Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeczka87

W OCZEKIWANIU NA WYMARZONE 2 KRESECZKI - POCZĄTKI STARAŃ

Polecane posty

dziewczyny a kujące jajniki przed terminem @??? co to może znaczyć ??? ostatnio jak mnie kuły jajniki to chyba była owulka i to było szybciej a teraz tak póżno?? co to może być???

werna wg mnie kochanie przy cyklu 31 dni owu powinnas miec kochanie ok. 18dc natomiast przy cyklu 30 dniowym ok. 17dc, a to ze nie czujesz nie znaczy ze owu nie ma ;)

werna z doświadczenia mogę podać Ci sposób : ogranicz fast foody i jedz to co jadłaś to tej pory ale w miejszych ilościach i nie objadaj się na noc jedz najpóźniej jedz tak o 18 potem już nic ewentualnie jogurt naturalny ja tak schudłam 9 kilogarmów i tak zostałam bo żołądek się przyzwyczaił i już głodna nie byłam ale na początku było ciężko ale to piłam wodę mineralną i było ok polecam

Justys no mam nadzieje ze szczesliwie zaciazymy :P Mi moja obecna ginekolog powiedziała ze przy PCOS cięzko zajsc ale potem ciaza przebiega na ogół dobrze :) Wiec to jest pocieszajace! Werna no nie ma reguły na schudniecie :-) Trzeba jesc zdrowo :-) Zalezy ile chcesz schudnac? Bo ja do takiej wagi znowu dobiłam ze szkoda gadac :( Berbelek mnie np kłuje codziennie lewy jajnik a moja gin powiedziała ze to nie jest niczym uzasadnione :(

Werna no ja moge Ci podac przykładowy jadłospis nawet :P:P:P Zalezy ile chcesz schunac co i jak. Ja byłam na diecie około 6 miesiecy i to pare razy wiec jestem w tym temacie obcykana ze tak powiem :P:P:P

WERNA Berbelek dobrze pisze :-) FAST FOODY do zera ogranicz! Raz na jakis czas tylko, jak CI sie zachce :-) Ale bardzoooooooo rzadko! Duzo owoców i warzyw. Warzywa praktyczni bez ograniczeń! A z owoców nalezy jesc rzadziej te które zawieraja duzo cukru takie jak banany czy winogrona. Wszystko zalezy od tego ile chcesz schudnac?????? Białe pieczywo najlepiej odrzucic bo jest mega przetworzone i nasz orgaznim sobie go odrazu rozkłada. Najlepiej pełnoziarniste pieczywo, ciemne, chrupkie. Codzienie duzo płynów, woda mineralna, woda przegotowana, herbatki owocowe bez cukru. Nabiał chudy : jogurty, kefirt, maslanki, serkie wiejskie, wszystko w miare z mała iloscia tłuszczu :-) Nie duzo smazonego, nie zabielane zupy... Itd itd :-) No i nie nalezy jesc 3 - 4 godziny porzed snem :-)Wyliczasz sobie o której idziesz spac i 3 godziny przed ta godzina mozesz jeszcze zjesc co lekkiego :-)

a na mnie z kolei dziala to ze jem chleb razowy i pije co najmniej 2 litry wody dziennie i do tego jakis jogurcik codziennie. organizm ma teraz super przemiane materii i wage mam taka sama juz od pol roku:)

Justyc tak to co piszesz to jak najbardziej prawda :-) Dla mnie dzien bez jogurtu to dzien staracony :-) No i oczywioscie ruch :-) Ja jezdze na rowerku stacjonarnym :-)

tak ruch to podstawa. ja mam kawal drogi na uczelnie wiec codziennie mam niezly spacer i niekiedy bieg:)

