Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TaDeKusz

Czy mogę mojej dziewczynie zabronić usunięcia ciąży?

Polecane posty

Gość a chcialbys by twoja zona
bedac w 2 miesiacu ciazy zostala skopana w brzuch i poronila?

Gość przeciez to nie dziecko ona
by wyszla ze szpitala i nic by sie nie stalo

PO 1)diabeł wcielony życzę Ci, żeby ktoś mądry kiedyś odkrył niepodważalny dowód że od poczęcia jest się "człowiekiem" i wtedy wszyskie kobiety które usunęły i wszyscy faceci, którzy myślą takim i kategoriami jak Ty umrą na wyrzuty sumienia 🖐️ PO 2) Nikt nie ma takiej wiedzy, żeby na 100% powiedzieć, że kilkutygodniowe maleństwo nie jest człowiekiem , a co za tym idzie nie można tego wykluczyć ... Kobiety które usuwają ryzykują że może akutat mają rację , że usuwają PŁÓD a nie CZŁOWIEKA ... i wmawiają sobie że mają rację nie mając na to dowodów.

Gość diabel dla mnie to ty jestes
cipa nie facet. facet ma byc wsparciem, sila, ma mowic kobiecie,ze chce dziecka i sobie poradza, a nie kurwa wyskakiwac: nie mam nic przeciwko aborcji. pomijajac kurwiszcza, ktora sie puszczaja chuj wie z kim a pozniej maja problem. i jeszcze licza,ze ktos ma sie nad nimi litowac, a nad niewinnym dzieckiem nie

Ja znam kilka dziewczyn które usuwały i wcale to nie są "różowe pustaki" które dały na dyskotece. Poprostu dorosłe odpowiedzialne dziewczyny, które uznały że zabawa w mamusię niejest jeszcze dla nich. jak przyjdzie pora czyli po studiach i po znalezieniu dobrej pracy będą mogły zakładac rodziny i odpowiedzialnie zająć się dzieckiem

diabeł wcielony i co w związku z tym ? Czy one miały niepodważalne dowody , że usuwają zlepek komórek a nie dziecko ? Bo nie były różowe to miałby być dla mnie autorytetem ? Myślę inaczej niż Wy. Poroniłam jedną ciążę i mimo, że była bardzo wczesna płaczę do dziś i nie mogę tego czytać :o Wycofuje się z rozmowy 🖐️

Jak cię czytam to zaczynam mieć przed oczyma takiego jednego pana z La Manchy co lubił z wiatrakami walczyć :D Dobrze wiesz że ona to zrobi i nie tylko ona bo podziemie kwitnie :) A w krajach ościennych to jest legalne i kosztuje kilkaset euro. Może nie każdy moment jest dobry na rodzenie dzieci. Piszesz że on chce się zając tym dzieckiem. A na jej miejscu byś mu wierzyła??? Przecież już raz się rozmyślił

Gość fotomodelka kaśka
Ja żyje z pięknego ciała i nienagannej figury. Ciąża i poród spowodowała by moje bezrobocie. Dzieci za jakieś 5-8 lat dopiero planuje. Gdybym do tego czasu wpadła wiadomo - wycieczka do londynu do lekarza. Niestety takie życie

Gość no z intelektu bys
nie wyzyla

Gość diabel to sa mohery
z mozgami wypranymi przez kosciol, zmanipulowani filmami, ktore w tym celu zostaly sfabrykowane, zeby ludzi kontrolowac. Nie przetlumaczysz im do rozumu, ale zycie to zrobi. Kazda z tych kobiet jest wsciekle osadzajaca rozdawczynia wyrokow, az jej sie przytrafi... wtedy nabiera pokory.

Gość Interesujące jest to
że w tej dyskusji strone kobiet trzymaja mężczyźni, a atakują - inne kobiety. Dobrze to świadczy o mężczyznach, że potrafią się postawić w sytuacji kobiety, natomiast nie wiem co sądzić o tych paniach, chyba jeszcze bardzo mało wiedzą o życiu, ale jako kobiety mogą sie przekonac na własnej skórze...

Gość a kobiety tu piszace nie
kochaja same siebie...

Gość mam doje doroslych dzieci
i mlodszych juz miec nie bede. nie ucz mnie dziecko zycia. sama naucz sie lepiej prowadzic.

Gość alez wy naiwne jestescie
dla dobra kobiety ci mezczyzni walcza? dla swojej wygody, tak,jak dla siebie nie placa alimentow, zostawiaja zony i automatycznie dzieci, a wy sie glupiutkie cieszycie. od kiedy mezczyzni sa tak zawiazni z dziecmi jak kobiety? szkoda, ze teraz nawet kobiety nie potrafia kochac swoich dzieci.

Gość zal zal zal.pl
Zamiast się skrobać zainwestujcie w porządną antykoncepcję dzieciaki ! Zamiast pierdolić, że antykoncepcja zawodzi i usprawiedliwiać swoje skrobanki zainwestujcie w 3 rodzaje antykoncepcji ! Plaster+guma+tabletka+kalendarzyk . Nie ma opcji żeby zajść . A tu stado bachorów nie potrafi się zabezpieczyć i wymysla milion teorii o zlepku komórek i skrobance jako antykoncepcji ! Banda nieodpowiedzialnych szczurów !!!!!!!!!! żal mi was !

