Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liliana25.

Czy nie denerwują was te Matki Polki w sklepach, w parkach, na ulicach??

Polecane posty

Gość O JEZZU - co to jest
chodzi mi tylko o to, zeby owe matki zrozumialy, ze swiat obcych ludzi nie kreci sie wokol ich dzieci, ze sa osoby dla ktorych maluch biegajacy pod nogami i brudzacy ich ubranie albo wyrywajacy ksiazke nie jest "slodki" tylko wkurzajacy. tutaj klania sie kultura (albo jej brak) u rodzicow- w takiej sytuacji powinni zareagowac. nikt nie neguje prawa rodzicow do zabierania dzieci do restauracji, sklepu, parku itp. ale powinni oni zdawac sobie sprawe z tego, ze na tym swiecie sa tez inni ludzie, ktorzy rowniez maja prawo przychodzic do tych miejsc i z nich korzystac. dla niektorych osob matka obcesowo karmiaca dziecko na lawce w centrum handlowym to jest po prostu niesmaczny widok. natomiast nikogo nie razi, jesli ta czynnosc jest wykonywana w specjalnie przeznaczonym do tego miejscu i dyskretnie. przyklady mozna mnozyc w nieskonczonosc. ????????????????mocher czy z księżyca?????????????????????

oferma zauwazam to od poczatku rozmow z Toba czyli od wczoraj: Jestes czlowiekiem pozbawionym kultury. Moze piszesz poprawnie ortagraficznie, ale Jestes grubianskim chamem szkoda mi ludzi takich jak Ty, jesli niezauwazasz manipulacji dokonywanej przez mass media to ona na Ciebie wplywa najbardziej :D i co myslisz, ze jesli nazwales mnie pizdusiem to pokazujesz jaki Jestes madry. OTOZ NIE pokazujesz, ze Jestes oferma, ale intektualna. Zamiast podawac argumenty podajesz slogany i wyzwiska Twoja technike dyskusji mozna porownac do technik stosowanych przez Andrzeja Leppera. Jest to czysta erystyka majaca odwrocic dyskusje od poblemu (ze wzgledu na to, ze nie podajesz argumentow) i zwrocic w kierunku obrazania wszystkich z ktorymi sie nie zgadzasz. Jesli owisz o ludziach, ktorzy maja wiecej doswiadczenia chyba nie myslisz o sobie. Zreszta doswiadczenie pooczne to nie jest WIEDZA. Zgadzam sie w pelni z moim wykladowca, ktor twierdzi, ze nie powinno sie rozmawiac z ludzmi na niskim poziomie bo tacy zamist podawac argumenty rzucaja wyzwiska i oskarzenia. Nie Jestes partnerem do dyskusji powaznej, ale nadajesz sie na polityka bo gadasz glupoty i potrafisz zmieniac temat. Jednak w twoich wypowiedziach brak jest obiektywizmu i merytorycznych argumentow. Ja moje moge potwierdzic ksiazkami naukowymi opiniami autorytetow, ale w rozmowie z kims od kogo zaraz sie dowiem, ze te atorytety do debile, a ja jestem pizdus nie zamierzam sie wysilac. Mysle, ze pomyliles fora. Znajdz sobie akies forum partii samoobrony i wyzywaj wszystkich i rzucaj sloganami a za jakis czas zrobisz kariereod ofermy do wiecepremiera :D

to jest gorszące zwłaszcza dla dzieci, które nie wiedzą co to sex, sexualność, które dopiero się rozwijają aaaaaaaaaaaaaaaaaahahhaaa co za debilizm??????????????

Tez jestem matka. Zgadzam sie zupelnie z autorka zalozonego tu topiku. Mnie takze bardzo irytuje brak reakcji rodzica na zle zachowanie dziecka. Ja inaczej postepuje ze swoim, ucze go szacunku do innych, a takze strofuje, jesli trzeba. Popieram Ike. Nigdy nie karmilabym piersia w miejscu publicznym lub bedac w otoczeniu ludzi, czy to rodzina, czy najblizsi przyjaciele. Po prostu uwazam, ze karmienie piersia jest bardzo osobiste i szczytem nietaktu byloby pokazywac to innym. Bardzo mnie gorszy takie zachowanie kobiet, gdy w parku, centrum handlowym czy najzwyczajniej na swiecie w przychodni lekarskiej widze mame z piersia na wierzchu karmiaca bobasa. Jednoczesnie ja rowniez nie chcialabym aby moj syn musial ogladac taka pania karmiaca z odslonieta czescia intymna ciala lub co wiecej moj partner, etc... Nie chodzi o zazdrosc, tylko o takt i kulture osobista.

mleczne krowy mysla ze moga dawac cyca wszedzie. W kosciele tez go wyciagacie? gratuluję mentalności ahahahhahahaha!

cytat z ofermy z poprzedniej strony "no słowo w słowo rydzykowa baba" to jest tylko potwierdzenie tego co wyzej napisalem o ofermie intelektualnej.

szczytem nietaktu byloby pokazywac to innym aaaaaaaaaaaaaaaaaahahaha

Gość ofermm a
ike, nie przejmuj sie, poniżej ciebie nie zejdę. to już jest żenujące coraz bardziej. oczekujecie że wszyscy maja się wam podporządkować i jak wam się coś nie spodoba to wynocha mi stąd, prawda? niedługo się dowiem że babka z nadwagą nie ma prawa ubrać się w obcisłą bluzkę "bo niesmaczne" a kaleki facet nie ma prawa się publicznie pokazywać "bo niesmaczny". i zawsze panie małomiasteczkowy argument że "normalna kobieta by się wstydziła". faktycznie, powinnyście pomieszkać trochę poza granicami naszego pięknego kraju to może by się wam trochę horyzonty poszerzyły i zrozumiałybyście że nie trzeba się tak ze wszystkim kryć i nie trzeba się wszystkiego wstydzić i wszystkim się gorszyć. skończyłem z wami, to naprawdę nie ma sensu.

o jezzu czy ci lepiej? jeśli uważasz jakąś wypowiedź za debilną to zadaj sobie odrobinę trudu, by ją podważyć to nie piaskownica żeby rzucać komuś tylko piaskiem po oczach jesteś na forum dla dorosłych zachowaj się jak dorosła a jak przechodzisz wiek dojrzewania i jedyne odzywki jakie umiesz- to te tutaj nam zaprezentowane- to może idź się przewietrz albo odrób lekcje

„Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie. to chyba piszesz sama do siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kalectwo to co innego- tego nie da sie zmienic. i owszem uwazam ze ktos z nadwaga moglby ubierac sie stosownie do swojej tuszy, co nei oznacza ze chude osoby maja miec wszystko an wierzchu :o ale jak widac niektore matki nie maja za grosz kultury. ja nie robie czegos co mogloby zaklocic spokoj innym ludziom jesli jestem w miesjcu publicznym. nie pokazuje cyckow,dupy, nie caluje i nie obciskuje sie z facetem itd. szkoda ze niektorzy uwazaja sie za swietych i tego nie rozumieja. a skoro uwazacie ze to takie normalne to zacznijcie karmic w kosciele, w szkole, na uczelni, w pracy itd bo przeciez to takie naturalne :o

"ike, nie przejmuj sie, poniżej ciebie nie zejdę. to już jest żenujące coraz bardziej. oczekujecie że wszyscy maja się wam podporządkować i jak wam się coś nie spodoba to wynocha mi stąd, prawda?" To Ty prezentujesz ten poglad. Kiedy ktos nie zgadza sie z oba rzucasz wyzwiskami, a argumenty Twoje to slogany i ogolniki. C to byl a argument RYDZYKOWA baba. Byl to argument "ad personam" okreslony przez Schpenhauera w ksiazce erystyka. Kiedy rozmowca czuje, ze przegrywa spor, atakuje przeciwnika obrazajac go bezposrednio i Ty to wlasnie robisz. Niestety.

ofermm a - ale zaraz, zaraz. Ile jest matek wywalających dojki na jeden park czy centrum handlowe w ciągu dnia? Nikła liczba, więc to one powinny się dostosować do ogółu. Pieprzysz ogólnie bzdury.

Gość ofermm a
"Bardzo mnie gorszy takie zachowanie kobiet, gdy w parku, centrum handlowym czy najzwyczajniej na swiecie w przychodni lekarskiej widze mame z piersia na wierzchu karmiaca bobasa." a może ty jesteś po prostu pruderyjna, nie przyszło ci to do głowy? i bardzo dobrze. masz prawo do swojej pruderii tak jak ona do swojej swobody ale nie masz prawa zabraniać jej tej swobody. a jeżeli je jesteś w stanie tego znieść to poproś żeby się zakryła albo sama zmień miejsce pobytu. ja tak robię jak znajdę się w towarzystwie ktorego zachowanie bardzo mi przeszkadza.

Gość leżęęęęę
leżę:D:D wypowiadają się tu kobiety-matki,które twierdzą wprost że trzeba zachować pewną intymność-ale nie,oferma wie lepiej:D on będzie dyktował kobietom co mają myśleć i robić,bo przecież też jest kobietą i matką i wie co mówi:D

ike, nie przejmuj się, poniżej ciebie nie zejdę nie musisz- od dawna tam jesteś :P może i oczekujemy, że w pewnych rzeczach ludzie powinni podporządkować się większości ale przynajmniej trzymamy się swojego zdania ty sam do końca nie wiesz czego oczekujesz tak na zasadzie" jestem za ale przeciw" moralność pani dulskiej to pikuś przy moralności niejakiego ofermy:P znam ludzi, którzy od początku do końca wierzą w indywidualizm ale im nie przeszkadza ani karmiąca, ani obnażony ani kopulujący- bo tylko wtedy jego światopogląd ma sens a ty co...kawałek cycka ok, ale kawałek fiuta juz nie...........

„Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie. to chyba piszesz sama do siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po pierwsze nie sama bo jestem facet po drugie prosze Cie czytaj uwaznie. Nie ja to pisze lecz George Bernard Schaw ja jedynie cytuje jego slowa z ktorymi sie zgadzam. Czujesz blusa :D

Gość ofermm a
picuś, nudzisz. napisał byś lepiej coś o mass mediach. dojrzała, do jakiego ogółu? przecież ty mówisz nie o ogóle a o sobie bo to nie ogółowi a tobie te "dojki" przeszkadzają.

ofermma jest mężczyzną? No to wszystko wyjaśnia jego natrętny upór, ale do niczego nie prowadzi :-o On sobie popatrzy i poobija kutaska na widok matki z cycem na wierzchu, a my się martwmy, że nasze dzieci to oglądają.

nie pamiętam czyje to były slowa bo nie wczytuje sie w nicki, ale to ju z bylo smierdzi tu zasciannkiem i wiochą, brak zdrow ego sporzenia na temat, wyciąlem tylko niektore fragmenty = te najbardziej charakterystycze zejdzcie ludzie na ziemie, rozejzyjcie sie wokol, czym innym maniery, kultura a czym innym przyziemne, oczywiste sprawy jako facetowi blizsze mi sa zachowanie kobiet wypelniajacych swoje obowiazki jako matki niż troska o mniej istotne banalne nic nie wnoszace do zycia brzmiace jak frazesy opisy i to drobiazgowe glupich bab, co na pewno nie maja dzieci puknijcie się w swoje puste lby, zjamijcie jakas robota - na przyklad - pomozcie matkom, zamast tracic czas na pouczanie innych i tworzenie nowej obyczajowosci. gdzie wy zyjecie, kto zwraca uwage na matke, ktora daje dziecku jesc, kto patrzy na to czy przykryla cycek czy nie, ona w tej chwili jest matka a nie obiektem seksualnym. osobiscie wole taka, ktora potrafi to robic niz te sztuczne cipy, ktorym tylko wyglad i ciuchy w glowie opamietajcie się - przepraszam - ale idiotki, bo zal was czytac, tyle na ten temat

