SmileEveryday 0 Napisano Sierpień 1, 2010 Agnes GRATULACJE!! Jak sie czuje młoda mama??? No czytać nie musiałam długo..dziewczyny gdzie jesteście? :) Nam weekend zleciał szybko..wesele takie sobie,bo z perspektywy nie pijącej osoby;) No ale trudno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Sierpień 1, 2010 Agnes z tego co wiem czuje sie dobrze maly tez...dzisiaj sa juz razm na sali i J w koncu wezmie syna na rece...mmm:):):):) koffaniutenko;* Na topiku cosik pusto...kazdy spedza rodzinnie niedziele...ja wlasnie czekam az ziemniaczki dojda i zasiadam do obiadku. Czuje sie coraz gorzej jakos i od wtorku bede juz na stale u mamy,bo samej w domu troszke sie boje...maly tak napiera,chyba chce juz wyjsc do nas:) No nic ide syzkowac do obiadu. Milej niedzieli,buziaczki dla wszystkich;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Sierpień 1, 2010 Asiaaak i Marzenka super te wasze brzuszki :) Ja jakoś nie mam siły na nic, nawet na necie mi się nie chce siedzieć, powoli zaczynam wariować bo do kolejnego usg jeszcze tyle czasuuuuu :o nie wiem jak to wytrzymam :o ciągle są jakieś nerwy czy wszystko jest ok.... myslę że to tak szybko nie przejdzie Goscie wyjechali wczoraj z rana, mój M dużo pomagał :) i jakoś przetrwałąm te odwiedziny :) Hope ciekawe kiedy będziesz miała usg :) może parę dni przedemną :) ale się naogladasz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Sierpień 1, 2010 Czesc wszystkim. Ja dopiero wróciłam z pracy :-o Muli mnie jakos ostatnio nawet w nocy się budze i mi niedobrze ale ani jednej zwrotki jeszcze nie miałam. Jutro mam wizytę z położna a usg mam nadzieję za ok 3 tyg już sie nie mogę doczekać i boję się czy wszystko będzie dobrze. Spadam zjeść zupę bo jestem bardzo głodna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Sierpień 1, 2010 Czesc wszystkim. Ja dopiero wróciłam z pracy :-o Muli mnie jakos ostatnio nawet w nocy się budze i mi niedobrze ale ani jednej zwrotki jeszcze nie miałam. Jutro mam wizytę z położna a usg mam nadzieję za ok 3 tyg już sie nie mogę doczekać i boję się czy wszystko będzie dobrze. Spadam zjeść zupę bo jestem bardzo głodna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Sierpień 1, 2010 Hope moze nawet za 2 tyg bedziesz miala juz usg :) dobrze ze nie masz zwrotek przynajmniej zoladek ma spokoj :) mnie mdlosci zazwyczaj dopodaja popoludiu, najwazniejsze to nie dopuscic to tego zeby sie bylo glodnym, ciagle trzeba cos podjadac, mi M kupił wafle kukurydziane i je sobie podjadam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asiaAaK 0 Napisano Sierpień 2, 2010 hej dziewczyny:) bylam dzisiaj u lekarza i Lenka ma 25 cm i wazy 400 g:):):) a jaka aktywna byla podczas badania he he a tak ogolnie to nie wiem co sie ze mna dzieje bo chodze caly czas spiaca, zmeczona na nic nie mam ochoty...:( ale moze niedlugo to minie:) ostatnio spotkalam kolezanke ze szkoly i tez jest w ciazy i najlepsze jest to ze ma termin dzien po mnie:D a jak tam Agnes i Gabrys? Marta wklej wkoncu zdjecie Emilka:) Marzena87 i Sisetka, zobaczycie uda sie napewno!:) ja tez juz myslalam ze chyba nigdy sie nie uda a tu prosze-po prawie 2 latach staran zostane mama:) bedzie dobrze:* buziaki dziewczyny:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sisetka 0 Napisano Sierpień 2, 2010 czesc dziewczyny mam wyniki meza, nie jest chyba najgorzej, ale mogloby byc lepiej Liczba plemników 145.00 x106 / ml Liczba plemników w ejakulacie 290.00 x106 Ruch szybki postępowy (typ a) 25% Ruch wolny postępowy (typ b) 10% Ruch inny niż