Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaKaReNa-23

----------MARZEC 2010--------------

Polecane posty

Goyek tak czytam i moim zdaniem gin jednak sie spieszyl, a oni maja w nosie ze przez swoje "niedopieszczenie" pacjentki robia jej stracha;)

właśnie też jestem ciekawa, czy brzuszki dostałyście też takie raporty? goyek jestem pewna, że jest wszystko ok :)

czy dostaje raporty? powiem Ci tak u mnie po kilku wizytach mam 2 wpisy w karcie ciazy i ostatnio juz nie dostaje zadnych zdjec, takze spokojnie:)

Wiecie na dany czas to ja myślałam, że wszytko sprawdził, że wszystko mi powiedział, brak zdjęcia wytłumaczył tym ,że maluszek się zasłania :( , a ja sama też się trochę brakiem tego zdjęcia zdziwiłam, ale o tym dowiedziałam się jak już wstałam z kozetki :( i co wiedziałam , że już musi lecieć, że tam czekają na niego w szpitalu, wcześniej takiego raportu nie dostałam, więc się nawet go nie spodziewałam :( ... teraz jestem zła...a raczej rozżalona i tak się zastanawiam czy czasem nie spróbować iść jeszcze do innego w czwartek? Co wy na to? Bo w szpitalu to będę miała dopiera za 2 tyg, i nie wiem czy to nie za późno na odczytanie badań jako połówkowego.

Ja równiez dostaje zdjecia a wszystkie informacje z usg mam wpisywane do karty ciązy.

ja tez nie mam Goyek!ale za kazdym razem to sie tak wzuszam, ze zapominam o calym swiecie:)mi ostatnio powiedzieli tylko ze ma 300g, rozija sie prawidlowo i ze mam 4,5kg dodatnio i 120/80 pulsu-to dane na moj temat. Jak widzisz baaarrrddzzzooo okrojony temat, ale ja chodze na nfz i na 100% dlatego tak jest, ale to nic.....maluszek jest zdrowy i to wszystko w temacie, kiedys nie bylo tych wszyskich sprzetow itd wiec nie ma co sie stresowac, dadza na pewno na nastepnej wizycie, a wierz mi....gdyby nie bylo ok, to by Cie tak nie zostawili bez niczego....oni teraz sie boja kazdej afery, bo w pl ich jest juz co nie miara. Uszy do gory Goyek!!!nie martw sie nie potrzebnie!

goyek to co zrobisz zależy tylko od ciebie, przykro mi, że cię zmartwiłam :( nie chciałam :( po prostu napisałam jak jest u mnie i byłam ciekawa jak jest u ciebie, z drugiej strony powinny być jakieś standardy, a nie jeden lekarz tak a drugi inaczej. Ale jak co zawsze możesz iść do innego lekarza, stres nie jest tego wart, a dobre samopoczucie i wewnętrzny spokój jest bezcenny.

hej brzuchatki, ale niusów :)))) gratuluje wszystkim OGROMNIE !!!! a co do wydruków, ja zawsze w zestawie dostaję też raport, zdjęcia i płytkę, niegdy o nic się nie upominam, ale może dlatego, że ten, do którego chodzę to tylko spec od usg, bo z tymi wynikami musze iść do swojego gina i on to dopiero zczytuje itd, Dziewczyny ja tyję w zastarszającym tempie :( jestem już 8 do przodu, mierze się w pasie i mam już prawie 104, a niedawno miałam 100, rozsnę wszerz chyba sie niedlugo w drzwiach nie bede mieścic :////

no właśnie goyek a może ci powpisywał do karty ciąży ? bo ja np. nie mam wpisywanych wymiarów ani nic, tylko dostaję raporty , może mojemu lekarzowi wygodniej jest zrobić wydruk niż wpisywać, bo do karty ciąży mam wpisywane wyniki badań, waga, ciśnienie itp.

Olena nie masz co się martwić, to dobrze, że mi powiedziałaś...baz ciebie nawet bym nie wiedziała, że coś takiego mogłabym dostać. Co do standardów to masz rację...a nie jakaś wolna amerykanka! Ja chodzę prywatnie, więc myślałam, że dostanę wszystko, co w danym czasie jest możliwe...a to się przeliczyłam. Wierzę że wszystko jest dobrze...ale co bym miała na papierze to bym miała!

Nie Olena, on do karty to tylko wpisuje mi dane z badań, np. morfologia, żelazo itd, i to robi przed badaniem usg, po badaniu nic mi tam nie uaktualnia :(

to fakt co na papierze to na papierze, zawsze można zajrzeć, wrzucić w neta itp. ale głowa do góry wszystko jest napewno ok :) ale dla pewności może faktycznie idź do innego, bynajmniej sobie porównasz, bo na zmianę lekarza nigdy nie jest za późno .

