Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TaDeKusz

Czy mogę mojej dziewczynie zabronić usunięcia ciąży?

Polecane posty

powinni ale jak praktyka i doświadczenie uczy decyzja należy do niej i bardzo dobrze bo to ona będzie skazana na cierpienie i ból. A jak jemu tak bardzo zależy na dziecku tomnie je sobie zrobi z taką co zechce rodzić a nie tą zmusza. Poza tym jak on może kochać to dziecko no jak? Przeciez to jest wielkości landrynki więc jak on może to kochać?? pierdolenie

Gość JAK TAK MOZNA
jebany podszywacz!!

Gość widze ze umiecie rzucac
pustymi frazesami i chrzanic bzdury o darze zycia i milosci macierzynskiej, ale jakby przyszlo co do czego i znalezlibyscie sie w jej sytuacji to inaczej byscie spiewali. Jak ja nie cierpie takich klamliwych hipokrytow! Ciekawe, czy ktokolwiek z was milosnicy zycia poczetego zajeloby sie jej dzieckiem, gdyby umarla przy porodzie lub je porzucila - no kto chetny? Gadac umiecie po proznicy ale gdy chodzi o czyny, uciekacie tchorzliwie w krzaki. Gardze wami. Jestescie jak miedz brzeczaca i jak cymbal brzmiacy, puste slowa i zero pomocy, na takich jak wy nikt nigdy liczyc nei moze, pusci egoisci.

kwestia podejścia. Dla mnie aborcja to antykoncepcja tyle że poa nie przed faktem bo nikt mi nie wmówi że kilkutygodniowy groszek jest człowiekiem

nie pierdol znam kilka lasek które to robiły i całkiem dobrze z tym zyją. To może mam mieć wyrzuty sumienia że sie walę w gumie i wywalam do kibla biedne plemniczki :( Przecież z nich mogło by byc tyle dzieciaczków . . .

Ja nie odmawiam nikomu prawa do aborcji. Tylko że - do spłodzenia dziecka potrzeba dwojga. Kobieta sobie go sama nie zrobi Ok, facet się nie liczy. Kobieta przeprowadza aborcję i ma spokój. Ale jak jej się odwidzi i zdecyduje urodzić, to gdy potrzebne będą alimenty, to facet nagle się ojcem stanie i zostanie zmuszony do płacenia takowych. I wystarczyło do niedawna że kobita wskazała - "o to ten jest ojcem", i facet dopiero musiał sprawę zakładać, żeby udowodnić że nie jest albo jest. Bo jakby zażądał testów na ojcostwo, a matka nie wyraziłaby zgody na pobranie DNA, to figa z makiem, facet miał zerowe pole manewru.

Gość ten facet od razu sie wymigal
napisal, ze moze sie na poczatku z dzieckiem bawic - ale nie na tym chyba polega bycie ojcem! Nawet 1 slowem nie wspomnial o tym, ze chcialby tm dzieckiem byc, wiec jakim prawem decyduje za matke? On juz sie go wyrzekl.

diabeł, masz swoje racje i masz do tego prawo. Ale jedno ale - podobnie jak ja jesteś facetem. I za żadną cholerę żaden z nas nie będzie nigdy wiedział co czuje kobieta poddając się aborcji. Po prostu nie i już. Czy to groszek czy nie groszek, z tego groszka może powstać nowy człowiek który będzie kawałkiem kobiety która go nosi. I nic tego nie zmieni. Nawet to że podobnie jak i Ty jestem "pro choice" a nie "pro life".

Gość ja jestem kobietą i
wiem, co czuje kobieta poddająca się aborcji. Ulgę. A wszystkim kobietom, które chcą zakrakać tą dziewczynę, życzę niechcianej ciąży. Tyle.

pizdonurek ale tu jest sytuacja jasna i klarowna. dziewczyna chce to zrobić a jak chce to niech to zrobi. I bardzo dobrze bo nie ma nic gorszego jak niechciana ciąża.

Gość bazienka obyś
zaciążyła nieplanowo, od razu ci się odmieni. Prosisz o takie doświadczenie swoją glupotą i włażeniem butami w życie innych. Poczujesz na sobie, usłyszysz takie kretynki jak ty teraz jesteś, zmądrzejesz.

Gość bhalblhvvhv
] ja jestem kobietą i wiem, co czuje kobieta poddająca się aborcji. Ulgę. A wszystkim kobietom, które chcą zakrakać tą dziewczynę, życzę niechcianej ciąży. Tyle ja pierdole, to ze ty myslisz dooopa nie glowa,nie oznacza,ze kazda tak ma. ulge to bym poczula jak by ciebie usuneli ze spoleczenstwa.

Gość bazienka jezeli jestes
taka szybka do oceniania i chcesz tak bardzo zaopiekowac sie dzieckiem niechcianym, dlaczego tego do tej pory nie zrobilas? Domy dziecka sa pelne dzieci - a ty jestes klamca.

bazienka ------> jeżeli masz zyczenie być fabryką dzieciarów i rodzić jak maciora to sobie tak rób - twoja sprawa, twoja dupa, twoje dzieci, twoje życie Ale daj też prawo wyboru innym bo może nie wszystkie dziewczyny chcą być matkami i właśnie dla nich jest tez wyjście z niechcianej ciąży

i masz do tego prawo tak samo jak tamta ma prawo do aborcji - jeżeli jest Bóg w którego ja osobiście nie wierze to pozwól że to On będzie ją rozliczał a nie Ty

Gość bazienka idz juz spac
bo tylko sie kompromitujesz

Gość pustaki które nie potrafią
się zabezpieczyć, a później zabijają: 1. wam niech ktoś pierdolnie z całej siły w te puste łby 2. nie każcie innym ponosić odpowiedzialności za cudze dzieci, skoro za swoje nawet nie umiecie, pierdolone hipokrytki 3. od kiedy człowiekowi wolno decydować o życiu drugiego człowieka? mogę was słusznie zajebać? 4. na tyle kurwa głupie jesteście, że nie wiecie, skąd się biorą dzieci? 5. a gdyby wam tak pięcioletnie dziecko zabić- czujecie tę ulgę pustostany? może napierdalajmy ciężarne w brzuchy- niech się wyzwolą 6. od kiedy dziecko płodzi sama kobieta i ojciec nie ma nic do powiedzenia? masturbujecie się plemnikami? 7. wiecie co to odpowiedzialność, czy do tej pory mamusia wam rajstopki zakłada i warkoczyki zaplata? umiecie żyć jak dorośli, jak ludzie, nie jak pluskwy? 8. możecie mi życzyć wpadki- moje dziecko nie będzie miało tyle nieszczęścia co wasze 9. jak nie zjadają was wyrzuty sumienia- najgorsze ścierwo

Gość tak sobie czytam waszą
miłą rozmowę i przypomniała mi sie sytuacja z życia. Mam taką znajomą, ktora, wypisz wymaluj jak Bazienka, agresywnie i bezrefleksyjnie najeżdżała na kobiety usuwające ciążę, że morderczynie, że potwory itd. Któregoś pięknego dnia, albo raczej nocy, zaliczyła wpadkę. Z niewłaściwym facetem, w niewłaściwym momencie życia, bez środkow do utrzymania dziecka, bez ochoty na dziecko. No i usunęła, oczywiście w wielkiej tajemnicy. Od tej pory nadal krzyczy przeciw aborcji - żeby się nei wydało, dlaczego zmieniła zdanie - tylko jakby ciszej. Nie ludźcie się, dużo więcej kobiet to robi niż myślicie, tylko mało która się przyznaje. A te co najgłośniej krzyczą i osądzają, zapewne same maja coś na sumieniu. Osoba, która nie ma żadnych tego typu doswiadczeń nie angażuje się tak. Katoliczka (bo one maja największy problem z zaakceptowaniem aborcji) będzie się wyżywać na innej kobiecie, która tego dokonuje, żeby odwrócic uwagę od siebie i zapomnieć, ze sama to zrobiła. Taka prawda, a kto wierzy że jest inaczej, jest zwyczajnie naiwny.

bazienka . Jesteś jedyną ludzko myślącą tu osobą . Nie dyskutuj z nimi. Kiedyś dorosną , albo będą mieli swoje dzieci i może wtedy zrozumieją ... A jak nie to dopiero po śmierci... Póki co nie ma co prowadzić jakichkolwiek dyskusji z tymi niedouczonymi dziećmi . 🖐️

Gość a ja ci napisze tyle
ile osob wypracowuje sobie poglad na ten temat na czuja? jakies 99% wiekszosc yych pustakow nic nie przeczytalo, nie wie nic o ochronie zycia, o dzialaniach profesorow i ich pubikacjach, nic o nauce prawa naturalnego. nie znam nikogo,kto by posiadal taka wiedze opowiadajacego sie za. dla mnie kazda kobieta usuwajaca dziecko to niedouczona tepa dziunia ktorej lepiej w leb zajebac z calej sily niz cos tlumaczyc, bo do tego zakutego lba i tak nic nie wejdzie.

Gość diabel o swojej dupie to decyd
ujesz jak ja myjesz, tutaj chodzi o zycie czlowieka, a nie czyjas zasrana dupe

Gość karuka i bazienka- 100 procent
racji