Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eureka1979

test ciążowy a inseminacja

Polecane posty

Gość dorota7878
do małej drobnej- jak dawkowałaś mężowi te witaminy?

Gość eureka1979
Witam wszystkie dziewczyny nowe i "stare". Ruch się tu zrobił niesamowity. Tak zgadza się miałam pierwszą inseminację - udaną. Narazie jest wszystko ok, czuję się dobrze, usg i badanie u gin mam 29 czerwca, tak zle ciało że już zaraz 3 miesiąc sie zaczyna. IUI robione prywatnie w Szczecinie, ale przed zabiegiem drożność jajowodów i inne badania w Policach. Pozdrawiam.

Gość mada_811
Beatulka dobry wybór z tym salfazinem mojemu mężowi bardzo pomógł i wyniki się o wiele poprawiły:)

hej mnie się niestety znów nie udało, jadę pod koniec czerwca do gina pogadać co dalej, ale generalnie do sierpnia robię przerwę.

Gość dorota7878
przykro mi karolcia widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji, ja też pod koniec czerwca jadę porozmawiać z lekarzem i wstępnie planujemy że jeszcze spróbujmy w przyszłym cyklu. Zastanawiam się czy warto czy może już warto in vitro, no ale zobacze co powie lekarz.

Gość mada_811
Karolcia głowa do góry,odpocznij sobie ,ja też tak sobie tłumaczę że chyba trzeba dać sobie na luz,wszystkim to radzę ale sama też nie potrafię sobie z tym poradzić..

hej:) dorotka - no to jedziemy na tym samym wózku :P mada - wiem, ze trzeba dać na luz :) za kilka tygodni wyjeżdżamy na wczasy to się będę luzować na maxa :)

Gość mada_811
karolcia-to się wybyczysz,ja własnie szykuję się na jutrzejsze wesele a za tydzień ja ślubuje:)

Hej Robilam test i wyszedł negatywny, byłam u ginka nic nie widział a @ jak nie ma tak nie ma. To jest okropne, takie czekanie. Poczekam jeszcze jeden dzien i zrobie drugi test.

Już nie muszę robić bety bo dostalam. Najgorsze jest to że po drożnosci jajowodów, dzień przed @ boli mnie brzuch. Wcześniej tego nie mialam.

Gość ataebh
Kochani ile kosztuje inseminacja i czy robi sie ją tylko prywatnie ??

Gość uczona panna
czemu az tak bardzo pragniecie dzieci?

Gość ataebh
a czemu pytasz ?

Gość uczona panna
czy tylko dlatego ze musicie sie podwojnie starac? tez myslalam ze kiedys chce,ale ostatnio jak mialam dostac okres i spoznil mi sie 5dni wpadlam w taka histerie i rozpacz co uswiadomilo mi ze chyba nie chce jednak dzieci

Gość tamara fit
widocznie jeszcze nie dojrzalas do macierzynstwa !

Gość srusru
hehe tak,jak wiekszosc waszych mezow :P

Gość uczona panna
widocznie tak :)

dziewczyny nie wiem czy sie bać czy sie cieszyć, do dzisiaj czułam się dobrze o insminacji, oprócz tego że podbrzusze miałam jakby wzdęte, ale oprócz tego nic, żadnych bóli piersi czy brzucha, a dzisiaj po południu zaczął mnie bardzo boleć brzuch, a własciwie podbrzusze, aż sie wystraszyłam i zadzwoniłam do dr, a on mi powiedział że to całkowicie normalne, i że jak mnie bardzo boli to moge najwyżej wziąść nospe... z jednej strony się cieszę bo to mże znaczyć że jajeczko się zagniezdzą i dlatego boli, ale strach jest, nawet tej nospy nie wziełam tylko połozyłam się spać i teraz jest już troszkę lepiej, dodam że dzisiaj mam 18d.c i jestem 7 dni po iui - jak myślicie to może byc objaw ciąży?

Gość eureka1979
sportsmenka , nie martw się to normalne, jak wiesz ja jestem po udanej inseminacji i brzuch mnie bolał na maksa ale dasz rade, za 4 dni zrób bete to będziesz spokojniejsza, Golbi jesteś? Co się dzieje z Tobą?

Gość Ewka_S
jutro mam kolejną trzecią inseminację... jestem przerażona.... mam pęcherzyk na lewym jajniku 25mm, dzisiaj musiałam wziąż zastrzyk pregnyl... czy w końcu mi się uda... pozdrawiam

hej sportsmenka - już wkrótce będziesz wiedzieć :) Ewka - Tobie też życzę powodzenia :) oby wam sie dziewczyny udało.

byłam dzisiaj na pobraniu krwi na beta hcg, jutro powinnam mieć wyniki - wierzę że się udało, mam taką wielką nadzieję :)

Gość Ewka_S
jestem po trzeciej inseminacji.. teraz przede mną dwa długie tygodnie, testuję 01.07... teraz mam jeść 2x1 duphaston i 1x1 acard... dziewczyny boję się.... czy w końcu mi się uda? pozdrówki sportsmenka trzymam kciuki :)

Gość golbi
Czesc ja wciaz leze:(. Ale bylam u lekarza i stwierdził że to leżenie wychodzi mi na dobre bo jest wszystko ok:) dzidzia rośnie takze to najwazniejsze. A eureka co u ciebie jak sie czujesz? Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny!

Sportsmenka - mam nadzieję że się udało, ile jesteś dni po inseminacji??? Ewka - długie 2 tygodnie Cię czekają, oby się udało i warto było czekać :) golbi - leż jak zaleca lekarz, choć domyślam się że ześwirować można; ale skoro wszystko ok to musisz wytrzymać.

niestety... beta-HCG 1,4 mlU/ml czyli w normie (do 5,3), niby to lepiej niz w zeszłym cyklu gdzie było poniżek 0,1, ale ten wynik dzisiejszy to pewnie jest podwyższony jedynie ze względu na ten zastrzyk z owitrelli który brałam 12 dni temu... nie wiem czy ten wynik ma jakiesz magiczne sznase aby wzrósł do 16-156 jak powinien być w 3 tygdoniu ciąży... chyba raczej juz nie, nie wiem czy przestać brać luteine, chyba tak bo po co sie dalej szpikować hormonami, ja sama nie wiem co teraz już robić... załamana :(

sportsmenka - poczekaj do @ a luteine ja bym brała; sama robiłam badanie w 10 dniu po i brałam dalej, no cóż cuda się zdarzają i ja miałam taką nadzieję :)

dzwoniłam do doktora z wynikami, i na mnie nakrzyczał, że się nie potrzebnie pośpieszyła, i że po iui to można bete robić najwczęsniej po 2 tygodniach, a do tego czasu ma prawo wyść taki wynik, mam nadal brać luteine i w poniedziałek powtórzyć beta-hcg, więc jakaś iskierka nadziei jeszcze jest :)