banmon 0 Napisano Październik 6, 2010 no własnie i takie książki trzba wybierać ;) wodzie to chyba fajna sprawa u nas raczej nie ma takiej opcji :o zastanawiałam się nad sesją i nie mam pojecia..... fajnie byłoby miec taka pamiatke bo bardzo mi się to podoba ale nawet jeszcze nie rozglądałam się gdzie mogłabym ją zrobic no i jak to cenowo wygląda :o aparat to Canon EOS 500D ...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzena87 0 Napisano Październik 6, 2010 Hej, ja juz w domku, obiadek ugotowany, teraz zrobiłam sobie kawkę i chwila odpoczynku Kurde te dzieciaki w przedszkolu są słodkie, nawet jak dają mi popalić :P mogłabym czasem nie wychodzić stamtąd... Banmon- dobrze, ze sie w końcu zdecydowałaś, bo im więcej propozycji i możliwości tym trudniej coś wybrać :D Ola- plan porodu układany z położną? W Polsce to można o tym tylko pomarzyć :o Kurde, chciałabym Was zobaczyć, no ale naprawde nie mam żadnego zdjecia żeby wstawić na nk :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 6, 2010 ja też obiad zrobiła - prawie ;) ale muszę odpocząć bo się zmachałam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzena87 0 Napisano Październik 6, 2010 To co Ty gotujesz, ze sie zmachałaś aż? :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 6, 2010 no właśnie nic takiego ale wcześniej byłam w sklepie, ogarnęłam z grubsza chatke no i wstawiłam powazniejsza część obiadu ;) powiem szczerze że wystarczy ze troche postoje i cos porobie i już jestem zmeczona ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzena87 0 Napisano Październik 6, 2010 Ja też muszę jeszcze posprzątać, a jakoś ciężko mi sie do tego zebrać ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 7, 2010 laseczki :) znowu ciiiiisza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 7, 2010 no i nadal pustki :( a ja do jutra sama w domu kwitne :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Październik 7, 2010 Hej Banmon! O tym aparacie słyszałam same dobre rzeczy :) w końcu dobra marka. Już się nie moge doczekać na zdjęcia Bąbla ;) A ja sie trochę nudzę, czekam aż mi włosy wyschną i muszę skoczyć do sklepu po jakieś owoce i ciastka. Obiadu dzisiaj nie robię , mam lenia i już. Małż dostanie kupną lazanie a ja zjem pierogi z paczki, a położna dostanie ciastka :P Jaka w Pl jest zalecana temp w pokoju maluszka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka.P 0 Napisano Październik 7, 2010 Banmon a jak już urodzisz to ktoś przyjedzie ci pomóc? np Mama ? A M chce wziąć urlop tacierzyński? ?Tak sie zastanawiam bo wiem że ty też z daleko od rodzinki , i jeszcze M co chwilę w delegacjach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 7, 2010 oj nie mam pojęcia jaka jest zalecana temp w pokoju, taka pewnie w sam raz chyba nie ma co wariowac i z termometrem po pokoju latać w koncu kiedyś tego nie było i dało się wyczuć czy jest ok czy nie..... Aparat czeka na swoja kolej, mam nadzieję ze bedę umiała się z nim obchodzić bo to bedzie pierwsza lustrzanka moja ;) planowo robimy tak, że M bierze tydzien tacierzyńskiego bo się należy byc może dobierze jeszcze urlop jak będzie potrzeba. Mama powiedziała że ona od razu może wziąć urlop i przyjeżdżać ale dałam jej do zrozumienia że jeśli rzeczywiscie będę czuła taką potrzebe to zadzwonię ale wolałabym żebysmy te pierwsze tygodnie spędzili sami i nauczyli sie dziecka, ja to wiadomo ale głównie chodzi mi o to żeby M się go nauczył, nie bał się nic przy nim robic itp. Ja dzis też obiadu nie robię bo został mi z wczoraj ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 7, 2010 znalazłam w artykule, ze 21-22stop mają byc w pokoju Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzena87 0 Napisano Październik 7, 2010 Hej, ja dzisiaj kupiłam paluszki rybne (bleee ;) ), ziemniaki ugotuję, surówka ze słoika i obiad gotowy- też mam dzisiaj lenia jak nie wiem :) Niby się nie napracuje w tym przedszkolu, od 7.30 do 13.00, ale ten hałas daje mi popalić, głowa pęka, gardło boli, sypie się :P jeszcze brzuch już mnie zaczyna pobolewać przed @, niby nie mocno ale dyskomfort już jest :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 7, 2010 marzena dobrze ze 8 godz nie musisz tam odbebnic, z czasem sie przyzwyczisz do halasu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzena87 0 Napisano Październik 7, 2010 No 8 godzin to sobie nie wyobrażam, bo bym sie chyba zanudziła :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 7, 2010 dziewczyny tak dzisiaj przeglądam internet i dochodzę do wniosku ze powinnam zmienic dietę tzn postarac się jesc same zdrowe produkty bo nie chcę duzo przytyć a jak będę jadła tyle co teraz to raczej bedę chodzacym wielorybem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 8, 2010 Banmon ja takie zalożenie mam codziennie jak z lóżka wstaje..ale na tym sie konczy juz w momencie śniadania;) W ogóle to nie pisałam,bo nie mialam chwili czasu ostatnio..wczoraj cały dzień w Krakowie bylismy,bo kupujemy auto i trzeba bylo jechać,bo pomylili kolor lakieru:/ Troszke sie wkurzyliśmy,ale z boku patrząc dla kogoś to głupi problem. Mimo wszystko mogliby zrobic kazdy inny tylko nie czarny,bo to auto niknie w tym kolorze całkowicie..no i nie jest tanie,wiec tak łatwo nie chcielismy odpuscić...W sumie dali 10 tys na zakupy w ich salonie,np. ja upatrzyłam fotelik dla dziecka,bo reszta to oczywiście częsci albo dodatkowe wyposażenie.. Banmon a za długo przyjdzie Ci ten robot? Ja juz mojemu nagadałam,że ma złe opinie i teraz nie wiem co robic,bo mimo wszystko nadal mi sie podoba:) Ależ mam bałagan i nie chce mi sie nic robić kompletnie...Dobrze,że mam gołabki na obiad od mamy:) Zdjęć nie mamy jescze,dopiero wybraliśmy i z tego mają album stworzyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 8, 2010 Smile no nie dziwota że się wkurzyliscie to całkiem normalne bez wzgledu ile auto by nie kosztowało, w końcu jesli mam prawo wyboru lakieru to taki musza zrobic skoro się zadeklarowali .... Robot przyszedł właśnei dzisiaj ..... stoi w pudle ;) No widzisz z tymi robotami to jest tak że zaden nie ma dobrych recenzji i trzeba się skupic na tym co nam będzie potrzebne no i pod tym wzgledem robot wydaje się być w porządku ale wszystko wyjdzie w praniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 8, 2010 O to szybko! To ja może tez ten wezme..podobno dobra ma sokowirówkę. W sklepie widziałam za 999zł ten model..Musze koniecznie cos kupić szybko,bo na placki ziemniaczane mam mega ochote:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 8, 2010 no właśnie sokowirówkę podobno ma bardzo dobra a na tym mi zależało, poza tym całkiem nieźle kroi warzywka no i radzi sobie z plackami ziemniaczanymi, niby z tym lodem trzeba uważac ale ja akurat tego nie potrzebuję, no a ciasto to raz na ruski rok robie więc myślę że podoła, jeszcze się skarżą że jest głośny ale tak pomyślałam że przeciez cały dzień chodzic nie będzie i to w sumie mi nie przeszkadza poza tym to subiektywne odczucie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 8, 2010 może dzisiaj te placki wypróbuję bo tez za mną chodzą ;) jeszcze go nie rozpakowałam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość -=Gogo=- Napisano Październik 8, 2010 Witam Was dziewczyny :) Ale sie rozpisałyście... Banmon maszjuż robota? Co do robota to ja swojego chyba dzisiaj wykorzystam i zrobie placki ziemniaczane :p Marzena widze że lubisz dzieci :) Ola co ciekawego powiedziała Ci wczoraj położna? Ile waży dziecko? aaa ładne fotki ;) Amarie czekamy na wiadomości od Ciebie :) teraz to już miże być w każdej chwili ;) lekkiego porodu życze Asia święta w nowym domku i z małym dzieckiem...super :) Smile czekamy na fotki ;) nieźle z tym autem, nie dziwie sie że sie wkurzyliście. Kurde jak zimno :o rano było zero stopni u mnie :o czekam jak sie troche rozciepli i wyjdzie słońce to wezme Misia i pójdziemy na zakupy. A jutro idekupić mu kombinezon zimowy, już mam upatrzony tylko nie wiem jaki rozmiar :o teraz nosi 62/68 ale jak kupie 68 to sie może okazać że np. w lutym już będzie mały, a jak kupaie 74 to teraz w nim utonie :o sama nie wiem jaki kupić... Wczoraj byliśmy do szczepienia więc od rana bolał mnie żołądek, ale na szczęście nie było tak źle i maluch zniósł to nawet nieźle. Następne szczepienie mamy 6 grudnia, tak więc na mikołaja zafunduje dziecku kłucie w nóżki :( Zdecydowałam że biore Misia na wesele, tzn. do kościoła i później na sale a koło 19 go odwieziemy, uśpimy i wtedy już teściowa go będzie pilnowała, a my wrócimy na wesele. No nie dam rady go z nią zostawić tak długo bo ostatnio była u nas na chwile to nawet nie umiała go nakarmić :o nie zostawie go tak długo z nią i już! No znowu zapomniałam co miałam jeszcze napisać bo pisze tego posta na raty od godziny 9 :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=Goga=- 0 Napisano Październik 8, 2010 To byłam ja tylko mi sie nick popierniczył i źle wpisał :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=Goga=- 0 Napisano Październik 8, 2010 Banmon jak szybko przyszedł ten robot :) Widze że nie tylko ja bede dzisiaj placki ziemniaczane robić :D jakiś plackowy dzień ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 8, 2010 Goga chyba dobrze robicie z tym weselem teraz zauważyłam że sporo osob się decyduje własnie na zabranie brzdąca do koscioła i na jakąś część przyjęcia, jak kto woli, jak bylismy w maju na weselu to znajomi byli z 4,5m-c szkrabem całe wesle tylko że tam było od 13 do 1 w nocy czy po 1 jakoś tak.... no ale zdaje sobie sprawe ze u nas na weselu troche inne realia ;) Kurde ta twoja teściowa chyba sobie poradzi no jakos musiała ci męża wychować ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 8, 2010 bardzo szybko zapłaciłam za niego w środę jakoś tak w południe tzn przelew zrobiłam i dzis o 9 rano był :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=Goga=- 0 Napisano Październik 8, 2010 Banmon to przetestuj i napisz jak działa :) Mojego męża to głównie wychiowała jego babcia :o Słońce wyszło :) huraaaa!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 8, 2010 a nie macie kogos innego komu moglibyście dac Misia na te pare godzin? właśnei wypakowałam robot i musze powiedziec że to kawał sprzetu - gzie ja to pomieszcze .... musze instrukcje poczytac bo sporo tych elemantów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-=Goga=- 0 Napisano Październik 8, 2010 No poczytaj poczytaj :) funkcji pewnie od metra :) ja sama w swoim jeszcze wszystkich nie testowałam ;) Cała moja rodzina idzie na wesela, a kumpela której bym mogła go zostawić jest w zaawansowanej ciąży i nie chce jej męczyć, zresztą pewnie by sie teściowa obraziła że jej nie ufam i wole dać malucha do kogoś innego :o a ze śpiącym dzieckiem mam nadzieje że sobie da rade :o tak więc kupie mu coś ładnego do ubrania i pójdzie na wesele, wkońcu to jego chrzestna matka się żeni ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 8, 2010 czytam, czytam co bym wiedziała jaką koncowkę do czego użyć ;) bo to na razie dla mnie czarna magia ;) myslę że powina sobie dac rade ze spiącym dzieckiem... chyba to nie jest ponad jej siły ;) cos czuje że mały Misiu bedzie główną gwiazdą na weselu ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach