Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradzcieeeee

doradzcie -przesyłka na all

Polecane posty

Gość macie racje -nie ide na to

Gość jeszcze gostek kupil 4 rzeczy
Sprzedaż*

Gość jeszcze dziwnie minuta po mini
minucie ktos kupil przedmioty? podejrzane :D

Gość sorki-tam jest 10 mi roznicy

ja bym napisała maila,że nie wysyłam za pobraniem i tej opcji nie ma w warunkach aukcji.Wiecej zapłacisz za przesyłki jeśłi nieodbierze niż zarobisz na tej zabawce.Wkurza mnie takie licytowanie.Jeśli chciał za pobraniem mógł wcześniej zapytać albo nie licytować.Każdy ma prawo stawiać swoje warunki.

Gość daj znac co gosc odpisał

Gość i co i co ico icoc icoci

Gość na razie nic
napisałam mu ze sie nie orientuje w cenach paczek pobraniowych i czy jednakmozna tak jak miałam w aukcji i mi jeszcze nie odpisał ale to było przed tym wątkiem :) teraz jestem pewna ze nie pójde na to sorki ,ale przed zakupem mógł sie chociaz zapytac czy na to ide anie przed faktem dokonanym mnie stawiac -ze on chce tak i tak

Gość a tak w ogóle to mam zepsuty e
enter i jak nie spojrze to mi łączy wyrazy

Gość fdfdgfrgfg
słuchajcie tak mi gostek napisał!!!! Witam Jeśli nie chce Pani wysłać mi tego za pobraniem to możemy wystawić sobie komentarz pozytywny i pieska kupię od kogoś innego ponieważ ta forma wysyłki odpowiada mi najbardziej.Nie mam pojęcia w czym jest problem gdyż za przesyłkę płacę ja i zdaje sobie sprawę że będzie drożej -również handluję na allegro pozdrawiam

Gość a jaki masz problem kasiu
co za palant z niego.napisz mu ze mozesz mu negatywa wystawic.

Gość autorkaaa
no masakra mążmi gada ze mam olac goscia i zeby sie nie babrac w negatywy normalnie porazka ..bo on sobie pieska kupi gdzie indziej łaske mi robi ? co ja mam robic? :O

Gość a jaki masz problem kasiu
mialam kiedys podobnie ,facet napisal meila po aukcji ,ze chce za pobraniem. napisalam mu ,ze nie wyslam za pobraniem ,bo mialam przykre doswiadczenia( moze nieodebrac) i czekm na wplate innaczej wystawiam negatywa. wplacil na konto.

Odpisz mu w ten sposób:"Komentarz pozytywny wystawiam po sfinalizowaniu transakcji ze skutkiem pozytywnym. W tej sytuacji ja jestem stratna ponieważ zapłaciłam za wystawienie przedmiotu oraz prowizję od sprzedaży. Aby odzyskać prowizję muszę zgłosić do Allegro iż wycofał się Pan z transakcji a stratna być nie chcę. Kupując na aukcji zawał Pan automatycznie umowę kupna - sprzedaży i zaakceptował warunki. Sposób wysyłki został jasno określony na aukcji. Jeśli nie odpowiadało to panu, nie trzeba było licytować. Z chwilą wygrania aukcji zobowiązał się Pan do sfinalizowania transakcji na warunkach opisanych w aukcji. Jeśli nie otrzymam pieniążków za towar - będę zmuszona zgłosić ten fakt do Allegro, wystawić komentarz negatywny oraz postarać się o zwrot poniesionych kosztów."I niech się buja. Allegro będzie po twojej stronie. jeśli na to nie pójdzie (nie wpłaci) dostanie od allegro ostrzeżenie (jak zgłosisz sprawę).Dwa lub trzy ostrzeżenia to blokada konta.

nie musisz wystawiać mu nega ale nastraszyć możesz, nic cię to nie kosztuje, do allegro też zgłosić możesz. i starać się o zwrot prowizji

Możesz mu na koniec zaproponować takie rozwiązanie: on wpłaca ci pieniądze będące równowartością kosztu wystawienia i prowizji od sprzedaży a Ty odstępujesz od umowy, nigdzie sprawy nie zgłaszasz, nie wystawiacie sobie komentarzy i sprawę uznajecie za nieaktualną.Allegro to nie zabawa

Gość no pierwszy raz sie spotykam
z taką sytuacją prawie mu nasmarowałam ''Witam Jeśli nie chce Pani wysłać mi tego za pobraniem to możemy wystawić sobie komentarz pozytywny i pieska kupię od kogoś innego ponieważ ta forma wysyłki odpowiada mi najbardziej.Nie mam pojęcia w czym jest problem gdyż za przesyłkę płacę ja i zdaje sobie sprawę że będzie drożej -również handluję na allegro pozdrawiam'' Chwila. Skora Pan handluje na allego to powinien Pan znać zasady na nim panujące. Nie miałam opcji za pobraniem zaznaczonej więc raczej jasne ze nie brałam jej pod uwagę. Przed zalicytowaniem mógł Pan pofatygować się zadać mi o nią pytanie a nie teraz narzucać mi warunki (sprzeczne z regulaminem) I to nie ja robię problem tylko Pan . Przyznam szczerze pierwszy raz się z taką sytuacją spotykam. I Odwrócę pytanie-jaki problem by Pan przelał mi kwotę na konto? Ja uprzedzam nie mam żadnej pewności że przesyłka zostanie odebrana więc dlaczego mam ryzykować koszty i to wcale nie małe? Poniosłam też koszty prowizji od sprzedazy ,parę osób mi aukcję obserwowało (byc moze kupiło u konkurencji) a Pan lekko proponuje by ...ocenić się pozytywnie :P Pozdrawiam i liczę jednak na odrobinę dobrej woli :) i czekam

Gość frtrtgr
mam NEGATYWA!!!! UWIERZYCIE

Gość AUTORKAAA
atak mi odpisał Skoro zna Pani zasady allegro to chyba Pani wie o prowizjach więc jak handlujesz to PŁAĆ. A warunki wysyłki sama Pani sobie wpisała i nie jest to regulaminem allegro.Nie wpłacam nikomu pieniedzy na konto i już . Ja PROSIŁEM o taką przesyłkę bo jest mi wygodniej np. nie mam konta w banku. Więc bardzo dziękuję i już proszę nie wysyłać mi tej paczki bo jej nie odbiorę. ja pierdole

Gość zglaszaj sprawe na allegro

Gość a negatywa Ci anuluja-prostak
jakis

Gość allero ci usunie tego neatywa
a jemu zawiesi konto

Zgłaszaj sprawę do allegro, szybciutko, zablokują mu konto.Po 7 dniach od zakończenia aukcji możesz starać się o zwrot prowizji

W cytatach prześlij im całą korespondencję, co dokłdnie Ci pisał.

Gość nie ma konta=idzie na poczte
i wpłaca na konto zaden argument d e b i l

Gość no faktycznie jakis blacharz
ciekawer czy wysle auto za pobraniem? :D

Gość nie kumam tego -jak nie ma kon
konta jesli sprzedaje i przyjmuje wplaty na konto???????????

Gość patrzcie jaktoszybko poszło
odpoczatku wiedziałam ze cos tu cuchnie

Gość poradxcie jakmu w komentarzu
walnąć bo sie całat rzese i chyba to ze proponował pozytywy sobie wystawić :D