Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eureka1979

test ciążowy a inseminacja

Polecane posty

Gość Kasia 81
Karol 75 - przykro Mi że Tobie się również nie udało. Masz rację że nikt nam nigdy nie odpowie na pytanie dlaczego się nie udało. Będziemy próbować jeszcze raz może za drugim razem bedziemy mieć więcej szczęścia?? Poczęcie dziecka to cud o którym marzymy. Zdaję sobie sprawę z tego że jeżeli do tej pory nie mieliśmy tego szczęścia to w naszm przypadku to będzie prawdziwy cud jeżeli zajdziemy w ciążę i donośimy ją szczęściwie. My kobiety jesteśmy silne i potrafimy wiele znieść więc głowa do góry walczymy dalej!!!! teraz łapiemy oddech i do dzieła znów za 2-3 miesiące!

Gość karol75
Właśnie zastanawiamy się nad tym, czy zrobić sobie przerwę czy iść za ciosem. Skłaniamy się jednak ku opcji, aby kuć żelazo póki gorące i jeśli to tylko będzie możliwe chcę spróbować już w tym cyklu, może tylko tym razem z innym lekarzem. Może teraz będziemy mieli więcej szczęścia i się uda:-) Musimy wierzyć w pomyślność, jak nie za pierwszym, nie za drugim to może za trzecim się uda:-) Przecież nie jesteśmy osamotnione w tych staraniach, wiele kobiet przed nami i pewnie jeszcze wiele po nas będzie się zastanawiało czy im się uda. Musimy być silne i się nie poddawać! A to wyczekiwane dzieciątko będzie jeszcze bardziej kochane i doceniane, że się w końcu zjawiło na tym świecie! Pozdrowienia

Gość misiaok
witam pierwszą inseminację miałam 2.07.09 na pękniętym pęcherzyku robiłam test 18.07 i wyszła niewidoczna druga kreska i dzisiaj robiłam drugi test i wyszła jedna kreska i nie mam okresu, nie wiem co się dzieje

hej witam po dłuższej nieobecności, właśnie wróciłam z wakacji :) witam nowe dziewczyny, kasia i karol strasznie drogie macie te stymulacje, czy nie można czegoś tańszego spróbować, czy może nie reagujecie na jakieś inne leki??? dorotka trzymam kciuki, może 4 będzie szczęśliwa :) eureka i golbi cieszę się z wami waszym szczęściem :) ale i zazdroszcze :P

Gość golbi
Ja własnie wrociłam od lekarza! i jestem szczęśliwa:) wszystko rozwinelo sie prawidłowo :) i wszystko jest na swoim miejscu:) Wszystko mam nagrane na plytke na pamiatke:) :). Nooo i dziewczyny bede miala syna!!! pokazał sie w całej okazałości. ! Pozdrawiam serdecznie

Gość eureka1979
Hej dziewczynki co tam u Was? Golbi jak się czujesz? Ja od dwóch dni mam jakieś kłócie w brzuchu na dole po prawej stronie i nie wiem czy to normalne. Napisz co u ciebie.

Gość golbi
Cześć ja własnie wróciłam z Karpacza :) było suuper. Bardzo dobrze zniosłam podróż a to aż 550 km. Także jestem bardzo zadowolona:). Mnie tez czasmi tak kłuje po bokach , ale takim czyms lekarz kazal mi sie nie przejmować:) . Ja juz zaczełam 15 tydzień . Ale ten czas leci! A co u Ciebie?? pozdrawiam

Gość eureka1979
u mnie ok, tydzień temu byłam u lekarza ale że czuję się dobrze to była krótka wizyta, bez usg, teraz pójdę około 20 sierpnia i będzie chyba usg i mam mieć zrobiony mocz i krew a tak to ok. Dziś zaczęłam 17 tydzień, jezu jak ten czas leci. Martwię się bo boli mnie brzuszek i nie wiem co jest grane,

