Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sunglassses at niuht

jak odzwyczaic roczne dziecko od piersipije tylko w nocy

Polecane posty

Gość sunglassses at niuht

Nie dosyc, ze jest strasnzie przyzywczajony do piersi,w nocy krzykiem placzem wymusza ...no i spi z nami, za nic nie chce spac w łozeczku.Jak go nauczyc spania w jego lozeczki, a oduczyc cycka?

Gość Pomarańczowy gość
woda, albo smoczek

Gość kachna.grubachna
konsekwencja Poryczy, poryczy i przestanie. Tylko nie mozesz dać za wygraną

ja karmiłam 20 m-cy i w styczniu postanowiłam małego odstawić od cycka, jadł tylko w nocy wiec gdy tylko sie przebudzał (a tez śpi z nami) to wołał amu, potrafił tak budzic sie po 5 razy w nocy, zaczęłam mu tłumaczyc przez dzień że cycuś jest dla malutkich dzieci, że poleciał, a on jest dużu i grzeczny wiec juz go nie potrzebuje i gdy w nocy zawołał to powiedziałam że cycusia nie ma...bałam sie reakcji, ale synek to od razu przyjął do wiadomości...długo zwlekałam z odstawieniem od piersi, bo przede wszystkim nie chciałam robic tego drastycznie i na siłe, ale u nas przebieło to bez problemu...a co do spania, on miał takie różne okresy, bo potrafił spac w łóżeczku, ale przy cycku było to utrudnione, teraz szczerze mówiac nie ucze go na nowo spac osobno bo staramy sie o rodzeństwo i musiałabym znów go wyganiać z łóżeczka...troche podrośnie to kupimy osobnespanie i mały napewno zaakceptuje nowe warunki....powodzenia

ja własnie kilka dni temu odstawiłam 8 miesięczniaka. Nie było lekko ale po prostu byłam konsekwentna, podaję mu butelkę w nocy i teraz budzi się 2-3 razy, a jak był cyc to było to nawet 5-6 razy a czasem więcej w ciągu nocy.

tez spał z nami a teraz jest tak ze kładziemy go najpierw do łóżeczka a potem bierzemy do siebie, takze ten problem jeszcze nie rozwiązany ale ja poczekam trochę jak malec podrośnie. Wiadomo, został oddzielony od cyca więc moze mu jeszcze brakowac tej bliskosci ze mną, dlatego spi z nami w łóżku

pierwszy - njgorszy czas mnie nie było, musiałam wyjechać w delegację. Nie było mnie 4 dni i myślałam, ze mała zapomni - ale gdzie tam... mama wrócila to doszła do wniosku, ze wróciły stare zasady. Wysmarowałam wiec cyca fioletem (takim na ospę). Poskutkowało w 100%. Cycy chory i pać :)