No Ja mam dylemat z lekarzem bo mam do wyboru u mnie 3 szpitale i tak obecny i nowy gin nie naleza do tego ktory wybralam i nie wiem czy zwracac na to uwage? a nie znam zadnego gin z tego szpitala ktory wybralam.

To ci klops :( , sama nie wiem co myśleć. Pogadam z m, zobaczę co on na to mi powie...w sumie kolejny lekarz to kolejna kasa...ale co spokój to spokój... Niby wszystko mi powiedział...ale swoją drogą czy ja wiem czy to wszystko...człowiek nie chciał mu się wtryniać w badanie, a okazuje się , że powinnam iść na badanie przygotowana jak na uczelnie.. z gotowymi info które chce dostać.

czesc dziewczyny 🌼 Gratluję pomyslnych badań! goyek ja tez dostaje wydruki z parametrami (pierwszy z 12 tygodnia i drugi z 21 tygodnia) ale jednak ja jestem za granicą i może nie ma sensu porównywać. Macie rację dziewczyny nie będę się przejmować przytykami teściów na temat imienia, ale jadnak tak jakoś przykro.. Michałka, no widzisz, mamy podobnie:) A Kaja to naprawdę śliczne imię! Dziś rano miałam wizytę u położnej, nic ciekawego, badała mi ciśnienie, sprawdzała mocz i słuchała tętna dzidziusia. I do domu. Natka ciasto pyszne, tylko w konsystencji troche mi nie wyszło:( Nie było w sklepie mleka słodzonego, więc gotowałam niesłodzone z zamiarem posłodzenia później, i po gotowaniu mleko nadal było płynne:( Cała reszta pyszna:)

NICK...................WIEK..........OST @......TERMIN..........SKĄD Majek123.......24.........21.05...28.02.....Zakopane...c hłopczyk Nikam074.......35........26.05....01.03.....Rzeszów...ch łopczyk koja2121.......24.........27.05....02.03.....Cieszyn.... ........????? Marcys..........21...........??......03.03....Irlandia-M albork...????? Kasiek26........26........27.05...03.03......Szczecin... .....chłopczyk savanna89.....20..........26.05...05.03.......Chorzów... ...chłopczyk SZCZĘŚLIWA...28....30.05...05.03.......Szczecinek....... ????? kamelle.........27........30.05...06.03.....Niemcy/NRW.. .dziewczynka engine30......30...........25.05...06.03.....zach-pom... dziewczynka fasola z bretani 24 ..................06.03..... lubelskie...chłopczyk nika34..........34..........01.06.....08.03....Warszawa. ...dziewczynka michalka26.....26.......01.06....08.03.....Irlandia..... ....????? megan990......27........02.06....09.03....śląskie....nie spodzianka wazka85.......24.........03.06....10.03.....NI.......... ......????? natka23........23..........30.05....10.03......kuj-pom.. ..chłopczyk summer ........28 ........04.06....11.03....Katowice.......????? badka...........28..........04.06....11.03....Piaseczno. ...chłopczyk motylek_85....23........06.06....12.03.....śląskie.....d ziewczynka elakl.............27..........11.06....12.03.....Birming ham....chlopczyk Kotunia.........30........06.06....13.03......Legnica... .....????? krismam.........34.......06.06.....13.03.....wielkopolsk a.....????? eluśka85........24........07.06....14.03.....Szczecin... ....dziewczynka Agaaa159.......24........07.06....14.03.....Łódź........ chłopczyk szczęśliwa Gosia ..22..09.06.....15.03.....Łódź........chłopczyk LATTE .........26.........08.06.....15.03..... wawa.........chłopczyk Mamula28 ......28.......10.06....17.03.....lubuskie...chłopczyk **tina**.........34........28.05....17.03.....Niemcy.... .niespodzianka Bacha77.............................17.03....Ostrów Wlkp........????? saskiana........29.........12.06....19.03......zach.gran ica mala_31........32........13.06...20.03....wielkopolskie. ..dziewczynka Izabell1982....26......10.06....20.03....wroclaw/londyn.. dziewczynka zosia_007......25.........14.06....21.03......śląskie... ...chłopczyk Gosiaaa .........29........14.06....21.03....podkarpackie.......???? ? inowa............29..........15.06....22.03......śląskie .............????? agulagulaga.....26.......15.06.....22.03......podlaskie. ...........????? Gwiazdkagda89...20....16.06....23.03.....pomorskie...... ......????? Tyrolia..........32.........16.06....23.03......podkarpa cie......????? Olena119......24........19.06....26.03.....pomorskie.... ......chłopczyk asiulek29.......29.........19.06....26.03.....Białystok. ..........????? mała brzuchatka 27.....18.06....26.03.....Wrocek....niespodzianka Biało-czarna...32........23.06....30.03....Białystok.... .......????? Goyek.........31............23.06....30.03....kuj-pom... .......chłopczyk Almeria35......35.........24.06....31.03...świetorzyskie ....chłopczyk Klempa..........26.........24.06....31.03....śląskie.... ........????? Anulkowa......20..........12.06.....19/23.03...lubuskie/ zachodniopomorskie...?????