Gość katerinka222
moje drogie kochane PANIE nie żebym sie podlizywała ale czy to nie właśnie my, wbrew powszechnej opini, jesteśmy mózgiem tego świata trafilam na ciekawa stronke gdzie za czytanie artykułów z różnorakich dziedzin otrzymujemy punkty za które po jakimś czasie (nie zawsze szybko) mozemy otrzymac ciekawe nagrody. regulamin przeczytany mam 2 razy i jestem praktycznie pewna ze to nie kant wszystko jest zupelnie za darmo, a do tego przecierz i tak kazda z nas lubi sobie czasem poczytac rozne fajne ploteczki ale i nie jest nam obca tematyka o chociazby niowoczesnych technologiach. nie to co moj maz np powiedzial ze nie bedzie nic czytal poza sportem (mowi jak trafisz na sport to wolaj chetnie zobacze☺ zamieszczam link do stronki http://przeczytamwszystkich.pl/przyjmij-zapr oszenie?it=70a7c6ba-ef51-4439-98d4-71a6857f33a0 pozdrawiam serdecznie

Gość wrkana
Witam, czy jest tu ktoś z Ełku?. Mam pytanie czy w ełku można zrobić inseminację? Jeśli tak to gdzie, a jeśli nie to gdzie najbliżej w Ełku?, pozdrwiam

Gość wrkana
Witam, czy jest tu ktoś z Ełku?. Mam pytanie czy w ełku można zrobić inseminację? Jeśli tak to gdzie, a jeśli nie to gdzie najbliżej w Ełku?, pozdrwiam

Gość dabrowka
Witam wszystkich. Tak sobie czytam i czytam Wasze wypowiedzi i stwierdziłam, że muszę się z Wami zaprzyjaźnić:) 4 lata temu dowiedziałam się ,że mam PCOS.Rok starań o niunię poszedł na marne. Odwiedziłam niezliczoną ilość lekarzy i niestety żaden nie pomógł. Nawet znalazłam zielarza (wstyd się przyznać), który pięknie wyciągał od nas pieniążki. Wreszcie w lutym tego roku trafiłam do łódzkiej Gamety gdzie zajęła się nami mam nadzieję profesjonalistka. Dziś jestem po drugiej iui ,która miała miejsce w piątek 7.08. Czekam dwa tygodnie i zobaczymy co z tego wyjdzie. Najgorsze to faszerowanie tymi hormonami. Ja mam słabą reakcję na leki więc brałam już puregon, gonal, fostimon, na pęknięcie pęcherzyka pregnyl i oczywiście duphaston i metformax (cały czas). Pozdrawiam Was wszystkie a w szczególności zaciążone eurekę1979 i golbi24:)

Gość golbi
czesc dziewczyny. Co u was słychac?? Eureka jak sie czujesz co u ciebie?? U mnie wszystko dobrze dzidzia rosnie:) mam troche problemy z cisnieniem ale dostałam leki i powinno byc wszystko ok:) pozdrawiam

Gość eureka1979
Cześć Golbi, ja nic nie piszę bo u mnie też ok. Czekam z niecierpliwością bo za dwa tyg mam w końcu USG i badanie a tak to czuję się normalnie, lekarz raz w m-cu podstawowe badanie i tyle. Czasem martwię się że tak rzadko jestem u lekarza bo nie wiem co się dzieje z dzidzią i czy jest ok.

Gość eureka1979
Halo Golbi, jesteś? Dziewczyny co u Was? Odezwijcie się.

Gość golbi
jestem jestem:) u mnie wszystko ok wizyte mam 4 wrzesnia:)jeszcze nie czuje ruchów:( a ty jak tam ?? pozdrawiam

hej widzę że nikt już ze "starej" grupy nie pisze, tylko eureka i golbi :) ja już powakacjowałam się i czas wrócić do jakiegoś działania, ale w głowie pustka :(

Gość sara555
Witam was dziewczyny i gorąco pozdrawiam....mam pytanie...dziś mój 27dc i dostałam okres-chyba bo na razie to tylko plamienie-zawsze dostaje raczej później jak wcześniej ale może teraz wcześniej przez stres? nie wiem...w tym cyklu mam mieć swoją pierwszą inseminacje i od jutra (czyli 2dc) mam się stymulować clo przez 5 dni po 1,5 tabletki...ale nie wiem czy to na pewno jest okres,czy lepiej dla pewności mam wykonać test ciążowy,na który i tak by było za wcześnie bo okres powinnam dostać w piątek a nie dziś...proszę pomóżcie mi ,co mam robić,A jak to będzie ciąża to przecież niewolno brać clo....co mam zrobić?

