Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradzcieeeee

doradzcie -przesyłka na all

Polecane posty

na razie nie wystawiaj, ja jak wystawialam nega to potem zalowalam ze nie przemyslalam i nie dowalilam mocniej, poczekaj, moze allegro cofnie ci neganajpierw zglos do allegro i poczekaj na odpowiedz

Gość no ale co z tym kontem
pisze ze nie ma a ma !!!!

Gość handluje na alle
a ma 14 komentarzy.... na100% mial inne konto! tzn lewe!

Gość ale jak zaryzykowac 38zł
? kupił-kupił ma zapłacic i basta truten jeden-tepic takich na all

Gość no ale to konto bankowe-przeci
ez jak sprzedaje to ma konto de bi l

Gość no i co że ma
to konto bankowe?przykład podał taki.a wy przeżywacie jakby to sedno sprawy było.

Gość a nie jest
? ma konto-placi z konta a nie robi problemy z pobraniem

Gość mafirme i konta nie ma

Gość he jak to ale sranie w banie

Gość wysłałam do all
oni mają 90 dni na rozpatrzenie? szczerze powiem to prowizja mi dynda o te całą sytuacje mi chodzi facet mi gada ze -uwaga-to moja samowola ze mu narzucam forme przesyłki czyste jaja

Gość ty narzucasz ale on sie godzi
mialas napisane wplata na konto bankowe-wiec racja Twoja na przyszłosc dawaj pogrubionymi ze nie wysyłasz za pobraniem

Gość dres jakis i tyle-burak skoncz
ony az poobserwuje te pieski czy kupił u konkurencji

Hehe facet jest ewidentnie na bakier z regulaminem ;)Oto cytat z Regulaminu Allegro."Wystawiając ofertę, Sprzedający określa akceptowane formy zapłaty za przedmiot (np. przelewem bankowym, za pobraniem czy przez Płatności Allegro) i sposoby jego dostawy (odbiór osobisty, paczka, przesyłka kurierska itp.). Spośród nich wybierasz opcje najdogodniejsze dla siebie i zaznaczasz je w Formularzu opcji dostawy."SPOŚRÓD NICH -> jak byk.I jeszcze:"Szablon opcji wysyłki to lista akceptowanych przez Sprzedającego sposobów przekazania przedmiotu Kupującemu (list, paczka, przesyłka kurierska, odbiór osobisty itp.), wraz z ich kosztami. Sprzedający ustala ją podczas wystawiania oferty. Dane są widoczne w opisach przedmiotów i dostępne jako opcje do wyboru podczas wypełniania Formularza opcji dostawy przez Kupującego."

Gość i mam negatywa
no co zrobic jakby mi gosciu opisał sytuacje przed zalicytowaniem ze nie ma konta a na poczte ma daleko i ma chore nogi :D a chciałby dla wnusia he he to pewnie zebym sie zgodziła ale on mi normalnie groził z ze sobie kupi gdzie indziej( po zalicytowaniu) i mi warunki stawia i jeszcze ze to on sobie wybiera forme przesyłki halo

Gość i mam negatywa
mampytanie bo sobie dyskutuje z tym panem w centrum sporów :O jak to działa? ja mysłałam ze pisze do allegro oni się bedą wtrącac do naszej dyskusji? rozstrzygac? ngLka poszłam za Twoją radą (bo jestem zielona) czy jeszcze mam gdzies pisac?

Masz. Napisz bezpośrednio do allegro. Z prawej strony na grze masz "Pomoc". Jak wyskoczy okienko na dole masz "napisz do nas". Kliknij i wybierz problem -> "Jestem sprzedającym" -> "Problem z Kupującym".I tu szczegółowo opisz problem, scena po scenie, nie pomijając cytatów z oryginalnych odpowiedzi faceta ani treści negatywnego komentarza ani czasu jaki upłynął między zakonczeniem aukcji a wystawieniem Ci nega. Wlep też to, co ty do niego pisałaś by było jasne, że to on zachował się jak baran. Nie pomiń też zże wmawia iż nie ma konta a sprzedaje i podaje jako płatność "wpłata na konto" i takie tam.

Gość autorkaaa
dzieki powiem masakra :O ja mu mówie ze on łamie regulamin a on ze mam sprzedawac marchewke i wiecej nie bedzie czytał tych bzdur

I bardzo dobrze, że jego buractwo jest zapisana w sporze i ma wgląd tam pracownik Alle.

Gość autorkaa
powiem ci ze watpie zeby all cos zareagowało trafiłam na buraka to mam problem ech

Dlaczego wątpisz? U mnie każdorazowo przy pogwałceniach regulaminu - byla odpowiedź od alle, że Użytkownik otrzymał ostrzeżenie.

Gość i jak sie sprawy maja

Gość allegro musi ci
dac odpowiedź. Mi zazwyczaj przysylaja na nastepny dzien. Nie boj sie, zwroc sie oczywiscie do allegro o zwrot prowizji, bo dopiero wtedy mu konto zawiesza i tobie usuna negatywa.

Gość glupia jestes zlly mu
wystawilas komentarz. Trzeba bylo sie bardziej postarac.

Gość jesli dla niego pobranie
to ulubiona forma wysylki to trzeba mu bylo wystawic komentarz "UWAGA NIE ODBIERA PRZESYŁEK POBRANIOWYCH!!" Wtedy bys mu narobila, nikt juz by mu za pobraniem nie wyslal :P

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhh
tez uwazam ze nie przemyslalas komentarza, on ci po zlosci to trzeba bylo mu tak doje..c zeby juz nikt u niego nic nie kupil!!!! no sorry ale chyba ci rozum odebralo zeby tak kulturalnego nega wystawiac takiemu gnojkowi! tos mu pojechala, pewnie siedzi teraz z piwkiem i leje z ciebie, niestety slusznie ;( zglosilam wszystkie jego aukcje jako niezgodne z regulaminem, nie wolno pisac ze cena do uzgodnienia jesli cena jest juz ustalona na kup teraz, skasuja mu przynajmniej wszystkie aukcje nie ma za co :P

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhh
byc moze dziecki temu co zrobil na aukcji zarobi ostrzezenie a drugie zalapie za to jak potraktowal transakcje z toba i mu konto zablokuja zglos do allegro, ze toczysz spor, nie zostawiaj tego tak, chcesz zeby inni mieli takie same przeboje?

Gość zolzaa
kurcze ja tez licytuje za pobraniem ,wiec nie wszyscy tacy sa a problem w tym ,ze nie mam konta w banku ,mieszkam na wsi gdzie nie ma banku ani poczty,musialabym jechac do miasta a tak za pobraniem dostraRCZA mi:(

Gość tojajustme
a jak on chce wyslac za pobraniem auto?

Gość ekjhrgweklrhglwkerhglwkerjgwr
zolzaa - ty zolza to musisz sobie poszukac aukcji w ktorej jest okreslone ze istnieje mozliwosc wysylki za pobraniem. A skad wiesz, ze sprzedajaca tez nie mieszka na jakiejsc zajebanej wsi, gdzie nie ma poczty, a ma umowe podpisana z poczta polska ze listonosz przychodzi i zabiera jej paczki ale tylko zwykle?? I co, teraz ona ma zapierdalac specjalnie 10 km zeby tobie pobranie wyslac, tak?