Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PanienkaMakowa

CZERWIEC 2010 - bo teraz nam się uda !!!

Polecane posty

No i super :) Ja tez stwierdziłam, ze bede tego duzo mniej szykowała niż planowałam i pisałam Wam. Jest ciepło - nie chce sie tyle jesc.. :) Jak pogoda dopisze przenosimy impreze do ogrodu, ale bez grilla juz.. Komu by sie chciało stac i pilnować tego heh :) te papryczki brzmią ciekawie... i jeszcze u nikogo z rodziny ich nie bylo:D Pomyślimy :)

Kuba dzisiaj kończy roczek :D ostatnio zapytałam go gdzie ma stópki, i wiecie że pokazał? :D i zabawki też wie jakie są, jak mu mówię gdzie masz np. klocki to pokazuje, acha i umie nakręcać bączka :D

No to Wszystkiego Najlepszego dla Kubusia :):*:*:* :) Sto Lat! :) No mi sie wydaje, że Ala też juz duzo rozumie.. :) najlepsze jest jak sie powie, ze idziemy "pa-pa" to ona od razu idzie do bramki (zabezpieczenie na schody). Ostatnio powiedziałam: idziemy spać.. to Ala poszła pod drzwi do sypialni:) Aha i zaczyna mi duzo powtarzac.. np jak robi piesek: "ha ha" :) i kotek "ci ci" Teraz po roku jest kolejne szczepienie.. Kiedy sie wybieracie? Jakos od razu po urodzinach? Mi najwygodniej by bylo isc gdzies za 2tyg, ale nie wiem czy powinno sie tak długo zwlekać.. ?

Wszystkiego Najlepszego Dla Kuby!!!! My mamy szczepienie 7 lipca więc prawie miesiąc po urodzinach... A ja nie wiem co zrobię na urodziny, bo wczoraj była burza i popsuła mi się płyta indukcyjna a serwis przyjedzie dopiero w poniedziałek!!! więc nie mam możliwości niczego ugotować czyli obiad odpada, sałatki też bo większość jest z czymś gotowanym, jedyne co pozostaje to grill..... jestem taka wściekła że szok... jak rano zadzwoniłam to zgłosić to umówili gości na jutro a teraz dzwonią że jutro nie może i będzie dopiero w poniedziałek :( ahhh No Gabi jeszcze nie umie pokazać gdzie ma nóżkę, nosek itp mimo że zawzięcie próbuje ja tego nauczyć ;) no ale ona zawsze leniwa była ;)

kruszynka jak chcesz sałatkę bez gotowania to mogę cię poratować :) a więc: - 1 owoc granatu wydrążasz te "kuleczki" - 0,5 puszki ananasa najlepiej w kawałkach bo i tak musisz pokroić - kukurydza w puszce - fasolka czerwona w puszce - ser żółty pokroić na kostki - ząbek czosnku zmiażdżyć do tego - 1-2 łyżki majonezu i wymieszać super sałatka :) no i jajka faszerowane - wydrążone żółtka, puszka tuńczyka, pietruszka zielona, trochę majonezu i już masz czym faszerować :)

No tylko jajka by trzeba było gdzies ugotować ;p Sałatka brzmi smacznie :) .. chociaz nie mam przekonania do sałatek owocowo - warzywnych ;p

sałatka brzmi smacznie i chyba ją zrobię na próbę dla nas, a jajek nie zrobię bo nie mam jak ich ugotować ;) no chyba że kogoś poproszę ;) nie no chyba i tak zostaniemy przy grillu bo nie widzę innej opcji...

A ja wczoraj do grilla jadłam taką sałatkę: - seler ze słoika - kukurydza z puszki - fasolka czerwona z puszki - ząbek czosnku - majonez

no faktycznie jajka... zapomniałam - ale ze mnie gapa... ale to dlatego że ja osobiście jajek nie gotowałam bo mi mama przywiozła zrobione :P więc tak mi się w głowie zrobiło że jak ja nie gotowałam to nie trzeba...

Ale pogoda... od rana pada.. ;/ Ala dopiero przed chwilą zasnęła i to z wielkim marudzeniem ;/ Znalazłam na necie ciekawy pomysł podania koreczków: połowe główki kapusty owinąc folią aluminiową i powbijać w to koreczki:) taki 'ala jeżyk:) fajnie to wygląda

no Kuba jak tam dzisiaj to nie wiem na razie :) ale wczoraj byłam w szoku bo zasnął o 19.30... i spał do 5 rano, butelka i dalej spał... obudził się dopiero jak wychodziłam do pracy :) jaki on jest słodziutki jak się obudzi... taki rozespany :) szkoda tylko że tak rzadko się porządnie wyśpi...np. przedwczoraj zasnął chyba o 22 i po 6 już pobudka :O o właśnie koreczki dla Kruszynki - też nie trzeba gotować :D

moze nie potrzebuje wiecej snu.. w dzien nadrobi :) Ala od wczoraj opanowała nowe słówko: "to".. pokazuje na cos paluszkiem i mówi to :) heh