sara plamienie to jeszcze nie @ ja bym poczekała jak się konkretnie zacznie i wtedy zaczęła liczyć dni cyklu. powodzenia

Gość sara555
dzięki karolcia....już się rozwinęło na dobre ...więc od jutra clo i do przodu....pozdrawiam

Gość golbi
Eureka co u ciebie?? jak tam po wizycie u lekarza?? pozdrawiam

Gość golbi
Eureka czego sie nie odzywasz?? mam nadzieje ze u ciebie wszystko dobrze? odezwij sie

Gość eureka1979
Halo Golbi i dziewczyny, jeśli jeszcze są. Golbi nie mogłam znaleźć naszego atku ale myślę sobie często co u Ciebie i gdzie się podziewasz i czy wszystko dobrze u ciebie. U mnie ok, czuję się super, brzuch wielki jak bania, dzidzia warjuje, nie wiem czy wiesz ale syna będę miała. Dziś przeczytałam post z maja jak zaczęłam ten wątek, nawet nie wiem kiedy to zleciało, już mam 25 tydzień ciąży. Odezwij się co u Ciebie.

Gość eureka1979
Golbi, odezwij się.

Gość golbi
Czesc u mnie ogolnie wszystko dobrze . Byłam ostatnio na usg 4D suuuper widac maleństwo:) noo i moj syn 2 tygodnie temu wazył cale 573g:). obecnie jestem troche osłabiona - dopadło mnie przeziebienie no ii nie obeszlo sie bez antybiotyku:(. W poniedziałek mam wizyte i juz nie moge sie doczekac bo martwie sie troche co u malenstaw słychac po tym wszystkim. Pozdrawiam serdecznie i caly czas jestem myslami. Ciekawe co u dziewczyn slychac? Eureka napisz co u ciebie buziaki

Gość Kasia 81
Cześć dziewczyny Nie odzywałam się od lipca odkąd nie udała się pierwsza inseminacja. We wrześniu miałam robioną laparoskopię- diagnoza niedrożność jajowodów- brzmi jak wyrok. Ale przynajmniej już wiem w czym problem i obiecałam sobie że nie będzie żadnych łez. Na początku roku podchodzimy do in vitro. To już nasza ostatnia deska ratunku. Jeszcze nie zdecydowałam gdzie będę robić ten zabieg- nie znam za bardzo żadnej znananej kliniki. Słyszałam o tej w Białymstoku ale to na drugim końcu Polski- ja mieszkam na górnym śląsku. Zastanawiam się nad Provitą lub Novomediką. Jeżeli słyszałyście coś o jakiejś dobrej klinice dajcie zanć. Trzymam kciuki za wszystkie starające się jeszcze. Mam nadzieję że my również w końcu poczujemy pod sercem nasze upragnione maleństwo....

hej :) u mnie na razie nic się nie dzieje eureka i golbi super że z wami i dzidziami wszystko ok :) ani sie obejrzymy a już będziecie po porodzie :) kasia - ja chodzę do Provity, jestem zadowolona, mimo braku efektów jak na razie, ale mam nadzieję ze to tylko kwestia czasu. o novomedice dużo czytałam bo miałam te 2 kliniki do wyboru, dużo lepiej wypada Provita.

Witam wszystkie przyszłe mamy postanowiłam do was dołączyć nie znalazłam jeszcze nikogo z krakowa jestem po drugiej inseminacji dziś 12 dzień po test negatywny wydaje mi się że beta jest zbędna bo czuję że i tym razem nic pomimo iż pęcherzyki pękły (jeden 19mm drugi 18mm) wszystko miało być ok na usg widać było płyny itd miło poczytać że jednak wielu z was się udaje cieszę się bardzo bo żadna kobieta nie powinna przechodzić tego co my mimo porażek jestem w miarę pozytywnie nastawiona i już myślę o następnej iui dopóki będzie nas stać to będę walczyć pozdrawiam was wszystkie i życzę wszystkim powodzenia