobry pomysł bo nic nie mogłam zrobić w domu :/ Wczoraj też byłyśmy u mnie pracy zawieźć podanie o dodatkowy urlop macierzyński i wnioski o urlop wypoczynkowy za poprzedni rok i bieżący ale nadal nikt nie umiał mi powiedzieć co dalej... Czy mam gdzie wracać czy iść na wychowawczy... Wkurwiłam się jak nie wiem co... Niby przyjąć mnie muszą ale co z tego jak mnie zaraz zwolnią a znowu z drugiej strony iść na wychowawczy i nie mieć kasy... Już sama nie wiem co robić 😭 Najchętniej to posiedziałabym z Dzidziuliną do czasu jak pójdzie do przedszkola bo aż mi się serce pęka na samą myśl, że miałabym ją zostawić na tyle godzin w ciągu dnia 😭 Pójdę wstawić pranie to może mi się humor polepszy...

Ok przesunęłam ten termin badania na 30 kwietnia, rozmawiałam z panią doktor co Krzysia prowadziła, powiedziała, że jak najbardziej jest wskazane, żeby to przesunąć, żeby on nabrał odporności i zupełnie wyszedł na prostą. Międzyczasie zrobię mu badania moczu i sprawdzimy czy wszystko ok z siuśkami, leki i tak musi brać profilaktycznie. A Krzyś dzismnie chyba zamorduje...od rana jest masakra, nic mu nie pasuje, ciągle marudzi, popłakuje...oj błąd zrobiłam że mu nie kupiłam nic na te dziąsła .... chyba wsadzę go w wózek i pójdę do apteki bo normalnie jest sajgon z nim :(

witajcie, ale fajnie ze juz sroda...:) 2 dni i znów weekend, lubie takie tygodnie "urwane":) u nas zaczyna sie masakra zębowa, ja tam nic nie widze białego na dziąsłach u Basi ale po jej zachowaniu wnioskuje ze to ewidentnie zebiska idą, Mała rzuca sie na wszystko co jest w okolicy jej ust. Nie moge jej zapiąc bluzeczki bo rzuca sie jak wilkołak na moje rece. jak dopadnie reke to juz nie ssie jak wczesniej tylko gryzie - powiedziałabym ze nawet agresywnie. Smiesznie to yglada ale moge sie tylko domyslac jak ja to swędzi. no i moja córa ma nowa, wkurzajaca zabawe:) zakłada sobe na glowe wszystkie pieluchy, kocyki i koldry na glowe. po czym przez chwile ja to smieszy bo rechocze, a za 5sekund juz beczy ze nie moze tego zdjac:) no i mamuska tak lata co 5 sekund do niej. GAWIT, EJMI, NATALIA BASIA, AGULINKA nie dostałam od Was zadnych zdjec:(:(:( nie zapominajcie o mnie please - mamabaski@gazeta.pl ja tez chce zobaczyc forumowe szkraby! mała sobie drzemkuje wiec poczytam co was pozdrówki

Witam! My dzis pospalismy do 9.30 :) Jakos udalo mi sie uspic mojego rozbojnika jak sie obudzil przed 7, ale musialam wymeczyc go wygibasami :) To kafe tak wariuje ze normalnie chetnie przenioslabym sie na inny portal!!!! Ela dzielna jestes - tyle okien wypucowac :), normalnie po tych sprzataniach to miesnie sobie wyrobisz jak po silowni :) A jak czuje sie Michas? Juz nie wymiotowal? Alex a jaka nianie mialas? bylas z niej zadowolona? Madzia gratuluje konkretow co do slubu i chrztu :) My tez mamy impreze 2w1 ale u nas chrzciny zostana przytumione naszym slubem, troche nie fajnie choc z drugiej strony co takie dziecko pamieta z tej imprezy - nic. To tylko dodatkowy stres dla niego. A ta manna ze sloiczka jest pycha :) U nas po suszonych sliwkach poszly dzis 2kupki i ta ostatnia taka papcia ze dawno takiej nie widzialam :) Ejmi co do krzeselka to ja ogladalam kilka, jak bylismy u znajomych to wypytywalam. I ja szukalam takiego co ma ta plastikowa blokade przymocowana do siedziska a nie do tacki, bo jak sadzamy dzieciaczka to zanim zapniemy pasy to nam sie nie zsunie. Poza tym to wieksze bezpieczenstwo przy silnych maluchach jak moj syn. Wiem ze fisher price rainforest takie ma ale kosztuje 2x tyle co to ktore zamowilam. Lozeczko turystyczne tez mam ale stoi u moich rodzicow i korzystalismy z niego raz takze nie bardzo moge cos o nim powiedziec. Gawit moze jakis sloiczek jej nie sluzy? i ja wzdyma? Agulinia nie martw sie wlosami, tak juz jest. Musimy to przeczekac. Mi sie wydaje ze juz mniej wypada ale i tak duzo. Dlatego ostatnio zastanawiam sie nad tym czy na slub to mi cos na tej glowie zostanie :) i wpadlam na pomysl by na slub sobie przedluzyc wlosy :) A co do chrztu to wiem ze moj napewno nie przespi, bedzie juz spory - prawie 9miesiecy i cos czuje ze moze byc koncertowo :) Toszi zabawek jeszcze nie dostalam, bo wszystko zamowilam na allegro i czekam na przesylke :) Zobaczymy czy sie spodobaja. Natalie dam znac co do krzeselka. Ty kochana znasz sie napewno - co myslisz o przedluzaniu wlosow? Ela ja tam fanka ikei nie jestem, kupuje z reguly jakies pierdolki ale meble czy inne sprzety to dla mnie tam sa dziadoskie, cena odpowiada jakosci. Hanka wiesz jest jakis taki kruczek prawny ze jesli kobieta po macierzynskim wraca do pracy na niepelny etat to nie mozna jest zwolnic z pracy przez rok czasu. Ale musisz jeszcze sprawdzic to. Ejmi sprobuj jakis zel, moze mu ulzy. Mlodamamuska ja tez lubie takie urwane tygodnie :). Jak bedziesz miala chwilke to skrobnij mi maila odnosnie tego co pisalam :) Slonce ma chec sie przebic wiem moze zrobimy dzis wycieczke i pojedziemy do kolezanki :)

