Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonatkaa

zasiłek rodzinny

Polecane posty

z nimi trzeba ostro i z ryjem niestety łaske robia? przecież to nie ich prywatne pieniadze, tylko podatnikow.

dokladnie a robia tak jak by to ich prywatna kasa byla i po maja dac komus kto potrzeebuje jak moga dac komus z rodzinki zeby sobie na wakacje wyjechal

Gość lolikoli
ja nienawidzę bab z opieki,zachowują się jakby miały dac z własnej kieszeni.Mnie raz nie zastały w domu,to do sąsiada poszły na spytki.Sąsiad gówno wiedział.Wezwały mnie przed swoje oblicze i rzuciły mi w twarz:"pani nas oszukała!"no myślałam,że z krzesła spadnę.Mam mieszkanie 25 m 2,a one mi napisały,że mam za duzo metrów(na 3 osoby)

Gość lolikoli
ciekawe jest to,że alkoholikom dają kasę,opał i żarcie.Mój wujek-straszny pijak dostaje paczki żywnościowe na osoby które już z nim dawno nie mieszkają,dostaje drewno na opał...wiecie co on z tym robi?sprzedaje na wino.Nikt nawet nie sprawdził kto z nim mieszka

one normalnie jaja sobie robia.dobrze ze maja nad soba to kolegium ich sie boja.bo czasami ludzie nie wiedza ze moga sie odwolac.pierwsze odwolanie do kolegium ponownie opieka rozpatruje a jak dalej jest nie tak to juz pismo sie do okregowego kolegium wysyla ewentualnie samemu mozna sie pofatygowa i to oni robia wywiad i na dodoatek daja popalic w opiece czemu nie przyznali

no dla nich alkoholizm to choroba i dla takich to maja kase.bo oni potrzebuja bo choruja.jaka choroba?!kurcze to jest nalog jak kazdy inny,wymaga leczenia przymusowego bo inaczej sie nie da!

Gość lolikoli
ja pytałam ile metrów na osobę musi przypadać,nie potrafiły odpowiedzieć.A jak to się robi to odwołanie do tego kolegium?Samemu się pisze czy jak? A na jaki to adres się wysyła?

Gość przestańcie wymyślać i idzcie
do pracy zarabiać na te wasze dzieci a nie tylko wypłakiwać się na kafeterii i wyciągać ręce po zasiłki, bo to po prostu wstyd

Gość lolikoli
ja się odwołam,bo to są kpiny No a paradoks polega na tym,że alkoholik musi wyrazić zgodę na leczenie,a przecież alkoholizm to jest choroba psychiczna i powinno się alkoholika ubezwłasnowolnić

Gość lolikoli
ty,przestańcie wymyślać,pracujesz w opiece,czy jak? Pól Polski powinno sie wstydzić,prawie wszyscy biorą zasiłki a najwięcej ci,którzy nie potrzebują,ale mają znajomości w opiece

Gość cashmir
Posluchajcie dziewczyny takie rzeczy dzieja sie tylko w Polsce zamiast dbac o swoich obywateli to oni robia wszysto by szerzylo sie bezrobocie i jak najwiecej zabrac.Mieszkam w Szwecji i to co tu przeczytalam wydaje mi sie wielkim absurdem.W PL pobieralam 64zl i 48zl na dziecko a tutaj dostaje 2200koron tj ok 800zl i co jest roznica prawda????????i panstwo jakos na to stac.A tam patrza zeby zabrac albo najlepiej nic nie dac i udac ze jest ok.ABSURD ABSURD ABSURD

Gość cashmir
do przestancie wymyslac i idzcie....posluchaj nikt tu sie nie uzala tylko chcialby dostac to co mus ie nalezy.Zasilek rodzinny powinno otrzymac kazde dziecko bo to zadna laska.Wiec oszczedz sobie durnych uwag bo to nie na miejscu.Wszedzie rodziny dostaja od panstwa na dzieci kase tylko w pl jak ze wszystkim sa problemy i to o takie grosze.

Gość lolikoli
oczywiście że tak,w niektórych państwach liczy się dobro dziecka,pomaga się matce żeby mogła opiekować się dzieckiem,a nie podrzucać je do żłobka na pastwę obcych ludzi.A u nas jeszcze się dokucza że matka chce 86 zł dla dziecka...co nawet na pampersy nie starcza i jeszcze ma się tego wtydzić,że pracuje a na wydatki nie starcza

odwolanie piszesz sama w domu.a kierujesz je do okregowego kolegium odwolawczego w ..... przewazie znajduje sie w "stolicy" wojewodztwa.piszesz tam ze pisalas do opieki o zasilek i ze ci nie przyznali.opisujesz z grubsza to samo co na wniosku do opieki.podpisujesz sie pod tym zanosisz do opieki.najlepeij zrob to w 2 egzemplarzach i jeden niech ci podbija i podpiszza z data przyjecia i zabierasz ze soba.

no tak w innych krajach to umieja pomagac.moja chrzestna mieszka w anglii i raz sie mnie pytala ile dostaje rodzinnego na corke.mowie jej ze 48zl a ta wielkie oczy ze ile?ze to jest nic w porownaniu z tym ile ona dostaje na dziecko

no co wy piszecie jak to nfz ja zaczelam chodzic do gina w 9 tc mam tak w karcie ciazowej do poradni K ale prywatnie bo na nfz w moim miescie terminy na za miesiac byly... to sory nie dostalam okresu wiec poszla i to by 9 tc chcialam szybko na nfz bym nie zdazyla takie kolejki porazka nawet nie mowcie ze nie dostane becikowego slzag mnie trafi a skad myw marcu mamy wiedziec o tym ze to niby dziala ze na nfz tylko ja rodze za 2 tyg. mam zaswiadczenie od ginki mojej c tez ne wazne nie po prostu paranoja

Gość samotna matka w UKKKKKKKKKKK
ja mam 130 fUNTOW na 2 dzieci i pieprze ten kraj zwany Polska.

Gość samotna matka w ukkkkkkkkkkkk
tzn rodzinnego 130f;))

u nas wszystko jest smiesznie niskie.znajomy pracowal w anglii teraz jest na kuroniowce tamtejszej. i on raz na mies leci sobie odebrac pieniazki i zyje w polsce jak pan. a tu dadza jakies 500 zl i ma to na co starczyc?

jaja sobie robia z ludzi.a pozniej apeluja ze kobiety rodzcie wiecej dzieci bo przyrost naturalny jest ujemny! niech dadza odpowiednia pomoc to moze i na dodatni przeskoczy za iles tam lat

Gość lolikoli
gosianica,dzięki za info

Gość lolikoli
truskafka,zobacz sobie w karcie ciąży datę pierwszego badania,pod spodem masz pozycje:tydzień ciąży,zobacz co masz tam wpisane,to samo będą musieli Ci wpisać po porodzie w poradni K w zaświadczeniu do opieki.Moja znajoma już to załatwiała,po zaświadczenie trzeba iść koniecznie do poradni K,więc jednak nfz

Gość lolikoli
1300 funtów,w jakim to kraju? najchętniej też bym stąd zwiała.Matka powinna mieć zapewnione warunki żeby móc odchować własne dziecko,to też jest praca,opiekunkom sie płaci,a chyba lepiej żeby te pieniądze dostawała matka i mogła być z dzieckiem. A u nas wielką łaską jest jak dadzą znieczulenie przy porodzie,jeszcze nam wmawiają że jesteśmy wyrodne bo martwimy się o własną dupę,a powinniśmy myśleć tylko o tym żeby dziecko się zdrowe urodziło.PRZECIEŻ JEDNO DRUGIEGO NIE WYKLUCZA!!!!!!!!!!!! Ten kraj jest zacofany,my jesteśmy zacofani,bo nam ciemnote wciskają jak w średniowieczu.

dokladnie tak jak mowisz albo jak matka nie chce karmic piersia to ja zjedzaja z to.jej wybor dziecko tez moze byc zdrowe jedzac mieszanke

Gość lolikoli
ja też tak uważam.Przynajmniej w mieszance są witaminy,a my się niefajnie odżywiamy,w żarciu jest chemia i substancje rakotwórcze. Ja zdecydowałam się na zzo,to niektórzy patrzą na mnie jak na dziwadło,a...niektóre ciężarne znajome nawet nie wiedzą,co to jest.Rozmawiałam z anestezjologiem,powiedział,że brakuje dostępu do informacji na ten temat,kobiety się tego boją,bo nic o tym nie wiedzą.Tym samym kasa nie idzie na znieczulenia,bo to jest refundowane przez nfz i jest to bezpłatne

dokladnie.ja tam akurat rodzilam bez znieczulenia a core piersia karmilam do pol roku ale jak dla mnie to kazda ma wybor i wybiera to co uwaza za sluszne i nic nam do tego