picuś, nudzisz. napisał byś lepiej coś o mass mediach. oferma na tym topiku mass media są raczej twoja domeną:D ty się nie możesz od nich odczepić :P

ofermm a Ja moj droi nie zamierzam Ci pisac nic o mass mediach bo ludzie o tycim rozumku i tak tego nie zrozumieja. Nie potrafisz sie nawet bronic przed argumentami, ktore podaje w wczesniejszych wypowiedziach. Wstyd mi za moja plec kiedy widze jak sie faceci tacy jak Ty wypowiadaja - pseudo profesory, ktorych nie brakuje tu :P Ty chyba od niedawna Jestes "najmadrzejszym" z nich :P

no tak- teraz kazda matka ktora potrafi nie pokazywac jak karmi dziecko to jzu dba tylko o ciuchy i wyglad :D uwielbiam skrajnosci :D

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ciezarne i niepelnosprawnych mialo byc!

ona w tej chwili jest matka a nie obiektem seksualnym. strzeliłaś sobie samobója każda kobieta jest przede wszystkim człowiekiem i kobietą a nie byle samicą dającą dziecku jeść nie sprowadzaj kobiet do roli dojarki kobieta karmiąca dziecko nadal jest KOBIETĄ i nadal powinna chcieć być atrakcyjną i szanowaną baba z wywalonym cycem raczej na to liczyć nie może

Gość ofermm a
"On sobie popatrzy i poobija kutaska na widok matki z cycem na wierzchu, a my się martwmy, że nasze dzieci to oglądają. " ale CO te wasze dzieci takiego oglądają? to przecież nie jest ani stymulujące seksualnie anie wulgarne ani obrzydliwe. karmienie dziecka piersią nie jest niczym nieprzyzwoitym. bardziej rozumiem ellinkę która jest po prostu smarkatą pipą wg której świat jest tylko dla "pięknych dwudziestoletnich" a "ktoś z nadwagą mógłby się ubierać stosownie do swojej tuszy" a wszystko co odbiega od standardu vivy jest "niesmaczne". ale jak dorosła baba pisze bzdety o "nieprzyzwoitym wywalonym cycku" karmiącej kobity to jest śmieszne. czy te wasze dzieci to z butelki tylko były karmione czy jak?

Gość ofermm a
"każda kobieta jest przede wszystkim człowiekiem i kobietą a nie byle samicą dającą dziecku jeść nie sprowadzaj kobiet do roli dojarki" boże ty mój co za kretynka :(

ale czy ktos tu czepia sie niepelnosprawnosci? osobiscie uwazam, ze rzeczy ktore mozan bez probolemu zmienic (chociaz dla takiej matki to moze problem sie odwrocic lub zakryc:o) powinno sie w miare mozliwosci zmienic tak aby innym to nie przeszkadzalo. niepelnosprawni nie maja takiej mozliwosci wiec to normalne jest ze maja pewne trudnosci z poruszaniem i nawet koneicznoscia jest im pomagac wtedy. ale jak to na kafe- wszyscy musza popadac w skrajnosci :D

czy te wasze dzieci to z butelki tylko były karmione czy jak? oferma:D a ty lubisz tak sobie powspominać widok mamusinego cyca?? nasze dzieci nie pamiętają karmienia piersią widok gołych piersi nie jest normalnym widokiem dla dziecka czy wmówisz mi , że jest? pierś i owszem ale nagi tatuś już nie:D chociaż przecież nasze dzieci nie są z próbówki:P wiec i widok penisa oraz dokładna instrukcja do czego jest używany, nie powinno być dla malucha problemem:P