postępowy (typ c) 30% Plemniki nieruchome 35% Żywotność 67% Plemniki o prawidłowej budowie 30% Plemniki o patologicznej budowie 70% dzisiaj tez oddalam krew na prolaktyne i progesteron, o 14 mam wyniki i na 16 do ginekologa, zobacze co mi powie pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Sierpień 2, 2010 Sisetka ja sie nie znam,ale chyba czasem gorzej bywa z tymi wynikami a i tak sie udaje..Nie pamietam na ktorym topicu ale gdzieś widziałam gorsze wyniki i mimo wszystko sie udało:) Nie poddawaj sie..mnie tez sie od razu nie udało..Musiał minąć rok a to nie mało.. Myslalam ze mi zmeczenie odeszło a wczoraj to cały czas spałam...Byliśmy na zakupach po południu i myslałam ze zasnę idąc..Koszmar..Mam nadzieje ze to przez sobotnią noc,bo pozno wróciliśmy a mieliśmy kawałek drogi..no i ja za kierowce robiłam.. Mieliśmy jechać w tym tyg nad morze,ale mojemu sie odwidziało i lecimy.....do Grecji! Jutro koty musimy zawiezc na wieś a w środe rano jedziemy,w sumie ok. 4 musimy wyjechać a to dla mnie noc:) Cieszę sie,bo pewnie nastepny wyjazd dalszy czeka nas za conajmniej rok jak nie wiecej..a teraz ja sie w miare czuje,brzucha prawie nie ma..chociaż juz sie troszke odznacza w dole..mój sie cieszy,że juz rośnie a ja w sumie tez bo to znaczy ze dzidzia rośnie:) No i wizyte musze przelozyc bo miałam 10 a 12 wrócimy.. Jeszcze sie odezwe przed wyjazdem a tam jak znajde chwile to zajrze bo wezmiemy mały netbook:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Sierpień 2, 2010 Sisetka wyniki twojego M są w normie i według mnie dobre więc nie ma się co martwić :) mam nadzieję ze hormonki też będą ok :) mi prosze cię postaraj się bardzo nie stresować jeszcze bo trzeci cykl staran to na prawdę nie jest dużo i nawet nie ma w tym nic niepokojącego :) mam nadzieję że ten cykl okaże się owocny :) Smile ale fajna wycieczka wam się szykuje :) najważniejsze że już dobrze się czujesz :) dziś znowu goraco, oddychać na dworzu nie mozna dobrzechociaż ze w domu chłodek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Sierpień 2, 2010 STARAJĄCE SIĘ O DZIECKO NICK.................WIEK......CYKL STARAŃ.........TERMIN @ sisetka...............29.................4............... ...............24.08 Marzena87..........23................13.................. ..........12.08. PRZYSZŁE MAMUSIE nick....................tydz.ciąży....termin porodu.....płeć....imię agnes19...................37...........12.08.2010. ...........Gabriel Piotr marzenka_s...............32...........22.09.2010 .........chl........... amerie9....................29...........21.10.2010. maly mezczyzna Olka P......................25..........ok 07.11.2010.......panna Ktosia AsiaAaK....................20..............ok.16.12.20 1 0 ......?............ Smile........................14.............ok.07.02.201 1...................... Banmon.....................8..............ok.08.03.2011.. ................. HopeU.......................9..............ok.06.03.2011... .................. MAMUSIE nick...........imię dziecka.......data urodzenia......wzrost.....waga -=Goga=-..........Michał............05.05.2010.... ......49.........2250 Dagus83............Asia............12.05.2010............ 49..........2850 Marta82...........Emilian..........16.07.2010............ 