Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAMIS777

Moja pierwsza ciąża kto ze mną...

Polecane posty

Wtrące swoje 3 gorsze :P Kamis - o zbędne kilogramy i rozstępy to się nie mart wystarczy dobra pielęgnacja w ciąży.

Dziewczynki a jak u as ze snem?? Bo ja to moge spac i spać. Kiedyś też spałam tak po 8 godzin ale ostatnio to masakra. 12 jest mi malo i najchetniej to cały czas bym spała. Cały czas mnie normalnie sen ogarnia i nie umiem go opanować.

Gość Blue c
dorotko, to samo ;) normalne :)

Gość zabka155
Wraca jutro! Mam nadzieje że się ucieszy! Dam znać co i jak:)

u mnie ze snam to wyglada tak, ze moge spac bardzo dlugo nawet w dzien mi sie zdarza zasnac, lecz od jakiegos tygodnia punkt 11 sie budze gdyz mam juz pelny pecherz i musze do wc ;) zabka zobaczysz napeno twoj facet sie ucieszy :) na poczatku bedzie w szoku, ale wszystko bedzie ok :) oczywiscie napisz jak zareagowla :) facet wiem o tym , juz teraz smaruje sie oliwka oraz kremem na rozstepy mustela 9M ;) gozej bedzie z kilogramami

z tym snem to i ja mam masakre...ciagle ziewam.w sb ide do gin na pierwsza wiazyte zeby sie dowiedziec co i jak :)

No jestem po 2 wizycie, lekarz obejhrzal moje winuki i niestety na widok moich wynikow moczu zlapal sie za glowe :/ zrobil mi usg nerek okazalo sie ze na lewej nerce mam jakis kamyczek, przez ktory mam zle wyniki. Nie przepislam mi antybiotyku z obawy o ciaze dostalam ziolowe tabletki Femisept URO. Mam nadzieje ze mi pomoga. 17 lutego mam powtorzyc badanie moczu a 18 lutego kolejna wizyta. Załozyl ni juz karte ciazy i ustalil temin porodu, musze poprawic w tabelce :) na usg bylo juz widac zarodek, stwierdzil ze prawidlowo sie rozwila :) Mam nadzieje ze szybko wylecze te nerki i ze nie zaszkodza mojemu malenstwu ;( NICK........................WIEK.......TYDZIEN.......TER MIN PORODU KAMIS777...................20.............6............ 21.09.2010 ? krisana.....................24.............4,5.......... 01.09???????? Dorota605.................25.............??............. ...???? Patillllllka...................24.............4-5....... .....???????? revellka.....................26...........28...........2 8.04.2010 - dziewczynka Marcia89...................20............4,5?........??< br /> Zabka155...................22 .......... 6 ............27.09.2010

Kamis, ja w 10 tc miałam zapalenie nerki, więc spokojnie, nic nie będzie małej/emu :) dostałam duomox i po sprawie. na ciągłe zapalenie pecherza, które byc moze bd wam dokuczac dosc czesto polecam pic rumianek, kilka wit c i duzo picia :) dzis moj narzeczony ustawił do pracy chyba z 10 budzików, a mała wstała najszybciej z nas, juz mnie po 2gim dzwonku zaczela kopac ;d chyba budzik jej sie nie spodobał ;d

Kamis777 ja również mam problemy z nerkami od samego początku ciąży :( Byłam u urologa na usg-wyszło dobrze, u nefrologa-przepisał jakieś leki ale nadal mam bakterie i erytrocyty w moczu (20-40 wpw.) Cały czas biorę furagin (wcześniej urosept) i nic nie pomaga. Ginekolog i nefrolog podejrzewają zapalenie kłębuszków nerkowych mogące zakończyć się gestozą :( Póki co mam się obserwować i w razie czego szybko do lekarza. Ja mimo to wierzę, że taki po prostu mój urok i wszystko będzie ok. Mój gin też na początku podejrzewał kamyk i kazał mi brać urosept i nospe forte żeby kamyk schodził a mnie nie bolało, ale po usg okazało się że nie ma żadnego kamyka... Co do snu to śpijcie dziewczyny, śpijcie :) Z biegiem czasu będziecie spać coraz mniej więc korzystajcie. Ja kilka razy w nocy wstaję do wc, przekręcić się bez trudu nie da rady, więc się budzę i kręgosłup coraz bardziej boli. Więc śpijcie póki możecie :):):)

no tylko ze mnie nic nie boli, fakt czesto oddaje mocz i czasami czulam pieczenie.... mama nadzieje ze do 17 dzieki tym tabletka wszystko bedzie wporzadku :)

czesc dziewczyny czy moge sie dolaczyc ??? staralismy sie juz kiedys przez okres 8 miesiecy i nic wiec dalismy spokoj bylo ciezko psychicznie teraz od 2 miesiecy i nadal nic okres mialam na 2 luty ale przyszedl dopiero dzis a juz mialam nadzieje :( od kad sie staramy wydluzaja mi sie cykle i przez to mam nadzieje co miesiac... od kad zaczelam miesiaczkowac to mialam rowno co 28 dni bez wzgledu na wszystko a teraz mam juz co 31 dni dziwne to jakies.... mam 20 lat jest ktos w moim wieku ??? pozdrawiam

serduskojulia ja jestem w twoim wieku i my bedziemy miec dzidzie za pierwszym trafieniem tzn. nie palanowana wpadka :)

Gość patilllllka
a ja wczoraj byłam u ginekologa i juz wiem troche wiecej wiec dopisze: NICK........................WIEK.......TYDZIEN.......TER MIN PORODU KAMIS777...................20.............6............ 21.09.2010 ? krisana.....................24.............4,5.......... 01.09???????? Dorota605.................25.............??............. ...???? Patillllllka...................24.............5....... .....29.09.2010 revellka.....................26...........28...........2 8.04.2010 - dziewczynka Marcia89...................20............4,5?........??< br /> Zabka155...................22 .......... 6 ............27.09.2010 JAk na razie u mnie jest wszystko w porzadku. Mam zalecone tylko badania krwi i moczu. A małemu juz tak serduszko pika :) nic nie widac prawie ale serduszko tak. Mąż był ze mna na pierwszej wizycie i to serce go zaskoczyło, w domu tylko o tym gadal ze juz jest i jakie szybkie :) co do bakteri to mysle ze tez mi moga jakies wyjsc w moczu bo wiem ze raz juz troche temu mi wychodzily przy badaniach, bralam antybiotyki na to, ale tak naprawde nie czulam zeby mi sie cos dzialo...wychodzily te bakterie przypadkiem przy okazji innych badan. Ciesze sie ze nie tylko ja tyle spie :) bo ja to tak samo moge tak 12 godzin......do pozna juz filmow nie ogladam bo mi sie same oczy zamykaja :)

patilllllka super ci:D. Super że słyszałaś to bijące serduszko. Ja tak strasznie boję się tej pierwszej wizyty. Tzn. boję się że coś będzie nie tak. A wizytę mam dopiero za tydzień.

patilllllka no to szybko uslyszalas serduszko, ja niestety nie mialam jeszcze okazji a to juz zbliza sie 7 tydzien, nastepna wizyta za dwa tygodnie moze wtedy bede miala to szczescie :) Dorota605 spokojnie nie denerwuj sie :) mam nadzieje ze po wizycie wyjdziesz zadowolona i ze wszystko bedzie ok :)

Łatwo powiedzieć się nie denerwuj. Ja po prostu myślę, że za łatwo nam poszło z tą ciążą i chyba dlatego cały czas się boje, że to zbyt piękne zeby było prawdziwe.

czesc dziwczyny...ja tez juz bym chciala byc po pierszyn "przegladzie" bo tyle rzezczy mi nie daje spokoju ale to chyba normalne ze na poczatku sie tak swiruje hehehe.ja ide prywatnie w sb....chce miec to juz za soba....z jednej strony nie moge sie doczekac a z drogiej sie poprostu boje...

