Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kafeteryjaa

mam chetke cos zjesc

Polecane posty

No więc, do południa obie dziurki w nosie zatkane...Obecnie...są pewne prześwity, co rokuje poprawę:) Poza tym całkiem ok:)

No i trochę wiejskiego z kawalkiem banan wszamane:) Idę spać---------------> Dobranoc:)

helou;) Aguss a Ty na tej swojej domowej silce, jak ciezkiego kalibru masz sprzety?

Mam orbi - jest niestetty popsuty, da się jeździć tylko na minimalnym obiążeniu. Rowerek stacjonarny starego typu, twister, leg master, trochę hantli (wcvzoraj ćwiczyłam 3 kg), jakieś sztangi.

pytam bo sie tak zastanawialam czy nie przydalby CI sie restar w postaci 'przybrania' a pozniej 'rzezbienia'. na jakis czas zapomnialabys o spalaczach-aerobach a skupila sie na masie a pozniej to wszystko zaczelabys ladnie rzezbic... ale to tylko takie moje przemyslenia...:P a jak sie teraz z tym wszystkim czujesz?

Czuję się lepiej...tak trochę uwolniona od wagi, odchudzania itp. Czasem trochę dziwnie - kiedy jem i czuję, że przybieram...ale wiem, że to nieuniknione. Chcę przecież spalać tłuszcz, a zachować mięśnie. Poza tym 1700-1800 to też nie jest porażająca ilość. No i mam lepsze trawienie, brzuch nie jest wzdęty (jak u dzieci z Afryki), wczoraj serek w. po 22 smakował super:P. Mam strasznie stresujący dzień w pracy...Jem zgodnie z planem - na śniadanie tosty z razowca z serem i bialko z jaja, na drugie - kanapki z razowca z serem, teraz trochę serka w. z orzechami i suszoną śliwką i kawałkiem wtartego banana. Zjadlam jeszcze do tego batona crunchy - wiem, że nie powinnam, ale lepiej teraz niż wieczorem. No ale nareszcie się nasycilam. Na fitnesie robię przede wszystkim na rzeźbę; w domu łatwiej mi latać na orbi. No ale poszukam sobie jakieś ćwiczenia z hantelkami, popróbuję i zobaczymy:) Wracam do pracy...I pozdrawiam:)

jak Kochana wolisz ale nie wiem czy idac wg mojej mysli nie byloby CI prosciej... teraz przybierasz i spalasz na aero (czyli miesnie i tak sa tykane) a takto przybralabys w mase miesniowa bez narazania ich a pozniej sie ladnie wyrzezbila. i meta mialabys rozkrecony.... Agus i zapominasz o bialku po treningu ...pamietasz ze twarozek sie wolno wchlania?

A co mogłabym szamać, co sie szybko wchłania? Mam jeszcze makrelę, ale ona dość tłusta... Myślisz, że powinnam zrezygnować z orbitreka? A fitness 3 razy w tyg. z przewagą ćwiczeń silowych będzie ok? Myślałąm też o nordic walking; mam kijki, tylko niech te śniegi się stopią; dziś już się wyglebałam w drodze na przystanek:/ Wszamałam kilka pierogów, dopchałam papryką. Niedlugo idę na łyżwy:D

Agus cycu, jaja, rybcia...ta makrela od biedy tez moze byc-lepsza niz twarog. Rzezba zakrawa o 5-6 razy cwiczen w tygodniu. Jest trudniejsza niz ta cala masa. Wg mnie mozesz ewentualnie robic tak jak pisalymy ale z wiekszym naciskiem na silowe..no i typowe cardio cykac sobie sporadycznie. A nie masz za dobrej kondycji do nordic walking?

