Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 36 t.c. ...

Z każdym dniem coraz bardziej boję się porodu....

Polecane posty

Gość 36 t.c. ...

Nie potrafię się jakoś szczególnie oswoić z tą myślą. Chodzę do szkoły rodzenia, ale to nie pomoże znieść mi bólu, tylko uświadamia jak zachodzą wszystkie procesy podczas akcji porodowej i jak sobie radzić. Wczoraj spakowałam sobie torbę do porodu, na balkonie suszą się kapcie i szlafrok do szpitala.... i jakoś mi było obco kiedy tak się pakowałam... Czuję się mało kobietą, bo już za kilka dni zaczynam 9 m-c ciąży i mogę urodzć w każdej chwili, albo za kilka tygodni, a nie czuję się gotowa na ten ból. Nie potrafię myśleć o porodzie jak o mistycznym wydarzeniu, ale jak o wizji bólu, krwi, potu, nacinaniu, kilku osobach zaglądających mi w krocze i robiących tam tysiące pomiarów, osądów, etc.... Żałuję, że dziecko po prostu nie może sobie wyparować z brzucha na zewnątrz. Boję się utraty kontroli nad ciałem i nieznośnego bólu porównywalnego do umierania.

Gość rethytr
to daj w lape ginowi i niech zrobi cesarke ja tak zrobilam i jestem zadowolona, to powinno byc na zyczenie jako podstawowa usluga medyczna nie zeby musiec w lape dawa, czlowiek ma prawo oszczedzic sobie bolu jesli tylko moze wiec czemu nie zrobisz cesarki?

za te kilka tygodni to bedziesz sie modlic zeby urodzic :D i w tylku bedziesz miala bol, wlasnie po to natura dala nam 9 miesiac zeby nas tak wkurzyc ze o niczym innym nie bedziemy marzyly tylko o porodzie ;)

Gość ja juz 37tydz
Ja juz jestem w 37 tyg i poki co o porodzie nie mysle wogole, co prawda mam problemy ze snem, zgaga a wstawanie z lozka czy chociaz przekrecanie sie z boku na bok to nie lada wysilek nie odczowam strachu przed porodem ani tez o nim szczegolnie nie marze poprostu czekam na rozwiazanie. po co sie nakrecac ze bedzie nie wiadomo jak zle lepiej sie pocieszac ze wszystko bedzie dobrze i ze upragnione malenstwo niedlugo przyjdzie na swiat:]

Gość 36 t.c. ...
Nie chcę cesarki. Nie mam ochoty przechodzić operacji, cięcia, zszywania.... Widać delikates ze mnie nieprzeciętny... :/ Porody śnią mi się po nocach. Najchętniej odłożyłam bym brzuch na półkę i uciekła gdzie pieprz rośnie, na jakieś wakacje, a dziecko niech samo sobie wyjdzie... poza mną. Wiem , głupoty wymyślam....

ja tez tak miałam ale glowa do gory . owszem nie powiem ze nic nie boli bo to nieprawda ale jak tylko dostalam malego na brzuch tak od razu przestalo mi wszystko przeszkadzac , bolec .... ba nawet wkurzalam sie czemu oni mnie tak dlugo szyja ;-)

Gość a ja mam termin na
dzis i mimo to nie chce jak najszybciej urodzic! tez sie boe strasznie,