Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwa86

klub mam krakow

Polecane posty

Hej Nas halny zawial, mala nie rozumie ze ja porwie i buczy na pole. Az sie boje co to bedzie kiedy zrobi sie cieplo, wogole z pola nie zejdzie ;) Co do ubranek to szkoda gadac. Tez musze zrobic porzadek i juz wiem, ze wiele nie zostanie w szafie. Na nas w sam raz jest rozmiar 98. A ja pakuje poki co wszystko dla potomnych. Ja sie bede stara wkrotce o drugie a i szwagierka sie stara juz jakis czas to sie przydadza. Gorzej jak bedzie chlopczyk, bo wiekszosc jest "dziewczynkowa" ;) Najwyzej porobie zestawy i sprzedam na allegro. Niektore rzeczy byly raz zalozone, zeby zdjecie zrobic i schowane. Szczegolnie te malutkie sukieneczki :) A w USA te ciuszki sa naprawde dobrej jakosci i za pol darmo. Teraz tez czesto tam kupuje przez neta a rodzice mi przysylaja. No to Filis lada moment bedzie gryzal :) Pozdrawiam i do poklikania.

Ubranka po mojej córeczce sprzedaję albo na allegro albo do komisu dziecięcego. Tak na pamiątkę to zostawiłam sobie kilka takich wyjątkowych jej pierwszych ciuszków, np. pierwsze buciki (takie szmaciane kilkucentymetrowe granatowe kapciuszki), czapeczkę w kolorowe cieńkie prążki, którą miała na sobie jak nas wypisywano po porodzie ze szpitala; jedne z pierwszych śpioszków w brązowe misie (mój mąż sie nad nimi rozpływa) itp. itd... jak sie teraz na nie patrzę, to aż mi sie serducho ściska :classic_cool: Nie zostawiam ubranek na zaś, bo drugiego dziecięcia nie planujemy, jedno dostarcza wyjątkowo dużo radosci :classic_cool: Zresztą i tak mam ograniczenia lokalowe, nie miałabym za bardzo gdzie trzymać tego wszystkiego... Byłyśmy dziś na spacerku, troche mniej wiało, zawinęłysmy sie szczelnie w czapki, szaliki + okularki przeciwsłoneczne... złapałyśmy trochę słoneczko i oje słoneczko teraz smacznie śpi :classic_cool: Dałam jej jeszcze troszke syropku, bo tak od czasu do czasu coś podkasłuje...

No wlasnie wrocilismy ,bylismy u znajomej Filis sie tak wyszalal ze padl po drodze do domu .teraz sobie smacznie spi wiec mam chwilke czasu a co tam u Was?my dzis nie poszlismy na spacer wystraszyly nas te chmury balam sie ze zacznie lac ...no ale jednak nie padalo ...czasem ciezko rozszyfrowac ta pogode

Teraz w marcu może tak być, trochę nieprzewidywalnie jeżeli chodzi o aurę, dlatego rano po śniadaniu trzeba być przygotowanym na ewentualne wyjścia, bo chwile może poświecić słoneczko, a za chwilę śnieg, deszcz.. w marcu jak w garncu :classic_cool: Moja córa oglądała dziś album z naszych wakacji z nad morza itak sobie ogląda, mówi cos do siebie, opowiada co widzi i nagle pokazuje mi namiocik plażowy, w którym spała smacznie na plaży i mówi, że teraz chce tam być! :) więc stwierdziłam czemu nie? Sięgnęłam do pawlacza, gdzie sobie spokojnie leży schowany w sezonie zimowym, rozłożyłam w naszym pokoju... i normalnie dziewczyny, moja córa jak zaczarowana zaczęła sobie tam urządzać domek, naznosiła z pokoiku kuchnię dla lalek, swoje zwierzątka, poduszeczki, zaczęła gotować na niby patelni dla tych zwierzątek, potem położyła je spać, potem mnie zaprosiła na kawe do swojego domku, normalnie obłęd :classic_cool: Miała zabawę na cały dzień (oprócz tego spacerku naszeg do południa)! :) A namiot wyglada tak: http://www.youtube.com/watch?v=gkFzR7-35OQ&feature=related Że sie ludziom chce te filmiki kręcić z rozkładania... hihi Ale namiocik plażowy jak najbardziej polecam, jeżeli wybieracie sie na wakacje gdzieś nad wodę z dzieciaczkiem :classic_cool: Dobrej nocki laski! :classic_cool:

Hej. Ja tylko na chwilę.Złapałam grypsko i zdychammm... dzieci na razie nie podłapały i je faszeruje lekami, ale myślę, ze to kwestia czasu. Trzymajcie się zdrowo. Buziaki. PS dlaczemu zlikwidowali literki?

