Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eureka1979

test ciążowy a inseminacja

Polecane posty

Gość pacjentka55555
ok dzieki za odpowiedz. Moj lekarz pow ze nie moge sie przemeczac jesc ciezko strawnych potraw itp. Mialas tak samo?Milas jakies dolegliwosci po inseminacji? Bo ja sie czuje normalnie nic mi nie dolega. Przeraza mnie to ze nic nie moge robic...

Gość golbi
ja jestem po inseminacji w macierzyństwie tylko u doktora Mirockiego takze o dr Szlachcicu trudno mi cokolwiek powiedziec. ja zrobilam bete po 2 tygodniach pare dni wczesniej test i byla blada druga kreseczka. Prawie od początku strasznie bolał mnie brzuch. I udalo sie za pierwszym razem:) a teraz juz nie moge sie doczekac finiszu:) a mojemu synkwi chyba dobrze w brzuszku bo termin w czwartek a on nie daje żadnych znakow:)pozdrawiam

Gość pacjentka55555
Czesc. Mnie wlasnie nic nie boli i tak sie zastanawiam czy mam sie tym martwic czy nie...no ale w sumie jeszcze mam troche czasu to poczekam. I zrobie ten test. Mam nadzieje ze dr Szlachcic jest osoba kompetentna i jak nie teraz to za miesiac sie uda. Teraz jak jestes w ciazy to nadal chodzosz do Macierzynstwa czy do zwyklego ginekologa? Dziekuje ze odpisalas. Zycze szczesliwego rozwiazania. Pozdrawiam

Gość eureka1979
hej Golbi, jeny martwiłam się co z tobą, jeszcze nie urodziłaś? Czekam na wieści od ciebie i powodzenia ! Mój synek ma juz dwa tygodnie i jestem najszczęśliwszą mamą na swiecie.

hej wlasnie dostałma okresik ale trudno czeka mnie nastepna iui:(

Cześć Ciacho ja też jestem po pierwszej niudanej iui, tzn miałam jeszcze w grudniu. Teraz czekam na następną @ i może potem zacznę stymulację. Ja leczę się w Lublinie a Ty gdzie jeżeli można zapytać? Możesz opisać jak u Ciebie wygląda procedura, czy to cykl naturalny czy stymulowany. Najlepiej jak napiszesz o tej udanej IUI. Pozdrawiam

cze eewka moj zabieg iui przebiegal tak:musialal lezec do gory nogami na fotelu po podaniu nasienia musialam skrzyzowac nogi ,lecze sie w gdansku klinika INVIKTA ,MOJ PROBLEM TO WROGI sluz

aha zapomnialam dodac ze na stymulowanej owu za karzdym razem: ) grunt to sie nie lamac my w marcu jeszcze raz sprobujemy az do skutku

Dzięki za odpowiedź, ja mam nadzieję że może jeszcze w lutym spróbujemy. Narazie czekam na @, ja mam pco więc bez stymulacji ani rusz. Po zabiegu kazali mi poleżeć jeszcze na fotelu tak z 15 min, w sumie i tak leżałam dłużej ale nic z tego. A powiedz czy zab. miałaś na pękniętym pęcherzyku czy całym. Moje jeszcze były całe. A jakie bierzesz tab.? Ja od 1-25 dc enkorton i od 3-9 dc clostylbegyt a ok 15 dc miałam zastrzyk z pregnylu na pęknięcie pęcherzyków.

pecherzyk jeszcze nie byl pekniety ale musialam na drugi dzien jechac do kliniki na sprawdzenie i juz pekł ,i lekarz przepisal mi luteine dopochwowo 3 razy dziennie ,w sobote dostalam miesiaczke i to jest masakra bo nigdy tak nie mialam az tak mocno :( juz myslalam ze to poronienie ale jak czytam o poronirniach to bardzo boli a mnie nic nie bolalo wiec nie wiem ,mialas tak?

pecherzyk jeszcze nie byl pekniety ale musialam na drugi dzien jechac do kliniki na sprawdzenie i juz pekł ,i lekarz przepisal mi luteine dopochwowo 3 razy dziennie ,w sobote dostalam miesiaczke i to jest masakra bo nigdy tak nie mialam az tak mocno :( juz myslalam ze to poronienie ale jak czytam o poronirniach to bardzo boli a mnie nic nie bolalo wiec nie wiem ,mialas tak?

