Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

Nikulam ---jestem myślami z Tobą! Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i faktycznie coś tylko zalegało jej w brzuszku. Jeżeli Laura będzie miała wykonywany ten zabieg zakładania parasolki i będzie to robione w Zabrzu, to będę bardzo chciała ją odwiedzić i uściskać osobiście... Do Zabrza mam niedaleko. Ona jest takim słodkim bobaskiem! Szkoda że musi przez to wszystko przechodzić. Pocieszające jest to, że teraz medycyna potrafi zaradzić na różne choróbska. Zabrze ma bardzo dobrą renomę. Mój tato tam leżał po 3 zawale. Mają tam naprawdę rewelacyjnych fachowców. Ucałuj ją ode mnie w dniu dzisiejszego "jubileuszu" :) Moniś---- nie stresuj się tym szpitalem! To bardzo dobrze, że będziesz pod kontrolą lekarzy. Twój spokój jest teraz na wagę złota! Mów do swojej dzidzi - ona Cię już słyszy :) Lola --- po prostu poczekaj co się będzie dalej działo.... A jak tempka?

Nikulam____słodki i duży buziak ode mnie i dziewczynek dla Laury 👄 Oj widok wymiotującego dziecka jest straszny wiem coś o tym nie tak dawno Klaudia obudziła się w nocy i zwymiotowała zaczęła płakać bo nie wiedziała co sie dzieje i jak tu dziecku pomóc?najgorsza jest bezsilność.Musisz obserwować małą i nie zostawiaj jej samej może zadzwoń po mamę albo znajomą to zawsze rażniej.Ja też sama z dzieć mi zostałam na weekend. Chmurko___moje Lale zdrowe puki co :D czekam na pierwszego ząbka u Leny i na pierwszy dzien w przedszkolu u Dusi...Czego uczysz?Polskiego? Lola____każda z nas zna to uczucie bynajmniej ja doskonale...trzymaj sie w koncu przyjdzie cykl że @ sie nie pojawi.

Jejku Nikulam serce mi stanelo jak to czytalam i lezka sie zakrecila...Biedne obie jestescie...Ty jako matka,ktora nie moze sama nic zrobic...najgorsza chyba jest bezsilnosc jak dziecko cierpi...a Laurka taka sliczna dziewczynka i na starcie musi sie juz meczyc...ale wierze w to,ze los jej to wynagrodzi... Trzymajcie sie dzielnie obie..buziaki dla Was obu.. Ja sie po malu szykuje do pracy..dzis koncze o 23 a jutro o 7 juz musze byc w pracy..do tego musze Sebka budzic i do niani zaprowadzic...wiec pobudka bedzie przed 6ta. Milego popoludnia 🌼 Poczytam co u Was jak bede w pracy,bo teraz nie mam za bardzo czasu ;)

Anka___skąd nianie wytrzasnęłaś?nie boisz sie małego zostawiać?No i jak on to znosi? Ja sie biore za wieszanie prania i muszę w piecu rozpalić. Mała___odezwałabys się.

Annolia---- wiem ze mam sie nie martwic ale ja juz przypuszczalam ze sie udalo,a tempke mam nadal wysoka 37,2 hmm ciekawe a juz myslalam ze dzis spadnie i okres bedzie a tu pojechalismy na zakupy @ sie nie rozkrecila,sama niewiem co mam myslec ale jak do pn nie przyjdzie @ to i tak robie testa. Klaudia----wiem ze kazda z Nas to zna,no nic nastepny cykl nastepna szansa.

Klaudia nie boje sie,bo ta sama osoba,ktora zajmuje sie Sebkiem jak ide do pracy,a M wraca po 15.Sebek ja uwielbia i wiem,ze nic mu nie bedzie ;)

Nikulam i co z Laura???????????????? jak ona sie czuje?????????????????? Lola ja jak zaszłam w ciaze to mi tez taki sluz z krwia leciał i byłam pewna ze nici z ciazy ale nie rozkreciło sie i teraz mam Arturka :-).

Beata serio mowisz? hmm to moze jakas mala zansa jest,ale bardziej mam po wysilku takie brazowe plamienia leciutkie.

Lola____zrób test jeśli jesteś w ciąży to wyjdzie a jeśli nie to przynajmniej nie będziesz blokować psychicznie @ i nie rozregulujesz sobie cyklu po co życ w niepewności? Beata___a Ty jak z okiem? Siedzę sama,dzieci śpią a ja piję zimne pifko.

Klaudia na razie 4.5kg :) Ale wczoraj i przedwczoraj grzeszylam :) A tak to staram sie trzymac sie regul... Wczoraj zgrzeszylam,bo nie bylo jajek w domu,a strasznie lalo,wiec nie chcialam isc do sklepu i zjadlam zapiekanke-ale byla dobra.. Na razie mam baaardzo ograniczony jadlospis, bo nie mam skrobii kukurydzianej,ale tata mi przywiezie za tydzien i wtedy bede mogla wcinac duuuzo dobrych rzeczy.. Dzis jestem na skraju zgrzeszenia,bo wzielam sobie na kolacje piers z kurczaka i w trakcie jedzenia myslalam,ze zwymiotuje i zjadlam tylko pol...jestem glodna jak wilk.... Lolcia wiem,ze latwo mowic,ale musisz wyluzowac...bo tak jak Klaudia pisze,zablokujesz sie i jeszcze sobie wszystko rozregulujesz.. Beata jak znajdziesz chwile to napisz jak oko. Dorotko oszukiwanie herbatka skonczylo sie wstawaniem co godzine,wiec on po prostu jest glodny.... Monis lepiej,ze bedziesz w szpitalu,bedziesz pod fachowa opieka i dzieki temu dzidzia urodzi sie zdrowa i silna. Chciejko czekam na raport. Nikulam i jak Laura? Mam nadzieje,ze lepiej..

Anka___a ile razy Sebek budzi sie w nocy?Moja zasypia ok.19-tej i budzi się ok 2-ej na mleko wypija 120ml i spi do ok 5-6-ej czasem 7ej.Wysłałabyś zdjęcia raczkującego Sebka na pocztę chcę to zobaczyc :D

Je kolo 20ej,potem wciaga 150ml po 23,budzi sie kolo 2-3 i znowu wciaga 150ml,potem budzi sie 6-7 i je tylko 60-70ml

A jakbyś spróbowała dać mu na noc kaszkę manne?ona jest sycąca. Lola___rób i zdaj relacje.Ja ostatnio wstrzymałam sobie @ 4 dni a zrobiłam test i po 5 min.przylazła@

Klaudia z reguly daje mu 160ml kaszki tak kolo 20ej,a do kazdego mleka dodaje czubata lyzeczke kleiku..ale moj glodomor jest wiecznie glodny..jest w ciaglym ruchu wiec tez wiecej spala.. Wysle jutro zdjecia na poczte.Mam pare zdjec na facebooku. On juz wstaje..wysle zdjecie jak stoi przy swoim stoliczku..

Nikulam --- jak tam? Lola --- a może to implantacja? Chmurko --- jak Klaudia? Ania --- niezły wynik! Mi waga stoi w miejscu, bo jem normalnie. A chciałabym zejść jeszcze trochę. Ale już jakoś motywacji nie ma. Mała --- co tak milczysz? Beata --- masz chorobowe? Moja Milenka zabiera się za raczkowanie.... Na razie trzyma się na czworaka i chwieje tyłkiem :D Potem rozjeżdża się na brzuszek i się wkurza :D Jeszcze nie załapała że ma przekładać rączkami i nóżkami...

No Annolia juz 14.5kg za mna..:D Ja mam motywacje..moj M jest moja motywacja hehe

Annolia Hmm sama niewiem co to zastanawiam sie czy czekac do pn czy jutro testa zrobic ale chyba zrobie jutro.Takze ide juz spac.dobranoc.papa

Dzien doberek:) No jednak nici z 2 kresek robilam rano testa i 1 krecha.No nic ja sie z Wami pozegnam bo juz niemam sily do tego wszystkiego ilez mozna,ja narazie odpuszczam dzis 33dc a @ niema tylko leciusienkie brazowe plamienia moze sie rozkreci a jak nie to nie. Dziekuje Wam dziewczyny za wszystko i moze sie kiedys jeszzce odezwe.Papa

Cześc dziewczyny.Ano tak malo pisze,bo sie przygotowuje do wyjazdu.Wielka torba stoi w pokoju,kilka rzeczy juz wrzuconych...W pn przyjdzie poczta saochodowy czajnik. Poczatkowo chcialam kupic podgrzewacz,ale pomyslalam,ze lepiej bedzie jak kupie czajnik,co i ja skorzystam. Jakas kawusie sobie zrobie,dzieciom herbatke itd. Kurcze,mój Dorus wije sie na kolanach jak piskorz,wyslizgnal i sie i uderzyl glowka w stol. Jestem ciekawa,czy lekarze na pogotowiu nie mysla czasami zle o rodzicach jak oni przyjezdzaja z dzieckiem i mowia,ze uderzylo sie,albo spadlo z lozka itd. Glupio tak sie tlumaczyc,tymbardziej,jak lekarz patrzy krzywo.

mala witaj to zycze milej i spokojnej jazdy a co do czajnika to mysmy wlasnie tez kupili za25e super sprawa:)

Cześć Mała, mały zrobił sobie coś czy nie jest to groźne? Klaudia aktualnie zalicza upadki w łóżeczku, ale coraz rzadziej. Udanej podróży Ci życzę:) Annolia, kochana:) U mnie dobrze, dziękuję. Siedzę w biurokracji, papierkach, ale jeśli ten tydzień przejdę tak jak zaplanowałam, to będę miała później więcej czasu. Co u Ciebie? Beatka, Klaudia, co porabiacie? Lola, jeśli nie wrócisz, nie zdziwię się. To musi być trudne widzieć za każdym razem jedną kreskę. Jeśli tego potrzebujesz, to zrób sobie przerwę, żebyś nie musiała czuć presji.

spacerku no tak bedzie lepiej moze znajde sobie jakies inne zajecie i nie bede myslala o 2 kreskach:) dzieki z zrozumienie.

