Sylwia8299 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Witam nowe towarzyszki odchudzania :) Już po obiedzie, ale pamiętałam o ziemniakach i ich nie jadłam! A jak myslicie, czy ryż z warzywami można tak na obiad? A makarony? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olenia91 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Witam wanka uwazaj tylko z suszonymi owocami, wbrew pozorom sa strasznie kaloryczne ;) co nawet czuc po smaku ze sa slodkie :) na obiad ugotuj sobie np miesko :) ja dzis 8 dzien na diecie i super:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylwia8299 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Jeżeli mogę jeszcze raz zapytać jak to jest z chlebem razowym? Jeść czy lepiej zamienić na np wase? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wanka-wstanka 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Dzieki Olenia:) latego wkasnie zastanawialam sie przy ich kupnie,ale zjadlam ich 4 sztuki wiec chyba nie ma tragedii :) W takim razie podstawie je mojej corci, lepiej jak bedzie jadla szuszone owoce niz mialaby zjesc batona. Dzisisaj rano na wadze mialam 71.5 kg:/ nasepne moje wazenie w przyszla srode :) Sylwia co do pieczywa to ja ogolnie nie mam jakos specjalnie wyrobionego zdania na ten temat. Ja wybieram chleb razowy,gdyz mi bardzije smakuje, pieczywa chrupkiego po prostu nei lubie........ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olenia91 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Sylwia jestem z Ciebie dumna! :) super sobie poradzilas :) czujesz sie najedzona ?? dowiem sie jak z tym ryzem , ale makarony mysle powinnas odpuscic ;) DROGIE KOBITKI! BEDE WAM PISALA TU PRZEPISY DLA TYCH CO NIE GOTUJA NA PARZE I WARTOSC KALORYCZNA! NIE SUGERUJCIE SIE JEDNAK ZE JAK PISZE POD RZAD SNIADANIE OBIAD KOLACJA BY TAK ROBIC..LICZCIE KALORIE , NAJLEPIEJ ZEBY NIE PRZEKRACZALO 1000 KCAL! ;) I NIE ZAPOMNIJCIE O 1,5L WODY ;) Przepis na obiad: ok 350kcal: Potrawka z kurczaka z ryzem 100g fileta z kurczaka srednia marchewka 3 lyzki groszku konserwowego kawalki selera 3 lyzki oliwy z oliwek 50g ryzu brazowego(suchego) kostka rosolowa Marchewke i selera ugotuj w calosci. Po przestudzeniu warzywa pokroj w kostke. Pokroj filet z kurczaka podsmaz na patelni bez tluszczu. Do glebokiej patelni wlej 1,5 szklanki bulionu. Dodaj kurczaka i ryz. Dus na wolnym ogdniu, az ryz zmieknie. Dodaj pokrojone warzywa i groszek :) Kolacja ok 200kcal 2 kromki piewczywa chrupkiego , 2 plasterki szynki, ogorek kiszony , szklanka soku pomidorowego Śniadanie ok 280 kcal Musli z suszonymi owocami 3 lyzki musli 3 suszone morele 200 ml chudego mleka II Sniadanie ok 100 kcal surowka z marchwii i jablka srednia marchewska srednie jablko kilka kropel soku z cytryny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olenia91 0 Napisano Styczeń 20, 2010 jak wam sie podoba?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Salvador 0 Napisano Styczeń 20, 2010 łoo zaraz peeknee.. :D zjadłamprzed chwila obiad : 2 plasterki sera białego, ogórek kiszony , jedna łyzka marchewki z groszkiem i plasterek szynki i do tego 2 zabki czosnku takiego przysmazanego :P No i d tego jeszcze mandarynke ;] ciekawe około ilu kalorii było w tym moim daniu :D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olenia91 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Salvador nie obawiaj sie:) duzo na pewno nie mialo:) wazne ze ejstes