Powiem Ci, że pewnie jeszcze nie zaczęłam porządnie przybierać, ale widzę, że boczki mi się zmniejszyły, i spodnie są luźniejsze w nogawkach. No i ciałko jest twardsze - pewnie wynik połączenia ćwiczeń i większej ilości jedzonka;)

Hm więc kupię karnet na 3 wejścia na fitness, do tego raz siłownia - z naciskiem na siłowe. A w domu hantelki i ćwiczenia brzucha od czasu do czasu:) Fakt, kondycję mam niezłą; 6 km dziennie biegiem mnie nie złamało...Tak myślałam o tym nordic na zmianę z bieganiem - żeby zaktywizować małżonka, który biegał na pewno nie będzie:P A jajko mogę całe czy samo bialko?:)

NIe rozumiem:( Rozgraniczasz fitness od silowych, nadal? Chodzilo mi o 30-40min silowych i poznie nie wiecej niz 20-25 cardio..Ty masz na silce osobne karnety na sprzety silowe i na bieznie? Bo jesli nie to wejscie na fitness wg mnie sa CI zbedne;] No wlasnie, pamietam ze biegalas po 6 km...ja na tym nordic zasnelabym chyba (co prawda nigdy nie probowalam wiec niby nie moge sie wypowiadac..no ale swoje wiem:P) Jedno zoltko nie zabije;)

Karnet mam na wszystkie sprzęty:) Tylko zwykle ćwiczę na rowerku albo orbi. A na tych zajęciach, na któe chodzę, po 15 min. rozgrzewki są ćwiczenia angażujące kolejne partie mięśni - rąk, nóg, pośladków, brzucha. CZyli to nie są siłowe..?Kurczę, gubię się jeszcze w tym...:) Lecę na te łyzwy:)

Agus, na takich zajeciach silowo nic sie nie robi;) Tobie sie tylko wydaje...:) A i jeszcze nie machaj brzuszkow- bo pisalas wyzej co o nich...przy kazdym cwiczeniu angazowane sa miesnie brzucha i duzo lepiej im zrobi przykladowy martwy ciag niz brzuszki:) No nic, lec i uwazaj na siebie;) ( ja kiedys po lyzwach mialam bardzoo niemila wizyte na pogotowiu:() Spiszemy sie pozniej:)

Kurcze, słusznie prawisz, tylko że całkowicie fitnessu sobie chyba nie odpuszczę...Po 8 h pracy na tyłku dopada mnie ADHD... No i jak się nie wyżyję, to jestem nieznośna w domu. A to co się robi na zajęciach fitness to na rzeźbę bardziej...? Bo cardio to mi się wydaje, że na samym początku - to skakanie. Na łyżwach było super:) Tylko godzina to za mało; nawet się nie zmęczylam...Na kolację wszamałam pół makreli i kromeczkę razowca.

Agus cos wiem o tym ADHD i zaluje ze mnie wtedy nie widzisz:D mysle ze bysmy sie dogadaly w tym wzgledzie:D Na fitnessie sie spala ;] i absolutnie tam nie ma nic z rzezby... ja nigdy fitnessu nie lubilam-dla mnie to taka 'rozgrzewka' przed odpowiednim treningiem:) Dlatego tez mysle ze powinnas sie z silowymi zaprzyjazniac;)

O kurcze, przejrzałam sobie atlas ćwiczeń...Świetna sprawa, ale...czy ja kiedykolwiek to opanuję?? Jak odzyskam dostęp do kompa, spróbuję sobie ułożyć prosty zestaw na początek:P

opanujesz;) mi to zajelo dwa dni plus wertowanie przykladowych planow i dobieranie cwiczen dla siebie ;) posiedz przy tym, poczytaj co i jak- tam jest wszsytko swietnie wyjasnione.. dasz Agus rade;)

Ja tez to sobie zaraz poczytam ;) Naked,a ja powinnam tez najpierw sie za ''rzezbe'' wziac? Cos mi mowi,ze tak :P Waze 67kg przy 1,7m, w talii mam 76 cm (z brzucha zreszta glownie chce zrzucic ;>). Wiec przybieranie raczej mi niepotrzebne :D :D Bardzo mnie zainteresowalo to 'silowanie',zawsze chcialam miec mocne miesnie :) Ale fitness,jak aggunka, tez lubie.. Tylko najpierw priprytetem jest zamienienie sie w maszyne do spalania tluszczu ;p

Jak pójdę następnym razem na siłkę, pogadam z trenerem - może coś mi doradzi. Sama też luknę jeszcze w atlas. Mam problemy z koordynacją ruchową, więc opanowanie ćwiczeń może zająć mi trochę czasu...Wiem, że trzeba je odpowiednio opanować, no i muszę trochę się anatomii nauczyć - nie rozóżniam dwugłowego od czworogłowego:P Pewnie lekarce byłoby łatwiej niż prawnikowi, ale dam radę:) Jedzonko: na razie owsianka z orzeszkami nerkowcami, płatkami migdałowymi i suszkami:) i ciasteczko owsiane do kawy:P

takajedna-jesli uwazasz ze Twoje cialo jest ready na rzezbe to sie wez za nia;) mi jest ciezko powiedziec bo waga-wadze nierowna...wszystko zalezy od tluszczyku;) Ja tez bardzo lubie cardio...wrecz jestem uzalezniona od endorfin...wszystko da sie polaczyc i przy odpowiednim menu bedzie gitara;) Agus-pewnie ze dasz rade;) posluchaj trenera( mam nadzieje ze trafisz na kompetentnego..) i wszystko bedzie okej;) A o tych nerkowcach to specjalnie napisalas?:(...ja mam odwyk przymusowy :( :P

Naked, a czemu masz odwyk od nerkowców? Mój mąż ma alergię np. na laskowe... Przez tą pracę żrę jak opętana...na śniadanie owsianka z dodatkami, potem jabłko oblane Activią, na drugie śn. - wiejski z orzechami; do kawy ciasteczko owsiane i sezamek...A dopiero 11;)

Agus bo na ten moment pozostaje mi tylko biernie czekac na dostawe w sklepie:P A ja tak luubie nerkowce..:( :P na laskowe tez mam alergie, ale taka z wyboru;) no i poczatek dnia bardzo smaczny:P:)

Wczoraj było smacznie, nie powiem:) Po treningu miała być ryba, ale w końcu zjadłam szpinak z jajkiem i plasterkiem sera. Rybka będzie dziś:) Wieczorem w kinie wciągnęłam trochę popcornu, ale ilość rozsądna, więc nie będę robić sobie wyrzutów:) W końcu do kina nie chodzę codziennie:P Dziś - również owsianka z suszkami i orzechami - pycha:)W weekend rozplanuję sobie ćwiczenia - w sobotę mam obronę pracy na podyplomówce i muszę się cokolwiek pouczyć, dlatego dziś odpuszczam siłownię. Kurczę ostatnio kiepsko się czuję jak mam chociaż jeden dzień przerwy...

wg jakis tam badan ustalono ze popcorn jest w czolowce na liscie produktow powodujacych najwieksze uczucie sytosci... :)

Gość samba_rio
agguńka84 prowadzisz bardzo aktywny tryb życia - super.:) Ale znajdujesz też czas dla dziecka bo pisałaś na innym topiku że jesteś też mamą.Jak Ty Ty to godzisz wszystko ?

Pewnie sobie radzi w myśl zasady-im więcej zajęć tym lepsza organizacja i konsekwencja w trzymaniu się planu.Wiem po sobie :) dlatego pozwoliłam sobie odpowiedzieć.

A więc po kolei:) Samba - tak, mam małego synka:) Non stop jestem zabiegana; nie chcę rezygnować z aktywności fizycznej, więc na fitness czy siłownię ganiam prosto po pracy (zamiast np. na zakupy iść czy cóś), albo ćwiczę po 21 - jak już mały pójdzie spać. Z tego względu nie ćwiczę tyle ile bym chciała - czyli 1,5-2 h 4-5 razy w tygodniu. No i przy tym normalnie pracuję. W dzień zajmują mi się nim babcie, więc zawsze to trochę mniej stresu:)

Amita - masz rację:) Im mniej czasu do zmarnowania, tym więcej się zdziała:) A w kinie byłam na Księdze ocalenia. Całkiem fajny film;) Naked, zauważyłam dziś coś, co mnie martwi...Zjadłam owsiankę, jabłko i, o zgrozo, 2 pączki (pierwszego o 8, drugiego o 11). No i nasycilam się nimi...Dopiero pączkami. To nie pierwszy przypadek, kiedy słodkie mnie syci. Np. po rybie z warzywami chętnie bym coś wszamała, a po naleśnikach na słodko - jestem zapchana, nawet jeśli zjem jednego. No i dziś nie mam wzdętego brzucha - tak jak prawie codziennie...Nie chcę się tak odżywiać...Tylko kiedy jem zdrowo, jestem głodna co godzinę, ledwo wytrzymuję te 2 lub 3....