Ooo, witaj Kornelkowa :) My dzis zostaniemy w domu, znów wieje, jakos tak mało przyjemnie, a mała czasem podkasłuje i jakis katarek załapała... ja też nie lepiej, co za pora, same choróbska wokół... Wydaje mi sie, że literki usunęli dlatego, że ona wcale nie zablokowały tych robotów spamerskich :classic_cool: Nie wiem, czy widziałaś, jak wyglądała kafeteria w poniedziałek (chyba to był poniedziałek) rano po nocy... koszmar, gorzej niż Haiti, fura spamerskich topików, wklejonych po kilka w ciągu jednej minuty od pólnocy do godzin porannych! Cos czuję, że to jakiś rozrywkowy hacker chciał pokazać, że potrafi mimo literek zaspamować kafe :classic_cool: Trzymajcie sie cieplutko :classic_cool:

Hej dziewczyny, wraca matka marnotrawna ;) Zakończył się u nas tydzień świstaka, do pakietu dołączyła awaria kompa. Kornelkowa trzymaj się dzielnie i nie daj się kobito :) Zaczerniona, u nas na stanie jest namiot wróżkowy, chyba z Tesco, też co jakiś czas dziki szał robi. Jak mi już nerwy puszczają i nie mogę zdzierżyć bałaganu, jaki tam się robi, to podnoszę namiot, wytrzepuję wszystko na podłogę i robię im przerwę na 2 tyg.

Mamina, ja sie w sumie ciesze jak jest ten namiot, bo wszystkie zabawki jakie zawsze znosi ze swojego pokoju do naszego, już nie lądują byle gdzie po całym pokoju, tylko wrzuca je sobie do namiociku; a że namiocik zabira trochę miejsca w pokoju to już osobna sprawa :classic_cool: w pewnym wieku ilość pokoi nie ma znaczenia, czy ma się 2 czy 5 lub 8 pokoi i tak z dzieciakami siedzi sie w kupie w jednym pomieszczeniu hehe :classic_cool: Dziś dzwonilam do przedszkola, do którego od września pójdzie córa i za kilka tygodni będą dni otwarte przez dwa dni po 2h dziennie, więc się wybieramy :) Kolejny milowy krok w życiu dziecka... :classic_cool:

Mamina, ja sie w sumie ciesze jak jest ten namiot, bo wszystkie zabawki jakie zawsze znosi ze swojego pokoju do naszego, już nie lądują byle gdzie po całym pokoju, tylko wrzuca je sobie do namiociku; a że namiocik zabira trochę miejsca w pokoju to już osobna sprawa :classic_cool: w pewnym wieku ilość pokoi nie ma znaczenia, czy ma się 2 czy 5 lub 8 pokoi i tak z dzieciakami siedzi sie w kupie w jednym pomieszczeniu hehe :classic_cool: Dziś dzwonilam do przedszkola, do którego od września pójdzie córa i za kilka tygodni będą dni otwarte przez dwa dni po 2h dziennie, więc się wybieramy :) Kolejny milowy krok w życiu dziecka... :classic_cool:

Cześć dziewczyny Troche mnie tu nie było bo jakoś tak czas szybko biegnie (ale wytłumaczenie). Weekend w Kobierzynie, szkoła i egzamin z finansów który na 100% zawaliłam, ale taka ze mnie finansistka jak z koziej d*** trąbka. Wczoraj byłam się zarejestrować w UP, nie było tak żle jak myślałam i już 16 kwietnia dostanę całe 500 zł, co ja zrobię z taką kasą?? Dobrze że już nie ma tych literek... Pomarańczo a Tobie się nudzi?? Kornelkowa współczuję choroby ale chyba bardziej Ci bedę współczuła jak przejdzie na dzieci....

Ale jaja...Filipek się budzi i próbuje się dźwignąć.... lecę po kamerę!!

Dzięki dziewczyny. Już ze mną lepiej. Zaraz zmykam do lekarza i aż się boję. Ostatnio za to że mnie pan dr pomacał po cyckach przez 3 minuty a potem przez kolejne 3 posmyrał USG i stwierdził ze jest ok zapłaciłam 85 zł... Już nie wspomnę o laboratorium bo tam to spokojnie powinnam zrobić "polecenie zapłaty" i przesyłać co miesiąc sporą kwotę :P Nie ma jak nasza PAŃSTWOWA służba zdrowia :) Musze znaleźć Mani jakąś fajna kurtkę na wiosnę... w tesco nie ma wyboru. Jest jakiś jeden łaszek fioletowawy, w sumie mi się takie podobają ale jak zmierzyłam na małą to wygląda baaardzo smutno :( Jeśli chodzi o namioty to my mamy taki plastikowy domek dla dzieci- na pewno kojarzycie jaki, ale jakoś nie cieszy się żadnym zainteresowaniem. No i ten namiocik z kulkami- w tym się lepiej bawią. Ostatnio zamówiliśmy im to autko z little tikes i muszę przyznać ze jest fajne. Szczególnie małemu przypadło do gustu. Pierwszej nocy nawet w nim spał (tzn zasnął bo potem go przenieśliśmy)

MatkaFifi >> aleś wyskoczyla jak Filip z konopii... wcale mi sie nie nudzi, to kafe tak muli, próbowałam kilka razy bezskutecznie wysłać jednego posta i taki efekt jak widać, wiec schowaj rogi, ja nie spamuje :classic_cool: Czemu rejestrujesz się w UP? nie przysługuje Ci żaden urlop wychowawczy? Kornelkowa, my też często kursujemy do lekarzy różnych, na szczęscie z firmy meża jest abonament gratisowy dla całej rodziny, wiec nie muszę się użerać w państwówce :) Szukasz kurtki dla Mani? Ja w zeszłym tyogdniu kupiłam mojej małej w H&M fajna wiosenną wiatrówkę, taką solidną przeciwdeszczową z kapturem w kolorze fioletowym. Jest solidna, pod nią można ubrać polarka na chłodniejsze dni wiosenne jakby co.. Dużo jest narzutek dla maluchów, ale np. nie widzę sensu kupowania dziecku jakiegoś ażurowego ponczo albo płaszczyków typu grzybek. Owszem, niektóre są przepiękne, ale niepraktyczne... :classic_cool:

http://shop.hm.com/de/shoppingwindow?dept=BARN_LFL_YTT&shoptype=S# Kornelkowa, pod tym linkiem jest nasza kurteczka; musisz kliknąć na tę dziewczynkę w ciemnoniebieskiej wiatrówce (szósta od lewej) i potem z boku jest opcja różnych kolorów tej kurtki - my mamy tę śliwkową. Ja w ogóle uwielbiam małą ubierać w kolory beżowe, fioletowe, szare melanże, brązy, czarny, a do tego kontrastujące barwy - oliwka, czerwień, turkus, pomarańcz :classic_cool: mam serdecznie przesyt typowego różowego dla dziewczynki z góry na dół :classic_cool:

http://www.allegro.pl/item908040634_wiosna_h_m_fioletowa_kurteczka_na_zamek_104.html ta? Właśnie ją oglądałam ale jakoś nie specjalnie do mnie przemawia. Mania nie może mieć fioletowej bo ponuro w niej wygląda. Najlepiej jakby była błękitna, czerwona ewentualnie różowa - jasny róż. Najlepiej jej w błękitnych ciuszkach.

Kornelkowa, oj, ale ten żakiecik to prędzej sie nada jako narzutka na cieplejszy późnowiosenną lub wczesnoletnią porę... nawet w kwietniu raczej mała w tym nie pochodzi :) Oooo, tu Ci znalazłam taki fajny płaszczyk, ładny ma krój i nawet sie sprzedaje, jest niedrogi, ma podpinke i nie jest w "smutnym" kolorze :D http://allegro.pl/item935648200_sn_miss_uroczy_plaszczyk_ok_110_pink.html :classic_cool:

o widzisz taki płaszczyk to właśnie ten styl, który lubię. Bardzo mi się podoba jednak poszukam czegoś... na Tomexie albo tandecie bo ja jestem z tych w stylu "niewierny Tomasz" co muszą wszystko dotknąć :P Ale właśnie takie cosik mi się podoba bardzo.

Kornelkowa, no widzisz, ja od razu wiedziałam, co Ci sie spodoba hihi :classic_cool: Ja często kupuję na allegro dla małej i jeżeli chodzi o material, to nigdy jeszcze moje wyobrażenie o danym ciuszku nie odbiegało od rzeczywistości :classic_cool: A na tandecie duzo jest sklepików z typową odzieżą dla dzieciaczków? Ja ostatnio jak siegam pamiecią to na tandecie zaopatrywałam sie w ciuszki ciążowe 3 lata temu :classic_cool: Był tam taki fajny sklepik w hali, taki narożny i miał ceny połowe niższe niż w śródmieściu :classic_cool: A wcześniej to w ogole duzo sobie ciuszkow na tandecie ogolnie kupowalam ze względu na mój mały rozmiar - 34. Zwykle wszystko jest na mnie za duże, więc albo ubieram się w młodzieżówkach wyszukując ciuchów bez aplikacji w stylu Emo KIds lub Hannah Montanah albo dawniej jeszcze w epoce przedcórkowej często kursowalam na tandete. Teraz to nie mam za bardzo jak, bo daleko :)

dobra ja zwariowałam. normalnie zamawiam u tego gościa wszystko :D zaczerniona dzięki. właśnie Mania sobie wybiera kolory dresiku z myszką. Skąd ty to wrzasnęłaś? Młoda dostała na dzień kobiet kasę (no bo przecież to taka kobieta ze hej) :P to zaraz ją wymienimy na ciuszki sesese :D

a na tandecie dawno nie byłam ale na tomeksie mają niektóre fajnie ciuszki. jest kilka stoisk z rzeczami dla dzieci. Nie wiem czy jej zamówić ten płaszczyk co pokazałaś czy lepiej ten grzybek ... http://allegro.pl/item935865062_sn_grzybek_plaszczyk_cud_ok_104_110_blue.html http://allegro.pl/item935656173_sn_miss_uroczy_plaszczyk_ok_104_red.html

Kornelkowa, mnie osobiście bardziej podoba sie ten czerwony płaszczyk, ma taki zgrabniejszy krój, tamten niebieski za bardzo rozkloszowany, dziewczynka będzie wygladać jak landrynkowa beza :classic_cool: Skad ja wytrzasnęłam pytasz sie... ano lubie wyszukiwać komus coś na necie, mój mąż mówi o mnie, że jestem Strszą Googlistką hehe :classic_cool: Jeżeli coś jeszcze potrzebujesz znaleźć, chętnie pomogę :classic_cool:

hej dziewczyny no widze ze tu wesolo jakies szukanie strojow :) my juz kurtke mamy odziedziczylismy po kuzynie :D zreszta ja ubranek na filipka mam na najblizsze 3 lata tylko brakuje mi rajtek i bodziakow .Maly dzis daje mi w kosc strasznie placze i gryzie wszytko to te zeby sie odzywaja .ciekawe ile to jeszcze potrwa

Zamówiłam jej: http://allegro.pl/item941000519_sn_minnie_zestaw_4cz_ok_104_grey_nowosc.html http://allegro.pl/item935865062_sn_grzybek_plaszczyk_cud_ok_104_110_blue.html http://allegro.pl/item935871391_sn_modne_ocieplane_rurki_ok_104_110_wyprzedaz.html w sumie wychodzi 117 zł (z przesyłką) za 6 ciuszków więc cena za sztukę jak w przyzwoitym lumpeksie :P jeszcze mi się kilka ciuszków podoba ale mężu nałożył na mnie limit jednorazowego zakupu :P