Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kubuniowa

Mamy rocznik 89 i... inne mlode mamy

Polecane posty

o widze ze sie cos tu rozrecilo :) witam kolejna mame :) ja wlasnie ide kapac malego, jak wroce to jeszcze tu zajze. ps.ja jestem z okolic Lublina takze jeszcze inna czesc Polski :P

Gość gosianica
mowlam ze cala polska wita :) ja oliwke do wanieki wrzuce gdzies ok 20 nie wczesniej bo jeszcze po dworzu buszuje z dziadkiem :)

Gość gosianica
a no oliwka tez tak miala ale na szczescie juz sie oduczyla tego i jak zasnie wieczorem to spi juz cala noc i w dzien tez raz tylko spi

A mi odeszly wody i trzeba wywolywac a rozwarcie 3 cm to dobrze czy zle??chyba za malo nie? :(

zdaje sobie z tego sprawe ale tak mniej wiecej to nie jest chyba AZ tak zle ze sa te 3 cm przynajmniej nie

tylko musze pamietac ze to jest uk a tu sie nie przejmuja az tak kobietami w ciazy z reszta dzisiaj to zauwazylam tak konkretnie ja tam leze a one sobie rote umawiaja wrrrr

Ja jestem rocznik 1990.Moje dziecko bylo planowane.Jas za miesiac skonczy rok.MIeszkam z nim i mezem za granica,wyszlam za naprawde odpowiedzialnego faceta,jestesmy juzz soba ponad 3 lata.Wkurzaja mnie takie opinie,ze takie jak my to do szkoly itp.Ludzie nie wiedza,ze takie jak my tez mamy umysl.I to nawet dojrzaly.A dowodem na to jest to,ze swietnie sobie radzimy z naszymi pociechami.Fajnie,ze powstal taki topik.Chetnie popisze z jakas mloda mama na gg 7645839.a moze jest tu ktos z brukseli??

Ja jestem rocznik 1990.Moje dziecko bylo planowane.Jas za miesiac skonczy rok.MIeszkam z nim i mezem za granica,wyszlam za naprawde odpowiedzialnego faceta,jestesmy juzz soba ponad 3 lata.Wkurzaja mnie takie opinie,ze takie jak my to do szkoly itp.Ludzie nie wiedza,ze takie jak my tez mamy umysl.I to nawet dojrzaly.A dowodem na to jest to,ze swietnie sobie radzimy z naszymi pociechami.Fajnie,ze powstal taki topik.Chetnie popisze z jakas mloda mama na gg 7645839.a moze jest tu ktos z brukseli??

maria witam :) masz całkowitą racje . ja jestem o rok od ciebie starsza i tez złosliwi uwazają że jestem za młoda na matkę

Nie wiem skad wsrod ludzi w ogole taki stereotyp ze tylko po 25 r.z kobieta jest w stanie wychowywac dziecko.Owszem,takie jak my nie mamy szkoly itp,ale to da sie zrobic.Dziwic to powinno to,ze ludzie maja coraz mniejszy szacunek do nas.Ja zawsze bylam "wyrosnieta" takze nikyt nie wytykal mnie palcami,ale mam znajoma,ktora miala 16 lat jak urodzila dziecko to zrobil sie taki skandal,ze pisali do wojta,by ta cala rodzina sie wyprowadzila...

hej dziewczyny.przepraszam ze zasmiecilam wam forum dyskutujac z "fanka ortografi". doszlam do wniosku ze nie ma sensu wdawac sie w dyskusje z takimi madralami. najlepiej to zignorowac. swoja droga moge sie pochwalic, ze moja martynka ma pierwszego zabka... :) co prawda tamtej nocy budila sie co godzin e i godzine zasypiala...czulam sie okropnie niewyspana ale na szczescie to byla tyko jedna noc :) pozdrawiam i obiecuje nie zaspamowac wiecej tematu ;)

iskierko bo my gowniary-matki jestesmy niewyksztalcone i wogole..ze tak powiem mam to w ... ja jestem dumna z tego ze mam coreczke, dla mnie jest piekna i madra zreszta jak dla kazdej matki jej dzidzius...nie wiem co przemawia przez te zlosliwe baby ktore na nas siadaja...zazdrosc? jestesmy takimi samymi matkami jak te 10 lat starsze od nas...moze lepiej niech zaczna komentowac 14 latki rodzace dzieci...powiem wam szczerze ze pod wplywem tych komentarzy na temat puszczalskich 20 porozmawialam z tesciowa o tym czy ona mysli tak samo...powiedziala ze "nawet 16 latka ktora zaszla w ciaze ma prawo zadecydowac czy chce urodzic to dziecko" moje dziecko bylo planowane i nie wstydze sie o tym mowic. chcialam w wieku 20 lat zakopac sie w pieluchach i codziennie analizowac kolor kupki mojego dziecka...to JA chcialam, to jest MOJE zycie i chce je przezyc najwspanialej jak mozna z MOIM dzieckiem i mezczyzna...moim marzeniem bylo isc do oltarza z ukochanym, a przed nami idzie nasza sliczna blond-coreczka w lakierkach i sukieneczce, z kwiatkami w malutkich raczkach... alez sie rozpisalam ;)

Gość gosianica
o widze ze nowe mamuski do nas dolaczyly :) witam cieplutko.a gdzie reszta?

Gość gosianica
:) no ktos w koncu jest bo jakos tak nie ma dzis ciekawych topikow (oprocz naszego ;p)

Gość gosianica
no wlasnie nie wiem jakos je wszystkie wywialo dzisiaj (choc wiatru brak ;)) ja tez niestety zaraz uciekam bo glowa mnie zaczyna bolec i nie dlugo mala wraca z babcia.jutro rano zajrze zapewne czy ktos sie nowy zameldowal :)

Witam wszystkie nowe mamuśki :) Oj mogę już z maluchem moim wychodzić, więc siedzimy u mojej mamy i spacerkiem wracamy później do domku, więc jakoś tak dzień mija i nie mam kiedy zajrzeć :D a widzę, że wreszcie temat ruszył :D Śmieszne to, że życie nas omija... :D Jak bym chciała to i na imprezy mogłabym chodzić. Aleksander jest tak spokojny, a obie babcie mają już świra na jego punkcie, że każda z chęcią by z nim została, ale ja nie chce chodzić. Z resztą już długo przed ciążą nie miałam frajdy z imprez. Chyba się szybko zestarzałam, że nie kręci mnie upijanie się i rozwiązłe życie :P Mam dwóch wspaniałych mężczyzn i nic więcej mi do szczęścia nie trzeba :D A co do tego skąd która jest, to ja jeszcze inny kraniec Polski, dolny Śląsk, a konkretnie Bolesławiec 45km od granicy z Niemcami. :D

hej mamusie ;) angela to tak jak ja..zadnej radosci z imprez...wkurzal mnie widok nawalonych osob...nie cierpie tego...sama zadko i malo pije i wkurza mnie towarzystwo zataczajacych sie znajomych...zreszta zawsze sie jakis czubek znajdzie ktory po x piwie zacznie wywijac "przeszczepami" do wszystkich...z drugiej strony ja nie mnialam czasu na imprezy bo pracowalam caly tydzien na zmniany i dzienne i nocne wiec sie cieszylam ze moge spac w lozku a nie na fotelu w pracy siedziec i cala noc wpatrywac sie w monitory...o 1000 razy wole wstawac co 2 godziny do mojego dziecka teraz mam choc odrobine czasu dla siebie bo do pracy chodzilam codzienie...jedyne wolne mnialam jak z nocki schodzilam to odsypialam nocke do 16 po poludniu a o 21 kladlam sie spac bo na 7 znowu do pracy...wiec faktycznie sie naszalalam ;) nie kazdego rodzice utrzymuja do 25 roku zycia zeby dziecinka sie wyszalala, ja usialam sama sie o siebie martwic i zeby godnie zyc musialam zapieprzac po niemal 300 godzin mniesiecznie...i co z tego ze nie musialam wyliczac kazdego grosza jak nie mnialam kiedey tego wydac :) teraz bynajmniej mam na kogo wydawac ;)

Gość gosianica
hej no moze dzisiaj juz nas wiecej bedzie :) w koncu poniedzialek :)