Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biurokratka

Apel do nadopiekunczych mam i opiekunek.....!

Polecane posty

Gość ale czem usie tu dziwic
nawet na tym forum pelno nadopiekuńczych mamusiek, ktore łażą wokól swoich dzieciaków jak kwoki wokół piskląt i puszą sie na widok byle czego! :O

Gość o kurka wodna
ale co to za dyskusja , jak wszystkie macie jedno zdanie ? :D To chyba topik dla narzekaczy na wszystko i wszystkich celem wybielenia własnych dzieci i siebie . :O

każdorazowo po przyjściu z placu zabaw, całe ubranie łącznie z majteczkami ląduje w pralce, a mała pod prysznicem, nic mi się nie dzieje z tego powodu mamy ubranka typowo na plac zabaw i takie na "wyjście niedzielne" powiedzmy i też nie rozumiem, po co na plac zabaw przychodzą dzieci ubrane na biało, którym nic nie wolno :( tylko dzieci szkoda :( i bez sensu zupełnie, jak matka, czy babcia czy ktokolwiek takim adwokatem dziecka jest, że dziecko nie zareaguje jeszcze, a matka czy inny opiekun 5 razy zdąży, a po co? owszem, wiek dziecka, ma tu znaczenie i nie chodzi o to, by stać zupełnie z boku i mieć wszystko gdzieś, ale też bez przesady

Gość biurokratka
Acha poza tym moze jeszcze cos apisze dla zrozumienia.... Zabawki mialo kazde dziecko i dzieci doskonale potrafia sie wymieniac zabawkami, Na egoistów mozna wychowac takze te dzieci które wcale sie nie dziela tylko pilnuja "to moje". Jakos nikt inny nie czepai sie tutaj wypowiedzi tylko Ty "o kurka wodna" i wyluzuj troszeczke, nie bierz wszystkiego tak ambicjonalnei zeby mi cos udowodnic, bo to zaczyna irytowac. Nie łap za słówka bede wdzieczna i nie doszukuj sie jakis nieprawidlowosci moich wypowiedzi.

Gość pamaranczka1233456789098765432
o kuo kurka wodna- masz racje syn autorki nie powinien bez pytania brac cudzych zabawek i sypac piasekim

Gość albo znany tekst
" nie kop pana bo sie spocisz" - tak niestety wyglada model "wychowania" u wielu matek.

Gość szkoda gadaccc
i potem takie dzieci wyrosną albo na kaleki zyciowe, niezdolne do funkcjionowania wsród społeczności albo na totalnych egoistów!

Gość niezle zarabiam
Ja zostalam zbojkotowana przez towarzystwo blokowych piaskownicowych mamusiek, kiedy przy okazji wizytu u dziadkow zabralam dzieci na plac zabaw. Nie majac przy tym zestawu zabawkowego ze soba, bo nie planowalam. Od razu komentarze z kazdej strony - co to za matka??? czym te dzieci sie maja bawic, rekami (:D:D:D)???, pilnuj swoich zabawek jescze ci zabiora.... Czysta przyjemnosc. A na jakie rozkoszne nastolatki te dzieci wyrosna...

Gość biurokratka
matko... zrozumcie ze ja nie mówie tutaj o sypaniu piaskiem prosto w oczy czy z jakiejs wredoty dziecka, po prostu w piasku sila rzeczy czasami sobei dzieci na spodenki nasypia czy cos, czy moze bezwiednie,a te babcie itd traktuja to juz jak wielce odbiegajace od normy zachowanie. Nie róbcie ze mnei matki neiwychowanego dziecka, JA WIEM ZE ZASADY ISTNIEJA... moje dzieci zasad sa uczone. Mówie tutaj o przypadkach NADOPIEKUNCZOSCI" czyli jeszcze nic sie nei stalo a juz kazdy krzyczy, chucha i dmucha. Jakos kazdy inny zrozumial tresc mojej wypowiedzi.

Gość o kurka wodna
biurokratka - nie czepiam się słówek , staram się być obiektywna . Ja np nie spotkałam się z takimi babkami , może dlatego ze zawsze pytamy o zgodę jeśli mój szkrab chce pobawić się czyjąś zabawką i zawsze chętnie dzielimy się własnymi zabawkami z innymi dziecmi.

Gość biurokratka
otóz to... mialam raz taka sytuacje ze nieplanowo wyladowalismy w piaskownicy. Była tam 3 innych dzieci, 2 opiekunów (bo nei wiem czy rodzice czy kto to byl) ale nagle poploch sie zrobil jak moja córka weszla, wszystkie zabawki zostaly zagarniete pod siebei a moja stala doslownei z mina bardzo zdziwiona i patrzyla na mnei ze zdumieniem. Mowie do niej "popros moze sie z Toba dziewczynka podzieli" na co moja mowi pod nosem "ploke" a w odpowiedzi uslyszalysmy "to moje!" oczywiscie dorosli na to nic, az ta mala wpadla w taka histerie ze zabralam swoje dzieci i poszlismy stamtad

Gość ciekawa jestemmmmm
no u nas to jest raczej normalnie. dzieci brudne chodzą i sa wesołe. ale fakt, mąż ostatni zwrócił uwagę jednemu chłopaczkowi, żeby nie strzelał z takiego pistoletu na kulki w stronę placu zabaw i innych dzieci - bo młody prawie krafił w naszą córę.

Gość biurokratka
"o kurka wodna" to masz szczescie...