Gość no zal bo gdyby
kobiety sie szanowaly, problemu zadnego by nie bylo. a zyja jak tanie dziwki i licza jeszcze na litosc i zrozumienie. czego?

Gość a ja jestem kobietą ale
ale skrobanka to dla mnie też nic wielkiego. Zawsze tak twierdziłam, potem sama się jej poddałam i zdania nie zmieniłam :) Wszelkie krwawe i dramatyczne opowieści o tragźmie zabegu i syndromie "po" to ściema ;) Wyrzutów żadnych nie mam, bo niby dlaczego? A po zabiegu jedyne co czułam to ulga :D A te wszystkie gadki o darze życia, o stawianiu "świeczuszek" poronionym zlepkom komórek czy płodom, o tym jak powinna być pojmowana odpowiedzialność są nudne i infantylne... Dla mnie poniesieniem konsekwencji było zapłacenie za zabieg :)

jestem przeciwna aborcji, niezależnie od sytuacji- kto nie chce dzieci niech się nie bzyka albo się wykastruje....jeśli wasi rodzice by tak myśleli...szkoda słów Po za tym, myślę ze współudziałowiec-czyli ojciec dziecka tez powinien mieć swoje zdanie w tym interesie...

Gość Karolinka 7788
zgadzam sie z powyższa wypowiedzia,ojciec współudziałowiec ;)tez powinien miec cos do powiedzenia w tej sprawie zwlasza za byli ze soba troche czasu,ta kobieta jest dla mnie nikim powinna troche sie zastanowic co robi zycze jej zeby autor rozklepał w calym jej towarzystwie to co zamierza zrobic

do diabeł wcielony!!!!!!!! Twoja matka źle zrobiła że Cię nie usunęła jak byłeś jeszcze ziarnkiem groszku lub jak wolisz bez kształtnym zlepkiem komórek!!!! wtedy aborcja w Polsce była jeszcze legalna...

Gość asdsm
lulu na moście Może jestem dziwna ale dla mnie aborcja to to samo co naciągnąć kondoma na fujare czyli normalna antykoncepcja. Może dlatego że mieszkałam kilka lat za granica i tam to coś normalnego tak jak u nas oddac auto do myjni. Niektóre laski po kilkanaście razy poddawały sie zabiegowi. Nawet nieletnia może sie poddać bez zgody rodziców. Faktycznie dziwna jesteś :O traktowanie aborcji jak antykoncepcji świadczy o niedojrzałości i głupocie, nie wspominając że aborcja (i to wielokrotna) może zagrozić zdrowiu i życiu przyszłej matki. Widać że Polska jest nie tylko ciemnogrodem ale inne kraje również. A o antykoncepcji nie słyszałaś?

Gość asdsm
I to porównanie do oddawania auta do myjni :O ku.wa

nic nie możesz zrobic jej sprwa nie jestescie małzenstwem a nawet juz para wiec jaj dupsko jej sprawa nie dziwie sie ze nie chce urodzic dziecka faceta z kótrym nie jest

Gość dziewczynie w takiej sytuacji
nikt niczego nie zabroni. Najbardziej się uśmiałam jak jakaś jedna tu pisała by iść do rodziców i na policję:D Normalnie śmiechu warte by skarżyć na 28 letnią pannę rodzicom, a co do policji to jak już się ktoś wypowiada to niech zaczerpnie troche informacji a nie lecie co mu ślina na język przyniesie. Otóż policja ma gówno do powiedzenia bo w Polsce kobiecie która dokonała aborcji nic nie grozi. Odpowiedzialność karną ponosi tylko lekarz więc zanim coś napiszecie to się zastanówcie. Co do problemu to niestety ani ja ani nikt z was nie ma prawa mówić co zrobić powinna dziewczyna o której nic nie wiemy. To nawet nie ona założyła ten temat, nie ona pisala o swoich odczuciach tylko jakiś niedojrzały facecik, który myślał że będzie ojcem bo sie pobawi z dzieckiem i zamieszka z matką dziecka dopóki ona sobie partnera nie znajdzie:D No przeciez tak myśleć mogą dzieci w podstawówce a nie dorośli ludzie. Nie mamy prawa więc osądzać dziewczyny bo nie wiemy czy ma jakieś problemy (prócz debila którym jest jej ex) czy wszystko jej się w miarę układa i jaka tak naprawdę jest jej sytuacja, ale oczywiście do plucia jadem i moralizowania już się chętne znalazły. Co do aborcji to według mnie trzeba być konsekwentnym. Skoro połączenie plemnika z komórką jajową to życie to niedopuszczenie do ich połączenia to eliminacja kolejnych żyć ktore mogły się narodzić. A skoro dziecko jest cudem, darem życia i jego cudowność rozpoczyna się w momencie łączenia plemnika z komórką jajową to nie dopuszczając do tego połączenia niszczycie cuda które mogły by powstać.A więc tym samym antykoncepcja to taka "mniejsza" aborcja:P