Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kubuniowa

Mamy rocznik 89 i... inne mlode mamy

Polecane posty

angela te upały to chyba tylko u ciebie bo u mnie deszcz pada :) w ogóle jak się czujesz w roli mamusi ? na odparzoną dupke polecam sudocrem

Oj u nas upal tez straszny, bylismy dzis rodzinka na wesolym miasteczku, Kubus hasal sobie w pileczkach. Na odparzenia ja z kolei polecam alantan krem lub masc, ale to dla tego ze moj maly mial uczulenie na sudocrem, po alantanie raz zasmaruje i pupka cacy. Chociaz wiekszosc poleca sudocrem, z reszta ja tez myslalam ze najlepszy a tu krolewskie dupsko nie moze hi hi.Troche nieskladnie to napisalam ale co tam :P

Angela wiesz ja słyszałam ze tetra bardziej odparza niz pampersy...:/ Bo papers wchłonie te siki i nie jest mokry a tetra pozostaje mokra.Wiec musisz sprawdzać co pół godziny. Po prostu bedzie lepiej jak bedziesz stosować po każdej zmianie pieluszki krem.Ja również polecam sudocrem,moja córcia nigdy nie miała żadnych odparzeń ani nawet zaczeerwienionej pupy.

ja zazwyczaj używam pampersóa ale kiedy jest goraco to mały jest w samych majteczkach bez pieluszki . jak osika to raz dwa przypiore w reku i za chwile majtusie suche

No właśnie nic za bardzo nie pomaga... Tyłek cały czas jest czerwony... Ale wydaje mi się, że to przez te upały... Bo jak było chłodniej to i z pupą był spokój. Zobaczymy jak teraz będzie bo od dzisiaj już całkiem chłodno jest. A co do tetry to mokra nie jest dłużej niż kilka sekund, z resztą pampers też :P Aleks jak tylko się załatwi alarmuje mnie o tym :D Maruder ledwo zrobi kilka kropel siku, a już mu przeszkadza i trzeba zmienic pampersa.

witam. Ja tez walczylam z odparzeniami jak maly...byl maly :) zmienialam wszystko co bylo mozliwe jak po kilku dniach nie zchodzilo (bo ponoc powinno) i pampersy, i husteczki (w koncu mylam woda) i w koncu krem i to byl strzal w dziesiatke. Moj Kuba siedzi i siada sam juz od dawna, ale on jest w tym kierunku rozwiniety strasznie, w ogole to okropny z niego wierciuch, minuty nie posiedzi w miejscu.

Gość mamusia88synka
hej kochane mamusie:)mam 14 miseczniaka i proszę was o kilka rade...próbuje małego odstawić od cycusia..kiepsko mi idzie i proszę o jakieś rady..poza tym chce już maluszka uczyć na nocnik a nie wiem czy to nie za wcześnie..pozdrawiam i czekam na odp:):):)

o! widze ze sie topik troszke ruszyl :) moja mala juz sama siada i zasowa na czworakach...podnosi sie tez i stoi trzymajac sie jedna raczka, p tem pieknie laduje na pupe...ubranka nosi 74 :) mamusia88synka >> ja odstawilam tydzien temu-radykalnie...mala nie jadla tylko zasypiala przy cycu, nieraz musialam ja mniec przy piersi cala noc...teraz sie juz strasnie wierci i przyznam sie ze ze zasnelam tak mocno ze mala spadla mi z lozka...nie potrafila jesc z butelki.zamniast ssac to gryzla smoczka, ale za ktoryms juz podejsciem nauczyla sie...kilka dni temu przekonala sie tez do mleczka z kaszka :) i teraz budzi sie tylko raz w nocy ale to raczej z przyzwyczajenia, bo jak jej daje mleczko to nieraz wypije 40ml i wypluwa :)...mowia tez ze mozna odstawiac od piersi stopniowo...tzn coraz zadziej podawac cyca, ale jak ja malej dalam cycusia to po tem znowu wypluwala butle i stwierdzilam ze to nie ma sensu...jak juz to sciagalam pokarm i dawalam z buteleczki.

