Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość toni24

bole brzucha po owulacji,ciaza?

Polecane posty

Gość marta2803
ja jestem 4 dni po owu i również mam bóle brzucha. Nie sa to silne bóle. Tak naprawde to mozna je określić jako dyskomfort, a nie jako ból. Troszkę ciągnie, troszkę gniecie. okres mam dostać 26 maja. Mam nadzieje że sie uda. W zeszłym miesiącu byłam na zabiegu hsg- drożność, wstrzykiwanie kontrastu pod rentgenem. Teraz miałam cykl monitorowany wiec owu na 100 była. Chyba pozostaje cierpliwie czekac.

Gość gość
Hej jestem Tu nowa, potrzebuje rady,kochalismy sie z mezem a nastepnego dnia wystapila owulacja czego wcale sie nie spodziewalam dodam ze nie staramy sie o dzidziusia mamy juz dwie coreczki. Boje sie ze moze cos z tego byc dzis jest 4dzien po owulacji I czuje bol w prawym jajniku prosze podpowidzcie cos Bede wdzieczna

Gość gość
szansa jest duża, a nawet bardzo duża na ciążę, który masz dc?

Gość jeag
Nie nastawiaj się na nic. My też staramy się o dziecko, kochamy się na 2,3 dni przed owulacją, a mimo to nic się nie dzieje. Jedynie to pojawiają mi się "ciążowe objawy", a potem @:(. Bądź dobrej myśli, ale proszę nie doszukuj się objawów, bo możesz przez to cierpieć- może nawet w ostateczności spóźnić się @, a i tak nie będziesz w ciąży. Przepraszam, jeśli uraziłam Cię, ale po prostu spokojnie poczekaj na efekty:D . Tak czy siak trzymam za Was kciuki, bo na prawdę jest duże prawdopodobieństwo, ba nawet na chłopczyka, jeśli faktycznie kochaliście się tuż przed owulacją:D. Powodzenia

Gość gość
Hej dziewczyny u mnie dziś 28 dc i powinnam dostać @ , ale jak na razie nic nie zwiastuje @ jedynie co czuję to pieczenie w sutkach i ból w jajnikach a raczej kłucie. pozostaje czekanie, boję się robić test że znów będzie ujemny i chyba poczekam jeszcze do soboty .

Gość gość
hej dziewczyny, ostatni okres mialam 1.04 wiec jeszcze czekam na okres. Mam nadzieje ze przyjdzie bo jak pisalam wyzej nie staramy sie o dzidzie mam juz dwie coreczki i wystarczy dlatego tez zalezalo mi na waszych wypowiedziach za co bardzo dziekuje :) Mysle o zrobieniu testu bo bardzo sie boje ale terza to pewnie jeszcze za wczesnie :( Najgorsze jest to ze pare dni po owulacji mialam jeden taki dziwny bol stalam i nagle cos mnie tak pociagnelo, zabolalao z prwej strony ze az musialam usiasc trwalo to chwilke ale bardzo bolalo nigdy wczesniej tak nie mialam ale mam nadzieje ze to nic nie oznacza. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki napewno sie uda :) Pozdrawiam.

Gość gość 111
Witam moje drogie Panie! Nie wiem czy mogę miec nadzieję i może któraś z was tak miała oststnia @ miałam 10.06 przy 28 dc wiec jestem 2 dni po owulacji przytulanko było w 2 dniu dni płodnych i w 5. Nadal jak podczas ów mam bóle podbrzusza i bóle jajników raz jeden daje znać o sobie a raz drugi dodam ze w 5 dniu owu okropnie przez okolo 2 godz bolał prawy jajnik a na drugi dzień było działanko :) do tego mam problemy z kręgosłupem ( pracuje w sklepie spożywczym wiec z tego te bóle ale przez ostatni czas unikam ciężkiego podnoszenia) i ból pozostaje w krzyżach i promieniuje aż prawie do kolan do tego sluz którego juz nie powinno raczej być co o tym myślicie czy jest cień szansy ???? Dodam ze to pierwszy miesiąc starań bo wczesniej bylo jak będzie to nie będę płakać a teraz uznałam ze najwyższy czas ( mój synek ma 5 lat) . Robiłam dzis test i jedna kreska to mnie nie dziwi ponieważ przy synku robiłam 3 dni po spodziewanej @ i byl negatywny a po kilku godzinach była druga bladziitka kreska . Bardzo proszę o odpowiedź jesli któraś z was miała podobnie i jak to się skończyło

Gość gość
a jakim cudem objawy miałyby tak szybko nastąpic? z reszta to ze bola cie plecy nie musi zaraz oznaczac ciazy.... no skoro juz masz dziecko i przy pierwszym test ci wyszedl negatywny to po co robilas teraz?i to jeszcze przed terminem miesiaczki...nie widze logiki idz na bete i po problemie i nie pisz przytulanko-jestes dorosła nazywaj rzeczy po imieniu, chyba ze sie wstydzisz mówic o seksie...

