Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAMIS777

Moja pierwsza ciąża kto ze mną...

Polecane posty

Gość hania849
Barbisia - witam i gratuluje :))))

NICK.............WIEK.......TYDZIEN.......TERMIN PORODU KAMIS777.........20.............17.............21.09.2010 nootela...........26..............22............20.08.2010. Dorota605.......25..............15............02.10.2010

NICK.............WIEK.......TYDZIEN.......TERMIN PORODU KAMIS777.........20.............17.............21.09.2010 nootela...........26..............22............20.08.201 0. Dorota605.......25..............15............ 02.10.2010

a jak to jest właśnie z tą waga.bo ja się troche martwie już koniec 19 tygodnia mam a przytyłam 2 kg a słyszałam że niektóre dziewczyny w takim tygodniu to po 5-6 kg przybierają

Barbisia wiem dokladnie co czujesz :) my chyba wszystkie to czujemy :) Na kiedy masz termin? No wiesz kazda ciaza jest inna i nie kazda kobieta przechodzi ja tak samo i nie tyje tyle samo, no ja akurat mam 5 kg na plusie ( i martwie sie, ze do konca ciazy to sie zrobi ze 20 :( )

Ja jestem w 16 tygodniu i nie przytyłam ani kilograma, wręcz przeciwnie tydzień temu jak się ważyłam to nawet schudłam 1 kg. gin powiedziała ze wszystko dlatego ze wymiotowałam w 1 trymestrze i ze teraz na pewno zacznę przybierać na wadze.

Dziewczyny a w którym tygodniu przestałyście wymiotować i odczuwać mdłości. Bo mnie dzisiaj rano zaskoczyły i trochę się tym martwię.

NICK.............WIEK.......TYDZIEN.......TERMIN PORODU KAMIS777.........20.............17.............21.09.2010 nootela...........26..............22............20.08.201 0. Dorota605.......25..............15............ 02.10.2010 patillllllka.........23..............18.............24.09.2010 Ja w sumie jak na razie przytylam 1,5 kg i bylam u ginekologa i mowil ze wszystko jest prawidłowo.Nie ma sie co tym przejmowac moze przynajmniej mniej zgrubniemy wogole przez cala ciaze ...:) Wogóle to juz bylam u nowego lekarza i okazało sie ze oczywiscie poprzedni mi wielu badan nie zrobil i teraz bede musiala troche poźno ale zawsze lepiej robic wedlug tamtego bylam w 17tc wedlug tego w 18tc....ale wszystko jest dobrze wiec ok :) dalej nie wiem jaka plec szkoda :( ale dowiem sie mysle ze juz na pewno na koniec kwietnia bo ide na badania prenatalne i od razu zrobie 4d wiec tam licze na to ze juz bedzie dobrze widac :)) Dorota605 ja z osobistych doswiadczen nic nie powiem bo wogole ani raz nie wymiotowalam ale kuzynka jest dwa tygodnie przede mna wiec ona mi mowila ostatnio ze juz sie cieszyla ze nie ma wymiotow po 1 trymestrze a tu nagle znowu zaczelo sie wiec tak podobnie jak u Ciebie...ale mysle ze bedziesz juz miala tylko coraz lepiej jesli o to chodzi powinny powoli ustepowac. Ja za to powiem ci ze pomimo tego ze niby mamy miec teraz ladna cere ja mam okropną:( juz sobie z tym nie radze tak mam normalnie gladka bez zadnych wypryskow a teraz jeden sie goi a obok jest nastepny...nie mialam ich nigdy a teraz mam 7 takich nie chcacych sie zagoic na twarzy...no coz dobrze ze sa podklady i korektory :) pozdrawiam

ja w 1 miesiącu schudłam jakiś 1kg .a nie wymiotowałam tylko 1 raz :):):) termin to się dowiem dopiero w pon bo tak jestem umówiona do gin.;) i możliwe ze dowiem się o płeć dziecka.bardzo na to liczę.

ja w 1 miesiącu schudłam jakiś 1kg .a nie wymiotowałam tylko 1 raz :):):) termin to się dowiem dopiero w pon bo tak jestem umówiona do gin.;) i możliwe ze dowiem się o płeć dziecka.bardzo na to liczę.