No to Wszystkiego Najlepszego Dla Ali :) ahe te nasze szkraby tak szybko rosną ;) U nas i wczoraj i dzisiaj paskudna pogoda, mam nadzieje że jutro będzie lepiej...

hej Agulla sto lat dla Alusi :) no to my o podobnej porze dnia wydawałyśmy swoje pociechy na świat :) pamiętacie jakie to były maleństwa? :D jak widzę takie malutkie ubranka to aż mi się nie chce wierzyć że kiedyś były na Kubę dobre :D

I powiem Wam, ze nie moge sie doczekac dzidziusia.. zas wszystkie etapy od nowa.. heh:) Takie to zas malenkie bedzie:):):):) U nas chłodnawo, ale nie deszczowo.. rozpogadza sie :)

oj Agulla wcale się nie dziwie że nie możesz się doczekać :) ja też bym chciała chociaż być w ciąży po raz drugi.... Ty masz termin na wrzesień?? a jak tam brzuszek?? może jakieś zdjęcie wstawisz :)

no na 5 września :) brzuszek duzo mniejszy niz z Alą.. chociaz z dnia na dzien coraz bardziej mnie wypycha do przodu, ale jak ubiore luzniejsza bluzke/tunike mało kto zauwaza ciąze;/ zdjecie ewentualnie wstawie po weekendzie.. bo nie mam zadnego zgranego na kompa;p A teraz do kuchni i biore sie za szykowanie na dzien jutrzejszy:)

no to czekam na zdjęcie :) ja nie mam za dużo szykowania, tylko poprzyprawiać mięsko i kurczaka, a jutro zrobię szaszłyki, sałatkę i tyle ;) w sumie dobrze się stało z ta płyta, bo przynajmniej mam wytłumaczenie żeby nie robić obiadu ;) No nic w takim razie życzę jutro miłej imprezy :)

a my jutro idziemy na imprezę do klubu :) pierwszy raz od nie pamiętam kiedy :) M obchodzi 30-te urodziny :) a Kubuś zostaje z babcią i dziadkiem :) pewnie nie wrócimy jakoś późno ale na pewno już będzie spał... no to miłej imprezki życzę i Wam i sobie :P

no dziękuje i Tobie też miłej imprezki :) ja tez mam ochotę na taką imprezę, ale nie mam jakoś odwagi zostawić Gabrysi samej ;)

No i wszystkiego najlepszego dla Gabi :):*:* Sto Lat! :) I pierwszy roczek mamy za nami.. :) Nam imprezka sie udała:) Ala była zadowolona:)

No to fajnie że się wam udała imprezka :) mi mniej, bo nabawiłam się kontuzji ręki i siedzę w domu bo nie mogę jeździć autem :) na szczęście to nic poważnego, przejdzie niedługo i będzie ok... ale trochę boli :O za to wykorzystamy to że siedzę w domu i pójdziemy jutro na szczepienie Kuby :) Kruszynka przecież nie zostawiliśmy go samego tylko z babcią i dziadkiem :) zresztą i tak spał, nawet się nie obudził jak przyszliśmy :) musimy się przyzwyczajać bo niedługo mamy 2 wesela w tym jedno wyjazdowe i trzeba go będzie zostawić na dłużej...

nie no ja wiem że z babcia i dziadkiem, ale ja i tak na razie nie mam odwagi żeby tak zrobić... ahh ja to jakaś dziwna jestem ;) No nam tez imprezka się udała, pogoda dopisała więc siedzieliśmy sobie w ogródku:) Gabrysia zadowolona z prezentów więc wszystko poszło tak jak trzeba :) A to co Ci się alakolo w rękę stało?? za dużo szaleństwa na pierwszej imprezie po porodzie ;)

a no i dzisiaj z M obchodzimy 2 rocznicę ślubu :) żeby nie było ma 2 zmianę więc spędza ją sama z Gabi ;)

w sumie to na szczęście nic poważnego, mam naciągnięte ścięgna w barku i boli jak ruszam... muszę oszczędzać tą rękę i ma przejść... ale strasznie wkurzające to jest bo nic nie mogę robić... to znaczy mogę ale ostrożnie :O a najgorsze że Kuba cały czas chce na ręce i to do mnie a nie do niani czy taty... tak na 1 rękę to mogę go wziąć ale tylko na chwilę a dziecko nie rozumie i trzeba kombinować :O a tu do tego praca mnie dopadła :) kolega przywiózł mi papiery do domu i muszę pracować...