Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kubuniowa

Styczen 2009 na nowo

Polecane posty

Ojojo widze ze znowu male "zgrzyty" :( Co do szczepionek to ja szczepilam i na pneumokoki i na rotawirusy. Mamy to szczescie, ze tu sa refundowane,wiec za darmo wszystkie szczepienia. Probowalam dac piciu prosto z kubeczka,napila sie ale i wiekszosc byla na ubranku:) Bo widze ze pic to ona chce, tylko smoczek ja parzy:D

moja córcia jak się budzi ma całą mokrą główke włącznie z poszewką na poduszkę . jak je to też się poci . może wiecie czym to jest spowodowane ?

CZesc, my po spacerze, Kuba rozrabia w lozeczku, niedlugo kapiel, jedzonko i spanie. Magda- moj tez ma mokra glowke jak pije mleko szczegolnie, ale ma wilgotne wloski z tylu tylko, jak spi to mokra ma jak jest bardzo goraco. Sluchaj moze za cieplo ma w pokoiku lub z cieplo go ubierasz, a jsli nie to moze warto przejsc sie do pediatry bo slyszalam ze pocenie sie mocne to objaw krzywicy moze byc. Byc moze ze to taka ''uroda'' malucha no ale zawsze lepiej sprawdzic i miec glowe spokojna. A i zapomniala bym- Kuba nauczyl sie robic ''pa pa'' :) ale ma radoche i wszyscy na okolo w sumie tez :)

Modliszka magda rzeczywiście twoje wypowiedzi są hm jakieś dziwne, z jakimiś dziwnymi odzywkami wyjeżdzasz no ale poczekamy zobaczymy, zresztą ja wszedzie węszę kłamstwa taka moja natura. U mojej małej zaczeła się era małego gaduły. Gada naokrągło, narazie mnie to śmieszy, pewnie póżniej bede miała dość ;). Kubuniowa ja tez ucze ją robić papa ale z marnym efektem :D. Gabryśka już tak zapierdziela z pokoju do pokoju, że nadążyć za nią nie można :D, strasznie fajna się teraz zrobiła :). Mało marudzi, śmieje się od ucha do ucha normalnie cud nie dziecko :D. Zębów dalej brak, klucz u mnie mąż też stwierdził że nie wychodzą jej teraz bo by sobie powybijała. Ale tak serio to może w tym miesiącu wyjdą :). No to tyle, mała śpi, chwila wolnego dla siebie :D:D

oj dziewczyny ale sie narobiłam , teraz układam ciuszki w szawce zrobiłam sobie chwile przerwy . z 4 worki za małych ciuszków Domisiaka spakowałam .

Wstawac mamusie!!! Iskierka-ja tez mam 2 kartony ciuszkow-systematycznie odkladam. Moze sprzedam na allegro-musze sie za to zabrac. Mala raczkuje na podlodze.I wspina sie na wszystko zeby tylko stanac.

Czesc ja juz tez na nogach :) ide zaraz po kawusie i licze ze maly jeszcze na troche zasni bo hasa w lozeczk na razie. no i zapowiada sie cieply dzien u nas. Tez mam mase ciuszkow po Kubie, oddalam je tesciowej na przetrzymanie. obie szwagierki tak robily i pozniej ciuszki byly dla nastepnego dzidziusia, wiec i my dolozylismy swoje :) wiadomo ze po dwoch latach sa juz fajniejsze w sklepach ale w ten sposob zawsze podstawowa wyprawka juz jest, mozna tylko cos fajniejszego dokupic, a jak to zwykle bywa po tak malym dziecku wiekszosc ciuszkow jest w stanie idealnym.

witam dziewczyny :) ja juz od 7 na nogach dzisiaj mam mase sprzatania . jestem zła jak cholera bo mężowi przedłuzy sie pobyt na misji więc nie przyjedzie 16 września jak mówił tylko na poczatku pazdziernika :( a ja miałam takie plany liczyłam jeszcze na odrobine ciepła na wakacjach a to lipa aj szkoda gadać . zaraz dorzuce zdjęcia :)

cześć ja też melduje się z rana. Moja mała dała dziś w nocy popis od 22 do 2 nie spała a ja cały czas ją kołysałam az mnie ręce bolały. Po drugiej zasneła w końcu jak męza obuidziłam zeby ja kołysał bo aj już rady nie dawałam. Rano zobaczyłam przyczyne tego jej niespania, komar ją pogryzł mimo smarowania jej offem i włączonego do gniazdka odstraszacza. No już mnie normalnie szlag jasny z tymi komarami trafia. Po tej nocy jestem dziś w tak dobrym humorze, że lepiej dzisiaj do mnie nie podchodzić i z daleka się trzymać. Położyałm się wczoraj pare minut przed 22 a 22.07 na nogi, no mówię Wam nie wiedziałam co się dzieje hehe. Iskierko szkoda, że twój mąż wróci później. Miałam się Ciebie zapytać, bo wczoraj czytałam artykuł na wp jakaś wdowa po zabitym żołnierzu wypowiadała się ze jak mąż wyjezdzał na ta misję, to musiał sobie wiekszośc rzeczy sam kupić, że dokupował na własny koszt amunicje itd? Twój mąż tez tak robił??

Ja też mam dwa pudła ubranek, jak bedzie dziewczynka w rodzinie to dostanie, jak nie to dla naszej drugiej bedzie:)

iskierko zainspirowalas mnie :P tez wyslalm kilka fotek, jeszcze z czasow gdy mialam dlugie wlosy 😭

saaa wiesz ja sie tak bardzo w tym nie orietuje . wiem tylko że jak Rafał jechał to dostał takie wyposarzenie ( okulary przeciwsłoneczne , kapelusz, igielnik i takie tam pierdoły ) ale potem wszystko musiał sobie kupowac dla siebie sam po za oczywiście wyzywieniem . co do amunicji to raczej tak niej jest , przynajmniej mąż mi o tym nie wspominał .

kubuniowa moim zdaniem ślicznie ci w ciemnym kolorze włosów :) ja żałuje że sciełam włosy a taaaaaaaaaaaaakie długie miałam ale niestety cienkie i zniszczone od prostownicy bo nałogowo je prostuje gdyż mam dosyć tych swoich nieokrzesanych loków . teraz mam za ramiona a ja były cienkie tak i są . Dominik chociaz ma za co ciągać :0

Obejrzalam fotki. Iskierka-Ale mega maskotka w lozeczku:):) Kubuniowa-Zainspirowalas mnie zeby mala zabrac na kulki hihi i samej sie zabawic przy okazji. Majka spi chwilowo. O 10 ide z kolezanka na dzialke-pododa fajna. A kolezanka musi sie dotleniac bo ciezarna.

Ja tez mialam poniszczone od prostownicy bo tez moje loczki mnie doprowadzaja do szewskiej pasji- zaraz po umyciu sa ladne ale po pierwszej nocy juz siano...

nie jestem pewna bo maly nie da zobaczyc za bardzo ale chyba przeswituje mu juz zabek pod dziaslem,tzn jeszcze sie nie wybil ale wydaje mi sie ze go widze:D jesli faktycznie dobrze zobaczylam to ile to moze jeszcze potrwac zanim wyjdzie calkiem?

u mojego synka to była kwestia kilku dni . włóż mi palec do buzi i przejadz nim po dziąśle jesli poczujesz cos twardego to właśnie jest ząbek :)

ale wyslalam posta hihi :D Czyli zabek :) nie bylam pewna bo jak juz tu pisalam- objawy zabkowania mial co jakis czas i spuchniete to miejsce i twardawe, ale teraz wyraznie czuc twarde no i widac, choc tak jak mowie- nie da w ogole sie tam dotknac, wyrywa sie i wypycha mi palec jezorkiem no ale jakos udalo mi sie zajzec :) Czyli tym razem to juz na bank to :) No to czekamy na tego kasacza pierwszego :D Kurde ciesze sie jakby to nie wiem co mialo byc :)

kubuniowa ty sie tak nie ciesz zobaczysz mały cie pogryzie tak jak mój Dominik :) ja mam całe palce pogryzionei ostatnio to mi nawet ipsa tymi ząbkami zdjął ) Dominikowi chyba juz nastepny wychodzi ząbek :)

No pewnie pozniej bede smecic ze lepiej bylo jak byl szczerbaty, no ale tak juz mam :) jak lezal jak klusek to juz nie moglam sie doczekac az bedzie siedzial, raczkowa, jak zaczal to cieszylam sie jak glupia a teraz czasem marzy mi sie zeby sobie chociaz troszke tak jeszcze polezal :D

A i iskierko- podziwiam Cie ze nosisz tipsy majac male dziecko :) Ja jak mialam pzed ciaza jeszcze to juz ledwo cokolwiek robilam w domu, a co mowic teraz kiedy jest tyle zajec przy malym. Lubie dlugie paznokcie, bardzo mi sie podobaja, ale jestem zyciowa kaleka majac takie :D

ja nie wyobrażam sobie nie mieć tipsów strasznie się do nich przyzwyczaiłam , swoje paznokcie mam bardzo łamliwe .teraz to ja mam juz krótkie te pazury ( takie jak widać na jednym zdjęciu ) wcale mi nie przeszadzają , ja po prostu lubie długie paznokcie

dzieewczyny gdzie Wy wszystkie,he? My od rana na nogach bo zbieralam mojego do wyjazdu z babcia do szpitla na jakies badania kontrolne. Licze na to, ze jak wroca to on juz zostanie w domu zamiast wracac do pracy i zyskamy popoludnie dla siebie :P Maly w tym czasie nam ''spiewal'' w lozeczku na umilenie czasu :D hihi jak on nieraz wywodzi gdy stara sie cos ''powiedziec'' :D Posiedzimy jeszcze ze dwie godzinki w domu i wio na dwor bo sliczna pogoda, trzeba korzystac bo zaraz przyjda jesienne pluchy :o

czesc!!! Ja tez juz wstalam. Nic mi sie nie chce. Mala na polodze a ja przegladam stronki w necie. Dzis pewnie dzialka. Jakie te dni sa podobne...

Tez ostatnio stwierdzilam ze moj kazdy dzien wyglad tak samo :O dobrze chociaz ze wieczory sa urozmaicone :) Ale jeszcze 3 tygodnie i wszystko sie zmieni.

mały właśnie pije kaszkę . a własnie miałam wam sie pochwalić mój Dominik sam je . trzyma butle w rekach i wcina . mój każdy dzień wyglada wręcz identycznie . jiedługo to zwariuje od tego siedzenia w domu a i powiem wam że za bardzo nie ma gdzie wyjść .