55..........3100 Czesc dziewczyny nie moge uwierzyc jak ten czas leci, za 3 tyg bedzie juz prawie koncowka 1 trymestru. I oby nudnosci tez sie skonczyly :-o sama nie wiem co bym chciala, na co mam smak, niby nic mi sie nie chce ale jestem glodna i tak ciagle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Sierpień 2, 2010 Hope mi się ciągle wydaje że się to wszystko strasznie ciągnie ;) wczoraj mineły mi 2 m-ce od dnia ostatniej @ to tyle co nic. U mnie dzis 8t6d, wczoraj nawet czułam się całkiem ok, dopiero pod wieczór zaczeło mi się robić 'dziwnie' ;) mam nadzieję ze niedługo bedę już czuła się dobrze..... Hope byłaś już na spotkaniu z połozną czy dopiero idziesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Sierpień 2, 2010 za 1,5 godz ide. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Sierpień 2, 2010 Mi trzy miesiące minęły a w piątek rano było mi tak nie dobrze,ze pierwszy raz zdarzyla mi sie zwrotka...Widocznie dziwna jestem,ale mam nadzieje ze to sie nie powtorzy.. Żeby bylo ciekawiej to wypiłam rano zielona herbate i po niej tak mi sie zrobilo..a wczesniej pilam i nic sie nie działo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Sierpień 2, 2010 Od tamtej pory pije tylko owocowe:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andziulabb 0 Napisano Sierpień 2, 2010 czesc troszke znaiedbałam was :) ale kompletnie humor mi nie dopsiuje, neistey urlop a ja jakias z depresja chodze:( moj@ kompletnie sie rozegulował dzis dosłam po 25 dniach cyklu szok!! mam co 30 -31, ehh z pracy tez mi kolezna dzowniła ze nieciekawie sie dzije nie wiem jeszcze czy bede wracac tam czy na l4 jednym słwem kicha a ,że jak sie wali wali sie wszytko to jeszcze soatatnio z M sie tez jakos nie dogaduje .... Agnes gratuluje :) pozdrawiam was wszytkie gorąco:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Sierpień 2, 2010 Hope to czekamy na relacje :) Andzia no ja też w tym roku nie mogę sie pochwalić udanym urlopem :o powiem ci że mi też się czasami zdarzały takie krótkie cykle a nwet jeszcze krotsze ale to raz na jakiś czas, może po prostu ten urlop i zmiana klimatu tak to wszystko rozlegulowały.... najważniejsze zebyście sprawy między tobą a mężem uregulowali ;) zeby to napięcie zeszło i spowrotem wszystko wrociło do normy. Smile to dobrze ze po normalnych owocowkach jest ci dobrze a zielona piczeka na lepsze czasy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Sierpień 2, 2010 STARAJĄCE SIĘ O DZIECKO NICK.................WIEK......CYKL STARAŃ.........TERMIN @ sisetka...............29.................4............... ...............24.08 Marzena87..........23................13.................. ..........12.08. PRZYSZŁE MAMUSIE nick....................tydz.ciąży....termin porodu.....płeć....imię agnes19...................37...........12.08.2010. ...........Gabriel Piotr marzenka_s...............33...........22.09.2010 .........chl........... amerie9....................29...........21.10.2010. maly mezczyzna Olka P......................25..........ok 07.11.2010.......panna Ktosia AsiaAaK....................20..............ok.16.12.20 1 0 ......?............ Smile........................14.............ok.07.02.201 1...................... Banmon.....................8..............ok.08.03.2011.. ................. HopeU.......................9..............ok.06.03.2011. .. .................. MAMUSIE nick...........imię dziecka.......data urodzenia......wzrost.....waga -=Goga=-..........Michał............05.05.2010.... ......49.........2250 Dagus83............Asia............12.05.2010............ 49..........2850 Marta82...........Emilian..........16.07.2010............ 55..........3100 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Sierpień 2, 2010 czesc wszystkim. ja dzis sie paskudnie czuje...dopadly mnie hemoroidy....;/ nie wiem czy ktoras z was to przechodzila badz przechodzi,ale jak widac ja mam tego pecha...boli jak cholera,chodzic nie idzie w ogole.W pon ide do ginekologa i niech mi cos przepisze na ten paskudny bol:( plakac sie chce.... Mialam dzis jechac do domu po rzeczy i torbe do szpitala ale nie dalam rady,jutro moj K przyjedzie wiec przeiweziemy wszystko samochodem. Mam prosbe jesli ktoras z was miala hemorodiy w ciazy podzielcie sie jakimis sposobami na bol;( bo do pon jeszcze tydzien:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Sierpień 2, 2010 marzenka moze idz jutro do rodzinnego, przeciez to nie musi byc koniecznie ginekolog, jesli to jest tak bardzo nieprzyjemne i bolesne to rzeciez się wykonczysz do tej wizyty u gina bo tydzień to kawał czasu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Sierpień 2, 2010 kurde chyba tak zrobie bo ani siedziec ano chodzic ani lezec nic...tak boli....Ale to krepujace troche....mam nadzieje ze w tylek mi nie bedzie patrzal:) haha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asiaAaK 0 Napisano Sierpień 2, 2010 marzenka wspolczuje...dziewczyny ja znowu wznawiam temat-chcialabym Was poznac chociaz przez NK...moze podacie mi jakies namiary na siebie? tutaj jest moj e-mail angelbebe89@interia.pl z gory dziekuje:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Sierpień 2, 2010 ja ci wyslalam meila z linkiem do mnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Sierpień 2, 2010 Asia z chęcią,ale nie mam nk,bo juz dawno usunęłam. Jak założe spowrotem to dam Ci znać i reszcie też. Marzenka a może idz do apteki..farmaceuta to tak jak lekarz może Ci doradzić co w ciąży można brać a myśle,że jakieś czopki by bardzo pomogły..bez recepty jest duzo leków na hemoroidy. Do poniedziałku to nie wytrzymasz a i do lekarza tez nie łatwo tak z dnia na dzień. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzenka_s 0 Napisano Sierpień 2, 2010 smile masz racje,ubieram sie i ide do apteki bo oszaleje z bolu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=Goga=- 0 Napisano Sierpień 2, 2010 Witam! Hope jak po wizycie? Sisetka co powiedział gin? Smile ale suuuper wycieczka :) odpocznij sobie :) Andziula mam nadzieje że sie dogadasz z M, zresztą napewno sie dogadacie ;) miłego urlopowania :) Marzenka moja kumpela też jest w ciąży (20 tydzień) i tak samo ma hemo-problem :o jej gin kazał kupić procto-glyvenol (czy jakoś tak...) czopki i krem. Asia wyśle Ci meila z linkiem ;) Jutro jade z małym do szczepienia :o trzymajcie kciuki bo ja już sie boje :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sisetka 0 Napisano Sierpień 2, 2010 prolaktyne mam ok progesteron tez ok wyniki meza w dolnej granicy ale ok i generalnie nic mi nie powiedzial wiecej mam zrobic monitoring owulacji, ale musze sobie jakos poradzic sama bo on sie wlasnie zwalnia z pracy :) cudownie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Sierpień 2, 2010 Hej dziewczyny! Ja dziś się zbuntowałam i nie poszłam do pracy :) zadzwoniłam że źle się czuję ;) i cały dzień się obijam. Właśnie przyjechała babka oglądać moją furkę , aż mi się serce kraje tak ją lubię :( ale muszę ją sprzedać bo nie za bardzo się nadaje dla matki z dzieckiem. Smile fajnie że jedziecie sobie odpocząć, chociaż znając pomysły twojego faceta nie zdziwiłabym się gdybyście jeszcze gdzieś się wybrali przed porodem :D Korzystaj z wyjazdu ile możesz bo z dużym brzuchem nie jest już tak zabawnie :) Banmon uspokoisz się trochę jak dziecko