Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ONARUTO

!!!WRZESIEŃ 2009r. KTO JESZCZE ???

Polecane posty

muszę po tą suknie, nie mogę znaleźć czasu Dziewczyny pchnijcie mnie do przodu, proszę :(

Oj u mnie wreszcie ruszyło do przodu...Mam już: -salę -kamerzystę/fotografa -zespół -kupioną sukienkę/odbiór 2 tyg przed ślubem -zamówionego fryzjera i makijaż (ostatnie wolne terminy!) -naklejki na alkohol,tablice i prawie załatwione zaproszenia -Zaliczone dni skupienia -samochód na 99%

Gość okularnica....
A u nas nerwowo, u taty narzeczonego wykryto w zeszłym tygodniu krwiaka mózgu. Teraz leży w szpitalu:(

biedna. napewno wszystko skonczy sie tak jak powinno. teraz troche strachu ale wyjdzie z tego. musicie byc dobrej mysli

Gość pegi-felek
My mamy juz załatwioną poradnię małżeńską,mamy zaproszenia i zamówiony autokar który zawiezie weselników....A co u was?

No my już wszystko mamy... Zostało rozwieść zaproszenia (jeszcze nie wszystkie wypisałam) i pozałatwiać takie drobniejsze sprawy jak kwiaty na wystrój kościoła i samochodu czy na pazurki się umówić ;) A jak tam u reszty dziewuszek?? :)

Gość wiązanka
ja tez 5.09.2009 ale kurcze u was tempo, ja prawie nic nie mam załatwione, sale tylko i orkiestrę....

Gość wiązanka
le wcześniej prosi się na wesele??

Wiązanka my będziemy zapraszać od połowy czerwca i zaczynamy od najdalej mieszkających... Wydaje mi się, że powinno się zapraszać jakoś 2 miesiące przed ślubem (my tak ostatnio zapraszani byliśmy). Miesiąc na potwierdzenie obecności myślę, że w zupełności wystarczy ;) Potem miesiąc na \"dopracowanie\" sali pod liczbę potwierdzonych gości. Największy kocioł zacznie się 3 miesiące przed ślubem bo wszystko jakoś trzeba zamawiać3 miesiące przed... Tort, bukiet, papierki w kościele i usc i takie inne ;) A suknię wybrałaś?

Ja jestem w trakcie nauk i poradni, w środe kończymy. Przed Nami jeszcze: -zaproszenia -garnitur -podziękowania dla rodziców -spisanie protokołu -obrączki -dodatki do sukni -alkohol PS może pochwalicie sie swoimi sukienkami ?? :)

Hej dziewczyny u mnie się ruszyło tylko tyle że mam już sukienke na poprawiny, ale ślubną wybieram 21.05 :) i alkohol zamówiony. No i maju będzie najgorzej, bo latanina za wszystki będzie, a mój narzeczony tylko na 2 tyg do Polski przylatuje i w ciągu tych 10dni roboczych musimy zalatwić, UC, protokół przedmałżeński, Odpisy aktu chrztu, obrączki, dekorację sali, sukienka, garnitur, tort, rozdawanie zaproszeń(zamawiamy je na dniach) i jeszcze pare rzeczy ktore mi teraz do głowy nie przychodzą hehe:P

Taka jedna kobitko chętnie bym się pochwaliła ale nie mam zdjęcia... :( Zrobię na przymiarce to się pochwalę :) Ja mojego M muszę zagonić do zamawiania garnituru bo moja wszechwiedząca teściowa uznała, że jak zamówi w sierpniu to będzie akurat ;/ Dziwna jest ;/ Poprawiny robimy na wsi więc będę normalnie ubrana :) EMTI to niezła latanina Ci się szykuje jak to wszystko załatwiacie w ciągu 10 dni ale dacie radę :) Ja jestem na etapie wybierania piosenek do dedykacji. Te kilka piosenek zgram na płytę bo boję się, że kapela nie podoła np. Beatelsów dla mojego taty :) Alkohol kupujemy w czerwcu... Wszystko się na ten czerwiec przesuwa bo mój M sporo wyjeżdża i dopiero od 6 czerwca ma \"wakacje\" :) Obrączki też pewnie jakoś tak kupi :) Macie swoje typy na obrączki czy zdajecie się na partnera?? :)

Uluś co do obrączek to stawiamy na klasyczne, może z jakimś delikatnym wzorkiem Jeśli chodzi o garniak to jedziemy po niego w czerwcu lub lipcu . Alkohol chyba powoli zaczniemy kupować tylko trzeba zrobić na niego miejsce... No i dzisiaj mamy ostatni dzien nauk , wreszcie koniec...

no tak jak i u mnie przygotowania stanely tylko czekac do czerwca by załatwic kościół itp. Obraczki tez juz mamy;) EMTI ładne ale w ten mat bedzie sie szybko brudzil sama takie chcialam ale jak widzialam u kumpeli jak potem wygladaja to zrezygnowalam;/ pozdrawiam

Emti śliczne te obrączki :) Taka jedna kobitko co do alkoholu to jeszcze jest ryzyko, że \"wyparuje\" kilka butelek :) My już wiemy jaki alkohol chcemy i w czerwcu załatwimy :) My z obrączek coś w tym stylu będziemy mieli :) : http://www.mmj.pl/~gregor/jeden/42/3.jpg tyle, że normalne \"błyszczące\" :) Co do nauk u nas jest możliwość zrobienia ich w tempie \"przyspieszonym\" czyli w weekend :) Za dopłatą oczywiście ale co tam :) A jaki alkohol kupujecie? My stawiamy na wódkę (wiadomo ;]), wino półsłodkie, i jakiś wermut (pewnie martini)... Do tego będzie stół wiejski na którym będzie bimber roboty mojego teścia...

U mnie czysta,likiery smakowe,piwo z beczki, metaxa i nie wiem czy jeszcze wiśniówki parę butelek nie kupić :) Co do kursu to u Nas też jest taki przyspieszony w sumie 3 dni , narzeczony dał co łaska 20 zł i jedno z głowy ;)

To tanio załatwiliście... U nas ksiądz wyskoczył z tekstem, że co łaska ale każdy daje 100 zł ;/

Ja nauki zrobiłam już w lutym :D A alkohol to kupuje 150butelek wódki Polskiej 0.5 po 17,37 i po 10 win biale i czerwone fresco, u mnie raczej nikt wina nie pije więc to tylko tak o dla tych co nie mogą ze względu na zdrowie:) A dziewczyny mam pytanie, robicie zdjęcia w plenerze? Jeżeli tak to macie jakiś pomysł gdyby np zaczął padać deszcz? Będziecie zdjęcia w deszczu robić czy przełożycie je na inny dzień?

My w ogóle zdjęcia robimy innego dnia... Bo właśnie chcemy w plenerze a to wiadomo jak jest we wrześniu.. Może padać innego dnia, będzie błotko i suknia się ubrudzi... Robimy trochę inny \"myk\" po mszy jak goście będą zmierzać na wesele my sobie umkniemy w takie \"nasze miejsce\" :) Kamerzysta robi nam też zdjęcia więc popstryka kilka takich \"luźnych\" fotek i pojedziemy na wesele... Jeśli zdjęcia będą znośne to chyba w ogóle zrezygnujemy z sesji takiej \"ustawianej\" :)

No my po ślubie będziemy jechać na sale, tam goście złożą nam życzenia, zjemy obiad, zatanczymy pierwszy taniec i zmykamy na plener na filmik i wlaśnie zdjecia. Mama nadzieje że pogoda będzie ładna, a jak pochmurna to chociaż żeby nie padało:) My mamy ślub o 15, to koniec będzie o 16 , wiadomo Ci co nie idą na wesele złożą nam życzenia i jedziemy na sale 40km, potem wlasnie goście złożą życzeni itd i my zmykamy więc to będzie jakoś o 18 mam nadzieje że będzie jeszcze w miare jasno, ale kamerzysta mówi że będzie ok :)

EMTI napewno będzie ok :) No pominęłam życzenia pod kościołem no ale to też uwzględniamy :D Zapomniało mi się o tym.. My mamy salę w mieście więc poczekamy aż goście sobie dojadą, i wejdziemy \"na gotowe\" (szampany w rękach\" :) A jakiego szampana kupujecie?? :) My to chyba kupimy tego najlepszego czyli \"Igristoje\" :) I tak będzie już nalane więc nikt nie będzie widział butelki a ten nam najbardziej smakuje (no i jest najtańszy) :)

Gość Alice078
Hej dziewczyny, też jestem wrześniowa, dokładnie 19.09.2009 :) Podczytuję Wasz wątek, ale dzisiaj się dołączam - jeśli mogę :) W czwartek zamówiłam suknię :) W końcu... po długich poszukiwaniach. Nie chcę gdybać czy dobrze zrobiłam, ale pokażę Wam i proszę o opinię czy Wam się podoba :) Może któraś z Was też taką wybrała, może mierzyła? Jedno jest pewne, na żywo wygląda lepiej niż na fotkach na stronie. Wybrałam kolor ecru. Podaję link: http://www.mysticbridal.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=4&lang=pl Model Tanganica, na zdjeciu z dziewczyną w czarnej kiecce, jest też kilka innych ujęć.

Alice078 - serdecznie witam:) Masz tą sama date śłubu co ja:) A co do sukienki to jest śliczna, mi się bardzo podoba:)

Gość Alice078
Fajnie, że Ci się podoba :) A Ty już wybrałaś?

Nie ja wybieram 21.05 :) I wypożyczam a nie kupuje:D

to tak jak ja wypozyczam i po slubie oddam kłopot z głowy czy ja sprzedam czy nie itp;) Moja data 19.09.2009;)

No a my wczoraj zamówiliśmy zaproszenia :) Wybrałam najtańszą opcje z możliwych, miałam calkiem inne na myśli ale jednak stwierdziliśmy ze za cene tamtych mamy 3,5 innych. pierw mialy być takie http://allegro.pl/item620205110_zaproszenia_slubne_ze_zdjeciem_nadruk_gratis.html wzór nr 2 ale padło na zwyczajne zaproszenia http://www.wesele.piasta.pl/pm8222/ Najtańsze bo przecież i tak wylądują one w koszu na śmieci, a po paru miesiącach nikt nie będzie pamiętał jak one wyglądały, a brzydkie nie są i w ten sposob mamy 90zl w kieszeni:) Pozdrowionka dla Was:*