banmon 0 Napisano Październik 18, 2010 ja też zawsze trochę przyprawiam jakimiś ziołami głównie ale kurde wydaje mi się że ta pierś jest jakaś taka such :o w środe to już blisko :) Hope ma chyba w czwartek więc pewnie zobaczy swoją upragnioną dziewczynkę :D ciekawe czy nam mały pokaze co ma między nogami ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 18, 2010 Musi pokazać:) No zleciało szybko z tą wizytą,przynajmniej mi.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 18, 2010 55kg to jest szok ?! oj Smile, Smile ;) a jaka mialas wyjściową wagę ? ja ważyłam 57 a teraz mam 60 albo 61 zalezy od dnia ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 18, 2010 A no bo taka wychodzi..ja nie za bardzo przepadam za taką piersia z parowaru...ale czego sie dla zdrowia czasem nie robi;) Albo bardziej z lenistwa..hehe:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 18, 2010 mi w zasadzie też jakoś nienajgorzej zleciało, myślę że najbardziej się ciągnęły te dni do wizyty w pierwszym trymestrze, wtedy w ogóle jakoś tak słabo ten czas biegł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 18, 2010 Banmon wyjściowa to 48!!! Wiec szok! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 18, 2010 Ale ja jem za duzo...i opanowac tego nie moge:( Ryczec mi sie chce z tego powodu czasami... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 18, 2010 ale ty byłaś chudzinka więc dlatego te 7kg, organizm musi nadgonić, zresztą nie wydaje mi się zeby to było aż tak dużo .... w końcu jestes już w 25tyg, ja w ciągu 5tyg dobiję do 7 lekko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 18, 2010 I slodycze jem! a pozniej mi zle,że nie wytrzymałam.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 18, 2010 a kiedy masz jeść jak nie teraz :) ja też jem i tylko czasami mam wyrzuty sumienia ;) ej nie ma się czym przejmować, jak zaczniesz karmić piersią to jeszcze zatęsknisz za tą dietką i samowolką Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 18, 2010 Wcale taka chuda nie byłam..ja sie wiecznie odchudzalam..od jutra;) Musze sie pilnowac,bo mam tendencje do tycia jak moja mama:/ Genów nie zmienie...Naprawde wage zawdzieczałam mnóstwem wyrzeczeń...A teraz jak jestem w ciazy to sobie pozwalam niepotrzebnie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 18, 2010 Pamietam,że schudłam duzo jak tabletki anty odstawiłam..doslownie waga strasznie spadła i tak sie trzymała..a wczesniej ZAWSZE wazyłam coś koło 53kg..w liceum nawet wiecej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 18, 2010 Juz nie mówie nic o wadze,bo doła zlapalam..mozecie sie smiać,ale ja naprawde ciezko sie czuje juz teraz a co bedzie pozniej:( Wiem,że jestem w ciąży,ale mimo wszystko doła łapię...A kregosłup to tak mnie boli,że juz nawet ledwo siedze:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 18, 2010 wydaje mi się że teraz możemy sobie pozwalać a poza tym to na prawdę te 7kg to nie jest dużo a tendencjami się nie masz czym przejmowac, moja kuzynka też niby ma tendencje a po porodzie do swojej wagi wróciła w tempie ekspresowym - wszyscy byli w szoku, tak z niej mały szkrab tłuszczyk wycisnął Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta82 0 Napisano Październik 18, 2010 Amerie gratulację :-) Koniecznie napisz jak przebrnęłaś przez poród. Olka a mi sei wydaje, coś tak czuję ze Ty urodzisz po terminie tak jak ja. No zobaczymy. Wiesz nie patrz na opadanie brzucha bo to różnie z tym bywa, no a jesli chodzi o czop to chila moment i moze zacząc odchodzić :-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 18, 2010 Ale dam rade dla maleństwa i tego sie trzymam;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta82 0 Napisano Październik 18, 2010 Dziewczyny wy sie tak wagą nie przejmujcie, ja najwiecej przytyłam 4 i 5 miesiac , i z tego co zauważyłam po kolezankach to one taz tak najwiecej wtedy tyły. Potem w 3 trym. to waga tak szybko nie pnie sie do góry. Na szczescie ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 18, 2010 Jakoś to mam nadzieje po porodzie bedzie...Nie ma innej opcji. Zamartwianie sie nic nie da.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 18, 2010 no widzisz czyli przez tabsy miałaś większa wagę a to normalne bo często się tak dzieje. Mi się wydaje, że na prawdę nie masz powodu do nerwów. Szkoda zdrowia na zamartwianie się takimi sprawami ;) no dobra raz na jakiś czas można ale nie za często ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 18, 2010 Marta dzieki za pocieszenie..ja myslalam,że teraz to sie dopiero zacznie:) Dla mnie zdecydowanie 6 miesiac jest najgorszy i najwiecej przytyłam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 18, 2010 najlepiej to w miarę szybko się rozsypać w 3trymestrze ;) wtedy waga nie zdąży mocno pójść w górę :D :D a mi się wydaje że Ola urodzi 1-3 listopad Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 18, 2010 a jak w ogóle ten czop wygląda ? ciekawe czy rozpoznam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SmileEveryday 0 Napisano Październik 18, 2010 To podobno śluz zabarwiony krwią..na pewno nie do pomylenia:) Niby to prawda,ale nie wiem czy chciałabym urodzić wcześniaka np. w 7 miesiącu...Raczej nie..im dłuzej posiedzi w brzuszku tym lepiej. A waga mam nadzieje szybko spadnie zaraz po..no i tego sie trzymajmy:) Czasem dobrze se wmawiać:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 18, 2010 no ja też nie chcę żeby byl wcześniaczek bo lepiej jak w brzuszku posiedzi tylko wiesz np 37 mozna już rodzić i ja oczywiście bym tak chciała a nie np w 42 czy 41... jednak to prawie 4tyg różnicy więc waga na pewno idzie w góre chociaż trochę przez ten czas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzena87 0 Napisano Październik 18, 2010 Smile- to wcale nie było śmieszne, krew sie polała :o a dzieci chciały na pogotowie dzwonic bo ostatnio się o tym uczylismy hehe, teraz się śmieje, ale ten mały to jest łobuz jak nie wiem :D Wy tak o tej wadze...Kurde ja to bym chciała przytyć :( no ale co...Dlatego zawsze sie znajdzie powód do narzekań, zawsze jest za mało albo za dużo :D Marta, jak tam synek? Jak w ogóle zdrabniacie jego imię- bo Emilian to chyba nie to samo co Emil? Banmon ja wiem co pisać, ale nie umiem sie do tego zebrać :o Może zdążę jednak w październiku, ale kurde żeby ona częściej była dostepna... Bo tak to niby teraz napiszę, to sprawdzi to do nastepnej srody, a to juz bedzie koniec października prawie, w razie jakichs poprawek, a bedą na pewno, to już nie da rady... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 18, 2010 się zabierzesz i dasz rade, trzymam kciuki, bo wkurzające by bylo bulic za miesiąc więcej. Marzena to te dzieciaki powinny mieć chyba takie owalnie zakończone nożyczki, wiesz takie plastikowe ...... a ten czop sluzowy to się różni czymś od zwykłych upławów ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzena87 0 Napisano Październik 18, 2010 One mają takie nożyczki dla dzieci na końcach owalne właśnie, ale on je otworzył i wtedy mnie dziabnął w rękę :P i chociaż papier ciężko nimi nieraz przeciąć, to jemu sie udało hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 18, 2010 http://zdrowie.onet.pl/1219200,2413,,,,przyrost_wagi_w_ciazy,kalkulator.html kalulatorek wagi ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
banmon 0 Napisano Październik 18, 2010 to trochę niedobras, a zgłaszacie takie rzeczy rodzicom czy nie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzena87 0 Napisano Październik 18, 2010 Niby zgłaszamy, mówimy rodzicom, ale w tym przypadku prawda jest taka, ze nawet rodzice sobie nie radzą z tym malcem... Ostatnio sam wyjechał sobie do domu, nie czekając na matkę, która drąc się biegła za nim... widzę że ona traktuje go na zasadzie: zrobić co chce, byle był chwilę spokój :o i niestety tego co z domu wyniesie ciężko oduczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach