Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3bitt

CHCĘ MIEĆ DZIECKO 2010

Polecane posty

Jak tam Jabłuszko?? :) Masz mdłości? Pewnie juz się nie możesz usg doczekać :)

no bardzo odliczam dni do usg!! mam mniejszy apetyt rano...jem mniej potem nadrabiam a wieczorem peka mi glowa i rano tez! takie mam objawy1!!! caluey a Ty jak tam???

oczekujace.... Beciabe............23...........6... .........??........malop xena64.............25...........1.........28.01.2010.... mazowieckie. krisana.............25...........1.........01.02.2010... . oriananana........25...........5.........05.02.2010....< br /> mamusiaa25.......25...........1.........08.02.2010.... dolnośl. krzaczor...........23...........1.........08.02.2010.... śląsk satyna18...........21...........3.........18.02.2010.... wlkp. Paula_27...........27..........14.........27.02.2010.... wlkp oOomadalenaoO..20...........2.........28.02.2010.... zach.pom Gucci24............24..........20?........02.03.2010.... po m. staaarająca.......26...........4.........02.03.2010.... małopolskie B.P.2300...........23..........10.........04.03.2010...w arm.mazur) aga_ton............25...........12........07.03.2010. .....mazowieckie basiula3............24...........2..........07.03.2010 ........lubuskie Różowa chmurka..25...........4.........08.03.2010... lolitka...............25............4........06.03.2 010.....małopol. ZACIĄŻONE: NICK WIEK......... CYKL STARAN .....POROD........TP MIASTO elixx 22............6......................19.09.2010 ................Bielsko-B aniamaja... 29....6..................... 11.10.2010 ............... zach.pom marika30 32....... 6.................... 12.10.2010.... ............pom. izulek_2006 25 ....4 ....................25.10.10 ...................zach.pom 2 KRESKI CZEKAJACE NA POTWIERDZENIE NICK WIEK......... CYKL STARAN .....POROD........TP MIASTO jablko. 29 .............. 3............8 PAZDZIERNIK .......... kuj.pom kotka 27................ 5......................................... śląsk susy? TAK MA BYC???

Jabłuszko ja całkiem dobrze :) Czasem odczuwam lekkie bóle w brzuchu - to na bank powiększająca się macica, chociaż przy Julci nie miałam takich bólów, ale Julkę rodziłam przez cesarkę, więc teraz pewnie czuję tą ranę jak się naciąga :/ Mdlości nie mam, w pierwszej ciąży tez nie mialam, apetyt taki sam jak przed ciążą :) Buziaczki Wam kochane :*

Jestem kobitki...dziekuję Wam baaaardzo za słowa otuchy...jesteście KOCHANE...ja już nie wiem co bym bez Was zrobiła:) Tak się zżyłam że szok!!! Ciężko mi uwierzyć w to co piszecie...ciężko, bo nie chcę się znów rozczarować:( @ powinna przyjść 27-28 luty, ale ponieważ szybciej zaczęłam brać luteinę w tym cyklu to i @ powinna przyjść szybciej...tzw. krwawienie z odstawienia...ostatnie tabsy w sobotę więc w niedzielę @... Więc mamy 2 panie nauczycielki:) suuuuper!!!!!!! i jedną położną:) co nam się w przyszłości może przydać...hehe...kotka nie gniewaj się za reklamę:P Jabluszko kochane już niedługo zobaczysz swojego Dzidziolka na monitorze...pewnie już czekasz niecierpliwie!!!!!!!!!Przyznam szczerze że ja też :) Basiula trzymam kciuki za rozmowę...daj znać jak poszło:) A gdzie się starasz, że tak późno rozmowy? Superburek kochany/a ty się nie poddawaj!!! dopniemy swego zobaczysz...jeszcze trochę ...wiem że Ty czekasz z nas najdłużej, ale już Cię doganiam...Poza tym nie jest z Tobą aż tak źle...moja siostra czeka już 11 lat:( KIedyś była rozmowa o drożności jajników, moja siostra miała robione wielokrotnie...pytałyście wtedy czy pomogło...nie chciałam odpisywać negatywnie, żeby nie dołować... My z Pauliśkiem właśnie przesadzałyśmy kwiatki, bo w tajemniczych okolicznościach zniknęła z nich ziemia:P hmmm.....