Hej Ja nie jestem na chorobowym wziełam sobie urlop :-( Nie moge isc na chorobowe bo mi sie umowa konczy w grudniu. Lola szkoda ze sie nie udało ale moze jest jeszcze nadzieja moze owu było pózno tak jak kiedys. Chmurko ja bawie sie cały dzień w domu mam tyle roboty. Do okulisty ide jutro ale od wczoraj chodze w okularach bo mi pozwoliła okulistka ze moge juz na 2 oczy patrzeć no i dzis byłam na grzybkach szok ile nazbierałam. Mała odważna jesteś. A mój Arturek cały czas stoi w łóżeczku i ugina nogi jak by tańczył a ile ma przy tym radości i tak patrzy sobie i sie śmieje do wszystkich. Ide coś zjesć i poleżeć troszke ale jeszcze postaram sie odezwac

Lola no przykro mi,tak jak mówilam sprawiedliwosci nie ma,te pary ktore chca tak bardzo byc rodzicami,ktore naprawde moga dac dziecku duzo dobrego-akurat dzieci nie moga miec. Ale to sie Ciebie babo nie tyczy,jestes jeszcze mloda,ciepla he he sporo przed Toba prob,placzu,zalu do swiata. Życze Wam tylko cierpliwosci,nie poddawaj sie. Co do czajnika,to moj ma dodatkowo 2 kubki,sitko,podstawke na butelke dla dziecka i uchwyt samochodowy. Za wszystko zaplace 59 zl. Mysle,ze czajnik bede zabierala nawet na jakies dluzsze wypady,wiemy jak to jest w drodze powiedziec sobie"ale bym sie kawy napiła,staniemy gdzies na stacji..."a tak zabierasz swoja ulubiona kawe i wypijasz goracą i swieza gdzies w lesie. Dorusiowi nic sie nie stalo,ma troszke zaczerwieniona skore na glowce,ale nie widac az tak tego bo ma wloski. Wiecie co nam sie przydazylo ostatnio? Dorian od rana probował zrobic kupe,robil sie czerwony i nic nie zrobil. Bylo tak ze 3 razy,az w koncu po południu wzielam nocnik,posadzilam malego i on jakby instynktownie zaczal stekac i robic kupke. Mysle tez,ze pomogło mu siedzenie okrakiem,bo wtedy kupka wyjdzie swobodniej. No i zaczał robic i plakac-wiedzialam,ze bedzie twardy bobek. Jak go przebieralam,to wokolo odbytu mial krew. Kurna felek,pewnie mu jakas zylka pekla w pupci. Mały duzo pije wiec skad te zatwardzenia. Myslicie,ze za duzo maly je potraw mlecznych? On dziennie zje: butelke mleka,serek Danio,kaszke mleczno-ryzowa,obiad i mleko na noc. W miedzy czasie jakies flipsy,albo biszkopty.

Hejka! Mała --- z tą krwią to nie ciekawie.... Mam pytanko co Ciebie, bo za granicę jedziesz z Doriankiem. Czy potrzebny jest paszport dla dziecka? Beata ---- urlop???? A gdybyś poszła na chorobowe, to by Ci umowy nie przedłużyli???? Lola --- szkoda.... @ się rozkręciła?

Lola___przecież nie tylko o dzieciach tutaj gadamy no ale faktycznie raczej to one zdominowały topik.Myślę że będziesz tu do nas zaglądać chociażby z przyzwyczajenia. Ja spedzam kolejny wieczór sama dzieci śpią M w pracy.Jutro jadę do przedszkola po listę wyprawki no i na zakupy.Idę spać powoli pa pa!

Hej dziewczyny:) Mala:) dzieki buziaczki za wszystko Beata Klaudia Annolia dzieki Wam wszystkim narazie naprawde musze dac na luz bo jakei ja objawy widzialam teraz bylam na 100% pewna ze jestem a tu dupa @ wlasnie sie rozkreca i niech sie rozkreca i szybko skonczy bo nie lubie okresu. A niedawno wrocilismy od znajomych i ja juz wykompana w lozeczku leze i Wam tez dobrej nocki zycze.Pozdrawiam i dzieki jeszcze raz za wszystko.papa