najedzona:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylwia8299 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Jak możesz Olenia to pisz przykładowe menu bo ja na liczenie kalorii to nie mam czasu. Oczywiście że bez ziemniaków i jestem najedzona, teraz jedno jabłuszko a potem kolacja ok 18. A z nabiału to można wszystko np jogurty tylko naturalne czy wszystkie? a ser biały chudy lub półtłusty (bo bardzo lubimy)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Salvador 0 Napisano Styczeń 20, 2010 No mam nadzieje :P na kolacje zjem sobie moze ogórka z plastrem sera białego i tyle :P zeby znowu nie za duzo, no i mam nadzieje ze nie przekroczyłam dzisiaj 1000 kcal. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olenia91 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Sylwia masz podana wartosc kaloryczna potrawy, bede ich pisala dozo wiec mozesz je zamieniac ;) akurat ten co napisalam jest ok bo wynosi 930 kcal ;) chodzi mi w tym wszystkim o to ze niektore obiay maja np wiecej kalorii i warto na sniadanie kolacje czy 2 sniadanie zjesc cos co ma mniej kalorii wazne by nie przekraczalo 1000 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olenia91 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Cos na pare Obiad ok 340 kcal zupa z kiszonych ogorkow i filet z indyka gotowany na parze podawany z surowka wloszczyzna(oprocz kapusty i pora) kostka rosolowa 2 ogorki kiszone 3lyzki mleka 0,5% 100g fileta z indyka 1/2 selera kilka rodzynek pol marchewki Wloszczyzne ugotuj na bulionie z kostki rosolowej, dodaj stare ogorki.Gotuj warzywa do miekkosci, dopraw ziolami Na koniec dodaj mleko. Filt ugotuj na parze pozyp ziolami. Selera i marchewke zetrzyj , dodaj rodzynki i wymieszaj :) podwieczorek ok 100kcal szklanka maslanki smakowej np truskawkowej Obiad ok 200 kcal: ryba pieczona w folii z surowka z kiszonej kapusty 100g filetu z dorsza przyprawy: sol , pieprz , imbir (ja bym nie dawala soli) 150g kiszonej kapusty srednia marchewka lyzka oliwy z oliwek Rybe dopraw upiecz w folii. Marchewke zetrzyj na tarce dodaj do kapusty. Wymieszaj z lyzka oliwy z oliwek Sniadanie ok 220 kcal Kanapki z jakiej i surowka z cykoprii jajko kromka razowego / chrupkiego pieczywa margaryna do posmarowania kromki srednia cykoria lyzka oliwy z oliwek kilka kropel z soku z cytryny II DNIADANIE JABLKO Obiad ok 300kcal Zupa z ciecierzycy 100g mrozonego szpinaku lyzka oliwy 100g ciecierzycy z puszki (co to jest?) szklanka bulionu warzywnego 100g pomidorow z puszki zabek czosnku pol cytryny 100g filetu z kurczaka przyprawy : cynamon , kurkuma , szafran Mieso z kurczaka pokroj w kostke i podsmaz razem z siekanym czosnkiem Dodaj przyprawy bulion ciecierzyce i pomidopry. Zagotuj i dus do miekkosci na malym ogniu. Wsyp szpinak i dus jeszcze przez kilka minut. Podawaj z czastkami z cytryny Podwieczorek ok 130 kcal serek wiejski light 150g i jak ?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olenia91 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Sniadanie ok 270 kcal nalesniki z serem jajko lyzka maki tortowej lyzka maki razowej 4 lyzki wody mineralnej lyzka oleju ( najleprzy jest rzepakowy) 3 lyzki mleka 0,5% 50 g chudego twarozku lyzka miodu Make jajko olej wode i mleko zmiksuj na gladka plynna mase. Usmaz nalesniki na patelni bez tluszczu. Twarozek wymieszaj z miodem posmaruj nim nalesniki i zloz :) Kolacja ok 220 kcal ryba po grecku z warzywami 100g filetu z dorsza 1/2 pietruszki 1/4 selera 1 marchew 1 lyzeczka