ja dziś obiedzona jak pączuś, na obiad zrobiłam chińszczyznę. Mój M. umył okna bo nareszcie przestało padać. Nasze maleństwo w 21 tygodniu miało 375 g, jak porównuję do Was to trochę chudziutkie. No i mamy problem z imieniem dla dziewczynki. Chcemy mieć niespodziankę więc musimy przygotować się na obie ewentualności, jednak totalnie brak pomysłów.

Cześć Brzuszki! Widze że humorki dopisują, tyle dobrych wieści. Hm a mnie jakos ten dzien wytrącił z równowagi, od rana nie mogę sobie znaleźć zajęcia. Tzn. umyłam lodówkę, porobiłam porządki w szafie i chyba się chwycę zaraz za łazienkę...no nudze się strasznie. Do tego rano jakoś złapałam doła i jak już mnie chwyciło to koniec. A m tego nie znosi, wg niego nie mam powodów do smutków no i zas o to kłótnia;-) Teraz to już dopiero cisza w domu;-) Pozdrowienia:-)

Witajcie dziewczynki. Wybaczcie ze dopiero teraz, ale wyobrazcie sobie ze wczoraj miałam wizyte na 19:30 a weszłam do gabinetu o 21:50. Byłam juz zmęczona i głodna jak cholera a dzis iaj do pracy na 6 (pracuje w Czechach a tam nie ma swięta dzisiaj). Na dodatek jakies babki powpychały sie bez kolejki i atmosfera w poczekalno była nie za wesoła. pierwszy raz mi sie to ta zdarzyła;)))) No ale z maluszkiem wszytko ok, wszystkie parametry w normie, chłopczyk w drodze:))) Z szyjka i rozwarciem to samo, tzn brakiem rozwarcia:)))) Myslałam ze bede chciała po ginowi płytke ale było tak pozno ze juz mi sie nic nie chciało i zrezygnowałam, może nastepnym razem:))) No i waga znów do przodu. mam juz całe 60 kg choc gin stwierdził ze w ogle po mnie tego nie widac i nie wie gdzie mam te kg. Pocieszył mnie trochę:)) No i jeszcze jedna przyjemnośc mnie spotkała:))) Spotkałam sie z megan:))))) Jakie to fajne uczucie tak kogos z Was na zywo spotkac i powymieniac sie wrażeniami:))))

ojej nie wiedziałam ze nie mozna "maltretowac" brzuszka. ja czesto sie po nim głaszcze albo nawet stukam zeby maluszak sie odezwał:)))

Cześć dziewczyny :) Wczoraj byłam na USG i juz wiem na pewno, bedzie chłopiec :) waży 580g i wygląda na to że wszystko jest w porządku ... maluszek nie chciał ładnie pokazać buzi ale udalo sie zrobic dwa zdjecia z profilu... poza tym ślicznie sobie ziewnął i robił różnie minki ... byłam z moim K. ale jemu ciezko było rozpoznac co jest na ekranie, musielismy w domu jeszcze raz obejrzec filmik i wszystko mu jeszcze raz pokazywałam... ehh mamy teraz problem z imieniem... myslałam ze bedzie dziewczynka... szperałam w internecie ale nie znalazłam na razie nic co mi sie podoba :(

Aaaat - gratuluję chłopca, z imieniem znam ten ból - my na 99 % będzie Jaś. Zyczę miłego wieczorku, my obejrzymy film i tak fajnie mi się leży bo mały baraszkuje aż miło :)

Gość kas1ek
Dzień doberek! Gratulacje chłopców i dziewczynek :) Goyek ja miałam 2 usg i z każdego mam taki raport co Olena. Wszystko ładnie opisane. Waga małego w 22 tyg. 459. Jutro mam usg połówkowe u swojego lekarza. Poprzednie w 22 tyg poszłam do innego aby mieć płytę i zdjęcia 3d. A mnie we wtorek przykrośc spotkała. Byłam z przyjaciółką w takim barze w którym sprzedają kebaby. Ona jest szczuplutka i dlatego mówie ok wejdźmy ja się fanty napije tylko. Już chiałam sobie usiąść do stolika a jakiś 10 latek też stanął przy tym stoliku. Jego ojciec zaraz na mnie naskoczył, że nieładnie z mojej strony, że niby miejsce młodemu zabieram. A ja co k... stara jestem? :) Jak się odwróciłam to aż mnie brzuch zabolał. Ojciec zorientował się, że w ciąży, spojrzał zszokowany na brzuch. Od razu mówi nie no proszę usiąśc a ja że nie trzeba. Zacząlł namawiać ale nie potrzebuje łaski. Głupio mu się zrobiło ale nawet nie przeprosił. A ja mam gdzieś łaskę. Mogę postać i poczekać aż sie coś zwolni. Wszyscy wkoło sie mu przygladali :D Szczerze to az sie nie poznalam bo na prawde nie mam zamiaru kłocic sie z obcymi dupkami w ciąży. To tyle jak się traktuje kobiety w Polsce :)

Witajci dziewczynki gratuluje świetnych wiesci :) ja tez po wtorkowym usg - mega szczesliwa - mężus po raz pierwszy zobaczyl dzieciaczka w 3D :) wszystko prawidlowo - przepływy ok - cytuje "jak male bedzie mialo trójki w szkole to znaczy ze leniuszek z niego" hihi wazy 520 g - bardzo ruchliwe, buźka sliczna, no i........... powiedzielismy ze nie chcemy znac plci tzn. ja jak was czytam to jestem ciekawa ale mąż nie chcial jeszcze i na razie nie wiemybo w sumie to miala byc niespodzianka i sluchajcie dziewczyny - pan nam zabil klina z ta plcia bo powiedzial, ze warto poznac plec i mowic do dzidziusia juz po imieniu - podobno od 26-27 tyg. zaczyna slyszec i rozpoznawac glosy i slyszy kiedy jest np. klotnia czy leci muzyka - wiec my sie zastanowimy czy nastepnym razem nie poznamy plci - korci bardzo :) goyek, jesli chodzisz prywatnie to powinien dac Ci chociaz jakies zdjecie z usg, ja bylam teraz wyjatkowo u innego bo robilam te szczegolowe badania - wydrukowal mi na A4 caly opis, no ale nie dal zdjecia za to u swojej gin, zawsze dostaje kilka zdjec i wpisy do ksiazeczki, no ale mysle, ze jak idziesz za 2 tyg. to wystarczy -bedziesz miala 23 tydz. wiec taki sam jak ja teraz :) no i oczywiscie jestem zachwycona spotkaniez z koja21 myslalam ze kilka zdan przemowimy bo wiadomo to takie dziwne a tu godzinka zleciala jak nic :) koja, ciesze sie, ze wszystko ok i nie moge sie juz doczekac wspolnej, rzeczywistej kawki :) mam nadzieje, ze to nie przez nasze ploteczki sie te osoby wcisly ale widzialam co sie tam dzialo :)

aaa mam pytanie do was dziewczyny, myslalam ze lozysko "stoi w miejscu" a tu zaskoczenie na poprzednim wydruku pisze mi lozysko na tylniej sciance a teraz lożysko z przodu - prawidłowo usadowione? czy wiecie cos na ten temat? a i badka ciesze sie ze wszystko ok natka23 ciacho na pewno zrobie bo tez lubie piec :)

dzien doberek megan szczerze powiem ze podziwiam Was za tę wytrwałość w nieznaniu płci, tez na poczatku nie chcialam wiedziec ale moj mąż bardzo chciał, wiec troszke uległam presji a troszke nie wytrzymałam napiecia, jak sie w gabinecie babka spytała robiąc usg czy chcemy znac płeć to nie mogłam wytrzymać tej niepewności:) kas1ek26 no widzisz teraz to wszedzie tak, no i dobrze ze facetowi zrobilo sie glupio, dodam ze tak sie traktuje cieżarne nie tylko w polsce:) ostatnio jechałam autobusem do pracy i jakas babka podeszła do mnie żądając, żebym jej ustąpiła mojego miejsca! Ustąpiłam, a co. Jak wstałam to sie wszyscy zorientowali dlaczego zajmowałam miejsce siedzące:) i zaczeli mi ludzie oferowac swoje miejsca, ale tamta stara jędza tylko usiadła i odwróciła sie do okna, udając ze nie wie o co chodzi:) troche przykre to było, ale przemyslalam i teraz juz wiem co odpowiedziec i jak sie zachowac, no na pewno nie wstane:)