Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kangurzyca29

Czy kupujecie uzywana odzież dziecięcą?

Polecane posty

Gość kangurzyca29

Witam Was dziewczyny. Planuję otworzyć sklep z uzywana odzieżą dziecięca i neimowlęca stąd moje pytanie. Sklep w dobrym punkcie, ładny wystrój, markowy nie zniszczony towar dobrych firm dziecięcych, czysty, wyprasowany, na wieszakach. Wiadomo przecież, że np. niemowlaczki tak szybko zużywają ubranka, kazda z nas dostaje coś uzywanego od rodziny, koleżanek itp. Mam namiary na sprawdzonych dostawców odzieży z Anglii i USA. Czy byłybyscie zainteresowane takimi ubrankami? Sprzedawane byłyby oczywiście z wieszaka z cena za każda sztuk,ę np. body z krótkim rekawem 5 zł z długim 8 zł, jakies fajne ogrodniczki na 3 mies. ok 15 zł, bluzeczki dla starszych dzieci powiedzmy 10-15 zł, kurtki znanych firm 30-40 zł. Bardzo prosze o opinie i rady czego ew. oczekiwałybyście po takim skepie. Sama siedzę w domu z 3 mies. córeczką stąd akurat pomysł na taki biznes:) pozdrawiam

powiem ci ze ceny jak za ciuszki po kims ciut sporawe. Ja w lublinie kupowałam markowe ubranka np. body za 1 zł , nie zniszczone, bardzo ładne. a 30 -40 zł za kurtke w wyprzedazowych mozna kupc za taką cene

Gość już mama 33
Wydaje mi się, że ceny troszkę za wysokie jak na używane rzeczy ( czasami w promocjach można nowe za takie kupić :)

Gość kangurzyca29
Czyli ceny za drogie? Kurczeb sama się zastanawiam, bo narazie kalkuluje koszty. Tyle, że ciuchy byłyby naprawde ładne nie wygladające na uzywane. Sama ostatnio trafiłam na takie ciuszki dla małej stąd mój pomysł. Np. kupiłam b. fajna jesienna kurteczkę ze sztruksu, ocieplaną, miała jeszcze taki plastik którym się przyczepia metke wiec pewnie była ubierana max kilka razy. Kupiam ją za 17 zł i myslałam, ze to super okazja:( Co do pluskiew i inych tego typu wpisów to nnie ma szans, bo w dzisiejszych czasach na kazdy towar trzeba mieć zaświadczenie o jego zezynfekcji, jest on takze prany i będzie przeze mnie własnoręcznie prasowany:) Sama mam 2 dzieci więc nie mam zamiaru wciskać nikomu tandety albo szmat skotłowanych w jakichś koszach itp. Poza tym wiadomo, że ubranka po dzieciach sa z reguły czyste i mało znoszone, bo dzieciak szybko wyrasta.

Gość kangurzyca29
Dodam, że sklep miałby się mieścić w Warszawie.

no i dlatego ze dzieciak szybko wyrasta te ceny są zbyt wysokie, bo wiekszosc ubranek po dzieciach jest w bardzo dobrym stanie i kosztują o wiele wiele mniej

Gość sabrina 23
sama masz zamiar to wszystko prac i prasowac? uuu to praca 24h na dobe??? ceny wygórowane, za 50zł za kg wybiore same oryginalne szmatki prawie nie zniszczone, nie lubie szmateksow z wycenionym towarem;-(

Gość hffj
Body za 5 złotych?? Ja na przecenach kupuję nowe, markowe, nieużywane!

Gość kangurzyca29
Ok to już wiem, że ceny za wysokie. A w takim razie lepiej każda sztuka towaru wyceniona? np. body 2 ł, bluzeczka 5 zł? czy na wage?

Gość hffj
Ups, w uniesieniu nie dokończyłam wypowiedzi. Te przeceny to body np za 7 złotych ale - jak podkreśliłam - nowe.

Tyle, że ciuchy byłyby naprawde ładne nie wygladające na uzywane ale jednak uzywane... za takie ceny mozna kupic rzeczy na wyprzedazy... dla mnie np. body z krotkim rekawem to koszt 2,5 - 3 zl, spiochy, pajacyk - 4,5 zl - 5 zl, z grubszymi rzeczami mozna ewentualnie zaszalec, ale to juz zalezy od rozmiaru i stopnia zniszczenia. pamietaj, ze firmowe sklepy ang. (next, adams, mothercare itp.) maja nizsze ceny dla ubran do rozmiaru 18 m-cy, a od 18 m-cy juz ciuszki ida w gore o srednio 5 euro (3-4 funty), kurtki spodnie nawet o wiecej (do 9 euro, to zalezy). musisz to wziac pod uwage bo cena swetra z rozm. 3 m-ce nie powinna byc rowna cenie swetra na 3 lata, chocby oba swetry byly identyczne. ale ogolnie pomysl masz fajny:)

Gość kajtuślalaiiiiiiiiiii
Za drogo,splajtujesz.Dobrze że robisz rozeznanie przed otworzeniem takiego sklepu. Ja kupuję extra ciuszki często jak nowe na wagę,i do tego są tylko markowe,choć akurat dla mnie to nieważne za 2-4 zł szt.Ewentualnie ostatnio kupiłam dżinsową katankę z GAPA za 8 zł !!!!!!.Zaznaczam nowa !!!Przynajmniej tak wygląda.Mam chłopca 5 lat.Więć zastanów się,pochodź po ciucholandach na wagę multum tam markowych prawie nowych ubran

powiem ci tak. Ja jestem wielką pasjonatką lumpków. Uwielbiam tam kupowac sobie i małej. Wprawdzie odkąd przeprowadziłam się do wawy uwazam, ze tutaj jednak jest za drogo i ubrania nie tak fajne jakie kupowałam w lublinie. Ja lubie ciuchy wyceniane. Ceny w stylu body za 2 zł są ok. Oczywiscie jesli to bedzie wyjątkowo fajne body z jakąś czadową aplikacją itp mozesz dac cene wieksza, tez się sprzeda. Uważam ze wszystko powinnas wyceniac z osobna. Wiesz, jak cos jest przecietne to wtedy taniej. Ogólnie pomysł uwazam za fajny. Z czasem mozesz dołączyc do tego np. komis z wózkami, mebelkami, fotelikami itp.

Gość w temacie
Tak jak moje przedmówczyni, ceny za wysokie. Osobiście kupuję w szmateksach ciuszki dla mojej 4-miesięcznej córeczki, wolę nawet tam ,bo często są naprawdę super rzeczy, których normalnie nie znajdziesz. Lepiej wycenione niż na wagę, każdy będzie od razu wiedział, ile zapłaci. Gratuluję pomysłu :-)

ceny za wysokie.Mieszkam na osiedlu gdzie jest najwieszy przyrost naturalny w Polsce-atak wozkow i dzieci jak nigdzie w naszym kraju. Generalnie sa ciuchy,kupuje,kolezanki tez ale popularne sa ciuchy za gora powiedzmy 49 za kg.Powyzej to juz gruba przesada.Co do Twoich cen to b.duzo jakna ubranka uzywane.Kurtke za powiedzmy 50 zł kupisz za tyle w C&A a z przeceny w H&Mie o Pepco,gdzie ubrana sa czasem b.ladne za nawet 20,30 zł..Body podobnie.Generalnie za ;ladne jeansy w ciuchy place ok13 zl,za koszuli z krotkim gora 6zł...Jezlei ceny obnizysz bedzie ok

Ja chodze do sklepow z uzywana odzieza typu OZi i np we wtorek miedzy 14-17 wszystko jest za 10 zl za kg np cala dolna hala jest dla dzieci...w srode cena spada do zlotowki za szt...kupilam ytam malej ciuszki firmy barbie,nie zniszczone sukienki,kurtki dzinsowe,sa tam ciuszki nexta,H&M ale i nike,adidas sie zdazy wychodze z cala reklamowka za np 15 zl ....ostatnio bialutkich 5 par body w komplecie nowki kupilam za 5 zl...co do prasowania i prania zawsze robie to sama ...wydaje mi sie ze u ciebie troszke za drogo..jest duza konkurencja w tej branzy naprawde

Gość ja bym kupiła
Nie wiem czy się opłaci taki sklep stacjonarny, musisz dobrze przekalkulować. Ja kupiłam całą wyprawkę na allegro, wszystkie ciuszki markowe, bez śladów użytkowania, wyprane, miękkie i czyste, niektóre z metkami. Body kupowałam po 3 zł z kr.rękawkiem, z długim po 6 zł, śpioszki welurowe po 9 zł, kompleciki typu spodenki + bluzka z dł.rękaw., dresy, spodenki po max 15 zł za komplet, pajacyki po 12 zł, śpiworek z polarku 15 zł, kombinezon zimowy 40zł, większość u jednego sprzedawcy, więc łączny koszt wysyłki to tylko 10zł. Musisz rozważyć, czy sprzedać mniej , a drożej, czy więcej, a taniej.

No w sumie sobie tez tam kupilam bojowki ciazowe z materialem na brzuszek czarne w super stanie mozna zrobic 3/4 i tylko za 8 zloty :)

Pearlineeee prosze powiedź gdzie w Lublinie są fajne ciuchlandy tzn te w których ty kiedyś kupowałaś.dzięki :)

Ja uwielbiam w używanej odzieży okazje. Czyli na wagę, upolować jakieś super fajne, markowe ubranka Sporadycznie (jak nie mogę się oprzeć) kupuję coś z wieszaka, bo co to za przyjemność dużo płacić za używane ubrania ;P