przecieru pomidorowego lyzka oliwy z oliwek Rybe ugotuj na parze i posyp suszonymi ziolami.Warzywa zetrzyj na tarce jarzynowej o grubych oczkach , nastepni dodaj do nich oliwe, troche wody u dus do miekkosci. Na koniec dodac przeciez pomidorowy i przypraw do smaku. Rybe przeloz gotowanymi jarzynami. Mozna jesc na cieplo lub zimno. :) Kolacja ok 220 kcal Salatka owocowa jablko 1/2 banana 1/2 pomaranczy kilka rodzynek 3lyzki jogurtu naturalnego Obiad: ok 350 kcal makaronowa zapiekanka z kiszona kapusta 50 g makaronu razowego(rurki) 100g kiszonej kapusty 2 parowki drobiowe 30 g sera zoltego jajko 2 lyzki smietany 12% starta gałka muszkatołowa Makaron ugotuj na pol twardo, kapuste podsmaz parowki pokroj w plasterki. Uluz skladniki warstwami w naczyniu zaroodoprnym zacyznajac od makaronu. Na koneic posyp startym serem zoltym. Jajko wymieszaj ze smietana oraz galką muszkatołową i zalej zapiekankę. Wloz do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st na 20 minut :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Salvador 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Fajnie olenka ze dajesz nam te przepisy!!! :D:D Ja zaraz bede szła na lekcje.. ehhh tak mi sie nie chce.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olenia91 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Salvador a jak sie podobaja?:) nikt nie skomentowal :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Salvador 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Sa swietne naprawde ! do tej pory to nie wiedziałam ze mozna zjesc tak dobre rzeczy odchudzajac sie! :):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olenia91 0 Napisano Styczeń 20, 2010 NO PRZECIEZ MUSZE WAS JAKOS ZMOBILIZOWAC :))) !! NIE TRZEBA SIE NA DIECIE KATOWAC :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Salvador 0 Napisano Styczeń 20, 2010 dobra , ja lece, Papapa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olenia91 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Kolejne przepisy! :) PROSZĘ WAS SKOMENTUJCIE JE, NIE WIEM CZY WAM SIĘ PODOBAJĄ !:) ŚNIADANIE ok 230 kcal koktajl mleczny o smaku truskawkowym z dodatkiem otrebow pszennych -pelna szklanka kefiru naturalnego 2%tł -1/4 opakowania mrozonych truskawek -4lyzki otrebow przesznnych -plaska lyzeczka miodu naturalnego 2 SNIADANIE 140kcal Kanapka z ciemnego pieczywa z serkiem i kawalkami papryki -krompa -czubata lyska niskotluszcozwego serka naturalnego -1/3 malej czerwonej papryki -lisc zielonej salaty OBIAD ok 360 kcal Sola pieczona w folii z salatka i kawalkami pomaranczy -150g fileta soli -3male roze swiezego brokula lub 1/3 opakowania brokulow mrozonych -2/3 malej czerwonej papryki -1/2 sredniej pomaranczy bez skorki -kromka pumpernikla (nie wiem co to) :/ -lyzeczka oliwy z oliwek -natka pietruszki -swiezy tymianek -garsc swiezych kielkow slonecznika -sok z cytryny Fylet ryby delikatnie natrzyj przyprawami , skrop sokiem z cytryny, odstaw w chlonde miejsce na kilkanascie minut. Folie aluminowa posmaruj oliwą, poloz filet, posyp natka i tymiankiem, zawin, zapiekaj 20-30 minut w tem do 200st. Przygotuj salatke, zblanszuj we wrzacej lekko osolonej wodzie brokuly, wyjmij z wody , dodaj kawalki papryki, czastki pomaranczy, kielki slonecznika, skrop sokiem z cytryny, posyp posiekana natka pietruszki. Podawaj ja z kromka pump. lub jesli wolisz pokroj ja w male kosteczki do salatki. PODWIECZOREK ok 100kcal owoc- plaster swiezego ananasa KOLACJA