Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biuralistka40

Zelixa - ktoś zna? dla tych co czytają ze zozumieniem

Polecane posty

Hello Dziewczynki :) Nie nadążam z czytaniem. Nie miałam jak do was po południu zajrzeć, a teraz masz :) Kasiek30 cieszę się, że się odezwałaś. W pracy co jakiś czas lukałam, czy jesteś, ale była cisza. Super, że z serduchem lepiej :) Za przyjaciółeczkę oczywiście trzymam kciuki. Daj znać, jak będzie po. No i mam nadzieję, że mimo braku zeli, będziesz się odzywać jak dotychczas. W końcu musisz nas informować, jak Ci idzie z odchudzankiem :)

Gość MONIUSIA35
dzięki kasiek30 za słowa otuchy!!!🌼 też sobie tak myślę że jakby coś miało być to w pierwszych dniach a nie po takiej ilości?! ale czasami jak zapomnę to nic mi nie jest jak zaraz pomyślę o Tobie i o tych skutkach ubocznych to zaraz mnie zaczyna "deptać" tak mniej więcej między piersiami i trochę nad nimi,czuję jakbym miała kluchę w gardle-może ja mam już UROJENIA!!! lecę spać i zobaczę co będzie jutro!!! mój małżonek nie wie o zeli!! i niech tak zostanie❤️ dobranoc

Coś na ciałko- metoda sprawdzona , bo ktoś pytał ;) Kofeina ma właściwości ujędrniające i wyszczuplające. Peeling z fusów kawy działa antycellulitowo i wygladzająco. Do tego jeszcze kilka dodatków z kuchni i masz naprawdę skuteczny kosmetyk. Zaskoczą cię jego zdumiewające efekty. Jest wiele przepisów na peeling z kawy. Sama wybierz, który jest najlepszy dla ciebie. Z podanych składników dobierz do kawy te, które najbardziej ci odpowiadają. Oczywiście mogą być wszystkie. Przepis Zaparz kawę po turecku z dużą ilością fusów. Gdy ostygnie, fusy z kawy wymieszaj z wybranym przez siebie składnikiem: * sól (drobno lub gruboziarnista) * oliwka dla dzieci lub oliwa * garść cynamonu

biuralistka40 chyba czytasz mi w myślach :) jakieś 30minut temu dorwałam jakąś starą gazetę i była tam właśnie reklama garniera z roletka takiego na cellulit. No i właśnie główny składnik, to kofeina :) Będę musiała spróbować twojego specyfiku :)

a to też stosowałam ;) - OCET JABŁKOWY, do nabycia w każdym sklepie spożywczym. Codziennie rano "machnęłam" sobie szklaneczkę. Zazwyczaj wiosną zaczynam ;) W wielu potrawach ocet jabłkowy używany jest jako dodatek do sałatek i dań mięsnych. Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenie wagi. Z pozbyciem się zbędnych kilogramów boryka się aż 40% ludzi. Większość z nich próbuje odchudzać się za pomocą cudownych diet czy głodówek. Ich efekty niestety nie są długotrwałe, gdyż w większości przypadków kończą się tzw. efektem jo-jo, który w znaczący sposób destrukcyjnie wpływa na psychikę osoby otyłej. W takich sytuacjach warto skorzystać z naturalnych, znanych od lat metod wspomagających odchudzanie, które powodują utratę zbędnych kilogramów bez stosowania drastycznych diet . Właściwości lecznicze tej przyprawy odkryto już w starożytnym Egipcie. Kleopatra zażywała rozcieńczony wodą ocet jabłkowy po każdej obfitej uczcie kulinarnej, dzięki czemu słynęła ze wspaniałej figury i dobrego zdrowia. Osoby z nadwagą pragnące przeprowadzić kurację octową powinny go pić trzy razy dziennie ( po dwie łyżki octu na pół szklanki przegotowanej wody): na czczo, przed obiadem i przed snem. Trzeba przy tym ograniczyć spożycie soli. Kuracja trwa długo, gdyż spalanie tłuszczu odbywa się powoli, za to bez szkody dla zdrowia. Nie wszyscy jednak mogą stosować ocet jabłkowy w czystej postaci (osoby z problemami żołądkowymi). W aptekach jest wiele dostępnych preparatów mających w swoim składzie ocet jabłkowy, który nie oddziałuje już negatywnie na żołądek. inne dzialania: Ocet jabłkowy jest nie tylko dodatkiem smakowym, ale także naturalnym lekiem. Lekarze, nie tylko homeopaci, rekomendują go jako naturalny środek o korzystnym działaniu, głównie ze względu na dużą zawartość potasu, wapnia, fosforu i sodu.W occie jabłkowym jest około 20 najważniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, a także kwasy octowy, mlekowy i cytrynowy, cenne substancje balastowe, cały szereg fermentów i aminokwasów. Główną rolę w powrocie organizmu do zdrowia odgrywa tu składnik octu jabłkowego pektyna. Jest to substancja balastowa, poprawiająca procesy trawienia i pełniąca szereg pożytecznych funkcji w organizmie: obniża poziom cholesterolu we krwi, poprawia stan naczyń krwionośnych, zapobiega miażdżycy, nadciśnieniu itp. Ocet jabłkowy zawiera także witaminę E , uważaną za jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, neutralizujących szkodliwe działania wolnych rodników, które mogą być przyczyną przedwczesnego starzenia się , zaburzeń systemu immunologicznego, chorób sercowo-naczyniowych, zaćmy i chorób onkologicznych. Ocet z jabłek jest ważny dla systemu nerwowego i układu krążenia. Dermatolodzy utrzymują, że ma właściwości przeciwalergiczne. Nierozcieńczony, stosowany bezpośrednio na skórę, leczy dolegliwości skórne. Używany do płukania włosów zapobiega ich wypadaniu. W wielu potrawach ocet jabłkowy używany jest jako dodatek do sałatek i dań mięsnych. Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenie wagi. mozna kupic ten ocet w wiekszych sklepach spozywczych super arketach w sklepach zielarskich !!500 ml kosztuje ok3 zl!!ale mopzna go przyrzadzic samemu!!!! JAK GO PRZYRZĄDZAĆ!!!! abłka (ich ilość zależy od pojemności naczynia) umyć, pokroić na kawałki i przepuścić przez sokowirówkę lub zetrzeć na tarce. Otrzymaną miazgę (razem z gniazdami nasiennymi) włożyć do kamionkowego naczynia bądź szerokiego słoja. Na każdy kilogram miazgi dodać litr i szklankę wody, 10 dag cukru, 1 dag drożdży piekarniczych i kawałek razowego chleba. Naczynie przykryć gazą i odstawić na 10 dni. 3- 4 razy dziennie płyn zamieszać drewnianą łyżką. Po tym terminie przefiltrować płyn przez gazę, wlać ponownie do umytego naczynia. Na każdy litr soku dodać 10 dag cukru, odstawić. Po skończonej fermentacji (ok. półtora miesiąca) przecedzić i rozlać do butelek. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. W wielu potrawach ocet jabłkowy używany jest jako dodatek do sałatek i dań mięsnych. Przyspiesza trawienie, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i syntezę enzymów trawiennych, usuwa złogi i pomaga rozszczepiać tłuszcze, a w rezultacie przyczynia się do obniżenie wagi.

----> Agixa- robię sobie ten peeling dość regularnie, to jest po prostu REWELACJA! Aby natłuścić ciało to robię z olejkiem ale też samą kawkę zaparzoną mieszam z żelem pod prysznić i się tym myję :) Z solą nie robiłam ale z cynamonem tak- papka rob sie przez ten cynamon taka "glutowata" Szkoda kasy na te specyfiki.

Gość NIKITA30
ten drugi to pomyłka sorki

biuralistka40 ten pomysł zmieszania kawy z żelem, to świetna sprawa. Jeszcze dzisiaj sobie spróbuję :) Zaraz wstawię wodę na kawkę:)

MONIUSIA35 Kochana teraz to nerwy daja znac o sobie. Mysle ze z Twoim serduchem wszystko ok. glowa do gory na negatywne strony zeli juz za pozno. gdyby cos sie dzialo to na poczatku kuracji oj jak mi sie chce przytulic do mojego lubego... a na moje uda rewelacyjnie dziala zabieg body therm plus czekolada poezja

Wiecie co??? Nie wiem, której z Was mam podziękować ;) Był wobec mnie obraźliwy post na tamtym topiku i zgłosiłam swój wpis do usunięcia, bo tak po prawdzie nie chodziło mi o to abym się chciała szarogęsić, tylko o to aby topik funkcjonował normalnie. I owy mój wpis pozostał a ten obraźliwy post- usunięto. No cóż- jestem zaskoczona ;)

No i ładnie, właśnie zalałam kawkę (oczywiście pytanie, o tej porze kawa? :/), ale zanim znalazłam sypaną, to trafiłam na cappucinko czekoladowe :( Jeszcze czuję zapach, hmmm jakie ono jest dobre ...

Biuralistka40------trzeba z sercem do ludzi po co komus robic przykrosc wystarczy ze mamy ciezka droge z pozbyciem sie nadmiaru kilogramow Nie przejmuj sie idiotycznymi wpisami

ocet jablkowy? to chyba nie jest dobre? zreszta a co jest dobre na diecie gdy trzeba zapomniec o smakolykach???

----> Agixa - ale mężuś ( jak jest- oczywiście) będzie zadowolony ;) ----> kasiek30 - nie reagowałam, hihihi ale się oburzyłam-haahahahaha, już,już chciałam tej osobie wysłać moje zdjęcie ze względu na mylne pojęcie o mnie i moim wyglądzie-ale co mi tam ;) to tylko forum. Różni ludzie, różne zdania- zazwyczaj nie wdaję się w pyskówki bo to niemiło sie czyta, hihihi

Gość NIKITA30
Kasiek30 gratulacje dla młodej Mamusi

Miałam napisać ćwiczenia na ramiona. Ćwiczenie 1 Krzesełko + ciężarek (może być butelka 1,5l wody) Zegnij lewą nogę w kolanie i połóż na krzesełku. Pochyl się do przodu po kątem 90st. Lewą ręką chwyć siedzisko krzesła. Prawą opuść prostopadle do barku. Trzymając ciężarek w prawej ręce podnoś ją do góry, zginając w łokciu. Staraj się nie zmieniać pozycji barku. Tak żeby zrobił się kąt prosty. Podnosząc ramię zrób wdech, opuszczając wydech. Następnie zmień pozycję i to samo na lewe ramię. Początkowo rób serie po 15 powtórzeń. Co jakiś czas zwiększaj ilość powtórzeń. Ćwiczenie 2 Ustawienie ciała jak wyżej. Trzymając w dłoni ciężarek, podnoś wyprostowane ramię do tyłu, w miarą jak najwyżej. Serie po 15powtórzeń na jedną stronę. Ćwiczenie 3 Usiądź na krzesełku. Opuść tułów jak najniżej. Trzymając w dłoniach ciężarki, opuść ramiona prostopadle do tułowia. Wyprostowane ramiona podnoś na boki ( nie wiem jak to napisać, hmm tak jakbyś machała skrzydłami), aż do oporu. To ćwiczenie jest też dobre na plecy. Ćwiczenie 4 Stań w rozkroku na szerokość barków. Wyprostuj ramiona i opuść wzdłuż ciała. Trzymając ciężarki w dłoniach, podnieś wyprostowane ramiona tak jakbyś robiła pajacyka, aż dłonie spotkają się nad głową. Pamiętaj, aby ramion nie przechylać do przodu, ani do tyłu. A pamiętajcie, żeby cały czas mieć wciągnięty brzuszek :)

moja corka jak sie dowie o dzidziusiu to oszaleje z radosci!! emocje ogromne pewnie nie usne z wrazenia Dobrej spokojnej nocy Kobietki

Ćwiczonka te robiłam z moją panią trener. Jeszcze pół roku temu chodziłam na indywidualne ćwiczenia. Babeczka była niezła. Wycisk mi dawała niesamowity. Były dni, że marzyłam o tym, aby tylko leżeć. W pracy się ze mnie śmiali, czy zrobiłam sobie tatuaż na tylu. Bo ledwo chodziłam i nie mogłam siedzieć :)

Gość men 21
No faktycznie tu owiele szybciej wszystko chodzi. No ale mija mi 2 dzień brania z15 , tak jak już wcześniej wspominałem brałem już go ale waga wrociła i znów muszę sie z nia zmierzyc Start 86 ====> Koniec 74

biuralistka40 z tym mężusiem, to gorzej. Póki co walczę z oswojeniem jednego okazu, idzie jak idzie. Zobaczymy co z tego będzie. Najgorsze, że jest teraz na delegacji i wróci dopiero za miesiąc :( Ale nie ma co. Kofeinka i jazda. Trzeba się jakoś wyszykować :) kasiek30 gratulacje dla przyjaciółeczki :) Chłopczyk czy dziewczynka?

A jeszcze jedno mi się przypomniało. Jak robimy przysiady, to tak, żeby nie odrywać stóp od podłoża. I przysiad robić najniżej do poziomu, w którym kolana uginają się pod kątem prostym. Ramiona wyciągnięte do przodu. Serie po 15 powtórzeń. Raz nogi razem, następnie w lekkim rozkroku :) Kurcze rozpisałam się. A miałam wcześniej iść spać :( Idę pod prysznic, sprawdzę tą kawusię. Jeszcze później do was zajrzę. Jakby co, to milutkich snów :)