Jejku to tylko ja tak przybieram na wadze :( zazdroszcze wam Ja wymiotowalam tylko kilka razy ale mdlosci czesciej mi sie zdarzaja i to do tej pory w zasadzie to u mnie zaczely sie dosc pozno jakos pod koniec 1 trymestru poczatek 2. Barbisia to troche dziwne ze nie masz jeszcze terminu mi wyznaczyl lekarz na pierwszym badaniu

niop właśnie nie wiem dlaczego jeszcze nie ma terminu. myślę że w poniedziałek już mi obliczy lekarz :)

Gość nootela
ja jestem w 22 tygodniu. nie wymiotowałam w ogóle. za to przytyłam już 8kg:D także Kamis777- nie przejmuj się:D osiem kilo- brzmi groźnie, ale w zasadzie niewiele tych kg widać.chyba to głównie brzuszek i wody tyle ważą. rzeczywiście to dziwne, że nie masz wyznaczonego terminu barbisia. tym bardziej, że piszesz, że jesteś w połowie 4 miesiąca... ja dziś weiczorem mam wizytę u gina- znów z mężem popatrzymy sobie na naszego Michasia:) ciekawa jestem czy znów będzie spał;)

Gość evelina90
Cześć:) Dołączam do Was :) Ja też jestem w swojej pierwszej ciąży. U mnie to juz 5 miesiąć :) Mam przewidywalny termin porodu na 19 wrzesien :)

No u mnie tych 5 kg tez nie widac troszke brzuszek, to w sumie zalezy od dnia raz mam taki bardzo widoczny a innym razem delikatny :) nie wiem od czego to zaqlezy, moze od tego ile zjem :) chociaz apatety mam rozny niby jestem glodna ale praktycznie co chce zjesc mi nie smakuje :/ Bardziej chyba martwia mnie rozstepy na udach mimo tego ze od samego poczatku uzywam kremow i w zasadzie to niewiem dlaczego akurat na udach, bo nie widac tych moich kilogramow akurat tam. Evelina90 :) wiatam, widze ze masz bardzo zblizony termin do mojego roznica dwoch dni :)

Gość hania849
Dorota605- ja w ok 14-15 tyg przestalam wymiotowac i minely mi mdlosci jednak od ok 2 tyg znowu powrocily mdlosci jednak sa one spowodowane konkretnymi sytuacjami. Juz wiem ze np mleko moge dopiero wieczorem pic bo inaczej od razu wymiotuje, a bananow lepiej abym unikala :) takze nie martwsie. Pomysl moze u Ciebie tez konkretne produkty powoduja mdlosci. patillllllka- widze ze Twoj lekarz tez zle tygodnie policzyl z tym ze moj najprawdopodobniej pomylil sie az o 3 tygodnie. W poniedzialek mam usg3d i okaze sie w ktorym wkoncu jestem tygodniu. Barbisia- dziwne ze Twoj lekarz napoczatku nie podal Ci terminu porodu. za zwyczaj przy zakladaniu kart ciazy juz go podaja poniewaz musza tam wpisac. Kamis777- nie przejmuj sie ja przytylam juz 5 kg ale u mnie tez te kilogramy ida tylko w brzuszek ktory jest juz bardzo widoczny:) jednak na szczescie nie mam jeszcze zadnych rozstepow i mam nadzieje ze tak do konca zostanie. evelina90- witaj w naszym gronie :)