Gość gość111
Nie wiem czy wiesz ale sam lekarz powie ci że każda ciąża jest inna więc objawy zagnieżdzającego się zarodka też mogą być inne prawda ??? Gdybyś pracowała w sklepie i bardzo ciężko dźwigała to też byś się starała żeby się udalo i dlatego chce porady żeby być może jej nie starcic

Gość gość111
A co do bety to nie za wcześnie ???a co do przytulakna- to takie słodkie

Gość gość1991
My staramy sie juz 10miesiac...w zeszlym nie bylo owulacji w tym miesiacu dwa pecherzyki... w sobote mam isc na usg aby sie dowiedziec czy pekly i mam na co liczyc...

Gość gość
,,Nie wiem czy wiesz ale sam lekarz powie ci że każda ciąża jest inna więc objawy zagnieżdzającego się zarodka też mogą być inne prawda ??? Gdybyś pracowała w sklepie i bardzo ciężko dźwigała to też byś się starała żeby się udalo i dlatego chce porady żeby być może jej nie starcic " to działa w dwie strony- to skoro moga byc różne objawy to równie dobrze mogą nic nie wskazywac, mnie tez nie raz bolał kręgosłup lub miałam zawroty głowy a w ciazy nie byłam a skad wiesz ze nie pracuje w sklepie, albo moja praca nie polega na dzwiganiu?nie wiesz tego- z reszta nie ty jedyna masz ciezką i fizyczna prace prawda jest taka , że jeżeli organizm jest przyzwyczajony do konkretnej fizycznej pracy to na poczatku nie ma to znaczenia--ja jestem teraz w 9 miesiacu, a na poczatku ciazy dzwigałam nawet do 60-80 kg /(sporty siłowe) i jak pytałam sie lekarza to własnie poinformowal mnie, że przy zdrowej prawidłowo rozwijajacej sie ciazy ciezar znany nie robi roznicy-sytuacja zmienia sie jezeli np ciaza jest zagrozona lub zdrowie matki jest pod znakiem zapytania-no ale to juz stwierdza lekarz na bete nie jest za wczesnie, idz do laboratorium-bedziesz miec pewnosc co do przytulanka-brzmi to raczej infantylnie

Gość gość111
No właśnie zdrowej z własnego doświadczenia wole nie ryzykować jedna ciąże poriniłam a w drugiej miałam problemy i podczas i z dzieckiem po porodzie a co do dźwigani 80 kg a tona to jest różnica albo np 2 palety piwa z miejsca( gdzie jedna skrzynka waży ponad 20 kg a jest ich 50) na miejsce ręcznie bo przecież nie wózkiem

Gość gość
a nie rozumiem, czmeu nie pojdziesz do lekarza albo na bete?bedziesz miec 100% potwierdzone lub wykluczone

Gość gość111
Do lekarza uważam ze za wcześnie .a jak myślisz że beta w 100 % juz pokaze wynik jak jestem tydzień przed miesiaczka? W dodatku jestem alergikiem i boje się pic jakie kolwiek tabletki żeby nie zaszkodzić

Gość gość111
Boje się ze może wyjść negatywny a jednak będę i sobie zaszkodze a z drugiej strony cierpliwość nie jest moja mocna strona

Gość gość
a beta?

Gość gość111
Witam byłam na hcg i oczywiście lipa bo jak by mogło być inaczej .a wam wszystkim życzę powodzenia.i ostatni raz tak się wkrenciłam bo nic dobrego to nie przyniosło!

Gość Marrtusia
Hej dziewczyny, przeczytałam cały wątek, jakoś tak w duchu kibicowałam Pati, szkoda, że tak to wszystko się potoczyło ... A wiecie, może któraś miała taką sytuację, jak ja. Nie wiem, co o tym myśleć :/ Odstawiłam tabletki 8 miesięcy temu i od 8 miesięcy staramy się z mężem. Zastanawia mnie bieżący cykl, bo nigdy tak nie miałam - mianowicie niby teraz pi razy oko powinnam mieć owulację, od paru dni robię codziennie testy owu i wychodzą negatywne, do tego sucho i brak śluzu, czyli ewidentnie brak owulacji. Jednak bolą mnie piersi i podbrzusze - delikatne rwanie. Jest to taki ból, jak mam co miesiąc podczas owulacji (ja zawsze wiem, kiedy mam owu, bo boli mnie jajnik). Co o tym myślicie?? Czy może to być rozregulowanie cyklu przez ostawienie tabletek?? Okres miałam 21 czerwca, kolejny wypada 17 lipca. Dziękuję, jeżeli któraś będzie tak miła i napisze mi, co o tym myśli :)

Gość gość
Witam. Mój cykl jest 28 dzis mam 17dc i tak jak trzy dni przed owulacją bolalo mnie podbrzusze tak jak dzis mamy trzeci dzień po a dalej boli i ciagnie w dol ciągle tak jak na miesiączkę a dzis tak po troche pobolewał jeden jajnik na zmianę z drugim. Przed owulacją byl bialy gesty śluz a po jest teraz bezbarwny ciągnący albo wodnyna zmianę No i nie wiem co jest grane do lekarza dopiero za tydzień. Przesunięcie owulacji ? Czy mozliwa ciąża ? Temp. 36,7

Gość gość
a skad mamy to wiedziec?widzisz tu gdzies wrózke?

Gość gośćMarta
Raczej nie. Po owulacji jeszcze przez parę dni mogą boleć jajniki - śluz też może się utrzymywać. Za wcześnie, żeby była ciąża - jajeczko potrzebuje dluższego czasu, zeby sie zagniezdzic :)

Gość gośćkate
Ja chyba już straciłam nadzieję. Staramy się od 2 lat, wszystkie koleżanki, siostry w ciąży za 1 razem, a ja :( Ze mną jest coś nie tak, bo u Męża ok wszystko :( Badamy się, leczymy prywatnie, HSG, leki i nic. Bardzo mi przykro jak widzę, że ktoś ewidentnie nie chciał ciąży, a tu proszę - brzuszek :( To wszystko takie niesprawiedliwe...

Gość gość02
Gosckate cos o tym wiem... my rok sie staramy a kolezanka 3 dni po slubie wpadla... wszyscy w ciazy a tu lipa ;(

Gość Kasiapro
Hej dziewczyny ;) my zaczynamy dopiero starania, to nasz pierwszy miesiąc, jednak bardzo bym chciała żeby od razu nam się udało, gdyż M wyjeżdża niedługo za granicę, więc nie podziałamy. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 29.07 i kochaliśmy się praktycznie codziennie po ustaniu krwawienia aż do 9.08, dziś może jeszcze spróbujemy. Natomiast od 10.08. odczuwam ból w podbrzuszu. Jeszcze nigdy nie trwał on u mnie tak długo. Z reguły w ciągu cyklu trochę mnie pobolewało jednego dnia. Oczywiście już wariuję i doszukuję się w tym jakiegoś objawu, ale chyba nie tylko ja jedna tak mam;) nie mogę się doczekać momentu, kiedy będę mogła zrobić test, mam nadzieję, że @ nie przyjdzie.

Gość gość02
Kasiapro jezeli mialas 29,07miesiaczke to bol to zblizajaca sie owulacja wiec teraz sie starajcie ;)powodzenia ;)

Gość Kasiapro
W cyklu 28-dniowym owulacja następuje między 12 a 16 dc, tak? Więc to nasz ostatni dzwonek. W każdym razie zrobiliśmy co mogliśmy. Teraz pozostaje czekać do 26.08 na zrobienie testu, ewentualnie trochę wcześniej pójdę na krew. Myślicie, że tydzień przed spodziewaną miesiączką badanie krwi by już coś wykazało? Czemu te dni się tak wloką... ;/

Gość gość02
Kasiapro nie nakrecaj sie...ja nakrecam sie co miesiac i od roku nie ma nic wrzuc na luz. Wiem latwo powiedziec...a potem okres sie spoznia robis test a tu jedna kreska i wielkieee rozczarownie... cos o tym wiemm;(

Gość Kasiapro
Jakoś nie potrafię ;/ boję się, że to świrowanie tylko mi zaszkodzi, bo często jest tak, że starasz się, starasz i nic, a niektórym nie zależy i bach ciąża. Nie potrafię myśleć w ten sposób, że będzie co ma być, za bardzo mi zależy. Mam 25 lat i chciałabym mieć już pierwsze dziecko, myślę, że czas najwyższy. Jeszcze z mężem jesteśmy takie głupki, że najchętniej to byśmy sobie miesiąc urodzenia wybrali ;p ale teraz jest mi wszystko jedno, abym nie miała tyko problemów z zajściem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się