Gość życzliwa młoda mama
malinowa czemu usuwasz komentarze na powiedz to?

bo ktos pisze brednie wogole mnie nie znajac...nigdy zle nie zycze ale tej wlasnie osobie zycze zerby jej dziecko bylo dyslektykiem i ciekawe czy wtedy tez bedzie je tak "gnebic" ;)...mam sie pociac z tego powodu teraz??to chyba przesada!!poza tym nie ja jedna strzelam "byki", wystarczy sie rozejrzec! a ten ktos chyba z nudow uparl sie na mnie :)

malinowa20 nie denerwuj się tak , nie wiesz że zawsze znajdzie sie jakas dobra dusza żeby nam pojechać . ja co prawda nie jestem dyslektyczka ale robie czasami takie byki ... szybko pisze i to dlatego , nie ma sie czym przejmować

az tak to sie nie przejmuje :) wiesz tylko mnie za przeproszeniem wkurwia taka madrala bo mysli ze wszystkie rozumy pozjadala...znam zasady ortografi i pisowni i nie robie byka w kazdym wyrazie, bez przesady...ale mim o ze znam to jak pisze na forum nie bede z kazdym wyrazem studiowac regolki i sprawdzac w slowniku czy dobrze...w szkole bylam oceniana jak inni i dostawalam zazwyczaj 4 za dyktanda, wiec niech mi tu nie pieprzy ze niedouczona jestem! bedzie ci taka bledy wytykac i za kazdym razem innym nickiem sie podpisywac zebys nie zajarzyla i jej bledow nie wytykala...

Gość do malinkowej
kochanie, nie przejęłaś się a już trzeci post o tym samym:P jak to cie oceniam nie znając cie itp:P a co ty robisz? Ej dziecko dziecko... Kolejny komentarz usunięty, a nie był ani obraźliwy ani wulgarny. Po prostu prawdziwy. Widocznie to cie zabolało...

wiesz mam to w dupie ;)gowno mnie obchodzi jakas przemadrzala BZDZIAGWA :) swoja droga to okres dziecinstwa mam juz daaawno za soba.

zaloze sie ze masz 16 lat i sie wielce madrzysz...bo dojrzale osoby nie zajmuja sie takimi pierdolami jak ty...w koncu mamy wakacje i gowniary nie maja co robic:)

Gość malinkowa kochanie
oceniam twoją ortografię bo piszesz na publicznym forum. Oceniam cie jako osobe bo dajesz link do stronki na której o to prosisz. Co ci nie pasuje? I pragnę zauważyć że też ty mnie oceniasz:) i to znacznie wulgarniej niż ja to robię:P Ale wiesz jak to jest, ja złaaa ty super:P Tylko że mnie to wisi:] A tobie nie;P

to "lol" mowi samo za siebie o twoim poziomie :) moze pomysl o kupieniu podrecznikow do gimnazjum diecinko...i pokaz gdzie ja cie wulgarnie obrazilam ??

Gość dziecko drogie
z nas dwóch to ja nie podaję wieku więc nie wiesz ile mam lat;P Gimnazja to nie za moich czasów dziecko...;P A tak, Lol świadczy o poziomie. Jest wręcz jego wyznacznikiem:) Wiesz chociaż co ten skrót znaczy?

Gość dziecko drogie
"młotki", "gówniaro" co to jest za słownictwo?! Kultura i dobre wychowanie przede wszystkim;] Wzór i ideał z ciebie dziewczynko!

temat coś umiera :( Zamiast rozmawiac sobie i wymieniac się spostrzeżeniami i doświadczeniami, to prowadzi się bezsensowne rozmowy na temat pisowni polskiej. Ciekawa jestem jak tam ma się akacja. Miała termin na koniec lipca a już jest 8 sierpnia... Może urodziła, ale macierzyństwo pochłonęło ją bez reszty :D i zapomniała się nawet pochwalic co i jak :D Ja mam o tyle dobrze, że Aleks jest w miarę spokojny póki co :) to mogę czasami tu zajrzec. Chociaż najchętniej to bym się od niego nie odrywała ani na chwilę :D Boję się, bo staję się matką kwoką i pewnie wychowam maminsynka. Dlatego biorę się w garśc i zaglądam na forum, chodzę po drobne zakupy zostawiając go z tatusiem, żeby nie przyzwyczaic go że zawsze jestem. Każde z nas musi miec swoje życie a i tatuś musi miec okazje nacieszyc się synem :D

AngelaP-W witam . no w końcu ktoś się odezwał . wiesz ja myslę że teraz jest taki zastój bo ostatnio wynikła miedzy naszą nowa kolezanką a inną mamą kłótnia i dlatego nikt nic nie pisała żeby sie nie wtrącić i broń boże nie podełnić błędu ortograficznego :) a jak ty się czujesz ?

Gość ..Monika..
Mama 3-letniego Krystianka i pół rocznej Elizki zgłasza się :) Rocznik '88

Gość gosianica
czesc dziewczyny. mama 16 miesiecznej oliwki