Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka0504

czy to ciąża????????

Polecane posty

Gość Beata 1987
Napewno ciąża

hmmmm.... nie wiem jak do ciazy mozna podejsc bez uczucia. ale to jestem ja kazdy jest inny. pozdrawiam i zycze pozytywnego zakonczenia. mam nadzieje ze u mnie ejdnak wszystko ebdzie ok

hej dziewczynki :) i ja juz po weekendzie, egzamin kiepsko, ale na szczescie to tylko zerowka. juz nie moge sie doczekac niedzieli, bo mam usg i chce juz zobaczyc czy wszystko jest okey. jak tam sie czujecie? bo ja jestem strasznie zmeczona :( jestem w pracy, ale mam strasznego lenia. buziaki

natura nasza jest taka,że łatwiej sie przywiązujemy i bardziej emocjonalnie podchodzimy do spraw, zwłaszcza do takich... najbardziej racjonalnie byłoby podejść tak, jak Franka mówi, ale sie tak nie da, a przynajmniej jest bardzo ciężko.. miłego dnia i zdrówka:*

Gość sool
czesc;) wiem ze to wyda sie wam niezwykle ale nadal nei wykluczylam ciazy;)i szczerze nie chodzi tu o panikowanie,bo teraz zmienilam podejscie,ale o to ze naprawde bardzo dziwnie sie czuje i nie wiem jak to wytlumaczyc logicznie nieciazowo;) brzuch mnie ta ciagnie na dole i tak przy miednicy i tak w ogole jest dziwny,jakis taki jak nie moj,jakby hmm,tak go do konca nie czuje;)nie umiem tego opisac,i piersi mnie bola..same sutki sa bardziej wrazliwe..i nadal mam jakies dziwne zaburzenia jesli chodzi o jedzenie badz tez niejedzenie. poszlam dzis zrobic bete hcg z krwi i w koncu sie sprawa wyjasni,bo moze bylam u lekarza za wczesnie jak kolezanka i nie zdolal ci wykryc,dziwna sprawa.najgorsze jest jednak to ze wrocilam juz na studia i pozwolilam sobie za zapomnienie o jakiejkolwiek ciazy skoro lekarz tak poweidzial i postanowilam zyc jak dawniej,czyli isc na piwo ze znajomymi..skusilam sie nawet na kilka tabletek przeciwko mojej nerwicy bo zaczela mi przez ten stres ciazowy dolegac.kurcze no,wyniki testu dopiero w srode albo czwartek wiec do tego czasu sprawa nadal jest nie rozstrzygnieta;) ale to jest jakas niemozliwosc,zbieg wszystkich mozliwych wyjatkow od reguly;)i oczywiscie padlo na mnie. nie wiecei czy GDYBY CO to taki alko..w sensie kilka piwek moze mi zaszkodzic w tym stanie?

sool, nie pij wiecej, bo to może spowodować szkody, i to wielkie, w rozwoju płodu..!!! Chociaż mysle,ze nie jesteś w ciąży..jednak do wyników, czyli do rozstrzygniecia sprawy, nie folguj;) poza tym to może mieć związek z hormonami w ogóle... smiej sie,ale też mi sie nadal wydaje,że jestem w ciąży, a to dlatego,że mnie boli podbrzusze... tylko,że już wiem,że to z powodu nadzerki..która przez przypadek wykryto.. i nie wykluczone,że coś jeszcze,bo piersi też od czasu do czasu dadzą znać..

//www.allegro.pl/item639494756_wiosna_lato_jesien_duza_paka_98_122.html zapraszam!!!!!!!

Gość balonik27
witam! od 10 maja mam dni plodne i probujemy ...od 2-3 dni mam totalne bole podbrzusza jakby jajniki i podwyzszona temperatuta ciala..jak myslicie ?? dodam iz za wczesnie na test.Dziekuje za odpowiedzi.pozdrawiam!

