Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwa86

klub mam krakow

Polecane posty

no to co się na ich wiochę zapuszczasz? :P Jak chcesz fajną trasę rowerową (ale dla wytrwałych) to polecam - Trzeba dojechać do Pękowic, potem polną drogą (trasa rowerowa to jest) do Giebultowa a tam przez lat trza przeprowadzić rower i się wyjeżdża w Korzkwi. Stamtąd się jedzie wzdłuż lasu polną drogą aż do Ojcowa. Piękna trasa. My sobie kupiliśmy taką przyczepkę dla 2 dzieciaków do roweru i w zeszłym roku jeździliśmy... tylko góra w Pękowicach to masakraaaaaa :) To kawał drogi jest, ale mały spał sobie w tej przyczepce a Mani się jazda podobała... wytrzepało ich trochę :)

szczęśliwa -> mnie kulkami zaraziła teściowa. Została kiedyś z dziećmi i laptopem a jak wróciliśmy to były włączone kulki no i mnie wzięło :D To mnie uspokaja :D Szkoda tylko ze w wersji demo jest tylko 1 poziom bo ja już rozgryzłam jak to przejść :D

a ja sama jakos tak kiedyś odkryłam portal naprzerwie.pl, od tego sie zaczęło. lubie też gry typu zuma - jak trzeba ustrzelać kulki który zbliżaja się do celu w takiej ślimakwatej rynnie :classic_cool:

Kornelkowa, jeszcze parę lat temu nad Witkowicami od strony wschodniej były fajne łąki, kiedyś nawet latem urządziliśmy sobie ze znajomymi grilla tam, fajny był stamtąd widok na Kraków... A teraz rozbudowali to nieszczęsne osiedle przy Kuźnicy Kołłątajowskiej, nawet tej łąki nie oszczędzili. Moja koleżanka tam mieszka, jedna wielka betoniarnia - developer musowo kazał wykupywać garaże podziemne w tych blokach, bo nie ma miejsc zwykłych parkingowych ogólnodostępnych, jakaś paranoja.. Nie cierpie współczesnego budownictwa jeżeli chodzi o nowe osiedla, projekty wygladaja niby super, a potem sie okazuje, że na całym osiedlu nie ma drzewka, ławki, a o placu zabaw dla dzieci nie ma co marzyć. Chyba wy dziewczyny z okolic Ruczaja też kojarzycie jak sie Ruczaj rozbudował.. blok na bloku, żadnej przestrzeni... Ale mi się temat zmienił :classic_cool:

Zaczerniona... jak byłam mała to przed szkolą u nas były pola i pasły się tam koniki :D I stal na rogu taki mały walący się domek z drzewami owocowymi... a teraz stoją 2 apartamexy... o miejscach parkingowych nie wspomnę. Cala ulica zawalona autami, na środku drogi parkują... dziwie się ze nikt jeszcze policji nie wezwał :-/ A swoją drogą to pamiętam jak na działce zamiast naszego domku rosła sobie kapusta i jak jeździliśmy ją wycinać z dziadkami :D:D:D Tu bylo pusto. Same pola i diabeł mówił dobranoc. Nawet autobus jeździł nie miejski tylko podmiejski taki rozklekotany a kierowca dawał dzieciakom gumy Donald :D:D .. Trochę mi brakuje tych "innych" czasów... szkoda ze moje dzieciaki nie będą miały okazji przejechać się Żukiem na pace :D powdychać tego kurzu, zjeść ziemniaków z ogniska, ale nie takich super wymyślnych tylko takich pachnących pościnanymi spalonymi badylami... ach... rozkleiłam się :)

a tak a propos wspomnień to dziś kobietka opowiadała jak to szła rodzic dziecko z jakiejś wsi do szpitala w Olkuszu 7 km z bólami na nogach i pod szpitalem nogi jej odmówiły posłuszeństwa, wody odeszły i portier ją wciągał na oddział... ach kocham te "kolejkowe klimaty" ale ta kobietka była boska mówi ze ma kilka wnuczek, najmłodsza ma rok i rodzice ją źle chowają bo jej nie dają nic jeść bo mówią ze ma alergie, a ona żadnej alergii nie ma bo jak rodzice ją u babci zostawiają to babcia i dziadek ją karmią czym popadnie i na nic nie ma alergii :D:D:D Ale się uśmiałam :D:D:D super babcia :D

ja to raczej początek 90 bo z 80 to tak piąte przez dziesiąte pamiętam. Pamiętam ze babcia miała różowego składaka i czasem kuzynka mnie brała do sklepu jak jechała :D:D I pamiętam nasze autko- taką kremową ladę miała na imię Karolcia :D:D:D Ojca miłość normalnie :) Poza tym nie mieszkaliśmy w KRK jak byłam malutka tylko tu do dziadków przyjeżdżałam.

Ja to już lata 80.-te pamiętam, co prawda drugą połowę,ale chyba jestem tu nestorką :classic_cool: dzis ostatni dzień antybiotyku! jutro wreszcie wyjdziemy ufff... ostatnio z córą urządzamy sobie taneczne popołudnia, właczamy muzykę z rozśpiewanymi dziećmi i pokazuję jej jakiś pojedynczy prosty układ: albo kręcimy rączkami w górze, albo dostawiamy nóżki, albo kręcimy się trzymając sie pod boczki... wygląda to przekomicznie a mała bardzo chętnie mnie naśladuje. Ale jest na tyle niezależna, że w ogóle nie chce tańczyć tezymajć mnie za ręce. po prostu woła:ja sama, ja sama :classic_cool: Kornelkowa, znam tę trasę z Doliny Korzkwi do Ojcowa, urokliwe miejsce, pamiętam, że myśmy spacerowali tam jak mała miała 2 miesiace, pojechalismy sobie na jesienny słoneczny plenerek, ale wózkiem też trzepało, to fakt :classic_cool:

Witam, uuu ale Was na wspominki wzięło ;) Zaczerniona, coś mi się wydaje, że rówieśniczkami jesteśmy :) Pewexy pamiętam, kartki i kolejki w mięsnym. Nawet sofixów się dorobiłam ;) Rower też miałam, Reksio się zwał, ale bez hamulców i zawsze darłam piętami :D

Hej :) Ja to pamiętam dom towarowy :D Babcia mi tam lalki kupowała :D Takie co się wkładało do środka czerwoną płytę i raczkowały albo śpiewały :D (tak długo aż mała Paulinka im tej płyty nie wyjęła :D:D:D ) My dziś poszaleliśmy. Pojeździliśmy na rowerach, hulajnodze, wyhuśtaliśmy dupki na huśtawce i sezon wiosenny uważam za otwarty :) Młodzi odsypiają. Jak wstaną to dam im zupę. Strajkuje i nie robię dziś 2 dania :D:D:D Dzień leniwca od co!

Czesc dziewczynki. Sorki, ze was zaniedbuje, ale mloda marudzi ile wlezie, cieplej si e zrobila to i we mnie wiecej energi na robote :P Hehe, w latach 80 bylam dzieckiem, w 90 juz nastolatka :P Ja pamietam kartki, kolonie w szkolach, szare zeszyty, nawet pochody pierwszomajowe 9 udalo mi sie maki robic ;) ) Co do rozbudowy miasta, to niby mieszkam w Krakowie, bloki zolwim tempem ida w nasza strone, ale jeszcze z 5 km zanim dojda :) Ale fakt, ruch jest znacznie wiekszy. Jako dzieciak gralismy w pilke czy babingtona na ulicy a dzis nie bardzo by sie dalo lotke do gory podrzucic ;) , by nie nadjechal samochod. ALe przynajmniej poki co u nas na osiedlu w planie nie ma budowy blokow, tylko domy jednorodzinne, szeregowe. Wiec zatloczenie ciut mniejsze ;) Co nie znaczy ze planow nie mozna zmienic, jak zajdzie taka potrzebaC. Co do gier to nmnie ostatnio wzielo na Kurnik. Na kafe byl link i namietnie gram w domino lub karty :P A w wasze gry ogralam sie. www.iwin.com, mozna grac za darmo w duzo gier do konca, tylko sa co pare minut przerywane reklamami na 10-15 sek. Jest tam wiele gier, kiedys podobalo mi sie Cake mania, ranch rush, farm frenzy 1 i 2 i wiele innych. Oglaalyscie nowy serial klub samotnych dziewic? Fajnie sie zapowiada. Mozna na vod.onet.pl za darmo podejrzec dwa pierwsze odcinki.

Kornelkowa, nic sie nie lam z obiadem. U mnie w wiekszosci przypadkow albo zupa z wkladka albo samo drugie. Jak zrobie pelny obiad nie ma kto jesc. Bylam dzis na Balickiej, pokupilam doniczek, bede robic wielkie przesadzanie :)

Heheh, pomaranczko, jak cyztalam twoj opis tanca, to dokaldnie u nas tak samo. raczki w gore, kaczuszki, krecimy pupkami :D Nasladuje wszystko, a za raczki jest teraz "niemodnie" tanczyc ;) Kazdy sam przeciez sie buja.

mamina muminow, dobra, gadaj, który rocznik jesteś, bo ja '78 :classic_cool: Zawsze jak jechaliśmy z rodzicami do Pewexu na ul. 18 Stycznia (teraz Królewska), za każdym razem była to dla mnie wyprawa do kolorowej i bajecznej krainy, tam był największy Pewex w Krakowie :classic_cool: Ale dziś się rozlało popołudniu i jakoś tak sennie sie zrobiło, zaraz napije sie kawy... wiecie takiej prawdziwej, bo taką na niby to wypiłam dziś już hektolitry dzięki fascynacji mojej córeczki do serwowania mi 5 razy na godzine filiżanki kawy ze swojego serwisu dla lalek, podchodzi do mnie z niby-dzbanuszkiem i niby-filiżanką, nalewa z jednego do drugiego i podsuwa mi: "Pij mama kawe", aaa i jeszcze musze wyrażać zachwyt pijąc te niby-kawe :classic_cool: Kornelkowa, Surfitka, fajnie macie mieszkając w domkach, zaraz wiosenne prace ogrodowe się zaczną, też lubie coś takiego robić, więc każdego roku jedyne, co mi pozostaje, to wyżyć się na własnym balkonie w postaci sadzenia kwiatów do skrzyń ;) Klubu Szalonych Dziewic nie ogładalam, pewnie jak sie zacznie, to sobie zerkne, czym to pachnie :) Chyba juz w przyszłym tygodniu zaczyna sie wiosenna ramówka...

Pomarancza, jestem roczek kalendazowo mlodsza, ale pewnie cos wiecej, bo z grudnia 79 :) Wiec wlasnie 2 miesiace temu obrocilo sie magiczne 30 :P A prace ogrodowe pewnie ze sie zaczna. Ach jak tesknie za kosiarka ;) A tak na serio to czasem nie ma sie juz sily do tej trawy jak zima do sniegu..tylko snieg sam w koncu stopnieje, a trawa rosnie i rosnie....

Dobra, przyznaję się wrzesień `80. Wielkimi krokami zbliża mi się jakiś przełom trzydziestkowy, czuję to w moich starych kościach ;) Pewexsów krakowskich nie pamiętam, bo ja przyjezdna jestem, choć też miasto na K, ale znacznie mniejsze. I nie jest to Kozia Wólka :classic_cool: Tutaj mieszkali tylko moi dziadkowie, ponieważ jechało się do nich prosto jak w pysk strzelił Alejami, to nawet za bardzo nie znałam Krakowa, dopóki się tu nie wprowadziłam i sama nie pojeździłam samochodem po różnych zakamarkach. Zawsze jako dziecko fascynowała mnie reklama sztuki teatralnej, prawie naprzeciw Jubilata. Zawsze było coś nowego i bardzo zaskakującego :)

Mamina muminów, pewnie chodzi Ci o plakaty z repertuarem Teatru STU, który jest po sąsiedzku :) Zaczęłam wczoraj ogładać na stronce vod'a Klub Szalonych Dziewic - pierwszy odcinek taki sobie, szczerze mówiąc nawet zaczęłam trochę do przodu przesuwać ten suwak na odtwarzniu hihi :classic_cool: Drugi odcinek już fajniejszy, na razie oglądnęłam go do połowy dzis o 7 rano, bo jakaś taka rześka sie obudziłam, dziecku zrobiłam śniadanko, mąż spał, potem mała poszła do tatusia jeszcze poleżeć, a ja kawka i na vod'a :classic_cool: Ostatnio zaczęlam naukę samodzielnego ubierania się, a przynajmniej podjęłam takie próby, no bo w końcu od września zaczynamy przedszkole :classic_cool: Coraz lepiej idzie córeczce ściąganie spodenek, rajtuzek i majteczek, butów ; z bluzkami, bluzami to jeszcze czarna magia :classic_cool: Co porabiacie, u nas ze spaceru nici, pogoda do kitu...

hej u nas dzis Filis zrobil pobudke o 6 rano no ale od kilku dniu to u niego norma teraz zasuwa po calym mieszkaniu i mysli co by tu sobie pogrysc :D chyba jest na mnie zly bo mu zabralam mopa a tak go uwielbia . no pogoda do kitu dzis takze chyba zostaniemy w domu :(

U nas tez byla granda, bo mloda ganiala po domu z butami i kurtka i pole, pole wolala . A tak brudno przy tych roztopach ze nie nadazam z praniem kurtek :P A co do seriali, to ten KSD i tak lepszy niz ten drugi, usta - usta. W sumie jestem ciekawa co z tego wyniknie u tych dziewczyn :)

Hej My wczoraj mieliśmy gości i młodzi się wyszaleli na maxa :) Ja dziś zaliczyłam szkole i dwa egzaminy. Zaczęłam wreszcie pisać prace :D:D Na razie mam stronę tytułową i wstęp... w takim tempie do 2222 powinnam skończyć :D Zaliczyliśmy zakupy i spacer i czuje się wymęczona. Łeb mi pęka i zaraz korzystając z tego ze dziś tatuś w domu :D zmykam do łóżeczka leniuchować :D Pozdrawiam.

hej dziewczyny co u Was? Filipkowi wychodza 2 zabki na dole :) ma takie biale dziaselka ciekawe ile to jeszcze potrwa?

oj chyba tak :D kurcze pogoda do kitu nie da sie wyjsc gdziekolwiek bo tak wieje .jak Ci minal weekend Pomaranczko?

Szczęsliwa, weekend minął nam spokojnie, w sumie i w sobote i w niedzielę udało nam sie wyjsc na spacerek po piatkowym odstawieniu antybiotyku. Dzis jak wstałam rano, ucieszyłam sie, że 7 rano a tu tak fajnie słonecznie sie zapowiada, a tu prosze tak sie halny rozhulał. Z córeczką wyszłysmy tylko przed klatke i już zaczęła mi wciskać głowę w moją kurtke i płakać.. wiec zawróciłysmy, zrobilysmy dosłownie 2 kroki od naszego bloku. Może jutro ten halny ustąpi... to znów sie wychylimy :classic_cool: Miałam ją posłać do klubu dla dzieciaczków na kilka godzin, ale po tym antybiotyku poczekamy, żeby znowu czegos nie chwyciła, w koncu chodzi tam towarzysko a nie z musu :) Przeraziłam się, moja mała wyrasta z piżamki na rozmiar 98, zresztą znowu wszystkie nogawki robia sie jakieś takie przkrótkie, rękawki bluzeczek kuse :classic_cool: A jak u Ciebie, Szczęsliwa? Hej dziewczyny, dajcie głos :classic_cool:

MY w piatek wyszlismy na spacerek i bylismy az cale 5 min bo zaczelo padac :( a w weekend no niestety ten wiatr nas odstraszyl i nawet nie probowalam gdziekolwiek isc .. No dzieci okropnie szybko wyrastaja z tych ubranek ,ja wczoraj robilam pozadki u malego w szafie i sie okazalo ze wieksza czesc jest juz za mala .pasowaloby sie na jakies zakupy wybrac .a powiedz mi co robisz z ubrankami ktore sa juz za male? zostawiasz sobie czy wydajesz? ja zrobilam skladke i dam kolezance bo za tydzien ma termin i napewno jej sie przydadza.pozdrawiam