Witam! My dzis pospalismy do 9.30 :) Jakos udalo mi sie uspic mojego rozbojnika jak sie obudzil przed 7, ale musialam wymeczyc go wygibasami :) To kafe tak wariuje ze normalnie chetnie przenioslabym sie na inny portal!!!! Ela dzielna jestes - tyle okien wypucowac :), normalnie po tych sprzataniach to miesnie sobie wyrobisz jak po silowni :) A jak czuje sie Michas? Juz nie wymiotowal? Alex a jaka nianie mialas? bylas z niej zadowolona? Madzia gratuluje konkretow co do slubu i chrztu :) My tez mamy impreze 2w1 ale u nas chrzciny zostana przytumione naszym slubem, troche nie fajnie choc z drugiej strony co takie dziecko pamieta z tej imprezy - nic. To tylko dodatkowy stres dla niego. A ta manna ze sloiczka jest pycha :) U nas po suszonych sliwkach poszly dzis 2kupki i ta ostatnia taka papcia ze dawno takiej nie widzialam :) Ejmi co do krzeselka to ja ogladalam kilka, jak bylismy u znajomych to wypytywalam. I ja szukalam takiego co ma ta plastikowa blokade przymocowana do siedziska a nie do tacki, bo jak sadzamy dzieciaczka to zanim zapniemy pasy to nam sie nie zsunie. Poza tym to wieksze bezpieczenstwo przy silnych maluchach jak moj syn. Wiem ze fisher price rainforest takie ma ale kosztuje 2x tyle co to ktore zamowilam. Lozeczko turystyczne tez mam ale stoi u moich rodzicow i korzystalismy z niego raz takze nie bardzo moge cos o nim powiedziec. Gawit moze jakis sloiczek jej nie sluzy? i ja wzdyma? Agulinia nie martw sie wlosami, tak juz jest. Musimy to przeczekac. Mi sie wydaje ze juz mniej wypada ale i tak duzo. Dlatego ostatnio zastanawiam sie nad tym czy na slub to mi cos na tej glowie zostanie :) i wpadlam na pomysl by na slub sobie przedluzyc wlosy :) A co do chrztu to wiem ze moj napewno nie przespi, bedzie juz spory - prawie 9miesiecy i cos czuje ze moze byc koncertowo :) Toszi zabawek jeszcze nie dostalam, bo wszystko zamowilam na allegro i czekam na przesylke :) Zobaczymy czy sie spodobaja. Natalie dam znac co do krzeselka. Ty kochana znasz sie napewno - co myslisz o przedluzaniu wlosow? Ela ja tam fanka ikei nie jestem, kupuje z reguly jakies pierdolki ale meble czy inne sprzety to dla mnie tam sa dziadoskie, cena odpowiada jakosci. Hanka wiesz jest jakis taki kruczek prawny ze jesli kobieta po macierzynskim wraca do pracy na niepelny etat to nie mozna jest zwolnic z pracy przez rok czasu. Ale musisz jeszcze sprawdzic to. Ejmi sprobuj jakis zel, moze mu ulzy. Mlodamamuska ja tez lubie takie urwane tygodnie :). Jak bedziesz miala chwilke to skrobnij mi maila odnosnie tego co pisalam :) Slonce ma chec sie przebic wiem moze zrobimy dzis wycieczke i pojedziemy do kolezanki :)