Nie no dziewczyny rozumiem was, bo sama wiem jak przezywalam swoja pierwsza wizyte, druga zreszta tez bo wiedzialam ze z wynikami cos nie tak :( na szczescie mojemu malenstu nic nie jest lekzr powiedzial ze sie dobrze rozwija i ma juz 6 mm :) minely dwa dni to moze juz 7 :)

Ja się właśnie zapisałam na swoją pierwsza wizytę na poniedziałek ale aż na 21 :( moja pani doktór przyjmuję tyle ludzi ile ma:) No ale może będę już wiedziała coś więcej. Boję się......................................

nie to ja naszczescie nie mam takiego ptoblemu z terminami, chociaz chcialam chodzic do innego ginekologa lae jest na zwolnieniu do konca lutego

Ja też mogłam się zapisać na czwartek i byłoby duzo wczesniej ale juz bym chyba nie wytrzymala tej nie pewności tyle i juz wolalam poniedzialek o 21 niz czekac do czwartku.

Gość patilllllka
Wspolczuje wam z tymi terminami wizyt........ja nawet nie mam z tym problemu chodze prywatnie i nie ma wiekszych kolejek i moge tez zawsze dzownic i telefonicznie lekarza cos zapytac jak nie wiem czegos. Kamis777 tez uslyszysz serduszko :) piszesz ze twoj malenki ma 6mm a masz 6 tydzien, mi cos lekarz mowil ze moj ma 10mm i niby 5 tydzien....no nie wiem jak oni te tygodnie licza ale po prostu moj jest troche wiekszy dlatego widzialam juz serduszko, twoj jeszcze troszke podrosnie i tez bedzie zobaczysz :)

Gość zatruta strzalaaa
hej :) gratulacje:D ja jestem w siodmym miesiacu i juz nie moge sie doczekac!

Gość zatruta strzalaaa
KAMIS pilnuj sie z jedzeniem chyba ze Ci nie zalezy na wadze. ja jadlam wszystko na co mialam ochote i przytylam 20 kg! a co na to Twoj facet??

no to faktycznie roznica :) wiec moja kruszynka jest malutka :) ale moj facet na co? no to ze przytyje? on jest zdania ze kochanego ciala nigdy za wiele, ale ja sie z tym nie zgodze :)

Gość Lajlaaaaa
Witam wszystkie przyszłe mamuśki:) Dopisuje się do tematu, w pt robiłam dwa testy wyniki: 2 kreski. Sadze ze będzie to 4-5 tydz, Jutro wybieram się do lekarza na pierwszą wizytę. W sumie jeszcze to do mnie nie dociera:)), tez tak miałyście ?

oj tak tez bylam poprostu w szoku gdyz to nie byla planowana ciaza :) ale z dnia na dzien oswajam sie z ta mysla i bardzo sie ciasze:)

Ja też mimo że nie planowałam jakoś zbytnio tej ciąży bardzo się z niej cieszę :d a co za tym idzie martwie o nia:D

no dokladnie starch tez jest wielki :/ tym bardziej ze kilka miesiacy temu moja siostra byla w ciazy i w 5 miesiacu dzeki badaniu usg 3d wykryto ze jej synek nie ma nerek oraz zoladka i w 6 misiacu przerwali jej ciaze. Moj sisotrzeniec zmarl po 2 godzinach. Niestety nie wykonano badan genetycznych i nie wiadomo jaka byla tego przyczyna. Mam nadzieje ze to nie jest w naszej rodzinie genetyczne, nikt czesniej nie mial czegos podobnego

teraz juz całe 9 miesiecy będziemy się bały i amrtwiły przed każdym badaniem czy wszystko jest ok. :) Miejmy nadzieję że będzie, a potem już całe życie marienie się o nasze kochane dzieciaczki:D