Gość sool
ja wiem ze nie mozna pic w ciazy.normalnie bym nie pila gdybym wiedziala ze jestem w ciazy,ale tyle rzeczy ja wykluczylo chociaz nadal uwazam ze na gina moglo byc za wczesnie..to bylo 3,5 tygodnia od stosunku,tyle ze po okresie juz tydzien.w ogole nie wiem o co chodzi z tym brzucehm i piersiami..tez mnie bola,tak pala sutki bardziej niz bola...i mam wrazenie jakby ktos mi brzuch rozciagal..problemow hormonalnych nigdy nie mialam oprocz tego ze mam straszne hustawki nastrojow. nie wiem co mam myslec...jestem taka zla na siebie ze pilam i palilam i wzielam kilka lekow kotre mi byly akurat potrzebne przez stres..ale skad moglam wiedziec..mam nadzieje ze jednak to nie ciaza a moze..hmm ciagle stres.nei wiem czy to mozliwe w ogole.takie dolegliwosci ze stresu..mi to wyglada na ciaze...ale nikt mi nei wierzy.okaze sie.

Gość wiem mam głupi
Wiem mam głupi problem ale naprawdę się boję 😭 Okres spóźnia mi się 5 dni a ja normalnie z nerwów chodzę po ścianach :O Nigdy jeszcze nie współżyłam z facetem, były tylko pieszczoty i to ostatnie jakieś 3 miesiące temu... W poprzednich miesiącach nie było problemu z okresem... Jakie jest prawdopodobieństwo, że mogę być w ciąży?

Gość sool
to zalezy jakie to byly pieszczoty;)

Gość wiem mam głupi
tylko paluszkami i to bez wkładania ich w wiadome miejsce ;) tylko tak powierzchownie ;)

Gość sool
no to szanse sa zerowe;)z nerwow ci sie spoznia okres.

Gość wiem mam głupi
a co jeśli on po wyjściu z toalety nie umył rąk albo ja po zabawie rąk nie umyła i gdzieś dotknęłam?

Gość sool
jak to moja kolezanka mowi:plemniki to nie komandosi;) mysle ze to malo prawdopodobne,plemniki dosc szybko gina w srodowisku naszym,musza miec cieplo i wilgotno;D poza tym gina w kwasnym srodowisku pochwy,ciezki jest zaplodnic kobiete palcem;)chociaz rozumiem ze sie boisz bo ja keidys tez sie balam przez moment,ale mysle ze szanse sa naprawde naprawde 0,00000001.;)

jeślii plemniki latają, to z pewnością jesteś w ciąży.. (chyba urojonej;/) sool- wszystko nerwy, mówie Ci..

Gość sool
dudus...chcialabym abys miala racje...ale to jest taaaaakie uczucie w brzuchu,,w podbrzuszu..w pachwinach..nie wiem jak to jest w ciazy ale mysle ze moze byc wlasnei tak;) jak juz mowilam,bylabym wyjatkiem od wszystkich regul;)ale i tak sie zdarza..kto musi..

ale pierdoły opowiadacie, naprawde, zachowujcie sie dorośle, co? Jesli cos Cie uciska w brzuchu to na pewno stolec z nerwów:P:P,albo kolka jelitowa:P:P... nie panikuj, babo...

Gość sool
nie no raczej umiem rozpoznac takie fizjologiczne zjawiska,a co do paniki to nie chodzi o panike tylko o moj styl zycia ktory nie jest przystosowany do posiadania dziecka w brzuchu.