Gość elixx
Cześć dziewczyny! Jabluszko, mi też czasami głowa pęka, to podobno sprawka hormonów.A co do jedzenia, to ja też mam marny apetyt :/ chleba wogóle nie jem. Z resztą jak na razie schudłam 2,5kil,ale to z pewnością się nie straci :) Basula, hehe, faktycznie trafiłaś na fajnych policjantów :D pewnie nie oparli się Twemu urokowi :) Gucci,ale Twoja koleżanka narobiła sobie wstydu... :/ ciekawe co ją do tego skłoniło? Superburek, Ty się wydajesz taką optymistką! Na zdjęciach wszystkich uśmiechnięta od ucha do ucha, wesoła i szalona (w pozytywnym znaczeniu:)) Wydajesz się osobą, dla której nie ma rzeczy niemożliwych! Dlatego w końcu będziesz mamuśką, która rozwesela, uczy i wychowuje gromadkę swoich pociech :) Zobaczysz!!! Paula, dziwne te plamnienia masz, dziwne dla mnie, dlatego,że ja nigdy nie plamiłam. Może nie czekaj do @ tylko wybierz się do lekarza? Albo zrób test :) Słyszałam,że jak się jest w ciąży, to to się zdarza :):):) Ja dziś normalnie mam kilka spraw do załatwienia :) jakaś odmiana po takim leniuchowaniu :), tylko szkoda,że te sprawy dotyczą ciągle formalności związanych z śmiercią Taty :/ Mówię Wam, mam już dość. Tyle dobrze,że Mąż zostawił mi samochód, bym nie musiała się tłuc autobusem. Póki co to też się nie mogę doczekać kolejnego usg :) choć czasem mam głupie myśli,że jak mam taki kiepski apetyt, to czy wszystko będzie dobrze z maleństwem, a z drugiej strony wiem,że to w I trymestrze nie wpływa na dzidzę, byleby brać kwas foliowy i feminatal. Pozdrawiam wszystkie oraz nasze forumowe grono pedagogiczne :)

Gość elixx
Basiulek, właśnie-ja też trzymam kciuki za rozmowę! Daj nam znać co i jak :) Fajnie, czytam Was,że pijecie sobie kawkę na śniadanko, a ja siedzę przy kompie z kubkiem ciepłej wody :D jakoś tak mi smakuje :D

Gość elixx
mam do Was jeszcze pytanie, trochę z innej beczki-orientuje się może któraś z Was jak to jest z tymi drewnianymi domkami lub z bali? Czy może któraż mieszka w takim,albo wasi znajomi? Chciałabym poznać ogólną opinię jak się w tym mieszka i jakie są uniedogodnienia czy minusy. Jak macie jakieś doświadczenia,albo słyszałyście opinie, to dajcie znać :)

Gość elixx
Paula, to rzeczywiście ciekawe :D zniknięcie ziemi z kwiatków :D:D:D

Gość izulek_2006
sa kody.....ale w nosie z nimi... ale sie rozpisalyscie .... od czego by tu zaczac... niedawno pewna dziewczyna powiedziala mi ze jej kilka kolezanek umowilo sie ze 13-15 dnia od pierwszego dnia miesiaczki uprawialy. sex... i prawie kazda z nich zaszla tylko wczesniej tydzien bez sexiku....i wiecie co ja sobie wyliczylam ze u mnie podobnie bylo... moze cos w tym jest.. warto sprobowac.... te testy z allegro za 1 zl ciazowe wychodza ale tylko z poranego moczu wiec pewnie te na owulacje tez dzialaja ale tylko rano przy mocnym stezeniu... apropo mandatów.... pamietam jak moja siostra zaszla w ciaze dala mi usg zdjecie na pamiatke z naszym nazwiskiem , zasiedzialam sie u niej w szpitalu a potem do pracy biegiem-i tego dnia akurat moj maz depnal na gaz i mandat ze hoho... wyszlam z samochodu i mowie do policjanta...ze wlasnie dowiedzielismy sie ze bedziemy rodzicami...i pokazuje mu zdjecie z usg..a policjant porownal nazwisko z dowodem date na usg i pogratulowal i puscil nas wolno... smialam siue jeszcze przez godzine... ja zawsze cos wymyslam... jade sobie teraz na zakupy do niemiec...bede wieczorkiem juz od siedzenia w domku mam odlezyny...hee hee...ze szczecina blisko do niemiec..jesli ktoras z was bedzie w szczecinie zapraszam na kawke i pogaduchy uwielbiam was pa!