witam dziewczyny. Mam taki problem od 2 lat biore luteine na nieregularne miesiaczki i do tego mam PCO (zespół policystycznych jajników). Luteine brałam zawsze od 16 dnia cyklu do 25 a miedzy 27 a 28 dostawałam miesiaczki, teraz jednak było inaczej zaznacze ze luteina jest dopochwowa, brałam tabletki tak jak zawsze i spodziewałam się miesiaczki. Wystąpiły ale.. bardzo skąpe krwawienia i to przez 2 dni.Okres powinnam dostac między 11 a 12 kwietnia a były tylko te krwawienia przez 2 dni i nic wiecej. Do tego za obserwowałam ze nie mam takich bolesnych piersi jak zwykle pry okresie i tak bardzo mnie nie wysypało na twarzy co tez jest dla mnie dziwne cały czas mam takie delikatne bóle jakby miesiaczkowe robiłam test nawet 2 i obydwa były negatywne sama nie wiem co robic, zabardzo nie mam jak isc do ginekologa bo jestm za granica a tutaj mam wizyte dopiero na 28 kwietnia. Prosiła bym o jakieś odpowiedzi z góry dziękuje i przepraszam ze to takie długie i moze poplątane ale.. nie umiem tego tak opisac

MANIUSIA WITAJ, no po luteinie moga tez sie zdarzyc skape krawienia. Ja tez zawsze brałam Luteine na wywołanie miesiaczki (tez mam pcos) i z regóły miesaiczki były takie zwykłe ale zdarzyły tez sie skape a skoro test wyszedł CI negatywny to prawdopodobnie nie jestes w ciazy. A który masz teraz dc i kiedy robiłas test?

no teoretycznie jak bym miała normalną miesiaczke to jeszcze bym miała do jutra no ale.. nie mam. Ja sie cały czas nad tym zastanawiam ponieważ tak mi sie nie robiło i zawsze miałam dość obfwite miesiaczki po luteinie i czasem bardzo bolesne wiec dla mnie to nie jest normalne

o kurde.... no to chyba wszystko muszę zmienić w moim dotychczasowym żywieniu... Chciałabym schudnąć 10 kg i wtedy to już bym była przeszczęśliwa. :) Dzięki Kamilko, właśnie w tych dniach działaliśmy :) zobaczymy co to będzie :P

Lekarze mowia ze najwieksza szanse na zajscie w ciaze sa sa wtedy kiedy para kochasie na 2-3 dni przed owulacja

czekająca, no to zaczynam z Tobą :P w razie jakbym odchodziła od planu, to walnij mnie w łeb :)

no to ja Was wspieram :) bo wprowadziłam zdrowy styl życia :) zdrowe jedzonko, spacerki i rowerek :) POWODZENIA dziewczynki :)

Berbelkek i TY tez z nami ????????? :P:P:P Wiecie moja ginekolog powiedziała ze dieta sprzyja zajsciu w ciaze bo wtedy jajniki lepiej pracuja, bo tłuszcze je blokujecie wiecie. I najczesciej sie zachodzi na lekkiej, zdrowej diecie :-) Wiec zaczynajmy :) No ja juz dzisiaj troszke zjadłam :) Piszemy tu menu ? Czy inne dziewczyny beda miały za złe? Kazde kroki dobre zeby miec rybcie.......

dobra piszemy :) dziś: I śniadanie: jogurt naturalny, kanapka (chleb razowy) z wędliną II śniadanie: jabłko Obiad: planuję zjeść kawałek piersi z kurczaka z małą ilością ziemniaków i surówką Kolacja: nie jem :) ewentualnie jogurt bądź jabłko :)

Ja nie mam czego zrzucac i nie zaleznie co bym nie jadla nie tyje i mam wage odpowiednia do mojego wzrostu wedlug wskaźnika BMI. Tyle ze od kazdego slysze ze jestem za chuda:P Ale wspieram was duchowo itrzymam kciuki aby Wam slonka udalo sie zrzucic zbedne kilogramki:)

Czytalam ze jabłko zjedzone na glodniaka powoduje zwiekszenie produkcji sokow zoladkowych i czlowiek zamiast czuc sie sytym jest jeszcze bardziej glodny

no a ja od jutra sobie rozplanuję, bo jeszcze dzisiaj nie wiedziałam, że się zaczne zdrowiej odżywiać ;p a ja dziś tak: śniadanie: 1 kromka chleba z żółtym serem II śniadanie: nic Obiad; pomidorwa (niestety zabielana) podwieczorek; jabłko kolacja nic Berbelek i Ty z nami :)