Ciacho witam Cię serdecznie. U mnie wyglądało to tak że ja dostałam @ po 19 dniach od iui(5 grudnia). Najpierw ok cztery dni wcześniej miałam takie plamienia a dopiero w Wigilie przyszła @ na dobre. Fajny prezent w taki dzień i jeszcze imieniny do tego. W sumie to była dosyć obfita. Co do luteiny to ja nie miałam wcale. Dopiero jak już było po wszystkim dzwoniąc do lekarki która robiła mi zabieg zapytałam dlaczego nie kazano mi brac progesteronu, czytając o iui wszyskie dziewczynu biorą potem duphaston albo luteinę. Swierdziła że to stara szkoła, że jeżeli ciąża ma się utrzymać to najlepiej bez progesteronu, ponieważ on także ma tam jakieś skutki uboczne. Nie wiem co o tym sądzić. Już nieraz zastanawiałam się czy by się udało gdybym wtedy brała ten progest. A wracają do iui po zabiegu już nie byłam monitowana, tak że nie mam pojęcia kiedy moje pęcherzyki popękały i czy wogóle do tego doszło. Czy aby przypadkiem nie wchłonęły się jak to bywa przy pco. A i jescze jedno, przez cały czas od zabiegu w wiekszym lub mniejszym stopniu pobolewał mnie brzuch, Ciebie też polał?

cze eewka brzuch bolal mnie tylko trzy dni po iui a potem nic ,a jak mialam udana iui to czulam pobolebanie jajnikow i doł brzuszka a teraz nic kompletnie

Gość eureka1979
Golbi ?

Gość golbi
cze ja jeszcze nie urodziałam! ten moj syn tak dlugo kaze na siebie czekac:( ale juz w poniedzialek mam skierowanie do szpitala to może cos sie rozpocznie. Pozdrawiam i dam znac jak cos sie zmieni

Gość Andrychowianka
mam do was pytanie.. po ilu dniach od stosunku moge zrobić badania z krwi,żeby było wiadomo?? no bo jestem strasznie niecierpliwa i nie wiem, czy wytrzymam..do @...

Gość Andrychowianka
albo inaczej.. czy takie normy hcg podane na 2 str.topiku są tylko w czasie ciąży?? no bo chyba mogą sie pojawic jakies problemy z hormonami i tez bedzie jakis wynik 'ciążowy'...

Gość eureka1979
Golbi co z Tobą?

Gość golbi
Cze ja właśnie wrociłam ze szpitala :) urodziłam slicznego synka 6 lutego:) ale maial podwyzszony wskaznik zakazny i musielismy do tej pory byc w szpitalu i dostawał antybiotyk:( ale juz jestem najszczesliwsza mama na swiecie w domku :) pozdrawiam

Gość eureka1979
Halio, gratuluję, już się martwiłam. Golbi, jesli będziesz miała jakieś pytania do "doswiadczonej mamy" to pisz, heheheheh. Dziwna ta nasza historia, bo można powiedzieć że razem ciażę przeszłysmy. Czasem myślę sobie o tym. Może podasz mi swojego maila to czasem coś popiszemy ?

Gość golbi
Eureka no tak nie da sie ukryc że razem:) a tu juz 3 tygodnie od porodu mija:) ale ten czas leci. Czekam na wiadomość , bardzo miło mi bedzie pozdrawiam

Gość Patrycja031188
Cześć mam takie pytanie dzisiaj rano zaraz po obudzeniu zrobiłam test ciążowy. Obie kreski są bardzo wyrażne ale wcześniej tzn jakieś 2 dni temu brałam Ketonal który zawiera luteinę. Czy to może wpłynąc na pozytywny wynik testu?? Bardzo prosze o odpowiedz w pn Wybieram sie do gina;)

Gość Patrycja031188
Cześć mam takie pytanie dzisiaj rano zaraz po obudzeniu zrobiłam test ciążowy. Obie kreski są bardzo wyrażne ale wcześniej tzn jakieś 2 dni temu brałam Ketonal który zawiera luteinę. Czy to może wpłynąc na pozytywny wynik testu?? Bardzo prosze o odpowiedz w pn Wybieram sie do gina

hej pisze pierwszy raz tutaj, mialam robioną inseminacje 23 marca i tera w czasie świąt powinnam dostać @ ale nie dostałam jak na razie, i w sobote robiłam test i wyszła druga kreska ledwo widoczna, dlatego ponownie zrobiłam test wczoraj i wynik wyszedl taki sam, czyli druga kreska ledwo widoczna. Dodam że brałam Duphaston i miałam zastrzyk jakiś na D... na pęknięcie pęcherzyka. Teraz od kilku dni boli mi brzuch i miałam strasznie wrażliwe sutki. Brzuch mi boli raz mocniej raz słabiej, jak przed @. Czy możliwe że jestem w ciąży????? proszę pomóżcie

hej pisze pierwszy raz tutaj, mialam robioną inseminacje 23 marca i tera w czasie świąt powinnam dostać @ ale nie dostałam jak na razie, i w sobote robiłam test i wyszła druga kreska ledwo widoczna, dlatego ponownie zrobiłam test wczoraj i wynik wyszedl taki sam, czyli druga kreska ledwo widoczna. Dodam że brałam Duphaston i miałam zastrzyk jakiś na D... na pęknięcie pęcherzyka. Teraz od kilku dni boli mi brzuch i miałam strasznie wrażliwe sutki. Brzuch mi boli raz mocniej raz słabiej, jak przed @. Czy możliwe że jestem w ciąży????? proszę pomóżcie