Gość nie widzę w tym
Ostatnio obserwowałam taką jedną sąsiadkę tyle że ja mieszkam w bloku a ona w domu z ogrodem, może ma z 25 lat jej mąż też może tyle ma kasy mają jak lodu i u się zaczyna byłam dzisiaj na placu zabaw z dziećmi córeczka 4 lata a synuś 2 latka, i wtedy była tam też ta sąsiadna jak zawsze ekstra ciuchy, opalona noga na noge i siedzi na ławce, ma dwójkę dzieci dwie corki jedna ma cos koło półtoraroku a druga nowororek, oczywiście jak przystałó na nią, mała miała śliczną sukienkę jak na conajmniej wyjście na bal, bawiła się w piaskownicy i podszedł mój synek i podał jej rączke a wiadomo jak dziecko miał brudną od ziemi i zabawek wgóle ona mu podała a zaraz ja patrze ona wyciaga z wózka (też wózek drogi jak horela) chusteczki nawilżające i wyciera jej te rączki no ręce mi opadły i jeszcze co chwiłe Oliwka chodź do mamusi zjesz bananka moim zdaniem szcześliwe dziecko to brudne dziecko!

Gość ciekawa jestemmmmm
a odnośnie zabawek w piaskownicy - to u nas w piaskownicy zabawki są cały czas - to są wspólne zabawki

Gość no tak najlepiej
matki opiekunki i wszystkie inne "odpowiedzialne"! puscie wasze pociechy w kompletny samopas! zamiast je obserwowac na plau zabaw, opalajcie sie itd. A wlasnie zginelo 13 letnie dziecko na koloniach... gratuluje...

Gość o kurka wodna
no i nigdy nie zabieram dziecka do piaskownicy jak nie mam zabawek . Wiesz dzieci mają prawo odmówić , to są ich zabawki i nikt nie może ich zmusić ani oczekiwać ze się podzielą bo tak powinny . Ja też nie zawsze mam ochotę dzielić sie z innymi tym co moje . Co nie oznacza ze jestem zła , chytra czy egoistyczna .

Gość biurokratka
nastepna w jakies skrajnosci wpada.... litosci.... A kto tu mówi o opalaniu sie, najpierw doczytajcie temat i dokladnei zrozumcie o co chodzi a pozniej sie wypowiadajcie, bo naprawde słów brak. Jesli ktos tutaj ma na celu wzniecic jakies chore kłótnie (to na tym kafe normalne slyszalam) to dajcie sobei spokój

Gość a co ma dziecko z kolonii
a raczej nastolatek do kilkulatka? rozumiem, że dzieci aż do pelnoletnosci trzeba trzymac na smyczy by sobie nic zlego nie zrobiły?

Gość biurokratka
No to mega super mamusia jestes skoro nigdy nei zabierasz dziecka do piaskownicy jaknei masz zabawek, super ze Ci sie tak udalo. No a widzisz u mnei jakos tak wyszlo, pewnie teraz straszna matka jestem :D

Gość biurokrata widocznie
ktoras mamusia sie poczuła dotknieta tym topikiem bo zapewne sama jest taka nadopiekuńcza.:P

Gość masakra co sie dzieje
z dzisiejszymi dzieciakami a raczej ich rodzicami! jak bylam mala to pamietam, że wszyscy wspolnie sie bawilismy...jedno mialo ta zabawke, inne tamtą i tak przechodzily z rąk do rak a nie "to moje, nie ruszaj"! Nigdy bym sobie nie darowala gdyby moje dziecko wyrosło na egoistę!

Gość biurokratka
moze... Bo wiesz mozna dyskutowac a i owszem, mozna byc innego zdania, ale dla mnei to juz ewidentne szukanei dziury w calym, jezeli ktos mnie caly czas atakuje i wypomina jakies słówka itd. Włacznie teraz z tymi zabawkami do piaskownicy, normalnie smiech na sali... To jest tak samo zalosne jak te babcie na placach zabaw. Czyli za wszelka cene cos udowodnie.

Gość o kurka wodna
biurokratka , nie przesadzaj , nie chcę Ci wmówić ze jesteś złą matką , nie atakuję Cię, po prostu pokazuję inny punkt widzenia . Uważam ze przesadzasz trochę z oceną tych mam :O

Gość ciepły płatek śniegu
ja jako dziecko nie musiałam mieć zabawek by chcieć iść na plac zabaw. w piaskownicy lubiłam kopać robić tunele zamki a do tego nie koniecznie potrzebne są wiaderko i łopatka, na zjeżdżalnię karuzele czy huśtawkę też nie trzeba zabawek a dziecko ma mega frajde

Gość masakra co sie dzieje
już nie mowię o brudzeniu sie bo to NORMALNE PODCZAS ZABAWY!!!!

Gość niezle zarabiam
o kurka wodna - moje dzieci nawet nie spojrzaly w strone tamtych zabawek :D bawily sie - o zgrozo rekami i patykiem :D panika wsrod dobrze przygotowanych mam byla wiec co najmniej na wyrost. A tak poza tym - mysle ze to smutne nigdy nic nie zrobic spontanicznie :D Jak rozumiem, jak przechodzicie obok placu zabaw i dziecko cie prosi zeby tam pojsc, ty mowisz - nie kochanie, dzisiaj mamusia nie wziela zabawek? LOL :D

Gość o kurka wodna
no i właśnie tym co napisałaś pokazujesz ze masz naturę "wszędzie szukającej problemów" nie potrafisz normalnie rozmawiać .