Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hotaru85

Zelixa - pytania i wrażenia - nowy wątek

Polecane posty

Gość elcia23
DO ANNA66 . CZY NA TA ZELKE POTRZEBNA JEST RECEPTA???

Gość diablica z rogami
pytałam juz tu wczesniej ale zapytam jeszcze raz: Ktora z Was przy Zelixie ćwiczy? bo ja chyba bede ....:) moze beda szybciej efekty?

ja robiłam brzuszki parę dni, ale straciłam jakoś wolę ćwiczeń:-( Zresztą przy małych dzieciach, tak na prawdę nie mam kiedy.. Ale spalam kalorie innymi sposobami, np. wyprałam dwa dywany, myję podłogę ręcznie nie mopem, samo wciągnięcie wielkiego wózka z trójką dzieci po 9 kg na drugie piętro to już wyczyn:-) lepszy taki wysiłek niż żaden;-)

To załamujące !!! Jeszcze ok. dwa tygodnie temu w jednej aptece, w której pytałam można było spokojnie kupić, dzisiaj tam dzwoniłam i niestety całkowity zakaz sprzedaży. Obdzwoniłam kilka innych aptek i to samo - zakaz. Jeżeli masz możliwość to zapytaj, byłabym ci bardzo wdzięczna za pomoc w zakupie !!!

Gość asik84
Ja też zdobyłam recepte na 2 opakowania po 60 tab. ale nie wiem czy uda mi się gdzieś wykupić i ciekawe za ile?! Masakra co się dzieje! Przeraza mnie to

Wszystkie leki zawierające sybutraminę zostały wstrzymane => http://www.loia.pl/news/1074/zawieszenie_na_terenie_unii_europejskiej_wszystkich.html Zelixa niestety też => http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/WS/WS_2010-03-05-010.pdf Może zmienią decyzję i wprowadzą w obieg ponownie... chociaż szczerze mówiąc trochę w to wątpię... Trzeba zaglądać na stronę Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego => http://www.gif.gov.pl/?aid=235 W żadnej aptece, z którą dzisiaj nawiązałam kontakt nie ma Zelixy, ponad to w każdej mówią to samo: "wycofana (...)"

Gość diablica z rogami
ana, dobry pomysł z tym napisaniem do inspektoratu im wiecej osob napisze to moze nie wycofaja :)

Gość diablica z rogami
ana a gdzie czytałaś decyzje inspektoratu?

Pomysł dobry, nadzieją jest to, że Zelixa została wstrzymana, a nie całkowicie wycofana, ale z drugiej trony to chyba za bardzo nagłośnione - chodzi mi o to, że nie tylko w Polsce, ale we wszystkich krajach UE tabletki zawierające sibutraminę zostały wstrzymane. Spróbowac można, ale niewiadomo czy to przyniesie jakikolwiek efekt. Myślałam też, żeby napisać najpierw do producenta, czyli do firmy BIOFARM - może dzięki temu przynajmniej dowiemy się czy ewentualna petycja do Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego będzie miała sens - bo jeżeli decyzja jest nieodwołalna to nie zdziałamy nic...

Gość zelixxxa
Znam dobrze tą Zelixe bo moja mama korzysta. A widzę, że dyskusja toczy sie tu ostra. NO i ludziska podeją ceny z kosmosu chyba!! Ja jak kupowałam mamie to w Aptece za Grosze na Złotej płaciłam 55zł!!! A co do skuteczności to mama sobie ją chwaliła - ponoć pomogła:-)

Gość Naamah777
Jeżeli nie uda nam się znaleźć niczego podobnego w działaniu, to pojęcia nie mam co zrobimy... Bo przydałby się jakiś zamiennik - ceny za Zelixę są niezbyt przyjazne dla kieszeni...