Gość evelina90
Ja narazie przytyłam 2-3 kg :) Brzuszek mam juz spory, widoczny z daleka :) Wczoraj jak się zdrzemnęłam poczułam że coś mi cieknie z piersi...Byłam przerażona. A okazało się że to siara i że to normalne. Miałyście już to ?;> Takie lepkie, dziwne :) Juz sie przestraszyłam że cos jest ze mna nie tak, ale dziewczyny "po przejściach ciążowych" wszystko mi odrazu wytłumaczyły :) Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

hej dziewczyny, jestem tu nowa , mam nadzieje że mogę się do was dołączyć. Od 2 lat biorę tabletki cyprest tzn brałam. Ostatnie opakowanie skończyłam 27.03.10 po czym miała nastąpić przerwa ( ale stwierdziliśmy że chcemy dzidzię więc nowego opakowania nie rozpoczynałam. Nowe opakowanie powinnam zacząć 4 kwietnia. ) krwawienie z odstawienia trwało od 31.03-4.04 Kochaliśmy się 5, 7, 9, 15 17 kwietnia. Czy mamy szansę zafasolkować? Jak myślicie? Dodam że nic kompletnie nie czuje, jakiś bóli brzucha piersi itd. Mam strasznie dużo śluzu - ale takiego nie ciągnącego się tyko bardziej jak woda i taki mleczny kolor ma. Na testy wydaje mi się wcześnie jeszcze. Dlatego szukam tutaj porad. ahh zapomniałabym, 16 .04 dzień po stosunku pojawił się własnie ten śluz taki ciągnący ale tylko na ten jeden dzień, nie wiem co myśleć. Bardzo chcemy dzidziusia .. dzięki i duuzo szczescia dla was mamusie!

co do kremów to mi lekarz powiedział że moge używać ale ze tak szczerze mówiąć ze one nie działają. - to były słowa mojego lekarza

No ja tez uzywam ciagle tych kremow na rozstepy, ale watpie w ich skutecznosc... No i postanowilam zadbac o zabki, poniewaz slyszalam ze w ciazy strasznie psuja sie zeby. Tak wiec dzisiaj odwiedzilam dentyste i mam do zrobienia dwa ubytki wiec nie jest tak zle :) Wczoraj byla takia piekna pogoda ze prawie caly dzien spedzilam na świerzym powietrzu, po raz pierwszy od niepamietnych czasow :) uwielbiam wiosne :)

Gość evelina90
Ja nie cierpię wiosny, mam paskudną alergię na pyłki :( Dziewczyny czy któraś z Was miała już tą siare ? O której pisałam wcześniej ? :)

Ja nie miałam jak na razie zadnej siary ale lekarz mnie uprzedzal juz na poczatku ze moze sie pojawic i to bedzie wszystko w porzadku. Chyba nie wszystkie kobiety to maja zreszta nie wiem.... Ja tez byłam ostatnio u dentysty rowniez dwa ubytki :( jeszcze dodatkowo zrobilam sobie czyszczenie kamienia i fluoryzacje moze chociaz to jakos pomoze bo o zabki bardzo sie boje zeby sie nie zniszczyly.... kremy ja tam wole stosowac niz pozniej pluc sobie w brode ze nie wszystko zrobilam co sie dalo :) jak sie ma sklonnosci to rozstepy i tak beda ale pewnie dzieki smarowaniu moze byc ich troszke mniej zreszta fajnie mam nawilzona i elastyczna skore od nich wiec mysle ze moze to cos dac. Wydaje mi sie tylko ze nie ma co wydawac nie wiadomo ile kasy. Ja sama uzywam oliwki na rostepy na noc + krem gerber, a rano krem ziajka albo pharmaceris. Mam kilka bo one bardzo sie szybko koncza - maja male pojemnosci i stosuje je na zmiane. Nie widze miedzy nimi szczegolnej roznicy.....

ja sie wybieram do dentysty ale problem tkwi w tym że nie mogę wziąć znieczulenia a bez tego ani rusz

oj to wspolczuje ja bez znieczulenia nawet bym nie usiadla na fotel... jakos od dziecinstwa boje sie dentysty. Ja na cale szczescie wczoraj otrzymalam znieczulenie :) Co do tej siary, to u mnie jeszcze nie wystepuje, ale z tego co czytalam niektore kobiety zauwajaja ja dopiero przed albonawet po porodzie