Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TaDeKusz

Czy mogę mojej dziewczynie zabronić usunięcia ciąży?

Polecane posty

Nie rozumiem jednego... Jeśli facet nie garnie się do ojcostwa, nie chce spotykać z dzieckiem i płacić abonamentu to jest wielkie halo bo to jego zasrany obowiązek.... Ale zaraz jeśli sa obowiązki to musza byc i prawa..facet ma prawo..nawet żądać, żeby ta laska urodziła jego dziecko czy ze soba są czy nie-jego geny, plemniki, sperma...Jak tego nie chciala to mogla dupska nie wystawiać... Będąc na miejscu tego faceta poszłabym na policje, do prokuratury czy gdzie tam się da...ojciec ma takie same prawa Moje zdanie

Gość dziewczynie w takiej sytuacji
Miss. M i po co piszesz takie rzeczy? Jeszcze ktoś przeczyta i zrobi z siebie pośmiewisko:O Jak nie masz o czymś pojęcia to nie pisz bo to żałosne się staje. Wytłumacze Ci więc raz jeszcze. Kobiecie nic nie grozi za chęc usunięcia a nawet usunięcie ciąży, mozesz iść nawet do sądu z chęcią donosu na kogoś i staniesz się tylko pośmiewiskiem innych ludzi, to samo z policją czy prokuraturą. Mam nadzieję że zrozumiałaś i nie będziesz takich głupot wypisywać.

Przepraszam za mą niewiedze-aczkolwiek przesłanie było inne..... Chodziło mi o takie same prawa ojca-jak i matki.. Po za tym ta co to chce usunąć może nie wiedziec o tym co TY....

Gość dziewczynie w takiej sytuacji
Miss. M prawo prawem ale nie oszukujmy się ojciec nigdy nie będzie na równi stawiany z matką i nie ma co tutaj dorabiać do tego zbędnej ideologii. Tak już jest w naszym prawie że wieksze prawa ma matka i tak pozostanie. A co do tematu o to o jakim ojcu mówisz? O tym co ma myślenie dzieciaka z podstawówki? Masz na myśli ojca który twierdzi że matka jego dziecka szybko sobie znajdzie partnera który bedzie opiekował się nią i jego dzieckiem na co dzień? Czy może ojca który zaoferował przyszłej matce pomoc w postaci bawienia się z dzieckiem? Niestety ale tu żaden ojciec nie pisał, dziewczyny zaś nie znamy wiec w takiej sytuacji to dziecko co chce nazywać się ojcem nie ma żadnych praw.

dopóki to kobieta rodzi facet nie ma nic do gadania i nie będzie miał. A donosy moze składac nawet do trybunału w Hadze bo i tak to nic nie da :D dla mnie usunięcie płodu to to samo co spuścić sie do prezerwatywy i wywalić to do kibla. A dlatego dla mnie jest to równoznaczne bo i jedno jak i drugie zapobiega powstaniu nowego życia czyli daje ten sam efekt.

Gość tak prawdę mówiąc
to zabronic jaknajbardziej możesz . . . i to właściwie wszystko co możesz w tym temacie :P

Gość zyta z chamowa
no cóż ja w zeszłym tygodniu usunełam ciąże, w czechach. Podczas jazdy do czech zapytałam pośrednika czy ta metoda jest względnie bezpieczna i czy jest bolesna to odpowiedział "droga Pani, gdyby była niebezpieczna lub bolesna to niektóre Panie nie jezdziłyby 3 razy w roku". Więc skoro on kursuje do czech 2 razy w tygodniu (więc policzcie sobie ile to bab) to skad k**wa biorą się te opinie PRZECIW aborcji?? Zabieg trwał 5 minut, bez żandej narkozy, z czego większość czasu trwała dezynfekcja a samo usunięcie płodu trwało 1,5 min, więc podzielam zdanie innych, ŻE JEST TO ZABIEG KOSMETYCZNY.

Gość prawo do dziecka
ma zarówno matka jak i ojciec i z jego zdaniem powinna się liczyc skoro ciąza nie zagraza jej zyciu . Dla mnie kobieta usuwająca ciąże ( kiedy nie zagraza jej zdrowiu i zyciu ) to SUKA nie kobieta.

, a dlaczego ta kobieta się nie zabezpieczyła przed ciążą i teraz karze za swoją głupotę dziecko które nosi w macicy ? No właśnie dlatego że istnieje coś takiego jak aborcja i nie trzeba o zapezpieczeniu myśleć w trakcie zbliżenia tylko można się tym zając póxniej na przykad na drugi dzień zazywając taabletki wczesnoporonne

Gość fvdadbf
" to niektóre Panie nie jezdziłyby 3 razy w roku " Acha - to jest wyraz ich niedojrzalosci bo zamiast sie zabezpieczyc przed ciązą wolą permanentnie poddawac się aborcji :-O ŻAL.PL

Gość vvfsfvsf
" No właśnie dlatego że istnieje coś takiego jak aborcja " :-O Aborcja powinna byc ostatecznoscią a nie na kazde widzimisię

Za chwilę zejdziemy na temat "jaki wplyw ma zorza polarna na ciążę pingwina" . Trzymajmy sie temaru który brzmi Czy mogę mojej dziewczynie zabronić usunięcia ciąży?

Gość sadfhjmnbvfsdhngf
Sama chciałabym znać odpowiedz na to pytanie. To co w innych krajach jest zupełnie normalne, ludzie nie robią z tego żadnego problemu w Polsce wciąż szokuje

skoro wg kosciola czlowiek istnieje od chwili poczecia to czemu ksieza maja problem z pochowaniem martwych zarodkow? czemu sa one spalane w piecach? przeciez to jest czlowiek

zastanawia mnie to, czemu przeciwnicy aborcji, w wiekszosci ludzie bardzo wierzacy nie potrafia prowadzic dyskusji na ten temat tylko od razu rzucaja miesem typowy katolik

Gość DO WSZYSTKICH KTÓRZY
CHCĄ IŚĆ NA POLICJĘ!!!!!! Otóż ja sie znalazłem w identycznej sytuacji tyle że moja kobieta dokonała aborcji a potem mi powiedziała. Poszedłem na policje po czym policjanci powiedzieli że skoro przyszedłem zgłosić przestepstwo to gdzie to przestępstwo jest bo w polsce kobiety poddajace sie zabiegowi nie sa karane. A że zrobiła to za granicą w kraju w któeym to jest legalne to lekarzowi treż nic nie mogą zrobić. Powiedzieli że jak jeszcze raz przyjdę z czymś takim to pójde do sadu grodzkiego za składanie fałszywych zeznań. Jak powiedziałem znajomym i rodzinie co zrobiła to teraz mam wezwanie do sadu za znieważanie i oczernianie :(( Powodzenia tym co go wysyłają na policje i do rodziców

Gość DO WSZYSTKICH KTÓRZY
Dzwoniła do mnie jak wytoczyła proces i powiedziała że tak mnie załatwi, że nawet skarpetek mi nie zostawi. Od tego czasu bardzo zmienilem zdanie o aborcji i jestem po stronie tych co twierdzą że to indywidualna sprawa kazdej kobiety. Błagam nie buntujcie chłopaka bo mu tylko zycie zasracie

Gość A moim ptywatnym zdaniem
Zebrały sie tu dwa obozy mocno oszadzone w swoich pogladach i żadna ze stron nie przeokna drugiej do swojej racji co czyni te dyskusje bezcelową

Gość taaa yhyyyyyy
jasne, najlepiej to się rżnijcie i skrobcie na okragło

Gość scvvsas
A jaki jest sens płacic za Aborcje skoro wystarczy uzywac antykoncepcji ? Jak czytam że ktoś po 3 razy się wyskrobuje to mi się robi niedobrze . Niektóre kobiety sięgneły dna :-O

Gość zaraz dna siegnęły
może ida poprostu z duchem czasu. wszystko sie zmienia więc może podejście do tego tez powinno

Gość scvvsas
No tak wydac mase kasy na zabieg lepiej niz na tabletki lub prezerwatywy :-O z duchem czasu ja pierdole wam się w głowach już totalnie pierdoli ludziska

Gość czasami nie ma gdzie kupić
a zabieg wcale nie jest drogi

Gość matra po zabiegu
Ja byłam w wakacje z moim chłopakiem w wakacje na kilka dni na mazurach. moze to dziwne ale poprostu pakując się zapomnieliśmy prezerwatyw - normalna rzecz w pośpiechu. W nocy zachciało nam sie kochac i postanowiliśmy to zrobiic nie liczać sie z ciążą. Postanowiliśmy że jak zajde to usuniemy bo jeszcze nie mamy warunków na dziecko. I tak sie stało. Pojechaliśmy do Czech, zabieg trwał kilka minut i bolal mniej niż borowanie ząba. Czy Waszym zdaniem jestem kurwa bo kochałam się ze swoim partnerem z którym jestem od trzech lat?

Gość dfsffgg
no jasne że nie jesteś kurwą bo to był twój chlopak tyle że jak dla ciebie to jest podobne do borowania zęba to nic już na to nie poradzę :-O A podobno kobieta ma dawac życie :-O a nie dupy bez konsekwencji

Gość marta po zabiegu
jak to bez konsekwencji? Była konsekwencja w postaci zabiegu !!!

Gość cxvbnm.nmbnbvc
A ja uważam, ze to indywidualna sprawa każdej z nas i nikt nie powinien się wtrącać w nasze decyzje

Gość i tak pogadało sobie kilka
działaczek pro live, i kilku ludzi myślących w miarę racjonalnie. Po obejrzeniu na 2 programie Pośpieszalskiego i młodej działaczki pro live, stwierdziłem, że jeśli tak nawiedzone i głupie idiotki są w tek organizacji, to przydało by się zrobić zrzutę, zakupić każdej wibrator, niech się rozładują, bo aż żałość człowieka bierze......żałosne babsko dyskutuje z lekarzami ginekologami z dziesiątkami lat stażu o sprawach , o których zielonego pojęcia niema.....

Gość a ja jak teraz wpadnę
to usunę. dziecko jest w planach za jakies 3-4 lata i nie ma mowy żeby bylo wcześniej. Nawet Papież i sekretarz generalny Nato nie zmieni mojej decyzji