widzę że panika nadal jest na topie :P wariatki ;) czy wy jesteście jak Maryja??? że zachodzicie w ciążę w niemożliwy sposób :P jedna myśli że palcem zaszła w ciążę, druga miała okres lekarz wykluczył ciążę a ona nadal z brzuchem chodzi ;) pomyślcie trochę realnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! brzuch piersi nie tylko stają się inne w ciąży, jest tysiące powodów które dają podobne objawy. jeszcze w sprawie ciąży z palca, jeśli to palcowanie było 3 miesiące temu uwierz że już byś miała ciążowe objawy i prawdopodobnie widoczny brzuch. malwinka tylko się nie popłacz ze wzruszenia jak pójdziesz na usg :) i do wszystkich: alkohol powoduje nieodwracalne szkody w mózgu płodu wiec jak się jest albo myśli że się jest w ciąży alkoholowi mówimy stanowcze NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anula uwierz że można bez uczuciowo podchodzić do ciąży, jak ktoś raz coś na własnej skórze przeżyje to wielu rzeczy człowiek może się nauczyć. oczywiście można kochać się w swoim brzuchu od dnia poczęcia tylko głową gwarantuję że przy jakiejkolwiek stracie (a one są bardzo często bo 20% ciąż kobiety tracą) ból jest większy

jeszcze do malwinki, kochana zmęczenie i spanie to podstawa w ciaży więc się nie załamuj tylko jak masz okazję to śpij :) ja od kilku dni za to wstaję o 4 i 5 rano :) też koszmar :)

hej, co tam u Was? jak samopoczucia? sool, wiem,mam...-nie jesteście w ciąży. balonik-daj znać co i jak, Franka-popieram :D, malwinka- dbaj o siebie, i za wszystkie 3mam kciuki. Jutro ide do lekarza-troszke sie boje ale wreszcie zaczne cos dzialać!! :):) uu,dzis kolejny kolos, też 3majcie kciuki;):P miłego dnia:)

czesc dziewczynki :) padam na nosek a wstalam 2 h temu, wypilam gorącą herbatkę i zrobilam plukanie gardla wodą z solą, bo cos mnie szczypie. kurde nie moge sie przeziebic na dobre. zastanawiam sie czy nie powinnam siedziec w domu, bo taka jestem zmeczona, ze cos strsznego a jeszcze sesja ;( a jak tam Franka sie czujesz? :) buziaki dziewczynki :) dudus 3mam kciuki :)

ja się czuje super tylko ta mgła za oknem jest przygnębiająca :) malwinka jak się źle czujesz to polecam sok z malin i czosnek, ja jem w ogóle dużo czosnku bo bardzo lubię (zawsze z natką pietruszki żeby nie mieć oddechu shreka) i dla dziecka jest też zdrowy mimo iż mu przez dłuższy czas wody śmierdzą czosnkowo :) i pij dużo tylko ciepłe z nie zimne i nie gorące

zapomniałam dodać że czasem w necie można znaleźć info że czosnek jest zakazany ale mój lekarz powiedział że jest zdrowy i jestem przykładem że nic się nie dzieje po zjedzeniu :) tylko oczywiście nie jest główki dziennie :)

Franka to uwazasz ze mamy podchodzic do ciazy z mysla ze ja stracimy bez sensu, podejscie psychiczne rowzniez wplywa na rozwoj plodu zamratwianiem sie szkodzimy, ja zdjae sobie sprawe ze przy stracie bol jest okropny, ale zeby odrazu zachodzic w ciaze z takim podejsciem to ja juz nie umie, jestem dopiero w 6 tygodniu pewnie ze mam wile obaw ale wielka nadzieje zer bedzie wszystko ok, i przykro jestgdy ktos piszer mi zebym sie do trej ciaz\\y nie przyzwyczajala bo to 1 trymetr i wszystko mozliwe, moje najwieksze marzenie zaczelo sie spelniac i n9e chce tego burzyc nie chce byc zlosliwa tylko pisze co czuje

absolutnie mnie miałam na myśli że stracimy ciążę!!!!!!!!!!!!! ale musimy zdawać sobie sprawę że jest to bardzo możliwe!!!!!!!!!! wiele kobiet wariuje na punkcie ciąży, kupuje ubranka, wózek, meble i nagle szok bo ciążę straciła. mi chodzi tylko o to żeby starać się podchodzić do ciąży jak do naturalnego stanu traktować ja jak najmniej uczuciowo a na radość jest jeszcze wiele lat.