Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 lampa wiszaca

ile dostajecie alimentow na dziecko ?

Polecane posty

nie wiem czytalam wasze wypowiedzi i nie rozumie co niekt贸rych mi m贸j byly p艂aci alimenty w wysokosci 500 zl mam tylko jedno dziecko na rozprawie rozwodowej nie pokazal sie i mialam tylko jedna rozprawe rozwodowa wyrokiem zaocznym sie skonczylo/.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
poprawka nie on p艂aci tylko z funduszu dostaje po 500 zl rodzinnego jeszcze nie dostalam dopiero papiery skladam on nie kontaktuje sie z dzieckiem syn nie widzial taty juz 3 lata i chyba juz go nie zobaczy to przykre bardzo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowe zycie
ja otrzymuje na syna 2.5 roku 1000 zl miesiecznie plus niekiedy prezenty dla syna ostatnio by艂 rowerek alimenty s膮 dobrowolne byly partner zarabia 5500 na r臋k臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a to Ci sie uda艂o
wyrwa膰 od by艂ego kas臋!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hmmmm...........
250 € na 10cio letnia corke. Mieszkam w Niemczech.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowe zycie
te almenty tatusia to na pokaz jaki on wspanialy i troskiwy, zgodzil sie sam bo bal sie ze do sadu go podam jak nie bedzie placil, a wtedy jego znajomi by sie dowiedzieli ze nie placi i bylby wstyd a moj byly lubi uchodzic w oczach innych za wspanialego, dobrego, troskliwego tatusia..... tfu jeszcze mnie skr臋ca jak pomysle co przez niego przeszlam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maturzystka09
Dostaj臋 A呕 150 z艂 od bezrobotnego ojca rencisty. My艣licie 偶e mam szans臋 dosta膰 podwy偶k臋 w zwi膮zku z tym i偶 id臋 na studia??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶yjemy w 艣redniowieczu
to i tak dobrze 偶e wog贸le p艂aci, m贸j zkolei chwali sie 偶e p艂aci a tak nie jest,偶yga膰 mi sie chce juz od tych wszstkich urz臋d贸w, powinno by膰 tak - nie placi to dostajesz od pa艅stwa a jego niech scigaja a nie matka idiotka (nie znajaca prawa) biega od jednego do drugiego urz臋du,traktuja ciebie jak przest臋pc臋, kupa paierk贸w,udawadniania, a komornik nie robi nic,o zgrozo!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pieter11111
300 p艂ace

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maturzystka09
呕yjemy w 艣redniowieczu i艣膰 do komornika raz, drugi niech z chama 艣ci膮gaj膮.A jak nie to postraszy膰 偶e nie dope艂niaj膮 czynno艣ci komorniczych. Pieni膮偶ki b臋d膮 przychodzi膰 co do dnia. Zaufaj u mnie poskutkowa艂o. Ale co to jest 150 z艂otych :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czyli jak to jest
jak jest przyznane 500 zlotych na dziecko a ojciec wysyla 300 to jest zaliczka czy nie ma? sa alimenty od panstwa? jesli tak to czy jest to pozostale 200 zlotych, czy cale 500? ja ide zlozyc wniosek dopiero, bo mam 500 a dostaje tylko 300 - mam szanse? aha, sama tez pracuje, dostaje tez z MOPRU kilkaset zlotych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aNNAKKKKAKAK
kochani Tatusiowie, jestem mam膮 1,5 rocznego dziecka, rozesz艂am si臋 z m臋偶em i jak s艂ysz臋 偶e 偶ony wyci膮gaj膮 800 z艂 od m臋偶a to mnie skr臋ca, co to jest 800 z艂 , ile kosztuj膮 pampersy, leki, ubranka, jedzenie, ile dziennie wydaje si臋 na zakupy na podstawowe 艣rodki, i przepraszam jak mam i艣膰 do pracy jak nie mam z kim dziecka ma艂ego zostawi膰 bo do przedszkola jeszcze za ma艂e a 偶艂obka w naszej mie艣cie nie ma??? Co dziecko ma g艂odowa膰, my艣licie 偶e za 800 z艂 kto艣 sobie idzie do spa, albo paznokcie robi, my艣li jak zap艂aci膰 pr膮d, czynsz, i prze偶y膰!!!!!!!!!!!! Mam je samo w domu zostawi膰 i do pracy i艣膰??? mo偶e samo si臋 przewinie i nakarmi w tym czasie jak ja b臋d臋 t膮 pracowit膮 mam膮? Ku.... m贸j m膮偶 zarabia 10000 z艂 i ma problem mu lizaka kupi膰 jak przyje偶d偶a ale na imprezy, alkochol, wakacje dla siebie zawsze ma, ciekawe czy jakby musia艂 by膰 z dzieckiem 24 h na dob臋 to da艂 rad臋 by zarobi膰 , mo偶e by z dzieckiem na r臋ku firm臋 prowadzi艂, TO CO PISZECIE JEST OBURZAJ膭CE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam zasadzone
to jesli on ma 10 tys na m-c to powinnas walczyc o wiecej kasy skoro 800zl nie starcza-wierze,bo skoro nie pracujesz to te 800zl to jedyna kasa?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie----mo偶liwe
nie w Polsce!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babcia2009
Moja c贸rka dosta艂a 250z艂.Rewelacja.Po prostu zastan贸wmy si臋 czy Ci kt贸rzy zostawiaj膮 swoje jeszcze nienarodzone nawet dziecko maj膮 sumienie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babcia2009
Masakra.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam zasadzone
mamo 8 latka to ile on zarabia nie jest do konca istotne.S膮d musi wziac pod uwage rowniez jego koszty utrzymania-piszesz,ze ma nowa rodzine,dziecko i bezrobotna zone.na pewno tez maja oplaty,moze kredyt itp.Uwazam,ze mozesz napisac te 700zl,ewentualnie s膮d obnizy kwote o 100-150zl.czy ojciec odwiedza Wasze dziecko?czy kupuje mu np ubrania itp?to tez musisz napisac w pozwie. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do mamy 8-latka
Ja mam zas膮dzone 500 z艂 na 9latka , tata nie kupuje dziecku ubra艅 ani nic do szko艂y, nie obchodz膮 go koszty np wakacji. Pami臋ta o dniu dziecka, urodzinach czy Bo偶ym Narodzeniu. Synek zawsze dostaje prezent. Raz chcia艂am porozmawia膰 z nim o podwy偶szeniu aliment贸w ale c贸偶 us艂ysza艂am 偶e jestem materialistk膮 i syn dostaje i tak du偶o . Te 500z艂 by艂y zas膮dzone 4 lata temu. Ex ma r贸wnie偶 now膮 rodzin臋 wi臋c s膮dz臋 偶e wi臋kszych aliment贸w nie dostan臋. Je偶eli ojciec uwa偶a 偶e tyle na dziecko wystarczy to ok, ja przecie偶 te偶 pracuj臋 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do aNNAKKKKAKAK
A ty nie poszlas z nim specjal;nie do lozka bo myslals ze jak zarabia tyle to bedziesz lezec i pachniec ????:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam zasadzone

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam zasadzone
to nie chodzi o to co uwaza ojciec,bo wg niektorych to i 100zl by wystarczy艂o:-O Jesli Ty uwazasz,ze 500zl wystarcza na utrzymanie+to,co Ty wydajesz na dziecko to wtedy jest ok:))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nowa36
Powiedzcie mi kochani, czy tylko zasadnicza pensja si臋 liczy??? A premie np. kwartalne??? (kt贸re s膮 baaaaardzo du偶e). Czy za艣wiadczenie z pracy, kt贸re mo偶e by膰 zani偶one bierze si臋 tylko pod uwag臋, czy tak偶e wyci膮gi bankowe?? Chodzi o to, 偶e m贸j jeszcze m膮偶 napisa艂 w pozwie, 偶e mo偶e da膰 500 z艂 przysy艂a mi 800 z艂, a ja uwa偶am, 偶e na jego dochody i dostatnie 偶ycie sta膰 go na zap艂at臋 duzo wi臋cej. Jak to udowodni膰. PS. Nie jestem 偶mij膮, ale kobiet膮!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drogie panie pamietajcie
staraj膮c si臋 o alimenty, 偶e ewentualne kredyty szanownego tatusia g... was obchodz膮. Podobnie jak s膮d. To, 偶e tatu艣 sp艂aca jakis tam kredyt, to jego wyb贸r, natomiast p艂acenie aliment贸w jest jego obowi膮zkiem, kt贸ry ma pierwsze艅stwo przed wszystkimi innymi zobowi膮zaniami. Nie przyjmujcie wi臋c g艂upich t艂umacze艅, 偶e tatus nie mo偶e p艂acic wi臋cej ni偶 400 z艂otych, bo musi sp艂aca膰 raty za audi A6. Niech sprzeda audi i przesiadzie si臋 na fiata punto, jak go na alimenty nie sta膰. Proste jak budowa cepa. Fakt posiadania "nowego" dziecka tez nie jest jakims tam wielkim argumentem przeciwko podwy偶ce. Liczy si臋 standard, jaki ojciec zapewnia艂 w trakcie ma艂偶e艅stwa z matk膮. Je偶eli mu si臋 nie pogorszy艂 a rozw贸d by艂 z jego winy, to jego kolejne 偶yciowe wybory nie maja wp艂ywu na wysoko艣膰 aliment贸w, chyba, 偶e ca艂kowicie straci mo偶liwo艣c zarobkowania w wyniku kalectwa np. Pamietajcie zawsze, 偶e zobowi膮zania finansowe maj膮 swoje pierwsze艅stwo i alimenty na dzieci s膮 NAJWA呕NIEJSZE. W ka偶dym banku przed udzieleniem kredytu pytaj膮 o to, czy sie p艂aci alimenty i je艣li tak, to spada zdolno艣c kredytowa takiego delikwenta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drogie panie pamietajcie
nowa, najlepiej popro艣, aby przed艂o偶y艂 w s膮dzie roczne zeznanie podatkowe. To bedzie najlepszy wska藕nik jego dochod贸w. Na za艣wiadczeniu mozna wpisa膰 byle co.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam zasadzone
dla takich wpisow,jak ten ostatni warto zak艂adac temat-zeby sobie cz艂owieczek mog艂 pou偶ywac:-P cieszymy sie,ze mozemy Ci dostarczyc tak wiekiej satysfakcji...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bvcnbvcnvxn
satysfakcji ????? Prawda w oczy kole. Jasno tutaj wynika z wszystkich wpisow ze matki sa swiete a ojcowie to te podle swinie. Czemu nikt nie patrzy na to obiektywnie. A zapomnialam takie kobiety jak ty nigdy nie zdradzaja i sa wzorami. Szkoda mi ciebie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mama nastolatk贸w
na 2 dzieci ojciec p艂aci 2.800

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam zasadzone
Nie znasz mnie i mojej sytuacji,wiec czemu Ci mnie 偶al?daje sobie swietnie rad臋:))nie jestem ani zdradzona,ani nie zdradzi艂am-rozeszlismy sie,bo poprostu nie umielismy razem zyc.Bez kochanek,nowych partnerek(r贸w)--dziwne,prawda???zawsze przeciez ludzie odchodza do kogos,maja romanse itp-a tu...cud sie zdarzy艂:-P Nigdy nie wrzucaj wszystkich do jednego worka....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alalalalalala
A co jak maz zarabia roznie. Tzn. od 15-40 000 tys miesiecznie? Ja nie pracuje, mamy dwuletniego syna. Ile moge od niego dostac na dziecko?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magdamagda34latkalatkalatka
niekt贸re pani tu maj膮 siano w g艂owie zamiast m贸zgu...po rozwodze trzeba wciagn膮膰 od faceta jak najwiecej kasy (aliment贸w) bo wychowanie kosztuje...ka偶da duperelka a taki 偶a艂osny tatusiek ma spok贸j i si臋 niczym nie martwi :/. Wy panie kt贸repiszecie 偶e jest wam 偶al facet贸w to albo jeste艣cie nienormalne albo same jeste艣cie facetami:)). Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post