Gość elcia23
ja zaczęłam sie martwić zaraz po tym jak sie dowiedziałam ze zelixsa i wszystkie podobne zostana wycofane.długo szukałam az trafiłam w poradniku Zdrowie na cos co nazywa sie FUCUC COMPLEXE TROSZKE SZUKAŁAM W INETRNECIE I MOŻNA TO KUPIC BEZ RECEPTY.POSZUKAJCIE ZAPOZNAJCIE SIE I DAJCIE ZNAC CO O TYM SĄDZICIE!!!! POZDRAWIAM

Gość nextlain
Oooj, tej lidy to bym nie polecała. To po pierwsze- jest całkowicie nielegalne w Polsce, dystrybutor dostał grzywnę za nielegalne sprowadzanie z Chin, po drugie- Nie jest znany dokładny skład chemiczny. Sibutramina- tak, ale nie wiadomo, co jeszcze. A oni się kiedyś reklamowali, że są lekiem w 100% roślinnym, bezpiecznym itd, a dopiero jak zbadano skłąd chemiczny po paru wypadkach śmiertelnych, to wyszło, co to.

Gość NataLciA-b
Witajcie, dlugo mnie tu nie bylo i widze, ze zrobilo sie nie ciekawie.... Mam nadzieje, ze zelixa wroci bo jak sie wszystkim skoncza zapasy to na prawde bedzie problem, co dalej.... Ja ostatnio zastanawiam sie czy na mnie dzialaja te tabletki.... znowu odczuwam glod i mam wielka ochote na slodycze ale jakos staram sie powstrzymac.... juz nie chce mi sie tak bardzo pic, ale pije butelke wody dziennie, czasem wiecej + herbatki zielone... zelixe biore 26 dni i w sumie prawie nic nie schudlam, bo spodnie jak byly ciasne, tak sa; nie wazylam sie, ale mierzylam i po tym czasie zeszlo mi moze po 3-4 cm z brzucha i ud, takze jestem zalamana... teraz chyba zaczne cwiczyc, to moze w koncu cos schudne bo biore prawie od miesiaca te tabletki a tu nic..... nie wiem co jest nie tak, ze nie chudne...mam nadzieje, ze cos sie u mnie ruszy bo powoli trace nadzieje w to, ze bede normalnie wygladac... pozdrawiam:)

Hej dziewczyny, witam wszystkie. dzisiaj mój pierwszy dzień z zelixą :D zobaczymy czy zadziała :D Marta166/90: nie kupuj z tej strony, ten sprzedawca to oszust, wiem, bo kiedyś od niego kupiłam te trefne tabletki :) Powiem Wam że to stosowałam i zrzuciłam 5 kg ale to dla mnie było mało w ciągu miesiąca, liczę na to że zelixa będzie lepiej działać :)

hej ja biore zelixe juz miesiac.Biore po dwie tabletki dziennie 15mg.Nie mam zadnych objawow.W 3 tygodnie schudlam 13kg i niestety stanela mi ta waga ale od soboty waga cos sie ruszyla w dol:):)i jestem z tego zadowolona:)waze teraz 65 kg przy wzroscie 169.Chcem jeszcze zrzucic troche z nog i pupy bo mi to przeszkadza.Pozdrawiam i zycze powodzenia;*

Zelixe tez maja wycofach z aptek!! ja biore ja po dwie tabletki dziennie 15mg w miesiac i schudlam 13kg .moja waga sie utrzymywala ale znowu ruszyla powoli ruszyla w dol.COdziennie cwicze na rowerze po godzince.W pracy ciagle sie ruszam,zawsze cos robie ,nie siedze bezczynnie.waze 65 kg przy wzroscie 169 to dla mnie jeszcze duzo ... chcem zrzucic pupe i nogi i bede zadowolona z zycia;)

Gość Marta166/90
Kurcze ktoś skasował nasze wpisy. Wczoraj było jeszcze 13 stron a dziś już jest tylko 10.Co do tych tabletek Chińskich to ja się nie skuszę. Jeszcze tak bardzo załamana nie jestem i zapasy mam na 2,5miesiąc więc powinno starczyć. Do Elzbietaa Kochana ty bierzesz po 2 tabletki? Lekarz ci tak nakazał? I nic ci nie jest? Sory 13kg w 3tyg to jest bardzo duzo. Ale nie obawiasz się efektu jo-jo? Bo raczej taki szybki spadek wagi to jeszcze szybszy jej wzrost. No ja nie chce się wymądrzać ale od serca radze. Czasem wolniej znaczy lepiej. Jednak i tak gratuluje ci wyniku. Pewnie nie jedna z nas chciałaby taki osiągną.

Gość ann66
Fakt trzy strony wsiąkły to te z namiarami na nielegalną sprzedaż..Jak ktoraś wymysli nowe sposoby odchudzania niech da znać

Gość Marta166/90
Jak czytam ten link to nie jest napisane że ją wycofali tylko że jest obrót tymi lekami wstrzymany. Jeszcze jakąś nadzieję mamy;) 22.02-90,5kg start 03.03-85,5kg (-5kg) 10tabl 16.03-82,7kg (-7,8kg) 23tabl *I cel 80kg *II cel 75kg *III cel 70kg

Gość ann66
Adsorbenty tłuszczów - chityna i formolina Adsorbenty tłuszczów są dobrym sposobem na odchudzanie dla osób, które nie chcę zupełnie rezygnować ze spożywania tłuszczów. Chityna obecna w niektórych preparatach jest przykładem tego typu substancji. Jest to nietrawione przez człowieka włókno błonnikowe pochodzące z pancerzy niektórych skorupiaków. Nie jest trawiona przez człowieka. Jednak nie przechodzi obojętnie przez przewód pokarmowy, lecz spełnia dwie ważne funkcje: w żołądku pęcznieje, a tym samym wypełnia go zmniejszając uczucie głodu w jelitach - wiąże cząsteczki tłuszczów uniemożliwiając ich wchłanianie. Kiedy organizm nie otrzymuje tłuszczów wraz z pokarmem, zaczyna sięgać do nagromadzonych zapasów, czyli do tkanki tłuszczowej. Jej spalanie daje w efekcie zmniejszenie wagi. Podobnie do chityny działa formolina.MOŻE COŚ TAKIEGO..???

DZIEWCZYNY POMOCY!!!! Dziś wzięłam 21 tabletkę, ważyłam się w sobotę i było -8. A dziś ważyłam się i kilo do przodu:-( Ja tyje zamiast chudnąć...a dietę nadal trzymam.

Gość diablica z rogami
hejka widze ze nasz topic sie skurczył powiem wam, ze jestem 2-go dzien an zelixie wczoraj super, zadnego glodu, zadnego ssania w zoladku skutki uboczne: troche w glowie mi sie kreci dzis mialam lekkie ssanie w zoladku :P az sie zdenerwowalam ale przed chwila zjadlam chipsa i w ogole mi nie smakowal :) powiedzcie - po jaiim czasie u Was byly efekty? nie mowie o WADZE, ale o zgubionych CENTYMETRACH, luzniejsze ciuszki pozdrawiam

do marta166/90 nie boje sie efektu jojo,bo jem normalnie tylko male ilosci. lekarz mi powiedzial ze nie trzeba mi tych tabletek,ale sama je zalatwilam.zdrowa jestem jak ryba :) robilam wyniki i wporzadku wszystko.Wiem ze czasem wolnej to lepiej ale to samo zeszlo.Teraz przynajmniej czuje ze zycie,nie wstydze sie ze boczek mi widac czy cos:)Powodzenia;**

Gość asik84
No no no ale tu wpisików. Ja wczoraj odebrałam tableteczki z poczty :D Hehe normalnie się cieszę Mam na 2 m-ce.Oby starczyło. Faktycznie znikneły namiary na sprzedaż tabletek. A tak obólnie to jak Wam idzie dziewczynki? Ja miałam 2 tygodnie przerwy. Zaraz skocze n wage i zobacze czy cos nie przytyłam przez ten okres.

Gość Jagoda006
Czesc wszyskim!!!!! Wczoraj wzięłam 21 tabletke. Na wadze - 6 kg.. Niby wszystko ok. , ale wczoraj byłam strasznie głodna, co prawda nie zjadłam duzo za to i slodycze i pasztet i nie wiem co jeszcze. Zastanawiam sie czy jest to zasługa skurczonego żołądka ( 20 dni minimalnego jedzenia0 czy zelixy. Troche sie obawiam , moze te tabletki juz nie działaja. Cz wy tez tak miałyscie - waga od 3 dni stoi.

Gość diablica z rogami
ja tez miałam wczoraj ssanie z żołądku :( dziewczyny, powiedzcie prosze po ilu dniach były u Was jakies widoczne efekty działania zelixy?

Gość diablica z rogami
bo ja mam tak ciasne spodnie, ze chce mi sie płakac :( cwicze, jestem na diecie a teraz biore zelixe (3 dni) zastanawiam sie, czy przez 1 m-c cos w ogole zgubie ;(