ok170kcal Dietetyczny kapusniak z kawalkami kurczaka -1,5 szklanku bulionu warzywnego -szklanka poszatkowanej kapusty kwaszonej -1/4 opakowanie mrozonej wloszczyzny w paskach -75g fileta z piersi kurczaka - lyzeczka oliwy z oliwek - koperek - lyzeczka koncentratu pomidorowego 30% -natka pietruszki Na wywarze warzywnym z dodatkiem oliwy z oliwek ugotuj wloszcyzzne i poszatkowana kapuste kwaszona odsaczona z soku. Kawalki piersi z kurczaka fotuj razem z kapusta i wloszczyzna, ale wrzuc calosc dopeiro po zagotowaniu wody kiedy kapusniak bedzie gotowy dodaj troche soku z kapusty zamieszaj przypraw do smaku i posyp siekana natka z pietruszki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olenia91 0 Napisano Styczeń 20, 2010 ide na prawko wiec bede gdzies o 22 :) buziaki dla Was:) :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biołaa 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Wszystko wydaje sie apetyczne ;) wszywstko wyprobuje bez wyjatkow ;d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Salvador 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Jestem słuchajcie dziewczynki masakra!! Zgrzeszyłaaam :( A wię.. moja siostra ma urodziny, no i oczywiscie musiał byc tort!, na poczatku mówie im ze nie moge, ale jakos tak wyszło ze no zjadłam (z przymusem) no i Swietnie! dobrze chociaz ze w tym ciescie były kawalki owoców :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kaśa Napisano Styczeń 20, 2010 15kg to jest tylko pocieszenie dla mnie nie ukrywam,że przydało by się 20... Narazie jest na 1000 kcal ale jedzenie obojetnie jakie byle do 1000. uważam żeby nie jeść słodyczy, białego chelba, pić zilona herbatę ale to nie jest takie łatwe...;)) +jakies cwiczenia na uda 30 mi dziennie i FINITO;) Chce przejśc na SB ale nie wiem jak można żyć 2 tyg bez chleba??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wanka-wstanka 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Wszystko ale z umiarem Salwador inaczej nie damy rady, tak wiec kazdemu moze sie zdarzyc :) nastepnym razem napewno odmowisz :)Wierze w Ciebie :) Co do mnie to na obiad zrobilam: Ugotowana piers a raczej jej 1/4 : pomidor,cebulka i kukurydza w occie(te male kolbki 2 szt) Kolacje jednak tez zjadlam tj: kromka ciemnego pieczywa z poledwica sopocka dla Was Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wanka-wstanka 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Ja tez nie wiem jak mozna zyc 2 tygodnie bez chleba,bo od zawsze go jem. :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kaśa Napisano Styczeń 20, 2010 Tort to nie koniec świata. Ja zawsze przy diecie raz w tygodniu oprzeważnie w niedziele mam "odpust zupeły" i pozwalam sobie na słodycze...;) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kaśa Napisano Styczeń 20, 2010 Znalazłam fajne przepisy na SB ale co mi z tej jajecznicy jak jest bez chleba!!!!!!!!!! (tragedia;) Takie to mdłe;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wanka-wstanka 0 Napisano Styczeń 20, 2010 Kaśa to moze chociaz chlebek razowy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kaśa Napisano Styczeń 20, 2010 Tak ja jem tylko ciemny ale w Sauth Beach to chleb ZAKAZANY!!! ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wanka-wstanka 0 Napisano Styczeń 20, 2010 No to musisz sie konkretnie zastanowic czy dasz rade. Ja juz uciekam,moze jeszcze pozniej uda mi sie na momencik wpasc Buzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach