Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3bitt

CHCĘ MIEĆ DZIECKO 2010

Polecane posty

jabłko kochane przecież nie na darmo pisałyśmy zasram się a zajde heh czy jakoś tak. widać to ma moc heh. kochane jestescie, dzieki za wsparcie z wami łatwiej znosic momenty gdy przychodzi @ .

B.P. - masz nie marudzic! Twoja kolej i juz! Zesram sie, a nie dam sie, pamietaj! Kolejny cykl - kolejne "starania", kolejne przyjemnosci... ;-)! Laski, poaktualizowac sie w tabelce, cosik stare dane sie pojawiaja! Buzki!

aniamaja gratuluje sloneczko ;** jabluszko jestem jestem czytam w miare regulrnie ale nie mam zabardzo aktualnie czasu na pisanie. U mnie jest bez zmian jutro albo w sobote powtorze test i sie okaze ;]

Animaja i Jablko GRATULACJE!!!! Proszę nas teraz pozarażać;)

A ja we wtorek idę do gina, ma mnie przebaadać, usg zrobić i dać rozpiskę badań bo podobno każde badanie musi być zrobione w odpowiednim dniu cyklu a nie jak sie chce. I zaczynamy ostre staranka o Bejbi, już nie czekamy na to co będzie tylko działamy:)

No kochane, dobrnelam do ostatniej strony:) widze ze to forum jakies szczesliwe:) juz 3 kobietki wiedza ze sa w ciazy:) super i jeszcze raz gratuluje:* Aniamaja w koncu jestes przykladem ze jak ktos chce i sie stara to sie udaje:) nikt mi juz nie wmowi ze trzeba nie myslec i sie wyluzowac:)! I wiecie, tak w trakcie czytania natrafilam na cos co mnie zastanawia... Gdzies na poczatku ktoras z Was pisala o grubosci endometrium i... Otoz ja bylam na usg vag. w 5dc, zaraz po @ ktora skonczyla sie dzien wczesniej, no i na wyniku badania - zaznaczam jeszcze raz w 5dc - moje endometrium mialo grubosc 11mm... O co kaman??? Jestem na anty i mam takie grube? Ja sie zastanawialam wtedy czy aby nie jestem w ciazy, ale po badaniu, jak zobaczylam wymiary swojej macicy to sama siebie wysmialam, a nie wiedzialam ze to endo tez w jakis sposob powinno mnie zastanowic..! W opakowaniu mam jeszcze 3 antytabsy, potem 7 dni przerwy, a jak @ w tym czasie nie dostane to testuje... A, chyba nawet zrobie jak @ bedzie...

Gucci bedziesz badac hormony...? Tu rzeczywiscie nie bardzo mozna sobie pozwolic na dowolnosc:) w dowolnym dc mozesz zrobic jedynie TSH i testosteron, byle tego drugiego nie badac w okolicy owu, bo moze wyjsc podwyzszony... Miedzy 2a4dc FSH, LH i E2, czyli estradiol. Badanie LH wykonuje sie takze w dzien piku LH, ale to akurat da sie okreslic chyba tylko przy jednoczesnym okoloowulacyjnym monitoringu jajnikow... Dalej, PRL czyli prolaktyna - miedzy @ a owu, minimum 3 godziny po posilku lub na czczo i nie po wysilku, najlepiej kilka minut odpoczac:) No i wg tego co przeczytalam najlepiej w ciagu 3 dni poprzedzajacych badanie PRL nie kochac sie i nie badac piersi, bo niby moze to zawyzyc wynik... No i na koniec progesteron, ktory najlepiej zbadac 7-8 dni po owu. FSH i E2 wykonuje sie w celu oceny rezerwy jajnikowej. Podwyzszony poziom TSH i PRL moze skutecznie utrudniac zajscie w ciaze! Progesteron by ocenic jak spisuje sie cialko zolte i czy wogole owu wystapila... Popieram badania hormonalne, nawet jak ktos krotko sie stara, albo dopiero zaczyna - mozna sobie zaoszczedzic wiele czasu i frustracji z nieudanych prob... Ja narazie nie moge oznaczyc zadnego bo niby owu ma byc zahamowana, testosteron obnizony i prolaktyna lekko podwyzszona przez anty... A TSH badam tak czy inaczej, przez fakt pozostawania pod opieka poradni endokrynologicznej...

I jeszcze jedno:) tylko nie wiem jak podchodzicie do takich spraw jak tarot, wrozki itp tematy.. Na Kafe jest kilka wrozek i poprosilam jedna - Razan - o wrozbe - oczywiscie z zapytaniem jak tam u mnie z ciaza / dzieckiem na ten rok:) a w odpowiedzi napisala ze nie widzi u mnie zadnych problemow z zajsciem w ciaze i spytala czy dopiero planujemy:) ja w tym zobaczylam drugie dno, wiec pytam czy cos sugeruje:) No a w odpowiedzi napisala ze poprostu niedlugo w brzuchu bede miec Malenstwo:) mowie Wam, do tej pory zacieszam:):) i teraz tym bardziej to endometrium mnie zastanawia!

No ja juz sobie popisalam to teraz siedze cicho:) Milego dnia:*

czesc laski:* zawariowałam dzis mam termin okresu i nie zrobiłam rano testu bo spękałam!!!! poczekam do jutra:P bo dopiero jest rano wiec do wieczora jeszcze duzo czasu w kazdej chwili moge dostać albo od tych stresów i schizowania spżni mi sie. Loonah jak bierzesz tabletki nie rób testu bo na bank nie jesteś w ciązy mi kiedyś ginekolog tłumaczył co się dzieje w organizmie jak sie bierze tabsy jajniki nie pracują robią sie malutki i nic się tam nie dzieje. Jeżeli chodzi o wróżki to ja z 3 lata temu tez byłam chyba u trzech bo miałam proeblemy jedna mi powiedziała że będe miała jednego chłopca nastepna że chłopca i dziewczynke a trzecia że blizniaki hahah:P dwóch chłopców nie wierze w wróżki i zadne przepowiednie a u Was co tam?? testy porobione?? czekam z niecierpliwością:) na dobre wieści

wczoraj kupiłam test bobo-test strumieniowy 10mlu wykrywa ciążę 2-3 dniowa tak jest napisane ale trzeba go zrobić w dniu spodziewanej miesiączki bez sensu!!! jedno się kłóci z drugim więc nie robie boje się:P wczoraj mój mąż do mnie mówi żę jestem w ciąży wieć sie pytam a skad wiesz?? a on takie rzeczy się wie bo jak jesteś przed okresem to wrzeszczysz z byle powodu i jesz słodkie po kryjomu:P a teraz to słodkie nie ruszone i jesteś za cicha hahahaha rozbawił mnie do łez

Dzień doberek :P Test zrobiony o 6 rano!!! Wynik pozytywny :D:D:D Chociaż jeszcze do teraz nie wierzę, że to prawda!!! Jestem dziś cala w skowronkach :D W przyszłym tygodniu muszę zatem lecieć do endokrynologa, bo mam niedoczynność tarczycy... No i do gina też oczywiście... Dziewczyny teraz na Was kolej - trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marika gratulacje!!!!!!!!!!!!!! czułam że jesteś w ciąży jak sie czujesz?? ale super wieści ja też o 6 rano jak robiłam męzowi śniadanie do pracy to chciałam zrobić ale nie zrobiłam:P

Dzięki Basiula :) Czuję się całkiem ... normalnie, może poza tym, że wczoraj wieczorem coś mnie mocno zakłuło w podbrzuszu... Myślałam, że @ idzie, a tu taka niespodzianka :) Trzymam kciuki za Ciebie Basiula :D

mnie też brzuch boli ale nie za mocno a przez ostatnie kilka dni kuło mnie w prawym jajniku a teraz pobolewa ale czekam do jutra musze się wziąść do jakies roboty bo za dużo o tym myśle

Marika:* gratuluje:) ja nie moge, epidemia:) Basiula tez mysle ze to niemozliwe, ale wiesz glupi test a psychike uspokoi:)! No bo niby jak ma sie biedny plemnik przedostac do srodka jak nie ma odpowiedniego sluzu, nawet zeby mu sie udalo to tu zonk bo nie ma jajeczka, a nawet jakby bylo to nie ma sie potem do czego przyczepic... Choc u mnie by akurat bylo, do tych 11mm, no, nawet by go zjadlo w calosci:) tylko ze temperature "wewnetrzna" mam ostatnio podniesiona - miedzy 36,7 a 37,2, a normalnie w fazie foli mialam 36,2-36,4... Jest jeszcze 10 dni zeby sie wyjasnilo:) a pomarzyc zawsze mozna:)

marika GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak bede miala czas zajrze musze leciec pa

A z tym testem to jakas sciema ze tak wczesna ciaze wykrywa, moze 2-3 dni od implantacji:) dopiero ok. 2-3 doby od zaplodnienia jajo zarodkowe zaczyna wytwarzac HCG, i to raczej sa na poczatku sladowe ilosci:) ale ci producenci to sie potrafia reklamowac:)

loonah masz racje idzie zwariowac ja juz zwariowałam wiem że dostane okres a z drugiej strony sobie wkrecam ze nie dostane własnie wyczytałam ze przy cyklach 28-dniowych 29 sie dostaje okres 28 dzien to ostatni dzień cyklu a 29 czyli okres to pierwszy więc z tego wynika że okres jutro mam dostać a nie dzis albo juz tak zwriowałam że nic nie wiem ale ide teraz do miasta popłacić rachunki bo jeszcze troche to nam powylaczaja wszystko:P i przestać o tym wszystkim myslec

I dobrze przeczytalas kochana... Przy 28 dniowych cyklach @ przychodzi 29 dnia, czyli w 1 dniu nowego cyklu... Widzisz to nawet dobrze ze sie powstrzymalas:) normalnie zazdroszcze Ci takich krotkich cykli! U mnie sa nieregularne jak cholera... Nigdy nie wiem kiedy @ dostane, bo raz mam cykl 29 dni a potem 76... Wez tu badz madra!

ja zawsze miałam regularne nie mialam nigdy z tym problemu ale nie zwracałam uwagi czy to 28 czy 29 dostaje okres no wiec jutro powinnam okres dostac i dlatego go jeszcze nie ma a miałam praktycznie co do godziny w dniu rano po przebudzeniu wiec jak jutro nie bedzie to bedzie podejrzliwe

Powaznie, zazdroszcze:) ja sobie moge pomarzyc... Przez to ze mam tak nieregularne te cykle to tyle cholernych testow zrobilam, ze az szkoda... I zawsze przy tym glupia nadzieja a potem placz... Az ostatnio wpadlam na genialny pomysl i zeby sobie humor poprawic domalowalam sobie druga kreske:) wiem, glupie, ale w koncu zobaczylam 2 kreski na tescie:)

hej dziewczyny! az milo sie czyta tyle radosnych wiesci! dajecie mi wiare,ze moze i mnie sie kiedys uda... marika>gratuluje!!! a ja jutro jade na powtorke badan przed czwartkowym hsg,by sprawdzic,czy wyleczylam stan zapalny,wczoraj tez zwiekszylam dawke witamin mojemu mezowi,by zolnierzyki byly sprawniejsze;) milego dnia:*

Marika serdecznie gratuluje! kurcze ten styczeń bardzo owocny miesiąc . Prądu nie było, śnieg zasypał to i się ciąż narobiło :) gratulacje dziewczyny oby tak dalej :) dbać o siebie i swoje maleństwa :)

BP2300 i reszta dziewczyn my jesteśmy nastepne w kolejce co za dużo to nie zdrowo hehehe

hej babki marika elix animaja madalena czy Wy czujecie jakies mdlosci czy cos?? ja nic a nic.. Loonah dlaczego masz takie nieregularne cykle??? superburek mialas stan zapalny ? ja mialam tez dlugo i mam nadzieje ze juz sie pozbylam, bo to lubi wracac,....:(

Basiula ja czuje ze U Ciebie cos moze sie zdarzyc:))zobaczysz dobra passa trwa! Bp pozdrawiam jak tam?? babki u mnie bez zmian, siedze sobie w domu, popoludniami jesrtem zmeczona i czuje kule w brzuchu mowie Wam:)