Gość elixx
Izulek,ale Ci zazdroszczę tych zakupów :) Wyszalej się :) Dziewczyny, lecę się doprowadzić do porządku, bo niedawno zwlekłam się z łóżka i ostatnio poranna toaleta zajmuje mi jakoś więcej czasu niż kiedyś-rozleniwiłam się,że nie wiem jak ja do pracy wrócę :D

dziewczyny tak sie boje :( miałam mieć urlop od poniedziałku-planowany już od miesiąca-pomyślałam , że idealnie bo nienajlepiej się czuję a i dzieciaczek sobie podrośnie i pójdę na usg 6-8 hbd no ale mam głupią pracę a w pracy głupich ludzi :P i nie dostanę tego urlopu bo byłam na tej opiece heh więc muszę dziś iść do lekarza aby dostać l4 lub jakieś zaświadczenie o ciązy i tu jest problem wizytę miałam na 26 - i to miało być zastępstwo za moją panią ginekolog do której nawet prywatnie trudno się dostać nie mam za bardzo wyboru lekarza-nawet prywatnie -a muszę iść dziś idę o 12.00 do lekarza ,, do którego nie mam zaufania i obawaim się co mi powie, czy zrobi usg.... znany jest z tego że ma humorki-matko oby dziś miał dobry bo nie wiem co zrobię... to 5 tydz teoretycznie na usg powinno byc już coś widać-mam nadzieję, że ma dopochwowe i że zechce mi je zrobić opiszę wizytę jak wrócę ale zbyt wiele sobie po niej nie obiecuje jednej pacjentce powiedział tak ''jak wyszedł test i nie ma okresu to jest pani prawdopodobnie w ciązy proszę przyjść za 2 tyg'' heh trzymajcie za Nas kciuki

kotka to faktycznie kiepsko wyszło....słuchaj Ty się nic nie martw, jak się nie uda u gin to może chociaż jeszcze parę dni opieki? Coś wymyślisz:) elixx nie martw się że chudniesz zamiast tyć...ja też na początku ciąży schudłam właśnie 2,5 kg...a potem przytyłam 18 kg!!!!hehe...dzidziusiowi nic nie będzie....po prostu zabiera na razie wszystko od Mamusi:) Na początku tez nie miałam apetytu, pochłaniałam tylko ogórki kiszone i sppppaaaałaaam...non stop!!! Mój M się martwił, bo gdy wracał z pracy budził mnie i się okazywało że przez cały dzień wypiłam tylko herbatę:P A do gina chyba nie mam po co iść...za każdym razem mówię jej o tym i jakoś nadal mam brać luteinę:( aha...a ziemię znalazłam w śladowych ilościach pod parapetem i....za telewizorem!? Izulek ale masz fajnie!!! Zabierz mnie ze sobą!!! Mam rodzinkę w Szczecinie...i w Gryfinie też:)

dziewczyny dzieki wielkie za pocieszenie:) za wczesnie cieszylam sie brakiem tych kodow jak widac!wrrr elixx>taka bylam jak piszesz,czesto do dzis ludzie mnie tak postrzegaja,bo staram sie nie pokazywac jak bardzo mi zle i smieje sie nadal od ucha do ucha,choc to pusty usmiech... Paula>nie chce sie poddac,choc walczyc mi coraz trudniej!w kwietniu koncze 31 lat!!! kotka>nie martw sie!nastaw sie,ze dzis ten lekarz ma dobry dzien i bedzie mily:)

dziewczyny prosze doradzcie mi cos tak mnie bola piersi ze jak zakladalam stanik to nie moglam wytrzymac z godziny na godzine coraz bardziej czuje ze mi zaraz pękną:( co to jest?? mam dzis 13 dzien cyklu w sumie 12-13 nie wiem dokldnie bo okres dostałam w nocy wiec nie wiem jak to sie liczy to jest owulacja?? brzuch juz mnie nie boli śluzu nic nie mam

basiula>a moze Ty w ciazy jestes?moglas miec miesiaczke przeciez! takie rzeczy sie zdarzaja... albo to bol piersi przed owulacja,ale dziwne,ze wczesniej takiego czegos nie mialas!?

superburek napewno nie jestem w ciazy bo w dniu okresu zrobiłam test ciążowy bardzo czuły 10mlu strumieniowy wyszedl negatywny a kilka godzin po nim przyszedl okres tak bardzo mocny i bolący ze szok no i owulacje powinnam miec jutro lub niedziele w srode miałam śluz typowo jak w owulacje ale żadnych innych objawów nie miałam klucia jajnika nic a dzisiaj tak straszny bol piersi;/ nie miałam nigdy tak może mój organizm zaczyna dopiero teraz szalec bo odstawiłam 2 miesiące temu tabletki anty ale kiedy miałam w czasie brania tabsów przerwy 2-3 miesieczne i było zawsze ok regularne okresy co 28 dni i bez zadnych niespodzianek nie wiem juz sama pozyjemy zobaczymy jak by któras z was miała tak kiedys to mi napiszcie bo w necie siedze i nie moge nic znalesc znalazlam tylko ze dzien po owulacji moga zaczac juz bolec piersi bo wchodzi sie w druga faze ble ble ble i bol moze byc do okresu ale pytanie czy ja miałam owulacje?? moze w srode jak mialam ten sluz to była wczesniej niz powinna wiem ze nic nie wiem;p

Dziewczyny, a ja nie wpisuje kodow i posty wskakuja bez problemu:)

Hejka dziewczynki! Tyle napisałyście ze ledwo daje rade czytac heheh, ale to dobrze :) izulek jak fajnie z tymi zakupami masz heh, ja planuje na wiosne tak na wieksze zakupy sie wybrac na targ fakt ze spory kawałek ode mnie ale naprawde warto, kiedys bylismy tam pare razy i kupilam sobie pare dzinsów po 30 zł a w sklepie za takie same bym musiala doc min. 80-100 zł, i bluzki na lato tez fajne za 15-20 zł, ale najbardziej zadowolony to moj m jest zawsze bo spodnie meskie tam sa po 34-40 zł, ta sama cena w sklepie 100 i wzwyz, koszulki letnie po 10-15 zł, bluzy i swetry za ktore trzeba dac w sklepach 60-70 zł tam po 25 to zawsze wraca obkupiony na dłuższy czas i mozna zaoszczedzic troche kasy :) superburek - zobaczysz bedzie dobrze trzymam za ciebie kciuki, jestem przekonana ze jeszcze w tym roku zajdziemy , moze na porod sie juz w tym nie zalapiemy ale 2011 tez szczesliwy heh paula bedzie dobrze, dziewczyny pokolei nas zarazaja wiec juz tyle tych szczesliwych zarazkow mamy tu na forum ze nie ma innego wyjscia jak wkoncu zapasc na ta cudną chorobe :) co do kodów wkurzaja mnie okropnie, strasznie to utrudnia pisanie :(

basiula może miałaś już owulacje...mi się przesunęła w tym cyklu na 9 dzień a nigdy tak nie miałam...więc może Tobie też tak się zrobiło? a ból piersi może być, ja mam tak co cykl:( i zawsze wmawiam sobie że może to jakiś ciążowy objaw...żeby było śmieszniej czasami tak mnie boli że nie idzie nic ubrać, a potem coą z nich wycieka i napięcie się zmniejsza...hehe...super co? Przepraszam że tak obrazowo ale chcę Ci pomóc najlepiej jak potrafie:) A teraz na przykład jak miałam owulację, to tak mnie cały dół bolał , że brałam po 3 no-spy bo nie mogłam nawet usiąść i spracy się zwolniłam 2 godz bo nie dało rady wystać... BP ale Ty masz fajnie z tym rynkiem...jakie ceny!!!! SZOK!!! U nas z kolei całe mnóstwo lumpków, gdzie można dorwać ciuszki z metkami za grosze, tam się czasem zaopatruję jak funduszy mniej...:)

Paula dziekuje Ci bardzo czasami jest tak ze trzeba bardzo obrazowo napisac bo inaczej sie nie da mnie przynajmniej to nie razi bo co ludzkie nie jest mi obce:) to moze masz racje że mi sie owulacja przesuneła ostatnio pisałam że chyba mi sie zbliża po sluzie widziałam we wtorek 10dc miałam ten sluz a w srode 11dc to bardzo duzo a od wczoraj nic nie miałam a od dzisiaj bol cyckow i zero sluzu ulalala to dobrze bo wtedy sie intensywnie staralam;p w ostatnim cyklu miałam w 14 dniu owulacje a teraz mi sie przesuneła dzieki Ci Paula wielkie:***** juz wiem teraz co i jak;))) a ze cycki bola to juz sie jest po owulacji tak??

oby były owocne staranka hehe moze właśnie walentynkowe;p jak maja mnie teraz bolec cycki do okresu czyli 2 tygodnie to ja dziekuje bede obserwowac czy mi z nich cos wylatuje jak tobie uspokoiłas mnie:)))

basiula no do okresu niestety:( i lepiej żeby Tobie nic z nich nie wylatywało....mi tak po laktacji zostało...

Dziewczyny jak cos z piersi cieknie to prolaktyna jest za wysoka a ona utrudnia, jesli nie uniemozliwia owulacje... Paula badalas prolaktyne?

Basiulka to calkiem możliwe z tą wcześniejszą owulacją... Przecież ogólnie sie przyjmuje, że dni płodne przypadają pomiędzy 11 a 15 dniem cyklu, więc zgadzałoby się z tą teorią to, że największy śluz miałaś 11dc... Tak myślę, ale oczywiście moge się mylić...

Loonah pierwsze co to badałam prolaktyne...w normie:) A wycieki mam odkąd skończyłam karmić Paulę a karmiłam baaaardzo dłuuuugo:)