zacznie kopać :) wtedy bedziesz mieć namacalny dowód że wszystko jest ok. (chociaż nasza żabka ostatnie kopała słabiej i już miałam stresa, ale w dni wolne nadrobiła zaległości :) ) Hope z nieba mi spadłaś z linkiem do tej strony :D ja nigdzie nie mogłam znaleźć sklepu który by wysyłał wózki za granicę. Małż jest w końcu szczęśliwy bo zamówimy to co naprawdę chcemy. Jeszcze w sobotę byliśmy w sklepach z wózkami w naszej okolicy i nic mu się nie podobało. Goga trzymam kciuki za Misia i za Ciebie :) Marzenka z tego co wiem na hemoroidy najlepsza dieta z dużą ilością błonnika i ruch, ale na to już chyba za późno :O Najlepiej tak jak dziewczyny radzą wizyta u lekarza pierwszego kontaktu. Agnes czekam z niecierpliwością na Twój wpis :) Marta gdzie zdjęcie Emilka Sisetka tutaj naprawdę mało której udało się zajść przed upływem 4 miesięcy. Andziulab przykro mi z powodu nieudanego urlopu, ale teraz chyba najważniejsze to dogadać się z mężem. Amerie co u Ciebie? Ty już chyba na maternity leave? Pozostałe dziewczęta pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HopeU 0 Napisano Sierpień 2, 2010 Juz wrocilam. W sumie to takie spotkanie o wszystkim i o niczym. dostalam ulotki, kupony, ksiazke z informacjami itd, pani pobrala mi krew i po urlopie w 16 tyg nastepene spotkanie. a za 3 tyg moze wczesniej pierwsze usg :-) szczerze powiedziawszy myslalam ze bede miec inna polozna, ostatnio rozmawialam z fajna babka, ktora mnie zapisywala a teraz mam inna. niby sympatyczna i wszystko ok ale wyglad taki troche na babsztyla :-p moze pozory myla. jak narazie byla sympatyczna. w domu sie wazylam i myslalam ze przytylam a u niej 2 kg mniej, wiec nie wiem ktora waga jest zla. szkoda tylko ze sa dwa usg tylko. a pani Katrin czy jak jej tam bylo stwierdzila ze w Polsce to co 5 min robia usg. mam smaka na rosol i juz sie gotuje :-) w sumie zupy moge jesc 3 razy dziennie. Goga Misiu to dzielny chlopczyk, napewno da rade :) Marta czekamy na zdjecie. Asiak ja nie mam nk sama nie wiem jak wygladacie :-p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Sierpień 2, 2010 Sisetka no to pech, ale przynajmniej hormony są w porządku :) A mi ostatni zaczął dokuczac ból pleców :O czas wrócić do regularnych wizyt na basenie. STARAJĄCE SIĘ O DZIECKO NICK.................WIEK......CYKL STARAŃ.........TERMIN @ sisetka...............29.................4............... ...............24.08 Marzena87..........23................13.................. ..........12.08. PRZYSZŁE MAMUSIE nick....................tydz.ciąży....termin porodu.....płeć....imię agnes19...................37...........12.08.2010. ...........Gabriel Piotr marzenka_s...............32...........22.09.2010 .........chl........... amerie9....................29...........21.10.2010. maly mezczyzna Olka P......................26..........ok 07.11.2010.......panna Ktosia AsiaAaK....................20..............ok.16.12.20 1 0 ......?............ Smile........................14.............ok.07.02.201 1...................... Banmon.....................8..............ok.08.03.2011.. ................. HopeU.......................9..............ok.06.03.2011. .. .................. MAMUSIE nick...........imię dziecka.......data urodzenia......wzrost.....waga -=Goga=-..........Michał............05.05.2010.... ......49.........2250 Dagus83............Asia............12.05.2010............ 49..........2850 Marta82...........Emilian..........16.07.2010............ 55..........3100 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach